Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Comics Superman vs WBH

Rahat alamaz evet ama gözlemlenebilir evrenden buraya hiç güneş görmeden uçtuğu bir feati var(bu yüzden dayanıklılıktan bahsediyorum)
Hulk'un da oldukça hızlı iyileşebildiğini biliyorum
Ama dediğim gibi Süpermen yine de alır gi
Superman'i çok seviyorum ama bence berabere kalırlar

Tabii ki hayır genel konuştum ve sahip olduğu featlerden kendi mantığımla çıkardım

DH de bu konuda ne saçma mesajlar gelmiş Allahım :D :D Çok şükür buralar sakin.

Wwh ve Wbh tek hikayede gözükmüş karakterler.Bence Superman'le kıyaslarken olaya Superman penceresinden bakarsak yanılırız.Nerseyse 80 yıllık karakter ve içinde multiversal featlerinin de bulunduğu belkide yüzlerce "bu featine göre Wbh'yi tekler" diyebileceğimiz featleri var.Bence olaya tek bir hikayede gözükmüş Wbh ve Wwh açısından bakmalıyız.Peki ne yapmıştı bu hikayede Wwh;
-Güçlü bir büyü ile donatılmış Dr strange'i yeniyor
-Black bolt ve x-men ekibini kolayca yeniyor
-Wwh çekingen bir halde savaştığı halde ,varını yoğunu ortaya koyan sentry'i yeniyor.
Bence bu featler "Superman direk tekler veya Superman için çocuk oyuncağı bir karşılaşma olur "demekten alıkoymaya yetmeli bizi.Birde bunlari yapan Wwh.Wbh formu bundan da güçlü.
Vs'yi kim alıra gelirsek Superman'in durumuna göre değişir bence.Kendini sınırladığı taktirde Wbh ye ciddi bir hasar verebilecegini düşünmüyorum.
Kendini sınırlamayan Superman>Wbh>standart Superman.

Güçlü bir büyü ile donatılmış Dr strange'i yeniyor
Sürpriz kartıyla..

Black bolt ve x-men ekibini kolayca yeniyor
Blackbolt değildi o .. Onun kılığındaki bir super skrull idi. Black Panther'ın bile bir Super Skrull aldığını hatırlatırım. Ve X-Men ekibinde OP karakterlerin hiç biri yoktu.

Wwh çekingen bir halde savaştığı halde ,varını yoğunu ortaya koyan sentry'i yeniyor.
WWH çekingendi ona katılıyorum ama Sentry i tam olarak yenmiyor.. Ayrıca bu savaşın çoook kötü resmedildiğini düşünüyorum. Milyonlarca patlayan güneş enerjisine sahip Sentry varını yoğunu ortaya koyduğunda bırak dünyayı Manhattan'ı bile yok edemedi o savaşta. Nitekim Sentry Vs Hulk savaşı Hulk için yapılmış ucuz bir reklamdı. İki karakterin de limitlerini ya da üst sınırlarını yansıtmıyordu. Pek çok manga evreninde Sentry ve Hulk'dan daha güçsüz karakterler o Sentry Vs Hulk'dan daha ihtişamlı ve yıkımlı savaşlar verebiliyorlar :D

Kendini sınırladığı taktirde Wbh ye ciddi bir hasar verebilecegini düşünmüyorum.
Niye Superman kendini sınırlayınca her gezegen buster dan dayak mı yiyor ? .. Bu adamın çoğu uçuk feati zaten kendini sınırlarken ortaya çıkıyor. Adam rakibini öldürmek istemiyor diye de kendisinin ölmesine izin verecek değil ya.

Ha "Superman oyar içine de bade koyar." yaklaşımını ben de sevmiyorum. Ancak işin "yazarlar yazsa nasıl olurdu ?" boyutunu kenara bırakıp featlere gelirsek. Karşısındakini öldürmek isteyen tam şarj Superman'in Hulk'a tek atabilme olasılığını da hiç az görmüyorum diyelim.

