Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Ghost Rider Sorunsalı -DH Comics Forumu- Instagram Hesabı Üçgeni !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
:check1: Konuyu şimdilik geri açtım gene istenilmeyen tiplerde mesajlar gelir ya da tartışmaya katılmayıp kenardan tartışmacıları provoke edenler olursa bu sefer temelli kapatırız zaten söylenilmesi gereken hemen hemen her şey söylenildi.

Bedirhan kardeşin son yazdıklarına vereceğim cevabı atıyorum ve şu aralar meşgul ve biraz hasta olduğumdan, daha da uzatmayı düşünmüyorum, çünkü tartışma seviyesi uzadıkça düşecek gibi görünüyor. Ve umarım bu 24 saatlik arada okumadığın yerleri okuyup konuya daha vakıf olmuş ve sakinleşmiştir.

ancak o zahmete bile girmiyorsun ki neden giresin ki internette o kadar tartışma dönmüş birinden alır yazarım diyorsun muhtemelen.
Bedirhan, tanımadığın ve pek çok söyleminin hatalı olduğunu kanıtlamış birine bunları demen sadece ad hominem belirtisi. Sen beni düşünme, sen münazaramıza odaklan. Kendi mesajında "şu wiki de böyle der, bu wiki de şöyle demez" derken internet kötü değil de bende mi kötü ? Sanki GR ile ile ilgili bilgiler taş tabletlerle dağların başında bekleyenlerine indiriliyorlar.

Daha tüm mesajlarımı okumadan cevap atıp, bilgilendirmelerde geri de kalıp sonra da bana laf atıyorsun kardeş. Ayrıca internettekiler de GR okuyor dünya da bir sen mi okuyorsun bu karakteri ? Bu işin membahı olan Amerika'Nın en büyük forumları ve wiki sayfalarındak kimselere bakarak fikir almayıp senin kendi teorini sorgulamadan kabul mü etseydim ? Garip bir bakış açısı hocam.

"heavens on fire" serisini düzgünce okursan
Okudum hem de daha taze okudum ve hakkında her şeyi ortaya döktüm ama okumadan atlaya atlaya geliyorsun. O seriyi deşifre edeli 2 sayfa oldu Bedirhan kardeşim.

yazsa da siz inanmazsınız tıpkı Yahweh de olduğu gibi
Yahweh'de adam yaratıcı değil tedarikçiyim, başka cennetler ve tanrılar da bu evren ortak bir varoluşun eseridir ben kontratla çalışıyorum diyor (Canon olmayan bir stand alone Howard the duck hikayesinde yazanları ciddiye alacak olursak eğer !) . Sen daha "inanmazsınız" diyorsun. İnanmayan sensin hem adamın GR ile hiç bir bağı olmadığını kanıtlamaya ve daha yüce bir mevkiye bağlı olduğunu kanıtlamaya çalışan da sensin ama yahweh'in multi olduğunu kanıtlamaya çalışan da sensin :D Bir karar ver yahweh ile bağı kesip başka bir mecraya mı yüreyeceksin yoksa yahwehh üzerinden GR'ye bir seviye mi belirleyeceksin ? Sen bile argümanının eksenini oturtabilmiş değilsin dostum. Kimseden bir şeye inanmasını bekleyemezsin. Bilimsel, mantıksal bir tartışma yürütülüyor sonuçta.

Multiversal ama adam sürücü gücüne karşı koyamıyor
Bunun kanıtı yok ? Ki Koyamasa bile Yahweh'in skyfather'dan öte bir şe olduğuna inanmamıza sebep olan canon ve istikrarlı bir gösterimi yok. Hadi gerçekten skyfatherlardan daha güçlü bir tanrı diyelim gene Ghost Rider'ın güç seviyesine bu durumun etki ettiğine dair sağlıklı bir çıkarım yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Her türlü havada boşlukta süzülen hiç bir yere bağlanmayan teoriler ...

işte çıkarım burada Multiversal biri sürücüye etki edemiyor
Evet tamamen çıkarım. Neden ?

1. Karakterin canon bir ve devamlılığı olan bir seride multiversal olduğunu gösteren ve bunu daha sonrada (retconlara rağmen) kanıtlayabildiği bir gösterim yok.

