Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Futbol Tartışma ve Sohbet Başlığı

Bu teknik direktörlük işinin zaman gerektiren bir iş olduğunun farkına varmamız lazım.Bir adam geldiyse bırak takımını kursun,sistemini oturtsun,takım kendi takımı olsun ondan sonra başarı gelmezse gönder.Bu konuda en iyi örnek Mourinho.Geldiği her takımda ilk sene harikalar yaratmadı fakat takımı cidden eline aldıktan sonra neler yaptığını gördük.(Real Madrid-İnter-Porto)
Büyük teknik direktör gelince kesin başarı gelecek diye bir şey de yok.İtalyanların neler yaptığını unutmadık Galatasaray'a.Bilgisi sağlam birine emanet edeceksin ve 2 yıl karışmayacaksın.İnanın toparlar takımları.Fener bu yolda ilerleyecek gibi.Yarı yolda dönmezlerse tabi.

Adam “Yarın Burdan üzülerek gidersiniz” Demişti ve haklı çıktı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk ve 5 yıldız iddası hakkında ne düşünuyosunuz?

Fb camiası hakkı olanı mı taleb ediyor yoksa Koç yönetimi başarısızlığının üzerindeki dikkatleri farklı bir yöne mi çekmek istiyor?

Hakkı olanı talep ediyor. Beşiktaş'a verilmiş zamanında Avrupa kupalarına katıldı diye. Bizim lig şampiyonunu Avrupa kupaları mı belirliyor yani. Şampiyonlar Ligi zaten o tarihte kurulmuş, o tarihe kadar bütün Avrupa ligleri şampiyon belirlemese o tarihte belirlese tamam da. Öyle bir şey de yok. Herkes efsane futbolcusuyla övünmeyi biliyor ama şampiyonluklarını saymıyor Fenerbahçe'nin şampiyonluğu daha fazla diye. Bu dikkatleri başka yere çekme çabası değil, zaten Fenerbahçe'nin yıllardır istediği bir şey. Bugün tescil edilmesini bekliyoruz.

Everyone: Bizim ne kadar şampiyonluğumuz varsa o kadardır zaten neyi tartışıyoruz.

Fener: Banane benim 4 yıldışımı veyin, yoksa üstümdeki yıldışlarıyı da çıkaytıyım.

Jimnastik Klübünün 2 şampiyonluğu ligin resmi başlama tarihinden öncesine ait. Fenerbahçe de aynı hakkı istiyor. Ayrıca şampiyonluklar sayılsa 28'e çıksa dahi yıldız koymayacağız artık formaya.

Ayrıca şampiyonluklar sayılsa 28'e çıksa dahi yıldız koymayacağız artık formaya
1.si Beşiktaşlın 1959 öncesi 7 şampiyonluğu var ama neden 2 sayılıyor ? Bunu araştırmak gerek. Bunun sebebi şu 1956-57 de Şampiyonlar Ligi başlıyor. Türkiyeden temsilci istendiğinde İstanbul Liginin Şampiyonu Galatasaray gönderiliyor ancak bu kabul görmüyor.

O zaman 3 pro lig var İstanbul, Ankara ve İzmir Ligleri. Şampiyonlar ligine takım gönderebilmek için 57-58 de federeasyon kupası diye bir şey oluşturuluyor üç büyük şehrin liglerindeki takımlarının hepsinin olduğu bir turnuva düzenleniyor. Bunlarında arka arkaya galibi Beşiktaş oluyor. 1959da da bu üç lig birleşip zaten günümüzdeki süper ligi oluşturuyor. Bu yüzden Beşiktaş zaten "TÜRKİYE" şampiyonu olmuş kabul ediliyor. Ve daha da önemli adamlar şampiyon kulüpler kupasına katıldıkları için resmi olarak "şampiyon" olmak zorundalar.

2.si BJK'nin bu şampiyonlukları 2002 yılında kabul edildi. Şimdi mi aklına geldi Fenerin bunları istemek ? Galatasaray ile arasındaki makas açıldıkça açılıyor diye ağlamaktır bu.

Fenerin 9 şampiyonluğu ise ağırlıklı olarak "İstanbul Ligi" şampiyonluğundan geliyor.