@Nabu
Hulk planet buster olsa da Wwh ve hele de Wbh'nin planet buster olduğunu düşünmüyorum.Strange ve sentry'i yenmesi bunu gösteriyor zaten.Strange'i nasıl yendigini pek hatirlamasam da sentry'i ye karşi gerçekten hiç ama hiç savaşmak istemediği halde savaşıp üstünlük sağladıgını kabul edebiliriz.
Kendini sınırlayan Superman Wbh ye zarar veremez dememin sebebine tamamen varinı yoğunu ortaya koyan Sentry'in Wwh'yi zar zor durdurmasını referans gösterebilirim sadece.Çok da iddialı oldugum bir varsayım değil zaten :D
Haa Superman kendini sınırlamasa ne olur.Orda bende sana katılıyorum.Tam şarz bir halde Standart Hulk'u büyük ihtimal tekler.Hatta Wwh ve Wbh'yi de tekleyebilir ama bu bir tık daha düşük ihtimal.Featleri zaten galaxy-galaxy+ tiplerle bile Superman'i kıyaslama imkanı tanıyabilir bize. :)
Superman gerçekten tuhaf bir karakter.Aquman ile veya green lantern ile bir çizgi roman fasükülu boyunca savaştıgı da oluyor,galaxy level bir karakteri yenebildiği de oluyor.

Wwh ve Wbh tek hikayede gözükmüş karakterler.Bence Superman'le kıyaslarken olaya Superman penceresinden bakarsak yanılırız.Nerseyse 80 yıllık karakter ve içinde multiversal featlerinin de bulunduğu belkide yüzlerce "bu featine göre Wbh'yi tekler" diyebileceğimiz featleri var.Bence olaya tek bir hikayede gözükmüş Wbh ve Wwh açısından bakmalıyız.Peki ne yapmıştı bu hikayede Wwh;
-Güçlü bir büyü ile donatılmış Dr strange'i yeniyor
-Black bolt ve x-men ekibini kolayca yeniyor
-Wwh çekingen bir halde savaştığı halde ,varını yoğunu ortaya koyan sentry'i yeniyor.
Bence bu featler "Superman direk tekler veya Superman için çocuk oyuncağı bir karşılaşma olur "demekten alıkoymaya yetmeli bizi.Birde bunlari yapan Wwh.Wbh formu bundan da güçlü.
Vs'yi kim alıra gelirsek Superman'in durumuna göre değişir bence.Kendini sınırladığı taktirde Wbh ye ciddi bir hasar verebilecegini düşünmüyorum.
Kendini sınırlamayan Superman>Wbh>standart Superman.
Dostum, Hulk sözlere başvurmasa şu anda toprak altındaydı :) Bu arada savaşmak istemeyen kimdi anlamadım :) Nasıl bu sonuca vardın ki??

Dostum, Hulk sözlere başvurmasa şu anda toprak altındaydı
Aynı mantıkla Hulk sözlere başvurmayıp gerçekten saldırsa Sentry de toprağın altında olabilir :D

Bu arada savaşmak istemeyen kimdi anlamadım
Kendi söylüyor Hulk'un ..
Hulk planet buster olsa da Wwh ve hele de Wbh'nin planet buster olduğunu düşünmüyorum.
Ben buna dair olumsuz bir şey demedim zaten.

Strange'i yenmesini söyledim. Sentry'i yenme şekli de en uçlarda bir dövüş olmadığını zaten ikimiz de biliyoruz.

tamamen varinı yoğunu ortaya koyan Sentry'in
Tekrar söylüyorum Sentry varı yoğu ortaya koyduğunda en fazla bir mahalle yok edebiliyorsa ok.. O zaman oradan bu sonucu çıkarmanı anlarım ama böyle olmadığını ikimizde biliyoruz.

Superman gerçekten tuhaf bir karakter.Aquman ile veya green lantern ile bir çizgi roman fasükülu boyunca savaştıgı da oluyor,galaxy level bir karakteri yenebildiği de oluyor.
Ya bu çoğu popüler karakter için böyle... Ancak Superman biraz daha "bu adam güçlüdür onaylama damgası" işlevi gördüğünden eğer bir karakter güçlü gösterilecekse önce Superman'e sorun çıkartması gerek gibi bir yol takip ediliyor maalesef... Ancak işi genele vurunca Aquaman kedi-köpek gibi bir şey Supe için.