2. Sürücüye etki edememe olayı da yok. Tamamen karakterin ölümsüzlüğünden yola çıkıyorsun. Lobo, DC'de tüm panteon tanrılarını yendi kimse Lobo'yu skyfather'dan saymıyor çünkü o bir gag serisiydi ve Lobo'nun "başka bir kzanaryalı hariç kimse öldüremez" diye bir laneti var. Ama bu vardiye biz Loboya çoklu-galaksi demiyoruz. Anlatabildim mi ?

Sürücü Multiversal üstü bir tanrıya bağlanıyor.
Bu senin tahminin. Bir kanıt yok. Ve olsaydı bile. Biri tarafından yaratılmak senin güç seviyeni belirlemez.

Thanos, Eternal ırkının bir mensubu ancak In-Betweener, Master Order ve Lord Chaos tarafından yaratıldı.

Master Order & Lord Chaos >>>>>>>> Eternal Irkı

Ama Thanos, In-Betweener'a elinin tersiyle vurup indirmişliği var (normalde In-Betweener daha güçlü olsa da ) Ya da Watcher'lar ve Celestial'lar direkt olarak Fulcrum'a bağlıydı 2017 retconundan önce ama bir insan olan Nick Fury bir Watcher öldürebiliyor ve bir elder god ile skyfather çocuğu (Thor) bir celestial a hasar verebiliyordu.

Yani karakter onu yaratan kadar güçlüdür gibi bir şey her zaman, her yerde, her şartta geçerli diye bir şey yok. Nitekim bu yine tamamen senin kendi fikrini olaya dahil etmen. Marvel'ın bir gerçeği değil.

________________________________________________ KAPANIŞ_______________________________

Kendin bile bir şeyleri tam olarak kanıtlayamadığın, aralarında onlarca seneler olan, farklı retconlar ve çağlar içerisindeki farklı hikayelerin (canon, partly canon, non-canon olduğunu gözetmeksizin) içerisinden işine gelen kısımlardan parçalar seçip, geriye kalan diğer yaşanmışlıklara gözünü yumup(3 ayrı çağda da GR'nin Hulk'dan dayak yemesi gibi) izlediğin ve okuduğun diğer mecralardaki büyü mantığını da olaya dahil ederek tamamen sana ait olan bir teorem atıyorsun sonra da bunu kimseye kanıtlayamadan sonra da tartışmaya sunmadan, insanların oylamasını ve kabul etmesini sağlamadan bunlardan genel geçer marvel kozmolojisi gerçekleri gibi bahsediyorsun ve dünyada başka hiç bir yerde en üst noktasında galaktik ya da multi-galaktik bir tehdit olmanın ötesine gidemeyen kökenleri ve kökleri dünyaya bağlı bir karakter için multiversal + diyorsun.

Bunu derken de önce OAA bağlıyorsun sonra onu tam oturtamayınca Yahweh'e geçiş yapıp bu sefer Yahweh 'i olduğundan güçlü yapmaya çalışıyorsun,sonra Yahweh'in gücü tutarsuz olup o da olmayınca karakterin var oluş ilişkisini Yahweh ile de kesiyorsun ancak o da olmayınca bu sefer tekrar gene Yahweh dönüyorsun.Onda da pürüzler çıkmaya başlayınca bu sefer Avengers'ı dövdü vs...

Yani Bedirhan artık sen bile 3-4 mesaj önce dediğini bir sonraki mesajında boşa çıkarır, anlamsızlaştırır hale geldin(bunun farkında olmayabilirsin de olabilirsin de ama manzara bu şekilde). Ama buna rağmen bana saygıdan, bilgiden, okumaktan ve hatta inanmaktan bahsediyorsun. Bilimsel yöntemlerle yürütülen bir tartışma da "inanma" lafının geçmesi bile zaten taraflardan birinin "bir şeye inandığı" ve diğerlerinin de inanmasına çabaladığı anlamına gelir. Maalesef bir şeyi "bildiği" ya da "anladığı" anlamına değil. Ve o taraf da ben değilim.

Çok önce dediğim gibi ben tartışmanın aslında bana düşen görevini yapalı çok oldu, ilk sayfada bitti o kısım. Ancak ben senin fikirlerini duymak ve şu "GT -> Multiversal" teoremini biraz daha araştırmak adına devam ettim ve çıkan sonuç;

Bunun tamamen senin kendi sorgulanılası yöntemlerin ve algıda seçiciliğin ile yarattığın bir hayran kurgusu olduğu. Eğlenceli, düşünmesi hoş ama marvel külliyatı devamlılığı adına gerçek ya da mantıklı olabilecek bir şey değil.

