Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Spoiler İzlediğiniz Son Film Hangisi ? Nasıl Buldunuz ?

[img='https://www.sosyalelestiri.com/wp-content/uploads/2018/01/gifted-movie-banner-poster.jpg',none,536][/img]

Gifted(2017)
İzlediğim en wholesome rahatlatıcı naif filmlerden bir tanesiydi. Herkese öneriyorum. Hiç arabeske duygu sömürüsüne kaçmadan çok sağlıklı bir film yapmışlar. Chris Evans'ı böyle farklı bir filmde görmekte çok mutlu etti. Kesinlikle son zamanların en underrated filmlerinden bir tanesi.

[img='https://i1.wp.com/radyozimbirti.org/wp-content/uploads/2015/12/TheAssassin01.jpg',none,689][/img]
Ci ke Nie Yin Niang-The Assassin-(2015)
Wuxia türünde bir sanat filmi izlemek çok değişik bir deneyimdi. Eğer bir sinema aşkına sahip değilseniz size göre bir değil izlemenizi tavsiye etmem. Görüntüler arasında hülyalara dalabilen biriyseniz izleyiniz. Tarkovsky meets Kung-Fu :D

[img='https://filmhafizasi.com/wp-content/uploads/2013/11/bir-zamanlar-anadoluda.jpg',none,886][/img]
Bir Zamanlar Anadolu'da(2011)
Bugüne kadar izlemediğime pişman olduğum hatta utandığım bir film oldu. Gerek Türk sinemasına uzaklığım gerekte Nuri Bilge Ceylan hakkında duyduklarımdan oluşan ön yargılar bu filmi bu kadar geç izlememe neden verdi. Çok iyi bir film denebilecek pek bir şey yok her sahne bir anlama hizmet ediyor oyunculuklar çok iyi görüntüler çok iyi. Her bir Türk'ün izlemesi lazım bu filmi.
95/100

[img='https://images5.alphacoders.com/566/566000.jpg',none,874][/img]
Birdman(2014)
Birdman çok ilginç bir film hollywood için Inarritu çok iyi bir yönetmen bu filmde de bir sürü şeye değişik eleştiriler getirmiş. Sanki hiç kesinti yokmuş da tek shotmış gibi görünen kamera oyunları da sürükleyiciliğini bayağı bir arttırmış filmin. Keşke bunu da daha önce izleseymişim.
85/100

[img='https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BYzRmYjdjY2YtNDBmNy00MTg4LWJhYzktMTk1YWI3Y2NkYzFkXkEyXkFqcGdeQXVyNTU5MzI1OTM@.jpg',none,522][/img]

İzlediğim en iyi noel filmi olmanın yanında sanırım son yıllarda çıkmış en ilginç animasyon 2d animasyonculuk için mihenk taşı olabilecek bir iş çıkmış. Çok iyiydi mutlaka izleyin.
85/100

45fd9b5d293cc3a935b8f4353f59b300.jpg

Seyir zevki idare eder bir filmdi. Joaquin Reis'in muhteşem oyunculuğu ve hiçbir şekilde önceki rollerinin etkisini yansıtmaması sayesinde daha bir zevkle izledim.
En fazla 7,5/10 alır ama bir yandan 7,5 bile çok diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Sae
[img='https://wallup.net/wp-content/uploads/2019/10/498993-i-saw-the-devil-dark-horror-crime-drama-thriller-saw-devil.jpg',none,716][/img]
I Saw the Devil (2010)
Öncelikle söylemem gerek ki sağlam bir mide ve psikoloji gerektiriyor bu filmi izlemek. Çok ekstrem sahneler var herkesin izleyebileceği şeyler değiller. Şiddet ve intikam üzerine çok güzel bir film olmuş Güney Kore Sineması gün geçtikçe daha çok seviyorum. Ama bir Oldboi veya Memories of Murder seviyesinde bir film beklemeyin.
80/100

images

The Lobster (2015)
İlginç bir film ilk yarısı özellikle çok beğendim ikinci yarıdan sonra film mehh bir yöne kayıyor beklediğim bir final yaptı. Hollywood aktör ve aktristlerinin olduğu bir sanat filmi izlemek istiyorsanız kesinlikle izleyin Yorgos bey ilginç bir yönetmen daha önce görmediğiniz bir sinema deneyimi yaratabilir sizde .
85/100