Nabu' Alıntı:
Aynı mantıkla Hulk sözlere başvurmayıp gerçekten saldırsa Sentry de toprağın altında olabilir
biggrin.png
Nasıl olabilir ki ? Adam yumrukları isteyerek yiyordu. Daha Void vardı. Kontrolü Void'e vermedi bile. Sentry, gerçekten hırsla ve tüm gücüyle savaşsaydı çok daha farklı biterdi. Bir kazanan olsaydı oda Sentry olurdu.

Fakat.. Marvel, önemli karakterlerinden birini, Sentry'e yedirmek istemedi.. Birinin açıkça yenilmesi veya dayak atmasıyla değilde sözlerle sonlandı savaş. Olay bu..

Son düzenleme:
@Chris Evans
Hocam benim hatırladiğim kadarıyla Sentry saldırıyor, Hulk'sa savaşmak istemediğinden geride bekliyordu baya.Hatta Sentry değişik bir kafa yapısında ışıklı mışıklı saldırıyodu ve Hulk banamısın demeden ağzını gözünü yamultmuştu Sentry'nin :D .Yorum farklılıkları olabilir aramızda tabiki ama benim görüp hatırladığım detaylar bunlar.

@Chris Evans
Hocam benim hatırladiğim kadarıyla Sentry saldırıyor, Hulk'sa savaşmak istemediğinden geride bekliyordu baya.Hatta Sentry değişik bir kafa yapısında ışıklı mışıklı saldırıyodu ve Hulk banamısın demeden ağzını gözünü yamultmuştu Sentry'nin :D .Yorum farklılıkları olabilir aramızda tabiki ama benim görüp hatırladığım detaylar bunlar.
Hayır. Asıl Hulk saldırırken, Sentry yapabildiğin bumu diyordu sürekli ve yumruklarını bilerek yiyordu.

Yüzünün morarması vs zaten dünya saçmalığı. Adam güneşin içinde, iskelet halindeyken, saniyeler içinde tamamen rejenere oluyordu. Hayır bu adamın yüzü morarsa ne olacak zaten.. Adam tamamen yok olduğunda, atomlarından tekrar oluşturuyor kendini :) İşte hep Hulk'u yedirmeme çabaları..

Quora'da vb. sitelerde bu savaşın çok tartışması var. Herkes Hulk'un sözlere başvurarak Sentry'i durdurduğundan bahsetmiş bakabilirsiniz :) Böyle düşünen bir tek ben değilim yani..

Bir kazanan olsaydı oda Sentry olurdu.
Buna katılıyorum. Yani Sentry ikiliden daha güçlü olanı. Ancak hikayedeki tavır, Hulk sözlere başvurmasa Sentry'nin de toprağın altında olabileceği yönünde o yüzden o yaklaşımı yanlış buldum.

Marvel, önemli karakterlerinden birini, Sentry'e yedirmek istemedi.. Birinin açıkça yenilmesi veya dayak atmasıyla değilde sözlerle sonlandı savaş. Olay bu..
Bu mantıkla Sentry'de yedirmekten kurtarmış olabilirler. Bu mantıkla Sentry'nin tüm büyük başarılarını "Sentry'i pohpohlamak içindi" diyip kaldırıp atabiliriz :D

Sentry o savaşta daha WBH'yi bile görememişti...

Yüzünün morarması vs zaten dünya saçmalığı. Adam güneşin içinde, iskelet halindeyken, saniyeler içinde tamamen rejenere oluyordu. Hayır bu adamın yüzü morarsa ne olacak zaten.. Adam tamamen yok olduğunda, atomlarından tekrar oluşturuyor kendini İşte hep Hulk'u yedirmeme çabaları..
Savaşın bu karakterlerin gerçek güçlerini yansıtmadığını ben senden önce söyledim zaten.

Ancak senin bu komplo teorist tavrın ile Molecule Man vs Sentry'de de Sentry'i yedirmemeye çalışıyordu Marvel o zaman onu da featten sayma :D

Quora'da vb. sitelerde bu savaşın çok tartışması var. Herkes Hulk'un sözlere başvurarak Sentry'i durdurduğundan bahsetmiş bakabilirsiniz Böyle düşünen bir tek ben değilim yani..
Burada yorum hatası var.