- Katılımı olan herkese teşekkürler.

Abi tamamını okumama sebebim bu işte ben asla Yahweh'e bağlamadım sen okumadan yargılıyorsun veya anlamadan. Yahweh'i featlerinden dolayı Multiversal alıp, Ghost Rider ruhlarına etki edememesiyle sürücü > Yahweh (multiversal) yapıp Sürücü Multiversal+ teorisini ortaya attım ancak düzgünce okumadığın için bunu asla anlamadın. Daha önce arkadaşıma Fulcrum hakkında "herkes öyle diyor" diye inandığını söylemişsin burası zaten ayrı komedi. Ayrıca Watchers ve Celestials, Fulcrum'a bağlı değil kanıt olarak. Arishem ve Exitar'ın en büyük Watcher'ı öldürmesini öne sürebilirim eminim sizde biliyorsunuz veya duymuşsunuzdur. Duymadıysanız bir araştırın derim. Ayrıca celestials ırkı otorite'ye bağlıdır istisnalar dışında(Dreaming celestial vs.) eğer fulcrum'a hizmet etselerdi biri gidip diğeri çok şey biliyor diye öldürmezdi ki Watchers'in görevi o, bilgiyi aramak, kaydetmek, tanık olmak.

@bedirhandrogba2
Sizi pek tanımıyorum ama 1,5 yıl filan önce mephisto Toaa'dan sonra en güçlü karakter dediğinizi görmüştüm anlaşılan şimdi mephisto olayını aşmışsınız ama bu seferde yahwehe takmışsınız :D Neyse umarım 1,5 yıl sonrada yahweh olayını aşarsınız :D

@father Dostum ben çizgi romana bu ocak ayında filan sürücü serisiyle girdim ve halada sürücü ve kozmik evren üzerinden gidiyorum sen ne saçmalıyorsun? Sen kendini ne zannediyorsun? Benim çizgi romana başladığım Wp mesajları duruyor hala he sen ne saçmalıyorsun?

@bedirhandrogba2
https://forum.donanimhaber.com/ghos...imdir-gucleri-nedir-hikayesi-nedir--129628002 Bu konuda kullanıcı adınız ile bire bir uyan isim var ve cümlelerine bakarsanız dedikleri mi görebilirsiniz :D Bence sende biraz unutkanlık var konuyu 2017 tarihinde tartışmışsınız.

Not: Dediğim gibi kullanıcı isminiz aynı buna tesadüf derdim ama aynı iki kişidi gr'yi savunuyor. Bence siz bir unutkanlık için vitamin hapı filan kullanın :D

Edit: 1. sayfanın sonlarına doğru mesaj atmışsınız göremediyseniz :D

@bedirhandrogba2
Film evrenine Toaa ne zaman dahil olmuş ben mi kaçırmışım ?

Not: Çizgi romandan da bahsetmişsiniz herhalde sizde baya unutkanlık var doktora gitmenizi öneriyorum ( Hakaret için söylemiyorum alınmayın lütfen :) )

Dostum açıkça Galaktus'un çizgi film de tek yediği olaydan ve 2. Filmde diye sözlere başlamışım. TOAA'yı da büyük ihtimalle ilk araştırdığım da görmüş ve klasik tanrı hikayelerinden öyle bir şey yazmışımdır. Gördüğün gibi tarih kasım 2017 ve ben ocak da başladım çizgi romanlara. Edit: Ayrıca Ocakla kasım arasında ufak bir fark var tarihler karışabilir arada 10 yıl varmış gibi söz etmeye gerek yok. Henüz marvelda sinematik evren ve çizgi roman evreninin aynı olduğunu sandığım zamanlar hatta belki de başka evren olmadığını sanıyorum veya bilmiyorum :)

@bedirhandrogba2
Siz ondan sonra mesajlarınızı görebiliyo musunuz ?
"World war hulk dan dayak yiyen Johnny Blaze'dir. Zarathostan izinsiz olarak olaya karışmış ve dayak yemiştir. Aynı çizgi romanda Strange de bunun üzerinde durmuştur." (Çizgi roman bahsederken siz )