Beşiktaş ile aynı şey değil . Fener 59 öncesi her sefernde yurt genelinde şampiyon olmamış. İstanbul Ligi 1si olarak play-offları atlayıp direkt yarı finalden giriyor adamlar. Gazozuna ligin gazozuna şampiyonlukları için (bir ligin 1 ila 2 ay arası bir süreçte bittiği bir zamanın şampiyonu yani) 2021 yılında şu yangınlar sırasında ağlamak. Demogoji kasıp "o şaman yıldışsış çıkayış" demek gündemi meşgul etmektir. Mızıkçılıktır. Profesyonelliğe sığmamaktadır.

3.sü Bu Türkiyedeki tüm liglerdeki takımların katıldığı federasyon kupalarında BJK'nin şampiyon olduğu liglere bakınca 57 de 28 58 de 38 takım var. 1959 da ilk Milli Lig de ise 16 takım var. Yani BJK'nin o sayılan iki şampiyonluğu 4 şampiyonluk bile sayılsa Fener'in gene "gık" deme hakkı yok :D :D

Fenerin şampiyonluklarından (59) öncesi en çok takıma sahip ligin takım sayısını söyleyeyim mi ? 1935 yılında 22 takım katılıyor ancak bunların çoğu spor kulübü bile değil. İdman Yurtları var içinde. Bunun haricinde alayı 4 takım 5 takım 6 takım 7 takım, 8 takımlık ligler. Bunları istiyor sayılsın diye koskoca Fenerbahçe. O 22 takımlıkta da Fener şöyle katılıyor alt liglerin kulüpleri play-off yapıyor Üç büyük ligin (izmir,ankara,istanbul) yarı finallere doğrudan geliyorlar 3 maç oynayıp şampiyon oluyor gibi düşün. Kendi liginde de 4 takım var. her takımla 2 maç yapsa 6 maç normal sezon 4 maç da play-off oynuyor yani :D

10 maçlık şampiyonlukları istediler de vermediler diye, ülke yanarken ağlamanın anlamı ne ?

Ülke: Yanıyoruz

Fener: 4 takımın olduğu ligde 5 şampiyonluğum var vermediniz o şaman yıldışlarıyımı sökeyim !

Türkiye: Yanıyoruz !!

Fener: Yıldışlay :D

Ne gerek var yani :D

Futboldan çok anlamam ama bilgim dahilinde yazayım.

Beşiktaş'ın iki şampiyonluğunun sayılması nedeni o sene Avrupa'ya gidilecek takımla ilgili. Bir nebze anlaşılabilir geldi bana.

Fenerbahçe'nin istediği 8 şampiyonluğa bakarsanız eğer çoğu belli başlı takımlar arasında oynanıyor bazıları ise gerçekten küçük çaplı. 1935'deki hariç. Aradaki fark bu bence.

Açıklamaya gelirsek benim de takınılan tavır pek hoşuma gitmedi.

Merak edenler için açıklama;

E72ipDGXMBsjhuB.jpg:large

Bu arada 1959 öncesi her kulübün şampiyonluğu verilecekse Tamam anlarım (gazoz mazoz ama neyse). Fakat sadece Fenerin kendine bunu istemesi saçma. Ya da herkesin 1959 öncesi şampiyonlukları sayılsa sadece Fenerin ki sayılmasa gene anlarım.

Ama şu şartlar altında gündemi sulandırmak bu.

Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk ve 5 yıldız iddası hakkında ne düşünuyosunuz?
Buna da yanıt vermiş olduk geç de olsa

Fenerbahçe bununla ilgili çok iyi bir video hazırlayıp yayınladı. Ayrıca Şampiyonlar Liginin başlama tarihinden önce 1900’lü yılların başlarında bile, şampiyonluk sayıyor diğer ligler. Hatta Almanya’da Avusturya takımının şampiyonluğu var.

Fenerbahçe kulüp mü, yoksa diğer kulüplerin de avukatı mı? Hakkı olan varsa istesin, başkası hakkını kendi aramıyorsa biz neden arayalım?

Bizim federasyonumuz 1923’de kurulmuş. Ne yani biz federasyonu tanımıyoruz da, Avrupa kupalarını mı tanıyoruz? O zaman federasyon kapatılsın, UEFA yada FİFA bizim ligleri yönetsin.

Fenerbahçe bununla ilgili çok iyi bir video hazırlayıp yayınladı. Ayrıca Şampiyonlar Liginin başlama tarihinden önce 1900’lü yılların başlarında bile, şampiyonluk sayıyor diğer ligler. Hatta Almanya’da Avusturya takımının şampiyonluğu var.

