Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Spoiler One Piece Hakkında Sorularınız

Mesela kutsal ejderler büyük ihtimal Hancock'a falan tecavüz etti. Arka plandaki hikaye naya karanlık yani. Biz o olaylarda Oda'ya laf atmıyoruz, kutsal ejderleri eleştiriyoruz. Benzer bir durum bence.
Yok bu pek eşleneği olmadı bence. Ama anladım demek istediğini.

@Nabu @Garou @Uncle Paulie ve OP okuyan diğer herkes...
MF savaşına kadar okuyup bıraktım ama yeniden başlayacağım. Önce sizlere birkaç soru sormak istiyorum.

- Renkli ve ya renksiz okumak fark eder mi?
- Kapak sayfadaki hikayeler önemli mi?
- MF savaşından sonra Ace içeren flashback kavgaları görüyor muyuz ?

@Nabu @Garou @Uncle Paulie ve OP okuyan diğer herkes...
MF savaşına kadar okuyup bıraktım ama yeniden başlayacağım. Önce sizlere birkaç soru sormak istiyorum.

- Renkli ve ya renksiz okumak fark eder mi?
- Kapak sayfadaki hikayeler önemli mi?
- MF savaşından sonra Ace içeren flashback kavgaları görüyor muyuz ?
Ace flashbackleri görüyoruz evet, Ace ile ilgili yerler var.

Kapak hikayeleri eh, kimisi seviyor.

Renkli okumak daha iyi bence. One Piece'in renksiz çizimleri çok iyi değil. Genel olarak karışık.

Renkli ve ya renksiz okumak fark eder mi?
Çok da fart etmez. Genelde mangalarda siyah beyazcıyımdır ancak Oda'nın kontrastı çok iyi değil o yüzden renklendirme One Piece e çok iyi geliyor. Renkendirilmiş bölümleri de pek ala okuyabilirsin. Ama tüm manga renkli değil, renkli çeviriler geriden geliyor haberin olsun.

Kapak sayfadaki hikayeler önemli mi?
Çok lore araştırması yapacak, ipucu kovalayacaksan eh şöyle böyle önemli sayılır ancak genel okuyucu için çok da bir manası yok. Ben çok takmam mesela.

MF savaşından sonra Ace içeren flashback kavgaları görüyor muyuz ?
Ace göreceğiz ancak pek dövüş kavga yok. Zaten bir yerden sonra OP'de baş karakter ve yakınındakiler hariç tüm kavga ve savaşlar (hele eskiler) alayı off panel olmaya başlıyor. O yüzden çok bir şey bekleme derim.

Şimdi birkaç şey merak ediyorum spoilersız cevap alabilirsem sevinirim.

Enel arcının sonundayım.Birkaç bölüm sonra 200. Bölüme gelecem yani.
Şimdi hem Enel hem de bir önceki büyük arctaki Crocodile, Luffy'den çok çok daha güçlü tiplerdi.Yani Crocodile istese Luffy 2 kez ölmüştü zaten.Enel desen hem çok daha Hax hem de yıkıcı.5 tane Luffy eder heralde.Daha final savaşını görmedim ama Luffy kazanıyodur kesin.
Şimdi şunu merak ediyorum.Anime boyunca Luffy böyle kendinden çok daha güçlü tipleri yazar Plot'uyla mı yenecek ?Yoksa (pek umutlu olmasam da) güç dengelerinin, dövüşlerin falan bi mantığa oturduğu kısımlar gelecek mi?Gelecekse de ben o kısımlara yakın mıyım?

Şimdi hem Enel hem de bir önceki büyük arctaki Crocodile, Luffy'den çok çok daha güçlü tiplerdi.Yani Crocodile istese Luffy 2 kez ölmüştü zaten.Enel desen hem çok daha Hax hem de yıkıcı.5 tane Luffy eder heralde.Daha final savaşını görmedim ama Luffy kazanıyodur kesin.
Şimdi şunu merak ediyorum.Anime boyunca Luffy böyle kendinden çok daha güçlü tipleri yazar Plot'uyla mı yenecek ?Yoksa (pek umutlu olmasam da) güç dengelerinin, dövüşlerin falan bi mantığa oturduğu kısımlar gelecek mi?Gelecekse de ben o kısımlara yakın mıyım?
One Piece fan kitlesine sorarsan One piece güç dengelerinin ve dövüşlerinin mantığa oturtulduğu bir seri. MAL'de puanı 9 serinin ve bizim en eleştirdiğimiz noktalarda dahi Oda is genius diyorlar.

Yani bu soru kişiden kişiye göre değişiklik gösteriyor.

Benim fikrimi soracak olursan şu an One Piece'in en güzel, en temiz zamanlarını takip ediyorsun.(peak noktasına yakınsın yani sonraki ark ve gelecek yaklaşık 200-300 bölümlük koşu serinin zirve noktası)

Bir noktadan sonra güç dengeleri ve dövüşlerin mantığı absürtleşiyor.(Yeni Dünya saga, yani animenin 600'lü bölümleri.)
Luffy'nin dövüşlerine gelirsek.. Pek çok dövüşü yardımla ya da bir şekilde katakülliye getirerek yeniyor.(Temiz yendiği güzel dövüşleri de var.)

