Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Naruto Serisi Genel Tartışma Başlığı

Naruto'nun mangasını baştan sona okumak istiyorum, ama 700 bölüm gibi çok uzun bir manga olduğu için hala başlamaya cesaret edemedim. Kendi okuma hızıma bakarak, eğer başka bir şey okumadan, kendi okuma hızımda istikrarlı bir şekilde okursam en iyimser ihtimalle 1 sene içinde bitirebilirim Naruto mangasını sanırım... :/ (Tabi ne kadar yoğun diyalog olduğuna da bağlı.) Bu çok uzun bir süre... O yüzden ne kadar Naruto okumak istesem de başlamaya cesaret edemiyorum. :/

Harbi bunun sebebi neydi

Köy zayıf kalır filan mı yoksa hatırlamadığım çok geçerli sebepler mi vardı
Screenshot_2025-08-17-23-05-28-821_com.miui.gallery.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Köy zayıf kalır filan mı yoksa hatırlamadığım çok geçerli sebepler mi vardı
Jiraiya görevde idi. Köy yer yer yıkılmış, Köyün 50 yıllık Hokagesi ölmüş. Kum köyü Kagesi, senin kaçak ninjan tarafından senin ulusun sınırları içinde öldürülmüş. Hayate ölmüş, Genma ile Raido öle yazmış. Kakashi, Itachi sonrası Tsunade'nin yaptığı tedaviden daha yeni çıkmış. Akatsuki dersen her yerden çıkabilme olasılıkları vardı.

Bir de olası bir savaş durumu için Daimyo, Konoha'dan sınırları korumalarını istemişti o yüzden nitelikli kadronun çoğu sınırlara gönderildi. Zaten Kakashi de görev dönüşü, Naruto'nun yanına gidebilmişti. Gai de görev dönüşü, Lee'yi görmeye geldiğinde kaçtığını görmüştü, köyde değildi. Büyük isimlerin çoğu köyde yoktu zaten.

Bence asıl sorun, sürekli haberleşmek için neden Shikamaru ve Naruto'ya birer küçük Katsuyu bırakmadı ?

Jiraiya görevde idi. Köy yer yer yıkılmış, Köyün 50 yıllık Hokagesi ölmüş. Kum köyü Kagesi, senin kaçak ninjan tarafından senin ulusun sınırları içinde öldürülmüş. Hayate ölmüş, Genma ile Raido öle yazmış. Kakashi, Itachi sonrası Tsunade'nin yaptığı tedaviden daha yeni çıkmış. Akatsuki dersen her yerden çıkabilme olasılıkları vardı.

Bir de olası bir savaş durumu için Daimyo, Konoha'dan sınırları korumalarını istemişti o yüzden nitelikli kadronun çoğu sınırlara gönderildi. Zaten Kakashi de görev dönüşü, Naruto'nun yanına gidebilmişti. Gai de görev dönüşü, Lee'yi görmeye geldiğinde kaçtığını görmüştü, köyde değildi. Büyük isimlerin çoğu köyde yoktu zaten.

Bence asıl sorun, sürekli haberleşmek için neden Shikamaru ve Naruto'ya birer küçük Katsuyu bırakmadı ?
Yeni neslin ninjaları da akıllı ve ahlaklı. Naruto farklı köye gideceği zaman ya klon yolluyor ya da tek başına gidiyor.
Mesela eskiden olsa böyle olmazdı işte, muhakkak birkaç salak kaçak ninja çıkar, Hokage Naruto'ya saldırıp tek yerdi.
Tsunade çok zor zamanlarda Hokagelik yapmış.

Madara çok büyük adamdı.Reis dünyaya gerçek barışı getirecekti ama malesef yazarın kendisi tarafından engellendi.Shounen tarihinin en büyük kötüsü açık ara

Madara çok büyük adamdı.Reis dünyaya gerçek barışı getirecekti ama malesef yazarın kendisi tarafından engellendi.Shounen tarihinin en büyük kötüsü açık ara
Valla aynı adamdan 3 kere şamar yemiş olması ve de en sonunda yediği o pandik benim gözümde bayağı aşağılara çekiyor onu. Ama o ilk geldiğinde orduya dalışı, Beş Kage'yi madara etmesi, Tobirama ve Sasuke'ye ayar vermesi vs. falan harbi karizma herifti.
1761066742892.png

Ya bu serideki Susanoo muhabbeti bence savaşları aşırı sıkıcılaştırıyor ya. Yani en azından spesifik olarak Sasuke'nin. Tamam Itachi falan ilk yaptığında havalıydı ama o da sadece tek bir savaş için ve son çare yeteneği iken idi. Sonra bir bakıyoruz bütün Mangekyo kullanıcılarında varmış meğerse bu özellik. Hele Perfect Susano falan bildiğin power rangers gibi yani. Yani tamam ok bir yere kadar havalı ama bir karakterin son çare yeteneği değil de ana savaş özelliği olduğunda aynı olmuyor ya. Sasuke bu özelliği açtıktan sonra bütün taktikselliği, hesaplı hareketleri vs. falan gidiyor yani neredeyse. Eğer Susanosu aşılamıyorsa kazanır, aşılıyorsa kaybeder gibi oluyor. Boruto serisindeki Jigen savaşları bile bunun kanıtı resmen. Adam geldi tek bir tekmede paket etti Susanoyu hiçbir şey yapamadı Sasuke. Yav senin tek özelliğin mechaya dönüşebilmek mi sanki ya? Ulan o kadar rinnegan özellikleri, sharingan genjutsusu, kirin, chidori varyasyonları vs. nereye gitti? Ulan 2 önceki filmde kocaman meteoru tek elinle yaptığın chidoriyle yok ettin, niye burda aynısını kullanmıyorsun? Hani belki işe yaramaz falan diye düşünüyordur kullanmıyordur diyeceğim de adam Sasuke'nin attığı shurikenlerden falan kaçıyor yani :D Bir de sonunda Boruto'ya saçma sapan bir şekilde rinnegan gözünü kaybetmesi falan yani çok yazık. Nerede Pain'in savaş tarzı nerede Sasuke'nin yani..

Naruto içinde aynı şekilde kocaman Kurama içinde dövüşmesi falan aynı şekilde bayağı saçma ve kötü bence. Ama o bile Sasuke'nin, Susanoya bağımlı olduğu kadar bağımlı değildi yani..

Hebi takımı hali Sasuke'nin en iyi haliydi bence. Birçok yönlü jutsusu + bir tane de ultimate jutsusuyla aşırı iyi bir skillseti ve savaş tarzı vardı.

Savaş arcıyla ilgili düşüncem yıllar içinde değişti. Zamanında hiç sevmiyordum ama çok daha kötü örneklerini gördükten sonra gözümde daha iyi bir noktada şu an. Yine de bir çok beğenmedim olay hâlâ var. Serinin geneline kıyasla zayıf arclarından biri olsa bile elimizdekine şükrettim diğer final arclarını görünce.

bm13R.jpg

Kafalar pırıl pırıl.