Daha bu konuda mesaj yazmayacagım kolay gelsin.
Dediğim gibi biraz yabancı forumlara bakın biz tartışmayalım artık. Diğer tartışanlara bakın, anlarsınız olayı
Hani sözler ?
---------------------------
Yabancı forumluk bir şey yok hala anlamadın sevgili kardeşim.
Şİmdi bayağı basit dilde son bir kez anlatacağım.
1 -> Yazarların müdahaleleri, hikaye içindeki motivasyonlar, metin, ortam şartları vs bir kenara konulduğunda bu iki arasındaki güçlü olan ve rakibi yenmesi hatta ezmesi gereken kişi Sentry. Kimse Hulk'un Sentry'e üstünlüğünü savunmuyor. Bunu anladın mı ? İyi...
O zaman diyeceksin ki konu ne ? Konu senin aynı şeyi tekrar edip karşıdakini anlamayı reddedip sonra sadece bu insanlar yanlış düşünüyor ya da bir şeyleri tutturuyor da sen tüm dünya kamuoyunu arkana almışsın gibi bir hale getirmen.
Senin daha konuda Sentry hakkında bir mesajın yokken zaten senin söylediklerinin benzerlerini ben söyledim.
Ama hitap var hitap var... Devam edelim.
Sonra WWH Vs Sentry ile ilgili sen ilk mesajını attın.
Dostum, Hulk sözlere başvurmasa şu anda toprak altındaydı Bu arada savaşmak istemeyen kimdi anlamadım Nasıl bu sonuca vardın ki??
Tekrar ediyoruz.
Bu sonuca varılıyor çünkü karakterin kendisi dostu karşısında çekimser davranıyor ve Sentry de bunu onaylıyor. Nitekim ne burada yanılmış olabileceğini söyledin ne de bir daha buraya ayak bastın. Sonra diyorsun ki "ben en azından bakıyorum dediklerim doğru mu diye, sizde bakın." daha iyi bak o zaman kardeşim.
2. itiraz ettiğim şey ise senin "başvurma" lafını seçmiş olman çünkü adam buna başvurmuyor en başından beri arkadaşı ile konuşuyor (Sentry fırsat verdikçe). Ancak en son söylediği sözler cidden Sentry'nin içine oturuyor ve çizgi roman büyüsü oluyor mutlu son vs... Ama Hulk buna ölümüne dalmış da yemeyince "Hmm dur kelimelere başvurayım." demiş gibi anlatıyorsun biz de sana metinde böyle bir şey yok dedik.
Toprak altı olma mezusuna gelince bu hikaye dışında karakterleri karşılaştırırsak evet Hulk toprağın altında olması gereken karakterdir dedik ancak hikayenin kendi gidişatında toprağında altına girme olasılığı iki karakter içinde eşit gösteriliyor. Kenardan kimse (oo durmazlarsa HUlk ölecek) vs demiyor. Herkes toplu bir yokoluşdan endişe ediyor. Neyse..
Sonra olayı "yedirememe" olayına getirdin bu konuda da sana hak verdik. Evet Hulk biraz pohpohlandı ancak bu mantığa çok takılı kalırsak bunu her karakter için söyleyebiliriz dedik ve Sentry Vs MM i örnek verdik. Sen oralara da hiç basmadın.
Sonra Quorra falan dedin. O dediğin konuda şu
https://www.quora.com/How-did-The-Hulk-defeat-The-Sentry-in-The-World-War-Hulk-series 5-6 yıldır orada duran bir konu olmasına rağmen sadece iki cevap var ve birinin cevabını canon gibi burada bana gelmiş "sitelerde gezin" diye lanse ediyorsun. Benim quorra da böyle binlerce soru yanıtlamışlığım var. Ve bu konuda adam kelimelere başvurdu da demiyor. Hulk daldı yemeyince kelimeleri kullandı da demiyor adam. Adamın "tamam açıklayayım" dedikten sonraki ilk cümlesi "Hulk won due to words". Due to kalıbı -> bizdeki "-den ötürü" kalıbına benzer.
Ancak o adamın bile yorumunda şöyle devasa bir boşluk var. Hikayenin hiç bir yerinde Sentry'nin kesin galip olduğuna dair bir ima olmuyor. Tek ima "Sentry coşuyor beyler daha önce böyle görmemiştik" tarzı gazlamalar. Coşan Sentry'de bir sokak bloğunu uçurabiliyor anca (dediğim gibi çok saçma bir dövüş).
Ve finalde es geçemeyeceğimiz bir gerçek var. Sentry bu adama teşekkür ediyor ve nakavt oluyor Bruce sapa sağlam ayakta duruyor sonra tekrar Hulk oluyor o da kesmiyor WBH oluyor. Yani aslında hikayenin anlatısına (narrative) bakarsak maalesef anlatılan şey.
"Az önce Sentry kendi sınırlarını zorladı WWH'ye karşı.Ancak sonra WWH kendi sınırlarını da aşıp WBH oldu ve Sentry WBH'yi görmedi bile" Nitekim bu hikayenin dışında kazanan kim ? Gene söylüyorum Sentry ancak hikayede "Hulk kelimelere başvurmasa ölürdü." diye bir şey yok. Çünkü maçta kendini tutan taraf Hulk aynı mantıkla "Hulk kendini tutmayıp daha çabuk WBH moda geçse Sentry ölürdü." de diyebiliriz (bu hikayeye göre ama, bu kısmı önemli).
Ve gene söylüyorum. Ben burada yorum yapmıyorum tamamen hikayenin içerisinde vurguya bakıyorum.
Maddelere ayırırsak;
1. İnanılmaz çok kızdığı ve son ana kadar karısı, çocuğu ve kralı olduğu gezegenin yıkımının sorumlusu olduklarını sandığı Illuminati üyelerini bile son raddede öldürmeyip canlarını bağışlayıp üstüne de "Biz dünyaya kıyım için değil adalet için geldik." diyen bir Hulk var.
2. En can düşmanına böyle yapan Hulk, "dostum" dediği tek adama daha dövüşün başında "bunu istemezsin" diyor.
3. Ama Sentry istiyor ve dalıyor. Hulk'da arkadaşını öldürmeden elinden geldiğince ona karşı gelmeye çalışıyor.
4. Bunlar dövüşürken Reed'in bir tarafları tutuşuyor Tony'i sıkıştırıyor "Anti Gama Işını hazır değil mi daha" diye.
5. Finalde Sentry iniyor (elbette arkadaşlıklarının da etkisiyle) ve Bruce ayakta
6. Bruce daha sonra o da yetmez gibi WBH mod açıyor ve sadece ayağını yere vurdu diye kuzey amerika kıtası sallanıyor.
Sende kalkıp diyorsun ki "Bu hikayede Hulk kendini tutmayan taraftı daldıi yemeyince kelimelere başvurdu." Sonra da "böyle düşünen bir ben değilim"

Valla böyle düşünen herkes yukarıda hiç yorumlamadan hikayede olanları aktardığım maddelere göre element uyduruyor demektir.
Gerçi sen daha bir kaç ay önce tup turuncu havai fişek gösterisi gibi enerji dalgaları içinde dövüşen Sentry için "Tamamen fiziksel dövüştü" bile diyebiliyordun. En azından o iddianı geri almışsın bu da bir gelişme kardeşim.
Ayrıca şu "millet biliyor, ben de biliyorum, siz kendinize bakın" tarzı imaları her mesaj sonuna iliştirmesen daha iyi olur bence.