Fenerbahçe kulüp mü, yoksa diğer kulüplerin de avukatı mı? Hakkı olan varsa istesin, başkası hakkını kendi aramıyorsa biz neden arayalım?

Bizim federasyonumuz 1923’de kurulmuş. Ne yani biz federasyonu tanımıyoruz da, Avrupa kupalarını mı tanıyoruz? O zaman federasyon kapatılsın, UEFA yada FİFA bizim ligleri yönetsin.
Bence zamanlaması yanlış oldu. Geçen aylarda zaten gündeme gelmiş ve söylenmişti bu bizzat Fenerbahçe Başkanı tarafından. Şu an gündem fazla karışık, o açıdan hoş karşılanmaması normal.

Konudan bağımsız olarak Türk futbolu felaket, rezil bir halde. Hem milli takım, hem kulüp bazında bir halt yiyemiyoruz. Kendi ufak ve çirkef dünyamızda yaşıyoruz dışa dönük ise hiçbir şey yapamıyoruz. Bu gidişle ilk 10'dan düşmemiz de hiç zor bir ihtimal değil.

1900’lü yılların başlarında bile, şampiyonluk sayıyor diğer ligler.
O Ligler ile bizimkiler arasındaki yapısal farklara baktık mı acaba ?

Misal Almanya ligi 1900lerin başında doğu, batı, kuzey, merkez, baltık almanya olarak bölgere ayrılmış ve hepsinde de o yıllarda bile 8-10 takım var.

Fenerbahçe 4 takımlı İstanbul ligini kazanınca playoff'a yarı finalden giriyor aga :D 10 maçlık sezonlar yav çoğu.

Kaldı ki federasyon'un 1959 öncesini saymama kararı ne zaman alınmış ? Çok uzun zaman önce bu yeni bir şey değil.

Kaldı ki Federasyon 1923 de kurulmuyor Federasyona öncülük edecek olan kurum olan Türkiye İdman Cemiyetleri İttifakı kuruluyor. O zamanlar federasyonlar değiliz.

1936-1950 arasında aralıklı olarak Milli Küme sezonları oynanıyor. Ancak bu lig de ülkenin tamamını kapsamıyor ve İstanbul-Ankara-İzmir kulüpleri arasında oynanıyor. 1924-1951 arasında oynanan Türkiye Futbol Birinciliği de bugünkü Ziraat Türkiye Kupası'na hem format hem de konumlandırma olarak daha çok benziyor. Ayrıca Milli Küme ile Türkiye Futbol Birinciliği aynı sezon içinde oynanıyor. Örneğin 1940 sezonunda Milli Küme'yi Fenerbahçe, Türkiye Futbol Birinciliğini Eskişehir Demirspor, İstanbul Ligi'ni Beşiktaş kazanıyor. Ve tabii diğer şehirlerdeki şampiyonlar... Şimdi bu sezonun şampiyonluğu kime tescil edilecek?

İşte o diğer avrupa ligleri dediğin liglerde böyle bir karmaşa yok.

1932 yılında Galatasaray ve Fenerbahçe fazla gelir elde ettikleri için İstanbul Ligine katılmıyorlar sezon yarsıında Beşiktaş da bunlara katılıyor bu durumda da İstanbulspor şampiyon oluyor. Bu kadar kimsenin sallamadığı bir ortam var. istanbul Futbol ligi de Federasyonun kurduğu bir lig değil, İngilizlerin kurduğu bir lig, işgal altında iken. İlk şampiyonları ingiliz takımları O zaman Türkiye Liginin ilk 6-7 şampiyonunu İngiliz Takımlarını da yazalım ? Ne dersiniz ? (milli kümede de sezon başına 10 ila 15 maç oynanıyor ha )

Elin liglerinde adamlar 1900lerdeki takımlarını "profesyonel" kabul ediyor. Senin profesyonel lig olman ise 1959 ile oluyor Profesyonel Lige benzeyen en yakın şey olan federasyon kupası ise 56-57 ve 57-58 de yaşanıyor (işte BJK'nin verilen şampiyonlukları) .

Haaa adam akıllı bir lig görüntüsü veren (ucundan kıyısından) ilk şey ise 1937 yılında başlıyor

Nitekim, Federasyon Tarihi 1923 o zaman 1923 sonrası her şeyi alırız saçma bence.

Bu arada ben Galatasaraylı değilim, Beşiktaşlıyım bana giren çıkan yok bizim hanemize de 5 şampiyonluk daha işlenir. 4 yıldız oluruz :D :D Yani benim bir zararım yok ancak bence saçma.

