Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Anime En Son İzlediğiniz Animeler ya da Okuduğunuz Mangalar ?

Overlord'u izledim.Bu aralar Isekai türünde animeler izliyorum.Overlord'da en meşhurlarından biri olduğu için izleyeyim dedim.
Açıkcası konusu oldukça farklı geldi.2. ve 3. Sezonda bazı önemsiz yan karakterlere gereğinden fazla ekran süresi verildiği için yer yer sıkıcılaştığı oldu.Fakat genel olarak akıcı ve kendini izlettiren bi anime oldu benim için.

Ubel Blatt okuyorum. Konu olarak daha önce okuduğum Berserk ve NNT harmanlanmış gibi (NNT'den eski olduğunu biliyorum).

İlk 2-3 cilt biraz sıkıyor ama taşlar yerine oturmaya başlayınca daha akıcı geliyor. Karanlık fantazi severlere tavsiye ederim.

170 bölüm fazla uzun da değil.
images

[sup]Tokyo Ghoul ve devamı olan Tokyo Ghoul:re[/sup]
[sup][/sup]
[sup][img='https://i.pinimg.com/originals/12/17/0d/12170ded1a5c4743bf78809d866dc282.jpg',none,400][/img][/sup]
[sup][/sup]
[sup]Daha önce de denemiş olduğum bir manga. Yıllar önce biraz okumuş ve sevmemiştim. Aradan zaman geçtiği için, bir daha deneyip şans vereyim dedim. İlk başlarda pek sevmedim, sebeplerini anlatması uzun sürer. Kısaca, psikolojik olarak geçmesine rağmen psikolojik açıdan zayıf olması ve şonen klişelerini tembelce takip etmesi sıkmıştı. Ancak ilk serinin ortalarında bir zaman atlaması olduktan sonra fena olmadı. Baş karakterin geçirdiği değişim ve olayların boyut değiştirmesi, hem baş karakteri hem de yan karakterleri biraz daha ilginç kılıyor. Aksiyonu da fena değil. Çizimler başta ortalamaydı ama zamanla daha güzel hale geldiler. Özellikle ikinci seride fark çok belli oluyor.[/sup]
[sup][/sup]
[sup]İkinci kısmı daha da çok sevdim (hala okuyorum). Yani, hala çok muazzam bir hikaye değil ama beklenti düzgün ayarlanınca keyif alınabiliyor. Savaş şoneni seven ama hafif daha farklı bir şey arayanlara tavsiye ederim ama psikolojik açıdan, böyle denmesinin hakkını veriyor diyemem. Seinen olarak geçse de, gözümde bir şonen gibi duruyor. Bir not olarak, bu dediklerim objektiflik iddiasında olan şeyler değildir ve tamamen kendi kişisel fikirlerimdir.[/sup]

School Zone

[img='https://mangadex.org/images/manga/43353.jpg?1574471405',none,357][/img]

Kısa bölümlere sahip bir shoujo ai ve komedi karışımı. Shoujo ai kısmı oldukça düşük ve hikayede komik durumlara yol açması dışında pek bir etkisi yok. Komedik kısmı da eğlenceli ve kafa dağıtıyor. 'I am a god damn genius' sahnesi beni oldukça eğlendirdi :D

25 bölüm Mato Seihei no Slave okudum. Açıkçası şuanlık özel bir şey göremedim. Çizimleri çok güzel hikaye sıradan bir dövüş, harem serisi. Yazarın daha önceki serisi Akame ga Kill iken bu seri çok sıradan gözüktü. Akame gibi sağ gösterip sol vuran bir yanını daha göremedim kendimi karakterlere pek bağlanmamaya çalışıyorum. İleride belki değişir ama şuanlık +18 bir shonen olmaktan ötesi değil.

[img='https://pbs.twimg.com/media/D01ZgIuXgAIhRb4.jpg:large',none,380][/img]

Planetes'i bitirdim. Okuduğum en sıcak, en güzel, en derin mangalardan biriydi. Kusursuzdu diyebilirim birkaç şey hariç.

The Promised Neverland'i izledim. Konusu ve dünyası ilgimi çekti, ikinci sezonda çıkmış. Beklememe gerek kalmaması güzel oldu.

Son 5-6 ayda epey manga yardırdım. Maalesef anime izleyemez oldum. Mangaya alışınca anime çok filler hissettiriyor.

Tower of God
World Trigger
Enen no Shoubotai
Black Clover
Vinland Saga gibi serilerde kısa sürede güncele geldim.

Toriko ve FT gibi BS klasiklerini bitirdim(bitirmez olaydım).
Pluto'yu araya sıkıştırdım.

Hali hazırda da Onepunch-Man, Boku no Hero Academia, One Piece, Kumo desu ga, Nani ka? serilerini de güncel olarak okuyorum.

Anime olarak çok fazla şeye başladım ancak bir tek Tower of God'In animesini bitirebildim ondan da hiç memnun kalmadım. Anime bitiremez oldum çok fazla seriye başlayıp yarım bıraktım maalesef.

Hepsine dair tek tek görüşlerimi söyleyemem çünkü çok birikti.

Bir ara ufak ufak görüşlerimi sırayla paylaşırım.

Şu an Jujutsu Kaisen'i okuyorum tavsiye üzerine.

Arkadaşlar bir zahmet bana anime atın.Kıtlık yaşıyorum ya.En son Kaptan Tsubasa izliyordum.Futboldan nefret etme sebeplerim arasında taht onun.Ama yüz ifadeleri her şeye bir bağırma falan efsane ya.Abartı olmasından dolayı çok severim.Hayır manga okuyacağım diyorum okunmaya değer manga yok.Çizgi roman okuyacağım ama yine güç dengesizliği olacağı için bırakıyorum hayır iki dakika sonra kendimi onu okurken buluyorum.Şimdi gidip Bakugan izleyeceğim bakalım nasıl bir şey.Tabii daha önce izledim de bir kaç bölüm neyse.Onu da izler yazarım buraya.

@Shrimp Ana okulundan bu yana izliyorum.Deneyimliyim yani.Böyle Bleach gibi Death Note gibi bir anime arıyorum.

Jumyou wo Kaittotte Moratta.
20th Century Boys
21th Century Boys

Şu an Yokohama Kaidash Kikou diye bir manga okuyorum ve çok güzel.

Tamamdır teşekkür ederim.Bir kaç bölüm kaçırmıştım onda.Bu arada arkadaşlar hiç Bakugan battle planet izleyen oldu mu burada ? İzleyen varsa yorumunuz nedir ?
Ben 10 reboot ile aynı. 1 bölüm izledim, izlemez olaydım. Harcayacağın zamana değmez. Boşver. Onun yerine klasik Bakugan'ı izle. Gerçi o da bir yerden sonra boka sarıyor. Yine de ilk 38 bölüm izlemeye kesinlikle değer.

3 gatsu no lion
İlk 5 bölümünü izledim. Aynı bölüm içinde chapter 1 chapter 2 diye ilerliyor bölümler. Çok da güzel oluyor. Bi bölümün ilk 10 dakikası sizi gülümsten bir bölüm olup Sonraki 10 dakika ise çok hüzünlü olabiliyor.

Bu tarzda izlediğim ilk anime. Baya da sarıyor yani. Müzikleri de çok güzel. Çizim tarzı biraz garibime gitti ama kötü anlamda değil.
Tavsiye ederim.

Forumda konusu da var zaten.