Tatilden döndükten sonra toplu yazayım dedim;
Ore ga Ojousama Gakkou ni "Shomin Sample" Toshite Gets♥Sareta Ken
Yani düz ecchi animesi, fazla anlatacak birşey ok. Yer yer bazı esprileri gülümseme yaratıyor, zaman geçirmelik tadında bir harem serisi puanım 70
[img='https://www.animefagos.com/wp-content/uploads/2018/03/hinamatsuri03.jpg',none,184][/img]
Hinamatsuri
Komediye odaklı bir seri olduğunu düşünmeden izlemeye başladım, komedi tagi olsa da o puanla bu kadar az bölümde komediye odaklanması garip olurdu. Ki öyle komediye tam olarak odaklanmıyor. Gintamanın başlattığı komedi yapalım ama bir taraftan da ciddi dram yapalım. Hem gülüp, hem ağlayalım ki karakterlere iyice bağlanalım akımını takip ediyor. Tek farkı gintama gibi bunu uzata uzata yapmak yerine inanılmaz konsantre ve gayet sağlam yapıyor. Devamı gelir, karakterleri gayet özgün, sizi baya güldürebilecek ama bunu bir saiki gibi sadece absürt komediyle değil yer yer minik durum komedileriyle yapacak bir seri. Ha birde birçok başrol karakter olmasından dolayı, özellikle çocuk karakterlerin başından geçenler baya trajikomik. Puanım 79
[img='http://img.xxdm6.com/allimg/151202/asqkl.jpg',none,236][/img]
Aishen Qiaokeli-ing...
Gelelim beni en çok şaşırtan çin ecchi,harem animesine. Çin serisi olduğunu bilmeden başladım açıkçası bir önyargım vardı ama çince alışınca japonca kadar olmasa da hoş gelen bir dil.
Çinliler yapınca klişe ecchiden tamamen çıkmışlar. Daha doğrusu klişe ecchi konseptini kullanıp, onun saçma yerlerini sorgulayıp, daha absürt hale getirmişler. Başkarakteri gayet olaylara mantıklı yaklaşan, zeki bir tip. Hep denir ya harem serisinin başkarakteri zeki olsa hentai olurdu diye. Ha işte burda ki kız karakterleri aşırı dokunursan götürdüğü getirdiğinden fazla olur cinsinden olduğundan, başkarakter mümkün olduğunca kaçıyor. Son bölümlerde drama ekleyince lan yerini bil ecchi serisin sen desem de gayet iyi kalitede dramatik bir hikayede sundu seri baya şok etti açıkçası beni. Olay temelinde cupidin çikolotasını yiyen kızların, bizim oğlana koşulsuz aşık olmasını ele alıyor. Ayrıca karakterler büyülendiğinden absürt gerçeklikler yaratabiliyor. Misal bir kızın 2 çocuğu var. Biri hamileyim diye geziyor. Başkarakterimizde bu kızlar hayatımı karartıcak derdiyle büyüleri bozmayı çalışıyor. Ve kızların dramatik altyapıları ortaya çıkıyor. Son bölümde ki kıza kadar çok düz, eğlencelik şeyler olsa da bu hikayeler, son kızın hikayesi gayet ilgi çekiciydi. 2. sezonu da gelecek bu arada ve yeni kızlar olacak sürekli. Büyü bozulunca aşkta gidiyor bu arada. Kalıcı harem yok yani. Puanım 78
[img='https://myanimelist.cdn-dena.com/images/manga/3/107535l.jpg',none,297][/img]
Mahou Shoujo Madoka★Magica
Tatilde telefonuma, ne olur ne olmaz, elimdekileri hızlı tüketirsem yedek olarak bu anime olsun diye öylesine yükledim ama karşıma ilk 10uma girecek kadar iyi bir anime çıktı. Ki bunu 500ü aşkın anime deviren biri olarak söylüyorum ki uzun zamandır ya japonlar iyide artık klişe konseptleri sürekli tekrarlıyorlar, yenilerden güzel birşey yok der demez, beni yine haklı çıkaran ve tabi ki sao öncesi 2011 senesi yani güzel animelerin sık sık çıktığı dönemlerden bir anime karşıma çıka geldi. Büyücü kız konseptini sen nasıl buralara bağladın, nasıl böyle güzel bir dramatik öykü bize sundun, karakterler arası diyalogları nasıl bu kadar iyi yazdın, çocuk lan bunlar. Animasyonları harika,sanat tasarımları harika, müzikleri harika(hala aklımda çalıyorlar,yıllar geçse de kalacak hatrımda). Kısa anime olmasa 10 verirdim. Ama önceden yazdığım gibi kısa animelerin haksız bir avantajı var o yüzden benden alacağı puan kısa animelerin maximumu 90. Ve ilginçtir buda shaft. Shaftın 4 animesini izledim, biri dışında hepsi 85 üstü aldı bende. Shaftı artık favori stüdyom ilan ediyorum. Ve demeden edemeyeceğim izlerken kaç vereceğimi şaşırdım ve bazı bölümleri tekrar tekrar izledim. Ve tekrar izleyince, kaçırdığım çok güzel diyaloglar keşfettim. 83 ile başladım 90a kadar çıktı tekrar tekrar izleyince. Bazı şeyleri açıklamadıklarını düşünüyordum,meğer benim cep telefonundan izlememden dolayı bazı diyalogları kaçırmammış. Ki baya diyalog kaçabiliyor, her söylenenin bu kadar dolu olduğu çok az anime var.
Zıppy Ziggy
Yani güzel bir komedi manhwası. Konusu gayet özgün ve cidden kahkaha attığım yerleri oldu. Ama son 30-40 bölümü okurken, bıraz baydığımı fark ettim. Tam nedenini anlamasam da temelinde sürekli yeni düşman yaratıp, onu saçma sapan şekilde yendirtmesiydi. Bir yere kadar komikte arka arkaya yapınca, tamam bitir hadi be ya moduna girdim. Ama sırf bu yüzden eğlendiğim yerleri görmezlikten gelecek değilim. Puanım 77
Kimi no Na wa
Film dua etsin fena değil yoksa o abartı puanı yüzünden saatlerce sövebilirdim. Romantizm animelerinin puanına pek dikkat etmem çünkü insanlar kolay etkilenen varlıklardır ve romantizm gibi insanı çok şahsi vuran bir kategoride insanlar gereksiz abartılar yapabiliyor. Ama bu anime myanimelistin 2. sırasında be, bu kadarı da yuh artık. Çizimleri güzel,animasyon iyi ee peki? Bu iyi yapmıyor ki bir seriyi.
Fazla spoiler olmadan kasabalı bir kızla,tokyolu bir oğlanın ruhlarının yer değiştirmesini konu alıyor seri ve seri bir yerde sizi güzel şaşırtarak sözüm ona dramatik bir öykü sunuyor. Ama karakterler arası diyaloglar zayıf, karakterlerin aşkına inanasınız gelmiyor, aynı erased gibi arka planda açıklanmayan bir güç var ve bu güçün üzerinde çok fazla durdukları için erasedin aksine çok göz batıyor. İyi bir romantik seri izlemek istiyorsanız toradorayı öneririm. Karakterlerin birbirini neden sevdiklerinin altyapısı güçlü olmalı ki sende bağlantı kurabilesin o karakterlerle ama kimi no na wa da bu olay na mümkün. Karakterler çok boş ve bunun nedeni tabi ki izleyenlerin karakterlerin yerine kendisini koyabilmesi ama o puanı hakedebilmen için senin cidden olgun bir aşk göstermen gerekiyor, liseli aşkı değil. Ve olayların çözümü çok basit ve havada oluyor. Oda iyice gıcık ediyor insanı. Daha kıyas yapardım ama artık spoilera gireceğinden iyi yanlarından bahsedeyim azda olsa. Seride animasyonlar ve ortam manzaraları iyi olduğundan karakterlerden çok etrafa bakar hale geliyorsunuz. Ki karakterler fazla konuşmuyor(konuşacak karakterleri yazmamışlar çünkü) bu yüzden etrafa ve karakterlerin etkileşimlerini sizde hisettirmeye çalışıyor seri. Keşke şu konsepti film yapacaklarına 24 bölümlük dramatik bir öykü anlatmaya kullansalardı. Karakterler ağlıyor bu arada ama niye ağlıyorlar, neye üzülüyorlar, onuda anlamış değilim. Duyguları size geçmiyor, tabi duygusal olgunluğunuz belirli seviyenin üstündeyse. Yoksa bu animeyi türk televizyonlarında oynat, masterpiece diye alkışlanır saatlerce. Çünkü yüzeysel olarak her türlü duyguyu yaşatırıyor sana, zaten kızdığım olayda bu duygu sömürüsü olan, yüzeysel ve benim en çok önem verdiğim karakterleri hiç önemsemeyen bir anime. Puanım 74dir oda güzel tarafları olmasından dolayı ama kötü yanları ve abartılı yorumları o kadar göze batıyor ki övesim gelmiyor. Animenin puanı 8 falan olsa iyimiş lan, eğlendim, konuda güzel, çizimler güzel der geçerdim. Ama sen ..... neyse