1937 yılında milli küme uygulamasına geçiliyor hadi 1937 ve sonrası şampiyonluklar istense içim yanmaz :D Fener alayını istiyor :D :D

Bundesliga 1963 de kuruluyor. Ve o tarihten önceki kulüp şampiyonlukları bundesliga şampiyonu olarak sayılmıyor. Sadece "şampiyon" deniliyor ancak söz konusu turnuva ve lig neyse oranın şampiyonu olarak. Nitekim 1959 öncesi şampiyonlukların Türkiye Süper Ligi şampiyonluğu sayılmaması gayet normal.

İngiltere zaten sporu bulan ülke olduğundan başından beri ligleri çok sağlam.

Nitekim Avrupa'da böyle şöyle diye bir şey yok canım benim. (Bir tek italyada var)

Edit: Tekrar ediyorum benim kızdığım şey Fenerin bunu istemesi değil. Yıldız taşımayacam şeklindeki sporun rekabetçi ve profesyonel yapısından uzak tavrı ve bu duyuruyu da ülkecek çok zor durumlar geçirdiğimiz bir dönemde verip gündemi meşgul etmesidir.

Edit 2: Yeni öğrendiğim bir bilgi.

Beşiktaş o iki şampiyonluğu için hiç federasyona ağlamamış, gündemi de meşgul etmemiş. Rahmetli televizyoncu, gazeteci ve beşiktaşlı Cenk Koray UEFA heyeti ile yazışıyor uzunca süre durumu anlatıyor. Ve UEFA'da evet doğrudur şampiyon olarak Beşiktaşı tanımışızdır diyor. Yani FİFA'dan onaylı o şampiyonluk. TFF'den ağlanarak alınan bir şey değilmiş.

Nitekim Fenerliler bu davayı sürdüreceklerse , BJK örneğini vermesinler.

Fenerin zoru: Tamaaaaamen duygusal

1900’lü yılların başlarında bile, şampiyonluk sayıyor diğer ligler.
O Ligler ile bizimkiler arasındaki yapısal farklara baktık mı acaba ?
Misal Almanya ligi 1900lerin başında doğu, batı, kuzey, merkez, baltık almanya olarak bölgere ayrılmış ve hepsinde de o yıllarda bile 8-10 takım var.

Fenerbahçe 4 takımlı İstanbul ligini kazanınca playoff'a yarı finalden giriyor aga :D 10 maçlık sezonlar yav çoğu.

Kaldı ki federasyon'un 1959 öncesini saymama kararı ne zaman alınmış ? Çok uzun zaman önce bu yeni bir şey değil.

Kaldı ki Federasyon 1923 de kurulmuyor Federasyona öncülük edecek olan kurum olan Türkiye İdman Cemiyetleri İttifakı kuruluyor. O zamanlar federasyonlar değiliz.

1936-1950 arasında aralıklı olarak Milli Küme sezonları oynanıyor. Ancak bu lig de ülkenin tamamını kapsamıyor ve İstanbul-Ankara-İzmir kulüpleri arasında oynanıyor. 1924-1951 arasında oynanan Türkiye Futbol Birinciliği de bugünkü Ziraat Türkiye Kupası'na hem format hem de konumlandırma olarak daha çok benziyor. Ayrıca Milli Küme ile Türkiye Futbol Birinciliği aynı sezon içinde oynanıyor. Örneğin 1940 sezonunda Milli Küme'yi Fenerbahçe, Türkiye Futbol Birinciliğini Eskişehir Demirspor, İstanbul Ligi'ni Beşiktaş kazanıyor. Ve tabii diğer şehirlerdeki şampiyonlar... Şimdi bu sezonun şampiyonluğu kime tescil edilecek?

İşte o diğer avrupa ligleri dediğin liglerde böyle bir karmaşa yok.

