Primal Monitor Ne Bir Kağıt Nede Boş Bir Tuval
Primal Monitor diye Overvoid'deki hatayı kastediyorsan(ki aslında o değil bunlay aynı şeyler ? O değil ama Overvoid dediğimiz şey öyle ve onu yazarın kendisi böyle tanımlıyor.
"The Overvoid exists beyond all understanding and levels of reality, and is the canvas of all possible creation"
The Overvoid bütün anlayışın ve gerçeklik seviyelerinin ötesindedir ve O tüm olası yaratışışın
tuvalidir."
Comicvine sayfasında da şöyle yazıyor;
"
It is the void outside every creation. It is the blank page a writer use to create miracles. It is the canvas on which all creation then exists in. It is the Primal Monitor."
"Tüm varoluşun dışındaki boşluktur. Yazarın mucizeler yaratabildiği boş sayfadır, tüm yaradılışın içinde var olduğu tuvaldir. O İlkel Monitor'dür".
Primal Monitor Hakkında; Bilinçli, İradeli, Sonsuz Ve Ebedi Gibi Kelimeler Kullandılar
Bunlara itiraz eden bir lafım yok ayrıca bu kelimelerin kullanıldığı pek çok DC Mistiği ve Kozmiği var. Fakat elbette overvoid gibi değil. Ben Overvoid boş bir sayfa derken "o boş bir şey önemsizdir." demedim. Sadece yaratılışa yön verir ama başlatmaz dedim. Bunun için yazara (yani presence) ihtiyacı var. Zaten bu yüzden Final Crisis de içindeki hatanın ne olduğunu ve nereden geldiğini bilemiyordu. Çünkü kendi bir şey yaratmıyor (direkt olarak).
Final Crisis Tek Bir Yazarın Evreni Yorumlara Biçimidir Demişsin, Ama O Yazarın Grant Morrison Olduğunu Unutmamak Lazım, Grant Morrison Çoklu Evren Haritasını Elinde Tutan Biri, Nerede Araştırırsan Araştır, Grant Morrison'un Konsepti'nin Kurguda Geçerli Olduğunu Görürsün,
Grant Morrison, bir harita çizdi ama bunun geçerliliğini her hikayede sürdürdüğünü söyleyemeyiz ayrıca ben Grant Morrison'ın kurgusu geçersiz demedim sadece "her şey değil" diyorum.
Eğer DC 10 Bin Çizgi Roman Çıkardıysa, Bunun 3 Bin Tanesi Grant Morrison'a Aittir
:jordanlol1: Kusura bakma burada kendimi tutamadım.
1.si DC'de yüzbinlerce hikaye var ve bunların içinde Grant Morrison'a ait olanlar seksenlerin sonları ile günümüze kadar yazdıklarıdır. Ve bunların da hepsi canon değildir.
DC Comics'in kendi resmi sitesinden, Grant Morrison imzalı çıkan serilerin listesi
Buarada bırak 3000 hikaye olmasını 3000 sayı bile yok bir kaç yüz sayı var ve bunların pek çoğu alternatif evren hikayesi ya da gençlik yıllarından işler.
DC'nin çıkardığı her 10 çizgi romandan 3'nünün Grant Morrison elinden çıktığını düşünmek biraz saflık hocam.
Grant Morrison'un yazdığı eserlere hikaye demişsin
Ne diyecektim ? Mecmua mı ? Teknik olarak hikayeler çünkü. Ben "hikaye" terimini "bırak ya bunlar hikaye" anlamında kullanmadım. Bildiğimiz edebi terim olarak kullandım.
ama final crisis serisi tüm her şeyi etkiledi, True Form Darkseid'in düşerek tüm çoklu evreni yıkıma sürüklemesi, Supermanın element x yardımıyla miracle machine'yi kullanıp bu yıkımı onarması ve diğer tüm serileri etkileyecek bir şey yapması, Final Crisis içerisinde Sahte Mandrakk, Külliyat Kozmolojisi içinde bulunan Presence'ye laf atıyor, külliyat Kozmolojisi içinde bulunan spectre ve radiant'ın pestilini çıkarıyor, sence bunlar nasıl hikaye olabilir?
Şu yazdıkların tamamen DC Comics tarihini ve Marvel-DC gibi büyük dev titan ana akım süper kahraman çizgi romanları evrenlerinin "hikaye örgüleri" mantığını yeterince bilmemenle alakalı.