[img='https://weliveentertainment.com/wp-content/uploads/2017/07/IMG_7837-1.jpg',none,647][/img]
Dunkirk (2017)
Yılış yılış İngiliz milliyetçiliği, çeşitli mantık hataları, kötü aktörlük, iyi yönetmenlik. Filmden beklediğim şeyleri alamadım yapmak istediği şeyleri daha iyi yapan filmleri de daha önce izledim. Bir survivor filmi olarak yetersiz sözde normal askerlerin kaçmaya çalıştığını kahramanlığın sadece dümdüz ölmemek olduğunu filan anlatmaya çalışıyor ama arka planda yakıtı biten uçakla havada süzülerek bir İngiliz pilot bir kaç uçak vuruyor. Hans Zimmerman'in ilk sahneden itibaren gerilelim diye verdiği soundtrack çok can sıkıcıydı.
70/100(sırf yönetmenlik için)

images.jpeg

Beni ağlatmayı başarmış tek film.bugün ikinci defa izledim ve yine duygusallaştım.İlk defa izlediğimden bu yana 3-4 yıl geçti ve bugüne dek izlemeye cesaret edememiştim

Film kesinlikle harika.Filmi izleyipde duygulanmayan birisi yoktur.

99/100

"Lütfen patron, beni karanlıkta bırakma.Karanlıktan korkuyorum."
[sub] John Coffey[/sub]

Bayağıdır yazmıyorumuşum buraya. :D
En son 10 yıllar önce izlediğim Harry Potter filmlerini yeniden izlemek geldi içimden her gün bir film izliyorum 3 gündür.

OC6REJ8RcCLPtBLP5NLoKTj56FW9NNKD2-64mYF1NG5yeJAbz47fgw_ZmoREDIZAnkvvFzys-VbibIN7Mko-0FHtqRDm9QbJYud6t1MJVcztIRKZKcWpCQZj_x40dacfSJvHA3Yhbo7kZKz8PTftHZPpoECGEqFki7zlOwRl0RqaRLtP

Harry Potter and the Philosophers Stone(2001)
İlk iki filmi çocuk filmi olarak değerlendiriyorum. Bayağı nostalji yaşadım izlerken çünkü izlediğim zamanlar bayağı küçücük çocuktum. Bazı şeyler hafızamdan gitmiş. Film bana fazla uzun geldi genel olarak ilk yarısı çok uzundu soundtrack kullanımı da biraz aşırı geldi. 70/100

[img='http://ava7.com/w/movies/harry-potter-and-the-chamber-of-secrets/harry-potter-and-the-chamber-of-secrets-movie.jpg',none,514][/img]
Harry Potter and the Chamber of Secrets(2002)
Yapı olarak bire bir ilk filmin aynısı okula geliş>garip olaylar>Harry'nin kötülükle karşılaşı>Dumbledore'un kalp ısıtan konuşması. İlk filmden güçlü yanları twistimsi şey çok daha iyi, konuya daha hızlı giriyor. Ama final karşılaşması ilk filme göre daha az etkileyici. 65/100

[img='http://1.bp.blogspot.com/-2XSr4_obZ0E/TmUk7slnhdI/AAAAAAABDI0/mHKHJvJCrnc/s1600/Harry+Potter+and+the+Prisoner+of+Azkaban+Wallpaper+01.jpg',none,536][/img]
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban(2004)
Serideki izlediğim en iyi film olduğunu hep hatırlıyordum ama hatırladığımdan çok daha iyi bir film çıktı. Serinin sadece bir çocuk serisi olmaktan çıkıp daha ciddi olayların başlaması. Alfonso Cuaron'un yönetmenliğe geçmesi de her şeyi çok daha iyi yapmış. Kadrajların etkileyiciliği duyguyu verişi ilk iki filmin fersah fersah ötesinde. Oyunculuklarda haliyle çok çok daha iyi. 80/100

28 Gün Sonra

İzlediğim en ilginç zombi filmlerinden birisi. Janraya farklı yaklaşıyor ve kendi türünün dışında da, düşünsel olarak da boş olmayan bir film. Beklentilerimin üstünde çıktı ve güzel bir şekilde şaşırdım. Bol bol gösterdiği manzaralar ve ucuz bir gore fest olmak yerine işin insani yanına odaklanması, bunu da toplumsal bağlantıları da inceleyerek yapması çok hoşuma gitti. Ayrıyetten müzikleri çok güzel.