1932 yılında Galatasaray ve Fenerbahçe fazla gelir elde ettikleri için İstanbul Ligine katılmıyorlar sezon yarsıında Beşiktaş da bunlara katılıyor bu durumda da İstanbulspor şampiyon oluyor. Bu kadar kimsenin sallamadığı bir ortam var. istanbul Futbol ligi de Federasyonun kurduğu bir lig değil, İngilizlerin kurduğu bir lig, işgal altında iken. İlk şampiyonları ingiliz takımları O zaman Türkiye Liginin ilk 6-7 şampiyonunu İngiliz Takımlarını da yazalım ? Ne dersiniz ? (milli kümede de sezon başına 10 ila 15 maç oynanıyor ha )

Elin liglerinde adamlar 1900lerdeki takımlarını "profesyonel" kabul ediyor. Senin profesyonel lig olman ise 1959 ile oluyor Profesyonel Lige benzeyen en yakın şey olan federasyon kupası ise 56-57 ve 57-58 de yaşanıyor (işte BJK'nin verilen şampiyonlukları) .

Haaa adam akıllı bir lig görüntüsü veren (ucundan kıyısından) ilk şey ise 1937 yılında başlıyor

Nitekim, Federasyon Tarihi 1923 o zaman 1923 sonrası her şeyi alırız saçma bence.

Bu arada ben Galatasaraylı değilim, Beşiktaşlıyım bana giren çıkan yok bizim hanemize de 5 şampiyonluk daha işlenir. 4 yıldız oluruz :D :D Yani benim bir zararım yok ancak bence saçma.

1937 yılında milli küme uygulamasına geçiliyor hadi 1937 ve sonrası şampiyonluklar istense içim yanmaz :D Fener alayını istiyor :D :D

Bundesliga 1963 de kuruluyor. Ve o tarihten önceki kulüp şampiyonlukları bundesliga şampiyonu olarak sayılmıyor. Sadece "şampiyon" deniliyor ancak söz konusu turnuva ve lig neyse oranın şampiyonu olarak. Nitekim 1959 öncesi şampiyonlukların Türkiye Süper Ligi şampiyonluğu sayılmaması gayet normal.

İngiltere zaten sporu bulan ülke olduğundan başından beri ligleri çok sağlam.

Nitekim Avrupa'da böyle şöyle diye bir şey yok canım benim.

Edit: Tekrar ediyorum benim kızdığım şey Fenerin bunu istemesi değil. Yıldız taşımayacam şeklindeki sporun rekabetçi ve profesyonel yapısından uzak tavrı ve bu duyuruyu da ülkecek çok zor durumlar geçirdiğimiz bir dönemde verip gündemi meşgul etmesidir.
Liglern yapısal farklarıyla pek ilgisi yok, var tabi de çok yok bazı Avrupa liglerinde 8-10 takımla oynanmış şampiyonluklar var. 5 büyük ligde pek yok sanırım ama Avrupa’da örnekleri var. Ayrıca abi o bahsettiğin dönemi katmıyorlar zaten. 4 lifli takımlar dahil değil hesaba.

Federasyonun 1923’ü kuruluş tarihi kabul etmesi gayet yeterli bir sebep bence. Zaten Fenerbahçe genellikle milli küme şampiyonluklarını istiyor. Gündeme yeni yeni gelse de, Fenerbahçe bu şampiyonlukları 10 senedir falan istiyor, yeni değil yani.

Bahsettiğin dönemde bu illerin dışında çok takım yok zaten abi. 1959 yılına kadar bu illerin dışında Mersin İdman Yurdu, Rizespor ve Adanaspor var sadece. Dolayısıyla o zaman var olan hemen her takım dahildi buna. İngiltere gibi büyük ligler elbette çok takkmla oynanıyordu bizden daha önce. Zaten Şampiyonluk için azami takım sayısı da yok. Ki ben zaten 4-5 takımlı ligler sayılsın demiyorum

Fenerbahçe’nin istediği şampiyonluklar da Türkiye Futbol Liginden yanı 1932-33 sezonundan itibaren istenen şampiyonluklar. 7 takımla oynanmış sebebi de diğer takımların gücünün olmaması.

Diğer ligler hala bizden arşın arşın profesyonel. Bir sezonda birden fazla şampiyonlukların sayılmasını da istemiyor. Ayrıca Fenerbahçe 1937 yılından önce 2 şampiyonluk istiyor. Onlarda 32-33 ve 34-35 sezonları Bakabilrsin resmî site.

Bundesliga o tarihte kuruluyor. Ama diğer takımlar resmî olarak Almanya Ligi şampiyonu. Ayrıca Fifa’nın Federasyonu üye kabul ettiği tarih 21 Mayıs 1923 onu da söyleyeyim. Ayrıca ne Fenerbahçe, ne ben 1923’de oynananları istemiyoruz, çok fazla karışıklık var diye.