"Dostum senin o gördüğün ****** karakterler den önce (şu tanrı diye adlandırdıklarınız) "One Above All" vardı. Asıl marvel evreninin tanrısı diye geçen odur. Ardından Mephisto ve hikayesini biliyorsunuz, Mephistoya sınırsız güç bahşedildi istediğini anlaşmayla isterse Galaktus kadar güçlü yapabilir. Ama insanlar üzerinde "Ghost Rider" benzeri şeyler haricinde etkisi yoktur. Direkmen etki edemez hiç kimseye." (siz bunuda çizgi romana göre yazmışsınız )

"Galaktus marvel evreninde bi'tanrıdır. Ama yenilmez değildir. Marvel'da bi'tane tanrı vardır ki en güçlüsüdür "One Above All" sürücü de buna bağlı bi'intikam meleğidir. Ayrıca bundan sonra gelen 2. En güçlü karakter "Mephisto" diye geçer ve Sürücü onu tek bi'hamle de yok etmiştir." ( Burda film ile çizgi romanı çorba yapmışsınız elinize sağlık :D )

"Ghost Rider'a tek atabilecek karakter yoktur. Onu yavaşlatacak, ondan kaçacak karakter vardır. Zarathos diğer karakterlere benzemez gerçek bi'ölümsüzdür." ( Bunu filme göre yazdığınızı sanmıyordum çünkü filmde bunu gösteren bir şey yok )

İsterseniz daha devam edebilirim ama yeterli gibi. Bence "ben çizgi romana ocakta başladım" yerine daha açıklayıcı bir cümle kurmanız lazım :)

Edit: Nedense bu ghost rıder fanları karkateri ölümüne savunuyor sizde mesajlarınızda savunurken bir kaç hakaret içeren cümle kurmuşsunuz :D Bundan başka bir arkadaş daha vardı dh de o da kutsal kitablardan örnek veriyordu :D

Edit 2 : Yorumları okudumda ben çr okurum bile demişsiniz şimdi ise ocak da başladım diyorsunuz hangisi doğru ?

Dostum dediğim gibi ilk başladığım zamanlar ne dediğimi ne bildiğimi yada ne zaman başladığımı karıştırabilirim zaten zaman farkı 2 ay. Neyse ancak sen 1.5 yıl derken orada yazanı görerek diyorsun ki bu da direk yalancılığa giriyor. 1.5 yıl 18 ay Ekim ayındayız 1 yıl çıkarsan 2017 ekim ve 6 ay daha çıkarsan 4. Aya filan gidiyor bence hiç konuşmayalım. :)

@bedirhandrogba2
Yıl hesaplamasında 1,5 derken kafam karışmış 1 yıl de ama yanlış anlamadıysam sen 2 ay veya 4 ay demişsin bence sizin sayısal işlemler de sıkıntı var.
Ayrıca ilk başta o zamanlarda çr okumuyorum dediniz ama o yorumda çr okuyorum diyorsunuz bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor. İlk yorumda dediğim gibi mephistoyu aştığınız gibi Yahweh karakterini de aşın. Son olarak ilk söylediğim de baya sert çıkıştınız yani sinirinizi söndürmek için cümlelerinizi tek tek atmak mı lazım ?

Edit: Doğru yıl hesaplaması yapayımda insanların aklı karışmasın.

Çizgi roman okuyorum dediğiniz tarih kasım 2017 şimdi ise ekim 2018 deyiz. Hesaplarsak 11 ay filan çıkıyor. 11 ay önce ne yaptığınızı hatırlamıyor musunuz ben onu anlamadım ? :D

Dostum dediğim gibi ilk başladığım zamanlar ne dediğimi ne bildiğimi yada ne zaman başladığımı karıştırabilirim zaten zaman farkı 2 ay. Neyse ancak sen 1.5 yıl derken orada yazanı görerek diyorsun ki bu da direk yalancılığa giriyor. 1.5 yıl 18 ay Ekim ayındayız 1 yıl çıkarsan 2017 ekim ve 6 ay daha çıkarsan 4. Aya filan gidiyor bence hiç konuşmayalım. :)
Başından beri Ghost Rider nickli arkadaşın sen olduğunu biliyordum :D Bu konu ilk açıldığında Since bizi trollüyor sanmıştım ama baktım millet ciddi ciddi cevap veriyor bende ciddiye aldım. Nabu sana sayfalarca anlatmaya çalıştı o adamın belkide senin yaşın kadar çizgi roman geçmişi var ama sen birkaç ay okudum diye kendini bilirkişi ilan etmişsin. Donanımhaberde sürücü gücünü Oaa'dan alıyor diye bir iddia attın ortaya kendi hayal aleminde kurduğun olayı çizgi romanları, featleri ıncık cıncık ederek bir mantığa oturtmaya çalışmışsın. Nabu sana kanıtlamaya çalışmasa bizde yiyecez ha. Sana demek istediğim şey bir zamanlarda söylemiştim bunu
çizgi romanı eğlenmek için oku sadece.