28dayslaterposter.png
28 Hafta Sonra

İlk filmin tersine, alabildiğine klasik bir zombi filmi. Zaten hem yönetmeni hem de senaristi farklıymış. Pek beğenmedim, hele farklı bir şeyler beklerken. Müziksel olarak bile ilk filmin üstüne çok fazla bir şey eklenmemiş.

Karakomik Fİlmler'in ilk filminin ilk bölümünü izledim. Valla gözümde Joker'in yapamadığının on katını yapmış filmdir. Bu gerçek mi, değil mi filmi nasıl yapılır ? Çok daha iyisi disturb desen alası. Tabi final gene bizden gene romantik ama valla duygu roller coaster'I idi bildiğin.

ilk filmin ilk kısmı -> 85/100 diyorum.

Şimdi devamını izlemeye gidiyorum.

Edit:

2. kısmı da izledim. Milletin yerdiği kadar kötü değil, çok daha sağlam mesajlar vardı ancak kurgu ve senaryo olarak sıkıcıydı. Hava da boşlukta sallanan bişiydi yani
2. ye puanım 55/100 falan.

Bir Zamanlar Anatolia'da
[img='https://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/4/4b/Bir_Zamanlar_Anadoluda_afi%C5%9F.jpg',none,326][/img]

Film sakin olmasına rağmen hiç sıkılmadım, diyaloglar o kadar kaliteli ve karakterlerin duyguları izleyiciye o kadar iyi yansıtılmıştı ki şaşırdım. Özellikle savcı bey ve zanlı. Tüm oyuncular döktürmüş.

Fırat Tanış beklediğimden çok daha iyi performans ortaya koymuş, ki ben bu adamı daha önce komedi dizilerinde vs görmüştüm. Mükemmel oynamış.

Filme puanım 93. Bazı şeyler muallak kalmasa 100'e tamamlardım sanırım.

@Ryusa Bakuryu
Muallaklık konusunu İngiliz gazetesi Guardian'ın bir editörü de yaptı Nuri Bilge Ceylan'ın cevabı ise şöyle:

"Filmin öfkelendirici olabileceğini biliyorum. Hollywood'un problemi seyircinin cevapları bir hap gibi almayı beklemesi. Sadece kimin ne yaptığını değil, nasıl ve neden yaptığını da bilmek istiyorlar. Gerçek hayat böyle değil. En yakın arkadaşımızın bile ne düşündüğünü bilemeyiz. Filmlerde gerçek hayattan fazla her şeyin açık olmasını istiyoruz. Ama bu sinemanın yalan olduğu anlamına gelir. Ben bu şekilde sinema yapamam."

• Beğen
Tepkiler: Sae
ESC02sXXUAES01x.jpg

The Gentlemen(2020)
Guy Ritche eski tarzına geri dönmüş. Pek çok kişinin aksine Lock, Stock and Two Smoking Barrels'ın çok büyük bir hayranı değildim ama Snatch'ı bayağı severim. Bu film ikisini de yer yer hatırlatıyor ve kendi özellikleri de var. Guy Ritche ritim ayarlamakta uzmanlaşmış filmi hiç sıkılmadan hatta durdurmadan izlemeyi de başardım o kadar akıcı.
75/100

Hep fast and furious (hızlı ve öfkeli) serisine başlamak istemişimdir. Ama onun yerine Görevimiz Tehlike (mission impossible) serisine başladım çok daha iyi seri bence. Genel olarak vasat ama idare eder izlenir. Şahsen tavsiye etmem. Nasıl bulduğumsa pek önemli değil. Google'a görevimiz tehlike izle yazıp arattım öyle buldum.