Ayrıca profesyonellik diye bir şart yok o tarihlerde. Uzun zaman önce okudum yanlış hatırlıyor olabilirim 1954’de Batı Almanya dünya şampiyonu olduğunda, oyuncularının hiç biri profesyonel değilmiş. (Biz dr katılım gösterdik)

Ayrıca ilk dünya kupasına federasyonu olan tüm takımlar çağırılıyor ve kabul eden 13 takım arasında oynanıyor turnuva. Şimdi elemelerden sonra 16 takım katılıyor. Elemelerden sonra. Kimse de Uruguay 1930’da şampiyon oldu, şöyleydi böyleydi demiyor.

Tekrar söylüyorum. 1’den fazla şampiyonlukların olduğu tarihleri sayılsın demiyorum. Ayrıca abi linke göz at, biz her şeyi istemiyoruz
biggrin.png
Senin de Beşiktaşlı olduğunu biliyorum. Kaç senedir tanışız
biggrin.png
Dediğim gibi 23’den sonraki her şampiyonluk sayılmasın. Dediğim gibi bir izle video’yu demek istediğimi anlarsın.

Fenerbahçe youtube 59 öncesi şampiyonluklar yaz YouTube’a resmî siteden izle.

Ayrıca Fifa’nın Federasyonu üye kabul ettiği tarih 21 Mayıs 1923 onu da söyleyeyim. Ayrıca ne Fenerbahçe, ne ben 1923’de oynananları istemiyoruz, çok fazla karışıklık var diye.
Tamam o zaman Fifa'dan isteyin BJK gibi. Bakalım verecekler mi. Fifa'nın bir federasyonu tanıması başka bir şey bir ligi tanıması başka bir şey. Bak fener gibi şampiyon olmuş Galatasaray Şampiyon Kulüpler Kupasına gönderilince kabul edilmiyor o yüzden federasyon kupası diye daha geniş kapsamlı bir şey yapıyoruz.

Manchester United'ın 1992 sonrası şampiyonlukları sayılıyor Juventus'un 1926, Bayern'in 1963 yani pro ligleri ne zaman kurulduysa o zaman. Diğer şampiyonlukları farklı şampiyonluklar gibi görüyorlar.

Ama Sen 1933 deki bir şeyi Süper Lig Şampiyonluğu gibi saydırmak istersen burada bir sorgulamak gerek.

Bu arada gene tekrar etmek istiyorum bu şampiyonlukların verilip verilmemesinden ziyade ben fenerin bende yıldızlarımı sökerim o zaman demesi ve bunun zamanlamasına karşıyım. 4. yıldızı alıp ondan sonra böyle bir şey yapsalardı o zaman derdim ki tamam adamlar tepkilerinde samimi ve ciddiler.

Ve Şampiyponlukları isteme konusunda agresif olmaları Ali Koç döneminde oldu neden ? Çünkü makas açılıyor ve Fener de parasal sıkıntılar var. Lig başında şampiyonluk sayısına verilen parada en çok payı istiyorlar. Yoksa bu konuda geçmişte daha agresif olabilirlerdi.

Seksenlerde laf eden yok, doksanlarda yok, ikibinlerce biraz mırın kırın var BJK olayı sonrası. Ancak en çok 2010lu yılların sonlarından itibaren var. Neden ? Bunu düşünmek gerek.

Ayrıca Fifa’nın Federasyonu üye kabul ettiği tarih 21 Mayıs 1923 onu da söyleyeyim. Ayrıca ne Fenerbahçe, ne ben 1923’de oynananları istemiyoruz, çok fazla karışıklık var diye.
Tamam o zaman Fifa'dan isteyin BJK gibi. Bakalım verecekler mi. Fifa'nın bir federasyonu tanıması başka bir şey bir ligi tanıması başka bir şey. Bak fener gibi şampiyon olmuş Galatasaray Şampiyon Kulüpler Kupasına gönderilince kabul edilmiyor o yüzden federasyon kupası diye daha geniş kapsamlı bir şey yapıyoruz.
Manchester United'ın 1992 sonrası şampiyonlukları sayılıyor Juventus'un 1926, Bayern'in 1963 yani pro ligleri ne zaman kurulduysa o zaman. Diğer şampiyonlukları farklı şampiyonluklar gibi görüyorlar.

Ama Sen 1933 deki bir şeyi Süper Lig Şampiyonluğu gibi saydırmak istersen burada bir sorgulamak gerek.