@thanos
Hocam dh de .Ghost rıder nickli kişi değil. Attığım konunun 1. sayfasının sonlarında bedirhandrogba2 nickli arkadaş bu oluyor :D .Ghot rıder nickli kişi olsa cevap bile vermekle uğraşmazdım çocuk resmen Kur'an da geçiyor diye değişik değişik örnekler vermişti :D

Şimdi arkadaşlar, şurada yaşanan tartışmanın artık elle tutulur bir yanı kalmadı. Verimliliği uçtu gitti. Bu bir problem fakat her problem aynı zamanda bir öğrenme fırsatıdır.

Yeni geek / nerd / inek kitlede görülen bir sorun var, özellikle internet ortamında oldukça sık yaşanıyor. İnternet, doğası gereği, insanların kimi şeyleri daha rahat söyleyebildiği bir ortam. Bu yüzden agresyon daha fazla gerçekleşiyor. Ancak bunun tek sebebi "Gerçek hayatta söyleyemez bunları," vb. değil. İnternetteki insan etkileşimi üstüne tonla psikolojik araştırma var. Mimik, ses tonu, beden dili vb. olmadığı için, söylenilenler çok kolay yanlış anlaşılabiliyor. Bu sebeple, ortada bir agresyon yokken bile böyle anlaşılabiliyor. Ha, tek sebep bu mu? Elbette ki değil fakat metin bazlı bir ortamda konuşurken, bunu unutmayın. Bu olay sadece geek kitle ile sınırlı da değil fakat bu kitlede daha çok gerçekleşiyor.

İkinci bir olay daha var, o da tartışma üslubu meselesi. Tartışma karşı tarafı dövmek üstüne bir şey değildir. Elbette insan haklı olduğunu göstermek ister ama bu konuda önemli bir ayrım var: argümana saldırma ve kişiye saldırma. Kişiye saldırmanın diğer adı ad hominem'dir. Ucuz bir stratejidir ve kişinin hem tartışmayı bilmediğini gösterir hem de üretecek argümanı kalmadığına işarettir. Özellikle, bu konuda olduğu gibi, başta bilgi üstünden giden bir tartışma, sonradan ad hominem'e dönüşüyorsa, bu bir tarafın argümanında delikler açıldığı içindir.

Üçüncü olay, karşı tarafın iyi niyetinin suistimal edilmesi. Arkasından ileri geri konuşulan bir insan var, üstelik "linç etme" tarzı saçma bir söylemle. Bunun ne kadar saçma olduğunu belirtmeme gerek bile yok, hele çizgi roman güç seviyeleri gibi önemsiz ve küçük bir konuda. Siyaset vb. konularda da hiç doğru bir şey değil elbette fakat bu kadar küçük bir şeyden çıkması olayı iyice absürtleştiriyor. Konuya devam edelim. Bu arkadaş alçakgönüllülük göstermiş ve işi tatlıca çözmek için bu şahısları buraya çağırmış. Buna rağmen ad hominem devam ediyor, bu fırsatı kullanıp bir şeyler öğrenmek yerine, bu ortam da inatla -uyarılara rağmen- toksikleştirilmeye çalışılıyor. Bir kaç ay önce tam da bu davranışla alakalı bir konu açılmıştı. Kendinizi şöyle bir sorgulayın "Karşı tarafa ben nasıl davranıyorum, o bana nasıl yaklaşıyor?" diye.

Dördüncü mesele, işin ego muhabbetine dönüştürülmesi. Bu kadar küçük şeylere egonuzu bu kadar bağlamanız, bu yüzden bir şeyleri kabullenememeniz, karşı tarafa güçlü veya bilgili olduğunuzu yansıtmaz. İnsanları tanıyan birisi, bunun aslında bahsi geçen egonun zayıflığından, yani güvensizlikten kaynaklandığını fark edecektir. Kafanızda kendinizi kanıtlıyor olabilirsiniz ama gerçekte olan tam tersi.