Senin bu dediklerine benzer büyük şeyleri etkileyen kaç event geçirdi bu evren bir bilsen. Belki 20 belki 50 den fazla. Ayrıca yine söylüyorum bunlar teknik olarak hikayedir. Grant Morrison'ın kendisi bile bunun böyle anlaşılmasıistediğini söylüyor.
Presence'a laf atıyor dediğin Mandrakk ölebilen ve ölçülebilir fiziğe kurbna gidebilen bir konsept ve Overvoid-Primal Monitor ondan güçlü değil mi ?
Grant Morrison'ın kendisi
"Tanrı - Source - Void - Presence hepsi birdir o da yaratıcıdır". Nitekim Mandrakk'ın presence'a laf atması sadece bir laf atma başka bir manası yok.
Hatta bu "Overvoid" kavramını ilk olarak kullanan emektar yazarlardan biri olan (o zaman bu kadar şekillendirilip, bir bilinç verilmemişti konsepte ama gücü gene yaratılışın ev sahipliği idi) J.M: DeMatteis şunları diyor.
Kendisine Presence'ın üstünde bir şey var mı diye soruluyor, Cevap: " Presence esas tanrı olduğuna göre hayır, o zaman her şeyin ötesindedir diyor."
Aynı abiye "Presence, Void'den önce de var mıydı ?" diye soruyor. Yazar da
"Void aslında, Presence'ın bir parçası olsa da evet bence ondan önce vardı (paradoksal ama gerçek)." diyor.
Nitekim senin üzerine konuştuğun bu kavramları yaratan adamlar bile benim
Overvoid -> Kağıt
Presence -> Kalem
Yazar -> Kalemi Tutan
Kalemin Kurşunu -> Source
Yazılan Eser -> Multiverse
mantalitemi destekliyorlar.
Kanıt:
Presence Overvoid üzerinde Synnar'ı yaratıyor, Synnar'da multiverse'un mimarı. Tabi bu Jim Starlin yorumu ama senin adamın GM bu hikayeyi geçerli buluyor.
Peki bu okuyucu aşağılama yazılarını okuyan okuyuculara bir şey oldu mu? Hayır, Ama senin mantıkla bakarsak Çizgi Romanda okuyucular için denen bir şeyin gerçek olması lazım
Beni anlamamışsın ki ben bunun tam zıttını savunuyorum zaten.
Final crisis superman beyond 1 ve 2'de, Captain Adam tüm Varoluşun kurallarının ve gerçekliklerinin bozulduğunu, Mandrakkin Geldiğini, Tüm her şeyin tehlikede olduğunu söyledi, Ardından Thought robot için gereken enerjiyi ortaya çıkardı ve bizi(varoluşu) ancak superman kurtarabilir dedi. Sence bu nasıl hikaye olabilir?
Dostum "hikaye" lafımı yanlış anlamışsın belli ki. Ama şunu söyleyeim böyle DC Varoluşunu ya da Varoluşun bir kısmını tehdit eden tonlarca olay oldu hele Vertigo Comics sürekliliğini ve alternatif evrenleri de katarsak bu rakam iyice yükselir.
Sence bunu diyen Grant Morrison neden kendi eserlerinin hikaye olarak görülmesini ister ki.
Ne olarak görülmesini istiyor başka ? Şifrelerinin çözülmesi gereken , dünya geleceğini elinde bulunduran bir kod falan mı ?
IGN Röportajı gibi şeyler genelde reklam amaçlı ona hiç girmiyorum zaten.
Plot Manipülasyonu Özelliğini küçümsememek veya yok görmemek lazım
Yok görmek =/= küçümsemek =/= Kabul Etmemek =/= Geçersiz Kılmak
Mantıken bir karakter yazara etki edemeyeceğinden plot maniple edemez. Yazar bu plotu maniple ettiğini sandırır o karaktere çünkü o şekilde çizer ancak bu meta kurgusal bir araç olduğundan adam bunu gider çizgi film karakterleri ile de yapar, Supermanle de yapar, Scarlet Witch ile de yapar. Bunun bir diğer karaktere bir üstünlüğü belirtmesi söz konusu değil genele baktığında çünkü yazar bir karakteri karakter gibi değil kendisinin bir parçası gibi yazarak meta-kurgusal bir eser yapmıştır. Yarın bir gün başak bir yazar her hangi bir karakteri böyle yazmayı seçebilir bunlar karakterlerin gücü değildir ve yazar olmadan başka karakterler üzerined kullanabileceğini düşünemeyiz. Grant Morrison'ın kendisi bile bu söylemi sevmiyor zaten.
Her şeyi geçtim Okuyucuları dalgaya aldılar
Ee Okuyucular bunları kulakları ile duydu mu ?

