Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Spoiler İzlediğiniz Son Film Hangisi ? Nasıl Buldunuz ?

Godzilla 2 yi açıkçası beğenmedim.Son dövüş sahnesi dışında filmin akılda kalıcı hiç bir sahnesi yok.
Yani filmin ismi godzilla ama kendisini max 30 dk gördük.Senaryoda kötüydü

Filme puanım 5/10(Son sahneler sağolsun)

Yani filmin ismi godzilla ama kendisini max 30 dk gördük.
Ana karakter daha çok düşüncelerinden veya eylemlerinden haberdar olduğumuz diyalog içindeki kişidir 177 metrelik bir canavarın suda sessiz bir şekilde yüzüşünü 2 saat izleyebilir miydin? Bu arada o konuda haklısın ben titanların dövüşlerini sevdim ama kötü adamı (insan olanı) biraz zorlama yapmışlar sanki.

Yani diyorsun ki ana karekter godzilla değildi öylemi
Bir bakıma buradaki ana karakter baba olabilir ya da ekip.

Ben suda yüzsün demedim zaten sadece dövüş sahneleri daha uzun ve daha çok olabilirdi
Aslında beklediğimden fazla kapışma ve savaş oldu. O yüzden şahsen ben memnunum genelde böyle filmlerde canavarlar bu kadar fazla kapışmaz.

Not: Biraz kaba bir tabir kullandım galiba kusura bakma.

Bu tarz geçmişi anlatan filmleri sever misiniz bilmem ama bu yaşananlar birebir doğru ise ben iptal.Adam resmen ortalığın anasını bellemiş.Yürekli mi yoksa çılgın mı bilemedim.
Çoğu gerçekmiş. Hayır film esas Amerika'nın dış politikalarının ve kendi teröristini kendisinin nasıl yarattığının özetini geçmişti.

Ben de filmi dün izledim ve epey sevdim. Oldukça başarılı 78/100 falan diyebilirim.

Daddys-Home-2.jpg

Mel'in büyük ekrana her dönüşü benim için bir zevk ve bu filme de karizması ile çok şey katmış fakat film genel olarak baya baya fucked up halde

55/100 falan

Bugün çok geç de olsa Captain Marvel'ı izledim. Güzeldi. İlk başta izlemek istemedim ama sonra izleyesim geldi. Filme zaten puan verilmiş benim vermeme gerek yok herhalde. Verilen puan:

7.0

Edit: Altyazılar biraz kaymıştı. Söylemeyi unuttum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
[font='Comic Sans MS, cursive']24A720F0-891E-45E4-85AD-14884DDA85BC.jpeg[font='Arial, Helvetica, sans-serif'][/font][/font]
Film baya güzeldi ilk filme nazaran.Özellikle Mysterio’yu çok beğendim.
After credits ler efsaneydi

@Savior Bakalım şu an fena değil Marvel The Amazing Spider-Man ve Spider-man'de yaptığı hatayı şimdilik yapmadı. Maşallah diyelim de nazar değmesin. :D

Dead Alive (1992)

En son ne zaman bir film izlerken bu kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum. En çok hoşuma giden zombi filmi olabilir. Eski tip CGI'sız özel efektlere düşkünler dışında kimseye tavsiye etmiyorum.

Not: Aç karna izleyiniz.

Ran 1985

İzlemiş olduğum en iyi filmlerden bir tanesi hatta belkide en iyisiydi herkese izlemesini tavsiye ederim özellikle Japonya ve savaş filmleri ve Shakespeare seviyorsanız.

Edit: Böyle kısa yazınca içime sinmedi. Her bir karesinin çıktısını alıp tablo diye asabileceğiniz bir yönetmenlik harikası bu film. Öyle tek sahne fotoğraf gibi olan durağan sahnelerden oluşan filmlerden bahsetmiyorum(Nuri Bilge Ceylan tarzı) bildiğiniz akıcı bir şekilde devam eden bir ressam tablosunu izliyorsunuz. Harika renk kullanımı gördüğüm en iyi ve en gerçek savaş sahnelerinden bir kaç tanesi. Shakespeare vari trajik hikayesi, sahip olduğu şiir edalı anlatıma sahip sahneler ve hafif teatral hava. Bu epik ve gerçek olan kesinlikle herkes tarafından izlenip deneyim edilmeli.