Beşinci olarak, bu bir çizgi roman güç seviyesi tartışması. Tamamen eğlenmek için yapılan, belki tartışma kültürü ve argüman sunmayı öğrenmek dışında, insana hiç bir katkısı olmayan bir şey. Ne bir edebi eser, ne bir felsefi düşünce, ne de bilimsel bir mevzu tartışılıyor. Gurur meselesi haline getirdiğiniz bu durumun bir önemi bile yok. Bir hiç. Çizgi romanları azıcık da sundukları fikirleri ve farklı bakış açılarını anlamak için okuyun. Kitap okuyun, bir şeyler yazmaya çalışın falan. Ufkunuzu biraz genişletin. Şu tartıştığınız şeylerin ne kadar küçük olduğunu göreceksiniz.

Altıncı mevzu, öğrenilen az bilgiyle insanın kibrinin artması. Kibir bir zayıflıktır. Kendi değerinizi bilmeniz kibir değildir fakat bunu sırf insanları ezme aracı olarak görmek, içsel bir eksikliğe işarettir. Ayrıca unutmamak gerekir ki, ne kadar bilgili olursanız olun, her zaman sizden daha bilgili insanlar olacak. Olayın diğer yüzünde, aşırı bilgili olsanız bile, hata yapabilirsiniz ve sizden daha az bilgili birisi sizi düzeltebilir.

Şöyle bir grafik var bu konuda.

[img='https://preview.ibb.co/dwXsUK/16gbdjl.jpg',none,770][/img][/CENTER]
[url='http://community.kahramanbaykus.com/index.php?thread/233-k%C3%B6r-cahillikle-ba%C5%9Fa-%C3%A7%C4%B1kmak/']Kaynak Konu - Kör Cahillikle Başa Çıkmak?[/url]

---​
Sözün özü, bu kadar küçük konuları kişiliğiniz için ölüm kalım meselesi haline getirmeyin ve insanları kırmayın. Bilginizi biraz çeşitlendirin ve tartıştığınız konuların önemsizliğini fark edin. Aşağıya iki alt forumu linkliyorum. Oradaki konulara biraz bakın.

Edebiyat & Felsefe

Bilim & Teknoloji

Tutkulu olduğunuz konular olması güzel fakat dünya bunlardan ibaret değil. Ufkunuzu genişletin.

@bedirhandrogba2 @Normammu

Dediklerim özellikle siz ikinize.​

Abi tamamını okumama sebebim bu işte
Tamamını okumadan beni nasıl anlayacaksın ya da neyden bahsettiğimi tam olarak nereden bileceksin Bedirhan. Tamamını okumaya sebep gösterdiğin şeye takma sebebin zaten tamamını okumaman :D Bildiğin paradoks Bedirhan.

sen okumadan yargılıyorsun
Ben "yargılamıyorum" Bedirhan. Yargılama vs yok.Ben senin teorini inceliyorum sen teorini kendin ile kişileştirirsen teoriye bir şey dediğimde sana demişim gibi alınırsın böyle. Bunu yapma, aakin ol. Ayrıca ben sana senin kendi mesajlarından yola çıkarak yanıt veriyorum. Okumadan yaptığım bir şey yok. Sadece sen tartışmanın tamamını okumadığından ve 2 mesaj önce dediğin şeyi unuttuğundan kopukluklar oluyor. Okumazsan anlaşamayız. Mümkün değil yani.

Yahweh'i featlerinden dolayı Multiversal alıp, Ghost Rider ruhlarına etki edememesiyle sürücü > Yahweh (multiversal) yapıp Sürücü Multiversal+ teorisini ortaya attım ancak düzgünce okumadığın için bunu asla anlamadın.
1. Dediği gibi sen bir teori ortaya atıyorsun. Bu sadece bir teori ve senin ortaya atman.

2. Yahweh'in featleri dediğin şey stand alone, non-canon, max etiketiyle basılmış bir "Howard The Duck" hikayesi yani gag seri. Ama bunu bile göz ardı edecek olsak adam orada gücünün çoklu evrensel olduğunu ima eden hiç bir şey demiyor tam aksine ben pek çok tanrıdan biriyim, pek çok cennet var. ben tedarikçiyim, var olan her şey "varoluş" denen eylemin işidir ben onu kendi payıma düştüğü kadar şekillendirenim diyor. Hala çoklu evrensel olduğuna dair bir kanıt yok. Ki olsaydı bile bir anlamı olması gerekmezdi. Onu geçtim canonluğu sorgulanır bir kaynak.

