Adamın yaptığı bi iki laf söyleyip sonra kaç yüz bölüm görünmüyordu başka bir halt yaptığı yok.
Dostum evet adam çok off-panel ancak "bir halt yaptığı yok" biraz altı dolu olmayan bir söylem. Yani anlıyorum senin bakış açını da, adam bir var bir yok, nesi bu kadar özel falan diyebilirsin ancak kazın ayağı öyle değil işte.
-Korsanlar çağını Roger başlattıysa, Luffy'nin çağını da Shanks başlatmıştır. Shanks'da Roger'ın adamıydı zaten yani şu seride yaşanan her şeyi temelinde bu ikisine borçluyuz gibi bişi (Joyboy falan işin sonraki muhabbeti ona girmiyorum). Shanks baş karakterimizin gıpta ettiği, ona özenip korsan olmasına sebep olan, bir fitilin ateşini yakan adamdır.Shanks , Korsanlar kralının şapkasını Luffy'e verdi. Luffy'nin ekibini ne diye çağırıyorlar bu seride ? "Hasır Şapka Korsanları" . Ya adamın tayfa adı Shanks'ın verdiği emanetten gelme zaten.
- Shanks'I bu seride, Blackbeard'dan bile görmediğimiz acımasızlıkta adam vurdurdu gözümüzün önünde ve mert olduğu kadar faydacı ve kurnaz olabileceğini de gösterdi ve seri başında "korsan teması" için müthiş bir ideal yaratmıştı hem tavırları, hem sözleri, hem icraatleri ile haa sonra Oda bunun üstüne sifon çekti ama olsun.
- Shanks, şapkasını vermeyi bırak baş karakterimiz için kolunu verdi adam.
Bak buraya kadar anlattığım sadece Romance Dawn da yaptıkları bu adamı sadece Romance Dawn'da görsek bir daha görmesek gene serinin en merak edilen karakteri olmaya yeter de artardı. Naruto serisinin 4. Hokage'nin, 9 Kuyrukluyu mühürlemesi ile Naruto hikayesi başlıyordu ve serinin başlarından sonlarına doğru herkesin aklında 4. Hokage vardı. Shanks'ın olayı belki bundan bile büyük olabilir.
Haa şimdi giriş kısmını geçtik. Biz Shanks bir daha gördüğümüzde, en güçlü adamın başında olduğu en güçlü ve en büyük filo denilen beyaz sakal korsanlarının ana gemisine çıkarken, hakisiyle yaptığı şekli gördük. WB ile göğü yarışını gördük. WB'ye verdiği aklı gördük.
Sonrası malum MF adam geldi gene şeklini yaptı. Ha ondan sonra kayıplara karıştı tek bildiğimiz Kid'in kolu Shanks Tayfasına saldırdığında kaybettiği. Sonra tekrar gördüğümüzde adam Gorosei'yi uyarıyordu. Gorosei buna "senin kredin yüksek sen gelebilirsin evladım" falan çekiyordu. Adamdaki ağırlığa bak...
Nitekim evet Shanks çok fazla pasif bırakıldı ancak hype da biraz "ne zaman göreceğiz abi şu adamı" kısmından geliyor zaten. Ama Shanks öyle bir adam ki o 2 dakika gözüküp laf söylediği anları toplasak Kaido, Linlin gibilerin tüm hayatlarından daha fazla ağırlığa ve anlama sahip oluyor.
dipnot: kim takar Ace'in novelini ya