Savaşın birinin diğerine üstünlüğü ile değil, iletişim ile sonlandığı konusunda zaten herkes hem fikir ancak şu "başvurma" kelimesi saçma. Zaten Hulk dövüşün başından beri, Sentry ile konuşup ikna etme derdinde ve onu incitmek istemiyor.

Hatta bu yüzden Sentry şöyle diyor "Galiba Roller değişti, Bu sefer ben kendimi tutmuyorum ve sen beni durdurmaya çalışıyorsun" diye (cümle tam çevirisi bu değil de demek istenen bu) ..

Ancak sen öyle bir yorumluyorsun ki. Hulk sanki Sentry'i öldürmek isteyerek dalmış da gücü yetmeyip, dayak yiyeceğini anlayınca "Dur lan sözlere başvurayım ben !" demiş gibi anlatman saçma.

Öyle bir şey yok. Bizim itirazımız buna, yoksa Hulk, Sentry'i yendi demiyoruz zaten.

Sanırım siz DH'deki pes2012forever'sınız çünkü konuyu açıklama şekliniz ve kaynak olarak quora göstermeniz birebir aynı :D :D Hoş geldin foruma. (Eğer o değilsen gene hoş geldin.)

Bu konuda ( wwh vs sentry savaşının ilerleyişi hakkında) yanıtımı DH'de de atmıştım zaten.

@Nabu Hulk'un geçmişine bakarsak ve hangisinin daha köklü, popüler bir karakter olduğundan yola çıkarsak, Hulk'u yedirmek istemedikleri açıkça ortadaydı :) Thor'a da yedirmiyorlar Hulk'u..

Peki, Sentry eğer onu öldürecek olmasa ve öldürebileceğini bilmese neden güle güle eski dostum desin ? Hulk o sözleri etmese ölecekti. Amacı ne yönde olursa olsun. Bu çok net.

Hulk'un ise, Sentry'i öldürebilecek bir gücü ve iması yok. Hulk toprağın altına girerdi dememin sebebi bu :)

Bu arada cidden nereye bakarsam bakayım, sizin yorumlama tarzınızla olaya yaklaşan kimseye rastlamadım.. Siz yanlış düşünüyor olmayasınız ?

Son düzenleme:
Hulk'un geçmişine bakarsak ve hangisinin daha köklü, popüler bir karakter olduğundan yola çıkarsak, Hulk'u yedirmek istemedikleri açıkça ortadaydı Thor'a da yedirmiyorlar Hulk'u..
Buna itirazım olmadığını söylemiştim zaten. Benim tek itirazım sizin hikayeyi aksine yorumlamanızdı.

Peki, Sentry eğer onu öldürecek olmasa ve öldürebileceğini bilmese neden güle güle eski dostum desin ? Hulk o sözleri etmese ölecekti. Amacı ne yönde olursa olsun. Bu çok net.
Sentry onu öldürecek değildi de demedim.Güle güle eski dostum demenin alakası da enteresan. Hulk o dövüşten sonra daha dinç olandı ve ardından WBH moda geçti adam. Hani Sentry'nin hiç göremediği mod.

Hulk'un ise, Sentry'i öldürebilecek bir gücü ve iması yok.
İması yok ama gücü olmadığına dair o diyalogda hiç bir şey yok. Aksine dövüş sonlandığında hala dünyayı yok edecek enerjiye sahip olan taraf Bruce.

Hulk toprağın altına girerdi dememin sebebi bu
Deme sebebin bu da deme şekliniz yanlıştı. Yani Hulk bir şeye başvurmuyor, baştan beri yaptığı şeyi yapıyordu sadece onu demek istedik.

Bu arada cidden nereye bakarsam bakayım, sizin yorumlama tarzınızla olaya yaklaşan kimseye rastlamadım.. Siz yanlış düşünüyor olmayasınız
Bir şey düşünmedim ki ? Yani akıl yürütmelik bir konu değil bu yazılı metni anlattım size. Metinde olmayan bir şey olmuş gibi aktardınız ben de hayır öyle değil dedim. Bunun için bakmanız tek gereken yer çizgi romanın kendisi çok yere bakmaya gerek yoktu :D Baktığınız yerleri gözden geçirin. Ayrıca bu konuda @Shrimp de aynısını dedi . Demek ki ben tek değilim.