3. Yahweh'in GR ruhlarına etki edemediğine dair net bir şey yok ? Hatta GR'nin 50 küsür yıllık kariyerinde Yahweh'in yeri çok sorgulanabilir ve sadece 4-5 hikayelik bir şey.

4. Sen kendin diyorsun "Şöyle yapıp şu teorisini ortaya attım" diye. Daha ben buna ne diyeyim bilmem ki. Kendi seçtiğin kelimelerle bunun senin yaptığın bir şey olduğunu söylüyorsun .. Peki ben ne demişim ?

Çok önce dediğim gibi ben tartışmanın aslında bana düşen görevini yapalı çok oldu, ilk sayfada bitti o kısım. Ancak ben senin fikirlerini duymak ve şu "GT -> Multiversal" teoremini biraz daha araştırmak adına devam ettim ve çıkan sonuç;

Bunun tamamen senin kendi sorgulanılası yöntemlerin ve algıda seçiciliğin ile yarattığın bir hayran kurgusu olduğu. Eğlenceli, düşünmesi hoş ama marvel külliyatı devamlılığı adına gerçek ya da mantıklı olabilecek bir şey değil.
Bu senin teorin, senin kurgun demişim. Yani seni senin sandığından daha çok anlamışım. Ancak sen konuları ve linkleri tam okumadan,tartışma eksenini takip etmeden ve kendine net kalıcı olarak savunacağın bir argüman seçmediğinden dolayı kendinle çelişiyorsun ve bu çelişkinin sebebinin benim sana inanmamam, seni yargılamam ve anlamamam olarak nitelendiriyorsun ama bunların hiç biri doğru değil kardeşim benim.

Daha önce arkadaşıma Fulcrum hakkında "herkes öyle diyor" diye inandığını söylemişsin burası zaten ayrı komedi.
Gene geldik konu dışına çıkmaya. Benim öyle dediğim bir şey yok. Arkadaşın beni benden iyi mi bilecek. Gel bana sor. Burada komedi olan bir şey varsa beni benim söylemediğim bir şeyi söylemiş gibi gösteren bir arkadaşın lafıyla yargılayıp üste çıkma çabandır Bedirhan kardeşim.

Fulcrum ile ilgili şunu oku o zaman. Fulcrum

Dostum ben çizgi romana bu ocak ayında filan sürücü serisiyle girdim
Bu olaylarda bu kadar yeni olmana ve sadece bir karakter üzerine yoğunlaşmana rağmen, bu kadar kanıt, mantık ve canon devamlılıktan uzak bir "teoriyi" marvel evreni külliyatı gerçeğiymiş, onaylanmış bilgiler gibi insanlara aktarıp, yanlış bilgilendiriyorsunuz arkadaşlar. Bakın sizleri ayıplıyor falan değilim, bende geçtim o yollardan ancak bir abi tavsiyesi olarak yol yakınken bu tarz üsluptan dönün diyorum. Daha az kırıcı ve inatçı, daha paylaşımcı ve esnek olun. Çizgi Romanların tadını çıkarın cılkını değil :D :D
Sen kendini ne zannediyorsun?
sizde baya unutkanlık var doktora gitmenizi öneriyorum
Arkadaşlar tekrar ediyorum şu tarz söylemlere baş vurmadan konuşunuz. Burada herkes bu forumun bir üyesi, bir tartışmacı.

Ayrıca ben bazen dün ne yiyip ne giydiğimi unutuyorum. Adamın 11 ay öncesini tam hatırlamaması çok şaşılası değil. Takmayın böyle şeylere.

__________________________________________SON SÖZÜM______________________________________________________________________________

Tüm konuşmalarımızdan ve bu son bilgilerden çıkardığım sonuç sanırım filmleri sebebiyle karaktere büyük bir sempati besleyip sonra bu hayranlık ile çizgi romanlara girmişsin ve sevdiğin karakteri bir bakımda, gerçekçi olmayacak şekillerde ilahlaştırmışsın.