Parasite (2019)

İzlediğim ilk Kore filmi. Film oldukça hoşuma gitti ve bitirdikten sonra gidip 1-2 saat yorum ve detay okudum. Filmi izlerken aşırı bir heyecan, şevk yarattı diyemem fakat film boyunca hep diken üstündeydim. İnsanlar "Şu sahneye çok güldüm" vb. diyor ama benim güldüğüm bir yer olmadı. Alttan alta sürekli bir gerilim vardı.

2019 senesinde çıkmış en popüler filmlerden iki tanesinin gelir eşitsizliği üstüne olması oldukça manalı.

Good Time

Müthiş Robert Pattinson performansı, harika sinematografi ve neo-noir tarzında çekilmiş sahneler, güzel bir kurgu, güzel renk paletleri ve müthiş soundtrackler. Hiç düşmeyen ritmiyle Uncut Gems'den daha iyi olduğu kesin.

90/100

hero_good-time-Good_Time_still_3_option_1__1__rgb.jpg

Togo.jpg

TOGO (2019)

Genres: Drama, Adventure
Country: USA
Directed By: Ericson Core
Written By: Tom Flynn

Benim gibi bir köpek aşığı (heleki kuzey köpekleri aşığı) biri için zaten keyif verici olacaktı. Ancak film bunun üstüne koydu, yıllarca bizlere anlatılmış bir yalanın arka planındaki gerçeği. Amerika'nın, Alaska'nın 1920'lerin belki de Buhran sonrası en önemli olaylarından biri olan "1925 serum run to Nome" ya da " Serum Sledge Race" vakasının gerçek kahramanını tanıtıyor.

Çok hafif, tarihi bilgi babında spoiler
Bu tarihi olayda, Alaska bölgesinde salgın bir hastalık çocukları vurur ve çare olabilecek serum için ulaşılabilir en yakın sağlık birimi 1000 küsür kilometre ötededir. Aynı zamanda da o yıllarda Alaska ve kuzeyde "Yüzyılın Fırtınası" denen bir kar ve tipi fırtınası da vardır. Nitekim devlet uçak ya da araç yoluyla kışın o ilacı gönderememektedir. Tek çare Alaska'nın kızak köpeği yetiştiricileridir. 20 kızaklık/ekiplik bir takım kurulur. Bu 20 ekipten 19 tanesi ortalama ekip başına yaklaşık 45-50 km koşmuştur. Ancak bu 20 kişi kurulmadan çok önce yola çıkan öncü ekip 12 yaşındaki lider köpek Togo'nun eşliğinde ve ünlü köpek yetiştiricisi ve kızak yarışçışı Leonhard Sepalla'nın şoförlüğünde 424 km koşmuşlardır. Film bunu baz alır. Filmin ortaya çıkardığı bir diğer şey ise yıllarca bal mumu heykellerinden, New York Central Park'taki heykeline, kitaplardan, çizgi filmlere, oyuncaklara kadar bir sürü ürüne ve esere ilham kaynağı olan Balto'nun . Yani yıllarca Serum Kızak Koşusunun esas yıldızı sanılan köpeğin aslında esas kahraman olmadığını bizlere göstermesi. Daha fazla da anlatıp spoiler alanına geçmek istemiyorum. Buraya kadar anlattığım kısım temel ve tarihi genel bilgi .

Gerçek dışı, aşırı abartıya kaçılmış göl buzu üstündeki koşu ve bir kaç kötü CGI sahnesi hariç bence çok başarılı bir iş olmuştu.

76/100

Fast and furious serisine başlamak istediğimi geçen gün söylemiştim.
Hep fast and furious (hızlı ve öfkeli) serisine başlamak istemişimdir.
Mesajın devamında da bunun yerine Görevimiz Tehlike serisine başladığımı söylemiştim. Bugün de aynı serinin 2. filmini izledim. Yani orijinal ismiyle Görevimiz Tehlike 2. İlkinden dört sene sonra çekilmesi bazı şeyleri değiştirmiş. Çok beğenmedim. Oyunculuklar ve senaryo güzeldi. Kurgu açısından ilk filmden iyiydi. Genel olarak beğendim diyebilirim. Tavsiye ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi: