Okuyucunun okuduğu panelleri yaratan kişiden güçlü olamaz okuyucu.Evet Presence'den de üstün olur çok okuyucu olursa zaten ?
Var.Sanki kendisinde plot maniplation var.
Plot yani hikaye gidişatını maniple etme gücü duyduğum en saçma konseptlerden biri çünkü bir hikayede işler ters gidiyorsa bile bunun ters gitmesi için bu şekilde yazan gene yazardır. Bir çizgi roman karakterinin bizim düzlemimize müdahale edebildiğine inanmak saçma.neden bir seviyeden sonra her karakterde plot maniplation var ?
Okuyucu çizgi romanı almazsa. Yazar ve şirket zarara uğrar. Eğer kimse almazsa çökerler. Yani Yazar>Okuyucu diyemeyiz bence.kuyucunun okuduğu panelleri yaratan kişiden güçlü olamaz okuyucu.
Presence -> Yaratıcı
Empty Hand -> Okuyucu / Tanıklık Edici gibi bir şey.
O zaman biz herkese plot maniplation'u var diyelim hocamPlot yani hikaye gidişatını maniple etme gücü duyduğum en saçma konseptlerden biri çünkü bir hikayede işler ters gidiyorsa bile bunun ters gitmesi için bu şekilde yazan gene yazardır. Bir çizgi roman karakterinin bizim düzlemimize müdahale edebildiğine inanmak saçma.
Ancak Plot Manipülasyonu değil de "Gerçeklik Manipülasyonu" olarak bakarsak. Belli bir seviyesinin üstü her karakter de konumları gereği olan bir şey bu ama seviyeleri değişiyor.
Sizin söylediğinize göre herkes de var.
O zaman Spectre>>Lucifer+Michael felan olması lazım. Presence bunları direk varlıktan silebilecek bir karakter. Spectre hemen hemen bu güçteyse yok eder bunları.Full Power Spectre zaten
Hala okuyucu sayısına bağlı diyorum.Dövüş iki türlü de gidebilir. Sınırlandırılmış Spectre ise Empty Hand derim. Ancak Presence'ı arkasına alan Spectre, Empty Hand'i alır.
Bizim elimize alıp okuduğumuz şey bir "şirket" değil bir hikayedir. Ve bir hikaye yazıldığında bunu yazarı hariç kimse okumamışsa bile o artık yaratılmıştır. Yok edilemez.Okuyucu çizgi romanı almazsa. Yazar ve şirket zarara uğrar. Eğer kimse almazsa çökerler. Yani Yazar>Okuyucu diyemeyiz bence.
Yani aynen, diyorum ya saçma bir şey. Karakterin o plotu maniple ettiğini düşünen de yazar zaten neyi maniple etmiş oluyor ki karakterO zaman biz herkese plot maniplation'u var diyelim hocam Ne de olsa yazar istese mesela Beyonder vs Ant-Man'de Ant-Man'ın yararına bir şey yapabilir.
Ben herkeste var demedim Keremcim.Sizin söylediğinize göre herkes de var.
Pratik olarak öyle ancak Spectre o seviyelere hiç ulaştırılmadı o yüzden bir şey diyemeyiz.O zaman Spectre>>Lucifer+Michael felan olması lazım. Presence bunları direk varlıktan silebilecek bir karakter. Spectre hemen hemen bu güçteyse yok eder bunları.
Yani öyle değil de. Dolaylı yoldan öyle demiş gibi oldunuzBen herkeste var demedim Keremcim.
Kıvırma Kerem, yemezlerYani öyle değil de. Dolaylı yoldan öyle demiş gibi oldunuz
Yazarlar yazmazsa okuyucular okumazYazarlar kendi çevrelerine okutmak için yazabilir yazarlar yazmassa okuyucular ne yapa bilir ?
Ne dediğini hatırlıyorum Spectre bir şeye bağlıymış en zayıf Spectre imiş. Radiant ise featlessmiş.Bunun sorusunu dh de nabu hocamız çok güzel açıklamıştı hangi konu olduğunu bilmiyorsanız özelden atarım