Bunlarda sorun yok. Çizgi Roman okuyan her genç bir kahramanın fanıdır ve onu ilahlaştırmaya yakındır. Ancak senin bu tamamen sana ait bir ordan bir burdan toplama teorileri marvel gerçekleri gibi orada burada anlatman ve insanların hakkında "GR bilgisinden asla şüphem olmaz." demeleri ya da senin başka insanların bilgilerini,bir şeyleri anlama seviyelerini ya da okuduğu eser sayısını sorgulama ve eleştirmen bu sevimli "hayran teorisi" , " fan fiction" olayını maalesef sevimsiz bir davaya dönüştürmüş.

İyisi mi sen gene GR'yi sev, gene çizgi romanları bırakma oku ve haklarında konuş, teoriler yap. Ancak hem GR'nin multi olmadığını hem de teorinin doğru olmadığını hem de henüz gelişmen gerektiği bil. Çizgi Romanların keyfini çıkar, Ghost Rider'ın havalı bir karakter olması için multi olmasına gerek yok. Onu multi yapacağım diye de başka insanlara bulaşmanın hele hiç mi hiç gereği yok. Kurgusal karakterler sonuçta.

_________________________________KAPANIŞ_______________________________________________

Arkadaşlar, @bedirhandrogba2 kardeşimizle arada bazı pürüzleri olsa da medeni sayılabilecek hoş bir sohbet gerçekleştirdik, davete icabet ettiği için kendisine tekrar teşekkür ederiz. Umarım forumda takılmaya devam eder. Ancak tartışmayı artık noktalıyorum. Neden ?

1- Bedirhan mesajlarının tamamını okumadan, acele ile, yer yer kendi dediklerinin bile üzerinden geçerek kendi tekrar edecek şekilde mesajlar atıyor. Zaten anlatmak istediği teoriyi anladık ancak gerçekçi ve mantıklı sebepler ışığında bu teoriyi ve teorinin öne sürdüğü fikri onaylamıyoruz (dünyanın çoğunluğunun onaylamadığı gibi). En azından ben onaylayamıyorum. Onaylayanına da rastlamadım.

2- Kişinin mevzu bahis teorisi için kullandığı çizgi romanların direkt kendilerinin içindeki sözlerden yola çıkarak karşı argümanı mı hazırladığımdan ve tartışmanın en başında benim konuya müdahil olma sebebim olan OAA Bağlantısı ve Yahweh'in Gücü ile alakalı olma durumunu zaten Bedirhan'ın kendi faydalandığı kaynakların içerisindeki başka sayfalarda yazanlarla direkt olarak ortadan kaldırdım. Bu saatten sonra bir şey söylememi gerektirecek çok bir şey kalmadı.

3- İki tartışmacı da kendisini tekrara başladığı için (ben ve bedirhan) demek ki aslında bu tartışma bitti.

4- Kenardan müdahaleler sebebiyle olaylar kişiselleşip, tat-tuz kaçırmaya çok müsait olmaya başladı.

O yüzden konuyu kapatıyorum. Konuyu okuyan herkes zaten konuşmadan çıkan sonucu az çok anlamıştır. GR'nin seviyesini, Yahweh nedir, Zarathos necidir ? vs herkes az buçuk anladı. Tartışma nispeten amacına ulaştı.

Bu tartışmadan çıkan ders;

[img='http://www.sevilensozler.com/uploads/26848.jpg',none,542][/img]

(Bu, Bedirhan'ı gücendirmek ya da kapak etmek için atılmış bir resim falan değildir. Günümüz tartışma ve paylaşma kültüründeki açık yaralardan birini işaret etmektedir.

Bu tartışmaya katılan herkes bazen bu tarz durumlarda kendisini bulabiliyor ya da bulabilir. Bir konu hakkında ne düşündüğümüz önemli ancak bu düşüncemizin başkalarına üstün gelmekle, onları yargılamakla bir yere varamayız.
Sonra gün gelir, siz bastırılan ve yargılanan olabilirsiniz. Bu zinciri kırmak içinse, görüşünüz her ne olursa olsun bunu düzgün bir üslup ve dürüst, temiz bir anlatım ile dile getirmek bazen düşüncenin kendisinden bile daha önemlidir. Sonuçta herkesin düşüncesi kendine ve herkes hata da yapabilir, eksikleri de olabilir. Ancak bu hatalar ve eksikler bizim alçalmamıza değil, onlardan ders alıp yükselmemize sebep olmasını sağlamalıyız. Bu da paylaşmak , saygıyla tartışmak, konuşmak ve okumak ile olur. )

Herkese İyi Geceler :grider: KONU KİLİT

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...