Ama iyi haber, en kötüsünü yani Crocodile'ı geçmişsin. Bu gözüne öyle çok batmadıysa ve bıraktıracak noktaya gelmediyse diğerleri de gelmez diye düşünüyorum. Ama sayısı bezdirebilir tabii ki.

Alabasta'da bırakmayan adam Wano'da bile bırakmaz, ben Alabasta ve Skypia'da kaç kere bırakmıştım hatırlamıyorum. güzel tarafı ise Skypia sonrası serinin zirve kısmı başlıyor.

Luffy = Deus Ex + Plot Armot + Retconner + Evren Bender

O yüzden evet genelde Luffy ittirme ve kaktırma ile rakiplerini yenecek.

Luffy'nin gerçekten yetenekleri ve zekası ile yenebildiği çok az karakter göreceksin (Arlong falan) ha bir de kendinden net daha güçsüz olan rakiplerini doğal bir şeklilde yendiğini göreceksin (Ceasar gibi).

Onun haricinde genelde rakip kendinden daha güçlü ve çok daha hax olacak ve Luffy imanı ile bunları yenecek :D Sen Crocodile ve Enel'den bile bu kadar tetiklendiysen :D Sonrasında işin çok daha fena :D

Alabasta'da bırakmayan adam Wano'da bile bırakmaz, ben Alabasta ve Skypia'da kaç kere bırakmıştım hatırlamıyorum. güzel tarafı ise Skypia sonrası serinin zirve kısmı başlıyor.
Arabasta serideki en iyi arklardan biri. :(
Kötü ark demedim zaten ama serinin eşik noktası, güzel anlara sahip ve tayfanın tayfa olduğu ark ama temposunun kötü olduğunu düşünüyorum eğer animeden takip ediyorsanız daha kötü ayrıca arkın yarısı luffy vs croco ya odaklanıyor diye hatırlıyorum.(tam emin olmasam da) ;)

Anime boyunca Luffy böyle kendinden çok daha güçlü tipleri yazar Plot'uyla mı yenecek? Yoksa (pek umutlu olmasam da) güç dengelerinin, dövüşlerin falan bi mantığa oturduğu kısımlar gelecek mi? Gelecekse de ben o kısımlara yakın mıyım?
Luffy çoğu dövüşünü plot armor sayesinde kazanıyor.
Bence One Piece'te Luffy'ye fazla odaklanma onun yerine yan karakterlere ve gizemlere odaklan. Daha fazla zevk alırsın.

Plot armor gittikçe artıyor. En güzel arc’lardan birine yakınsın doğru hatırlıyorsam ve orada luffy’nin dövüşü de güzeldi. Ama genel olarak luffy’nin plot armor’u daha da artıyor seri ilerledikçe.

Luffy gittiği heryerde kendi tayfasının bile lafıyla mucize yaratıyor. Ve bu her arc daha da artıyor, dünyayı daha da şaşırtıyor. Bi adamı indirmeyi kafaya taktıysa indiriyor. Gerekirse birkaç kere bayılıyor, rakip bırakıyor, başkası kucaklayıp götürüyor falan.

Hatta şöyle söyleyeyim. Bi arc var luffy aşırı güçlenip gidiyor oraya. 3-4 vuruşta bayıltacağı adam baş kötüydü. Ona bile yenildi bi mallık yapıp gardını düşürdüğü için. Her gittiği adada kesin yeniliyor yani.

Bir saniye şimdi ben mi yanlış anladım yoksa
Big mom arkadaşları ve anne dediği kişiyi mi yedi?
.Kanım çekildi valla.Böyle neşeli, renkli bi anlatış tarzı olabilir mi böyle bir şeyin?

Bir saniye şimdi ben mi yanlış anladım yoksa
Big mom arkadaşları ve anne dediği kişiyi mi yedi?
.Kanım çekildi valla.Böyle neşeli, renkli bi anlatış tarzı olabilir mi böyle bir şeyin?
Yansıtılışı renkli ve neşeli olsa da serinin en karanlık anlarından biriydi. Whole Cake arkıyla ilgili sevdiğim şeylerden biride Big Mom'ın geçmişi. Çocukken bile tam bir canavar ama saf kötüde değil. Kontrolsüzlüğü en büyük problemi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tüm fillerlari atlayarak animede günceldeyim.Sizce izlemeye değer filler bölümleri ve filmler var mı?

Sizce izlemeye değer filler bölümleri ve filmler var mı?
İzlemeye değer filler hatırlamıyorum. Ancak filmlere bakabilirsin. Tüm filmleri izledim Gold ve Red hariç sanırım. Hatırlamıyorum hangisi iyi, hangisi kötü ancak ufak ufak bakılabilir.