Bu arada gene tekrar etmek istiyorum bu şampiyonlukların verilip verilmemesinden ziyade ben fenerin bende yıldızlarımı sökerim o zaman demesi ve bunun zamanlamasına karşıyım. 4. yıldızı alıp ondan sonra böyle bir şey yapsalardı o zaman derdim ki tamam adamlar tepkilerinde samimi ve ciddiler.

Ve Şampiyponlukları isteme konusunda agresif olmaları Ali Koç döneminde oldu neden ? Çünkü makas açılıyor ve Fener de parasal sıkıntılar var. Lig başında şampiyonluk sayısına verilen parada en çok payı istiyorlar. Yoksa bu konuda geçmişte daha agresif olabilirlerdi.

Seksenlerde laf eden yok, doksanlarda yok, ikibinlerce biraz mırın kırın var BJK olayı sonrası. Ancak en çok 2010lu yılların sonlarından itibaren var. Neden ? Bunu düşünmek gerek.
Kendin söyledin abi bjk sonrası. Onlara verilen hakkın, bize verilmeme sebebi sadece Avrupa Kupaları mı. Ayrıca lig formatında yapılan değişiklik sonrası, tanım değişse de. Federasyon Premier Lig öncesini de İngiltere Şampiyonu olarak sayar. Ayrıca akıl var mantık var 92’den sonra bazı format ve isim değişiklikleri hariç ne değişti de adamlara şampiyonluk verilmez olsun.

Federasyon hala bu takımları şampiyon statüsünde görüyor İngilterede.

Avrupa’yla evet. Ama Türkiye takımlarıyla makas açılmıyor. Sadece süreç uzadı. Zaten bu sürede bjk 3 şampiyonluk aldı diye yaklaştı, gs ondan arayı 3 şampiyonluğa çıkarttı. Samimiyetimizi de lig sonunda herkes görecek zaten. Şampiyon olup 4. Yıldıza hak kazanıp gene takmayacağız.

Onlara verilen hakkın, bize verilmeme sebebi sadece Avrupa Kupaları mı.
Dostum 28 ve de 38 takımlık 2 turnuvadan galip çıkıyor beşiktaş. Süper Lige denk zaten bu. Kaldı ki bunu UEFA veriyor. Fener de FIFA'ya başvursun o zaman siz bizim federasyonu 1924'den beridir tanıyorsunuz ama TFF bizi tanımıyor diye. Denemesi bedava.

Kaldı ki sen sanıyor musun ki ? Fener BJK'nin 2 kupası iptal edilse 28 şampiyonluk davasından vazgeçecek ? :D

Şampiyon olup 4. Yıldıza hak kazanıp gene takmayacağız.
Tamam bunu yaptıktan sonra bu açıklamayla gelmeliydiniz. Şimdi tabi takmayacaksınız çünkü sözünüzü yutmuş olursunuz. Bu sezon sonunda kazanırdın o zaman derdin. Ama şimdi memleket gündemi çok daha başka şeylerle doluyken buna gerek yoktu ben de onu diyorum.

Yoksa toplayın tarihçilerden, uefa yetkililerinden oluşan bir ekibi, araştırın didiştirin akademik bir rapor çıkartın. Bununla FIFA'ya gidin. FIFA'dan doğrudur haklsınızı alın. TFF'nin de gelip suratına çarpın.

Ben karşı değilim zaten. Ancak, sadece iddia ederek, sadece ağlayarak sadece ithamda bulunarak olmaz. Yıllarca denemişsin bu yöntemi TFF umursamamış ee o zaman bu konuda tutumu değiştirmen gerekiyor. Uluslararası bir platforma taşı yani bunu. Bir kurul kur, bir rapor hazırla. TFF' de neden 1959 öncesini saymadıklarına dair bir savunma hazırlasın.

Fenerin toplattığı kurulun raporu ile TFF'nin neden saymadığının gerekçelerini de FIFA gibi UEFA gibi bir üst kurul karşılaştırsın. Verdiğini versin vermediğini de vermesin.

Ama ne olur gündemi meşgul etmesin, boş yapmasınlar.

Onlara verilen hakkın, bize verilmeme sebebi sadece Avrupa Kupaları mı.
Dostum 28 ve de 38 takımlık 2 turnuvadan galip çıkıyor beşiktaş. Süper Lige denk zaten bu. Kaldı ki bunu UEFA veriyor. Fener de FIFA'ya başvursun o zaman siz bizim federasyonu 1924'den beridir tanıyorsunuz ama TFF bizi tanımıyor diye. Denemesi bedava.