Rashomon(1950)
İnsan doğası tin'i ve gerçeklik üzerine çekilmiş en iyi eserlerden biri. 1 buçuk saat gibi kısa süreye sahip olduğu için izlemesi de çok kolaydı.

En son izlediğim Tv'den denk geldim
- Jupiter Ascending
bilim kurgu, konusunuda beğendim. ^^ :)

[img='http://images5.fanpop.com/image/photos/26700000/Ryan-Gosling-Drive-Wallpaper-ryan-gosling-26775789-1680-1050.jpg',none,692][/img]
Drive(2011)
Bu kadar geç izlediğime üzüldüm tam bir sinematik şölendi benim için film. Her şey yeteri kadar iyi birde bunun üstüne çok güzel görüntü yönetmenliği ve görsel dil uçurdu beni. Ryan Gosling başta olmak üzere oyunculuklarda hoştu. Birde Carey Mulligan ne kadar tatlı bir ablaymış.

39442085_10214577192897523_89308639419957248_n.jpg

Manchster By The Sea

Öncelikle bu başyapıtı bu kadar geç fark ettiğim için çok üzülüyorum. Normalde ağır dramlar bu kadar akıcı işlenmez, ancak bu o kadar akıcı o kadar kusursuz bir şekilde işlenmiş ki anlatılamaz. Film, izleyicilere duygu yoğunluğunu tokat gibi vurmuş. Genelde duygu yoğunluğunun bol olduğu yerlerde sahnenin duygusunu, atmosferini daha iyi yansıtmak için sahneye uygun müzikler kullanılır. Ancak bu filmde öyle bir sahne var ki, yönetmen tüm çıplaklığıyla, tüm sadeliğiyle bu sahneyi izleyiciye sunmuş. Sana ''bak burası ağlanacak yer işte, tam burada ağlamalısın, ağla bakim'' demiyor. Müzik koyayım, bilmem napayım gibi bir derdi yok. Hiçbir yöneltme yok ağlatmak için seyirciyi. Yine de ağlatıyor ama mükemmel bir şey bu. Cassey Affleck'in performansı zirvede. Onun dışında Hedges, Chandler ve Williams'ın performansları da çok iyi. Filmin teknik kısmı da çok başarılı. Gerek sinematografi olsun, gerek müzikler olsun, gerek oldukça etkileyici flashbacklerle donatılmış kurgusu olsun. Hepsi çok üst düzey. Ve yaşanmışlık. Hayatında sıkıntı çekmemiş adama bu film gitmez normal olarak. Eğer tecrübeniz varsa, filme karşı empati kurup ekstra bir pozitif etkileşim alabilirsiniz. Normalde dram temalı filmlerde hep bir acıtasyon olur, işte ağlama krizleri olur, arkaya bir viyolin girer falan. Ancak bu filmde gerçeklerden başka bir şeye yer yok. Bu nedenle filmin senaryo ve karakter derinliği açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. Son olarak filmde ayrı olarak bir anlam taşımayan; ama o ana cuk diye oturan 1-2 laf var. Bunlardan biri karakol sahnesindeki ''please''. Cassey Affleck öylesine içten söylemiş ki şu lafı, sırf şu laf için hüngür hüngür ağlar insan. ''I can't beat it'' ve ''you can't just die'' kısımları da aynı şekilde. İzlediğinizde daha iyi anlarsınız demek istediklerimi.

21.yüzyılda, La La Land'den sonra böyle bir mucizeye tanıklık etmek muazzam. Hızlı biten sonsuzluk gibiydi.

100/100

tenor.gif

DD7ADD7F-1BB9-4559-9363-E327851239D3.jpeg
izlediğim en iyi filmlerden bir tanesi kesinlikle.
Arthurun psikolojik sorunları ve Sistemin Arthura olan etkisi konu alan bu film kesinlikle övgüyü hakediyor.Joaquin Phoenix harika oynamış.