Ne yani bizim lemandaki avanak abdi karakteri outversal mı olacak bu yüzden
Ki Sahte Mandrakk bile full power radiant'a ve %50 güçte olan spectreye tek attı.
İşine gelmedi mi Sahte Mandrakk'lar güçsüz oluyor, Spectre güvenilmez karakter oluyor ancak şimdi Mandrakk 'ı güçlü göstermek için sende veriyorsun gazı. Çağlar içerisinde pek çok güçlü varlık Spectre'ye pek çok şey yaptı burada özel bir şey yok hele ki Spectre'nin güçlerinin genelde Presence tarafından evrensel+ seviyesinde sınırlandırıldığını düşününce. Ki o hikayedeki Crispus Allen, Spectresi idi. Belki de en zayıf konağı.
Ve Bu karakterin tek yediği Sırada multiverse level değil, çok daha güçlü olduğunu düşünüyorum şahsen

Çünkü böyle düşünmek işine geliyor

Halbuki daha 4-5 mesaj önce "Spectre çok da bir şey değil ya" konuşması dönüyordu ... Ah siz gençler....
Benim Çizgi Roman koleksiyonu yapan arkadaşlarım var, ve koleksiyonlarında değil binler, on binlerce Çizgi Roman var, ve bu arkadaşlarımın dediği her şey doğru ve
:jordanlaugh1: Çizgi Roman Koleksiyonu sahip olmak ne zaman = Omniscience demek oldu ? Ve Değil binler, onbinlerce koleksiyonları var ? Ayrı evlerinde sırf bir odayı comics yığmışlar herhalde
Külliyat Kozmolojisinde en üst seviyede bulunurlar,
:cruisecracks: Vay aslanlarıma bak sen. Kozmolojinin nirvanasına ulaşmışlar. Ama nedense Külliyat lafını ben kullanmadan önce hiç kullandığına denk gelmemiştim. Nasıl oluyor da böyle arkadaşların varken bizim gibi ölümlülerle uğraşıyorsun ki sen hocam

Hepinize saygı duydum, valla helal 8)
Arkadaşların bu kadar süperse sana öğretselerdi her çıkan 10 DC çizgi romanından 3 ünün Grant Morrison'a ait olduğunu düşünmenin gerçekle alakası olmadığını
Ve Bu karakterleri listelere almayan, bu karakterlere gereksiz diyenler kendilerine Çr okuyorum demesin'' diyorlar.
Yok demiyoruz zaten

Bizim haddimize mi öyle şeyler demek

Biz resimlere bakıyoruz zaten sadece hocam
Arkadaş biriniz de Ad Hominem yapmadan bir tartışmayı bitirmeyi başarsın, lütfen artık. Ne oldu bizim gençliğe arkadaş.
Onun dışında yapılan yazar açıklamaları ise Her ne kadar sıcak bakmasamda Non-Canon damgası alır.
Ee o zaman bu ne ?
IGN röportajlarında Mandrakk için şöyle diyor; herkes, her şey bu karanlık güç tarafından öldürülecek, her şey onun karşısında anlamsız kalacak ve sonunda Bu Karanlık Güç her şeyi yok edecek veya üstün gelecek'' diyordu.
Tüm Boyutların üstünde olan Monitor Sphere
GM'in multiverse haritası boyutlar için bir şey demez. Her boyutta aynı multiverse'un o kadar boyutlu hali bulunur. Nitekim o harita 3 dış duvarlarına kadar 3. boyut haritasıdır, ondan sonrası tabi boyut tanımaz. Nitekim Monitor Sphere'de olmak illa tüm boyutların üstündesin demek değil. Ki orada yaşamıyor, orada yaratılmış. Yaşayan bir şey değil bu.
Bir de konum olarak yukarıda olmak her zaman senin gücüne işaret etmez. Desaad, Kalibak gibi Wonder Woman'ın bile dümdüz edebileceği yeni tanrılar tanrılar çemberinde ölümlüer diyarının çok çok yukarılarında yaşıyorlar ve hatta orada ölümlüler diyarının gezegenleri yeni tanrılara baloncuklar gibi görünüyor ama bu onları dünyaki her kahramandan daha güçlü yapmıyor. Ya da 4. Dünya Varlıkları diye 5. Dünya Varlıklarına üstün gelemiyorlar.
Hiyerarşik üstünlük her zaman fiziksel güç ve beceri üstünlüğü anlamına gelmez.
Sayfalı Kitabı kaldırıp voidden feedback yemesi, Cas'ın Over voidde yaşayacağını gösteriyor.
Bu tamamen yorum kardeşim. Olmaz demiyorum ama olduğu falan yok.
Cas 4. Duvar bilincine sahip
Pek çok karakterin olduğu gibi
-------------------------------------------
Dostum üzgünüm ama DC de 10 kitap varsa 3 GM'nindir. ve Benim her şeyi bilen on binlerce kitap koleksiyonlamış arkadaşlarım var gibi alakaya maydanoz iddialardan sonra daha fazla konuşmak istemiyorum. İyi Günler.
Edit: Eğer kulağa kırıcı geldiyse, kusura bakma amacım dalga geçmek değil ancak cidden şu 3000 kitap korkunç derecede yanlış bilgi ve "benim yüksek yerlerde arkadaşlarım var" kartı da türkiyenin hemen her alanda en bilinen klişelerinden biri (gerçek değildir demiyorum ama bunun böyle kullanılması klişe). Yani gerçekten sohbetle alakasız vede faydasız söylemlerdi bunlar. Yoksa "Ben çok biliyorum, sen ve arkadaşların ise bilmezsiniz" gibi bir iddiam yok ancak bunlar bir münazara da bu şekilde ortaya atılacak şeyler değil. Komikler..