Ya Oda'nın zaten tamamıyla hakkını verebildiği çok az karakter var. En İyi karakterlerine bakınca onlarla çok risk alıp garip hallere sokmadığı sürekli heroic ya da karizmatik, diğerlerine nazaran özgün tipler olduğunu düşünüyorum. Ancak bu bile binlerce karakterlik seride nadir bir durum.@Nabu Senin fikrini de almak isterim.
Hal böyleyken bir çok kötü işlenmiş, zırt pırt karakteri değiştirilen karakterler oluyor, aynı karakterle iki ark önce ne çizdiğini o karaktere nasıl bir mental ya da fiziksel tecrübe yaşattığını unutmuşçasına takılıyor. Bu da bir sürü düzensizlik ve istikrarsızlık getiriyor. Hal böyle olunca Sanji gibi oldum olası sorgulanılası ve meme olmuş bir karakter de bundan nasibini alıyor.
Netice de iyi start verilmiş ancak sonra hiç develop edilmemiş çok kötü bir karakter bence. Hem var olan karakteri, tavırları anlamında hem de evrendeki rolü, masaya getirebildiği şeyler anlamında her açıdan kötü.
O yüzden Oda bilerek mi yapıyor, şaka mı yapıyor, nefret mi ediyor bunlar magazinsel geliyor ve umursamıyorum.Tek bildiğim rezil bir karakter olma yolunda çok hızlı tırmandığı.
Ben Jinbei'i çok severim. Serinin en hoş parçalarından biri kanımca ancak ben de tayfaya pek yakıştıramıyorum. Ben ölmesini bekliyordum valla.Ayrıca Jinbe pek sevdiğim karakter değil. Daha doğrusu tayfaya yakışan bir karakter değil. Keşke uzaktan destek olsaydı.
Ama Sanji'ye tercih ederim tayfa da o kesin
Ya tayfa demişken son sayıdan bir kare atasım geldi.
Ya 1000. sayıya gelmek üzereyiz ve bu üçü artık 5. Yonko'nun Tümen Komutanları diyeceğimiz insanlar .Bİr arc önce saatlerce gemilerini bir başka yonkoya karşı savundular. Adlarını bile bilmediğimiz onigashima adası gardiyanlarına (robin, franky gibilerinin off panelde tek attığı akdar fodder) karşı bu tutumlar. Oda'nın refleksif bir hiakye anlatıcı olduğunu düşündürtüyor bana. Hiç bir şey ilerlemiyor mekanlar, ortamlar ve risk artıyor ama adımlar ve karakterlerin rolleri hemen hemen aynı. Yani şu sahneyi Skypea'da Dev Yılan çıktığında görmüştük ilk baş sanırım. Yani bu üçünün tırsıp Zoro diye bağırmaları falan.
Yani 700'den fazla sayı ve evren içi 4 yıla yakın zaman geçti ve yeni dünyada 5. yonko tayfası oldular
Rezalet yani. Valla tayfa bana çok mide bulandırıcı gelmeye başladı artık. Nerede eski günlerimiz nerede bu günler. Tayfada bu kadar korkak ya da ezik olursa elbette her arc kıçımızı Law ve Jinbei kurtarır