Kaldı ki sen sanıyor musun ki ? Fener BJK'nin 2 kupası iptal edilse 28 şampiyonluk davasından vazgeçecek ? :D

Şampiyon olup 4. Yıldıza hak kazanıp gene takmayacağız.
Tamam bunu yaptıktan sonra bu açıklamayla gelmeliydiniz. Şimdi tabi takmayacaksınız çünkü sözünüzü yutmuş olursunuz. Bu sezon sonunda kazanırdın o zaman derdin. Ama şimdi memleket gündemi çok daha başka şeylerle doluyken buna gerek yoktu ben de onu diyorum.

Yoksa toplayın tarihçilerden, uefa yetkililerinden oluşan bir ekibi, araştırın didiştirin akademik bir rapor çıkartın. Bununla FIFA'ya gidin. FIFA'dan doğrudur haklsınızı alın. TFF'nin de gelip suratına çarpın.

Ben karşı değilim zaten. Ancak, sadece iddia ederek, sadece ağlayarak sadece ithamda bulunarak olmaz. Yıllarca denemişsin bu yöntemi TFF umursamamış ee o zaman bu konuda tutumu değiştirmen gerekiyor. Uluslararası bir platforma taşı yani bunu. Bir kurul kur, bir rapor hazırla. TFF' de neden 1959 öncesini saymadıklarına dair bir savunma hazırlasın.

Fenerin toplattığı kurulun raporu ile TFF'nin neden saymadığının gerekçelerini de FIFA gibi UEFA gibi bir üst kurul karşılaştırsın. Verdiğini versin vermediğini de vermesin.

Ama ne olur gündemi meşgul etmesin, boş yapmasınlar.
Biz başvuruyu bu yaz yapmadık yıllar önce yapıldı başvuru. 4. Yıldızı gese almamıştı başvuru yaptığımızda. Tepki koymamız gereken zamandan çok önce. Ayrıca buna ağlamak değil, hak aramak deniyor.

Madem öyle tff oyalamasın, reddetsin. Sonra uefaya gideriz oradan da hayır yanıtı alırsak, konu kapanır.

Biz başvuruyu bu yaz yapmadık yıllar önce yapıldı başvuru.
Dostum şampiyonlukların başvurusu başka bir şey biz yıldızları takmayacağız açıklaması başka bir şey. Kaldı ki zamanlaması apayrı bir şey.

Madem öyle tff oyalamasın, reddetsin. Sonra uefaya gideriz oradan da hayır yanıtı alırsak, konu kapanır.
Katılıyorum.

Ayrıca buna ağlamak değil, hak aramak deniyor.
Bu hakkı aramak için 50 yılınız vardı.

Tamam da abi, daha önce olmadı diye açmayalım mı hiç? Arkadaş 10 sene önce neden yapmadık diye vazgeçilir mi? Kaldı ki bunlar bjk’ye şampiyonluk verildikten sonra oldu. Gs’nin de önceki şampiyonlukları bizim kadar olsaydı, şuan onlar da istiyordu.

Konu biraz da, Fenerbahçenin önceki şampiyonluk sayısının fazla olması. Yoksa herkes, sayılsın derdi.

Arkadaş 10 sene önce neden yapmadık diye vazgeçilir mi?
Vazgeç demiyorum. Kimse bana bunun parasal olmadığı, samimi olduğunu yıllarıdır sürdürülen bir hak hukuk davası olduğunu söylemesin.

Kaldı ki vazgeçme tabiki de ama gündemi kaplama. Resmi kanallardan hallet ne yapacaksan.

Gs’nin de önceki şampiyonlukları bizim kadar olsaydı, şuan onlar da istiyordu.
Zamanlaması ve üslubu FB gibi olsa ben de onlar içinde böyle konuşuyor olurdum. Ben kim istedi kim istemedisinde değilim zaten.

Konu biraz da, Fenerbahçenin önceki şampiyonluk sayısının fazla olması. Yoksa herkes, sayılsın derdi.
Kardeş Beşiktaş da havadan 5 şampiyonluk elde edip 4 yıldıza geçiyor ve alacağı para 1/4 oranında artıyor ? O niye hiç destek atmıyor ki ? GS ile göbekleri mi bağlı ?

Konu biraz da Fenerbahçenin 7 yıldır şampiyon olamaması ve paraların suyunun çekilmesi.