Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Empty Hand vs Spectre

Empty Hand vs Spectre

• Empty Hand Orta Zorlukta Alır

• Empty Hand Yüksek Zorlukta Alır

• Spectre Orta Zorlukta Alır

• Spectre Yüksek Zorlukta Alır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Plot Maniplation denen güç Mister Mxyzptlk'de de var çok büyütülecek bir şey değil neyse. Empty Hand'in Overmonitör'e ulaşmış veya üstündeki kişilerden güçlü olduğunu sanmıyorum Presence, Lucifer gibi. Spectre de sonsuz gücünde bu kişilere oldukça yakın bilemedim kim kazanır.

@Ascalon

Mister Mxyzptlk'in bile Spectre'yi öldürecek kadar plot maniplationu var . Empty Hand, CAS gibilerin çok daha üstün şekilde Story ve Plot maniplation'u var. Çizgi romanları açabilir,kapatabilir,silebilir.

Okuyucu sayısına göre gücü değişiyor zaten.

@Noralyma
Plot maniplation abarttığınız kadar büyük bir güç değil ayrıca nabunun bir seviyeden sonra Plot maniplation' her karater de var demesini de hatırlatırım :D

@father

@omerbzkrt benden daha iyi açıklar.

Neyse neden abartılacak bir güç değilmiş ? Hikayeyi kendi yönetiyor zaten. Aslında yazar sağlıyor bunu ama o özelliği var sonuçta. Nabu'ya sordum zaten neden böyle birşey var diye cevap vermesini bekliyorum :D

Evet Presence'den de üstün olur çok okuyucu olursa zaten ?
Okuyucunun okuduğu panelleri yaratan kişiden güçlü olamaz okuyucu.

Presence -> Yaratıcı
Empty Hand -> Okuyucu / Tanıklık Edici gibi bir şey.

Sanki kendisinde plot maniplation var.
Var.

neden bir seviyeden sonra her karakterde plot maniplation var ?
Plot yani hikaye gidişatını maniple etme gücü duyduğum en saçma konseptlerden biri çünkü bir hikayede işler ters gidiyorsa bile bunun ters gitmesi için bu şekilde yazan gene yazardır. Bir çizgi roman karakterinin bizim düzlemimize müdahale edebildiğine inanmak saçma.

Ancak Plot Manipülasyonu değil de "Gerçeklik Manipülasyonu" olarak bakarsak. Belli bir seviyesinin üstü her karakter de konumları gereği olan bir şey bu ama seviyeleri değişiyor.

------------------------------

Konuya gelince Empty Hand oldukça güçlü bir karakter. Mutiversal üstü hatta outversal denebilecek biri. Ancak DC tarihinin düzenli bir konsepti değil bir yazarın implikasyonu sadece.

Öte yandan Full Power Spectre zaten
"Sen her şeye kadir bir güçteydin ancak bunu ne bilgece ne de tam potansiyeli ile kullanabildin. Senin gücün şüphesizki sonsuz dünyalardaki krizi durdurabilecek güçteydi hatta Cehennem ve Cennet arasındaki mücadeleyi de engelleyebilirdin (O zamanlar Lucifer ve Michael canon değildiler) ..."

Dövüş iki türlü de gidebilir. Sınırlandırılmış Spectre ise Empty Hand derim. Ancak Presence'ı arkasına alan Spectre, Empty Hand'i alır.

kuyucunun okuduğu panelleri yaratan kişiden güçlü olamaz okuyucu.

Presence -> Yaratıcı
Empty Hand -> Okuyucu / Tanıklık Edici gibi bir şey.
Okuyucu çizgi romanı almazsa. Yazar ve şirket zarara uğrar. Eğer kimse almazsa çökerler. Yani Yazar>Okuyucu diyemeyiz bence.

Plot yani hikaye gidişatını maniple etme gücü duyduğum en saçma konseptlerden biri çünkü bir hikayede işler ters gidiyorsa bile bunun ters gitmesi için bu şekilde yazan gene yazardır. Bir çizgi roman karakterinin bizim düzlemimize müdahale edebildiğine inanmak saçma.

Ancak Plot Manipülasyonu değil de "Gerçeklik Manipülasyonu" olarak bakarsak. Belli bir seviyesinin üstü her karakter de konumları gereği olan bir şey bu ama seviyeleri değişiyor.
O zaman biz herkese plot maniplation'u var diyelim hocam :D Ne de olsa yazar istese mesela Beyonder vs Ant-Man'de Ant-Man'ın yararına bir şey yapabilir. :D

Sizin söylediğinize göre herkes de var.

Full Power Spectre zaten
O zaman Spectre>>Lucifer+Michael felan olması lazım. Presence bunları direk varlıktan silebilecek bir karakter. Spectre hemen hemen bu güçteyse yok eder bunları.

Dövüş iki türlü de gidebilir. Sınırlandırılmış Spectre ise Empty Hand derim. Ancak Presence'ı arkasına alan Spectre, Empty Hand'i alır.
Hala okuyucu sayısına bağlı diyorum.

Okuyucu çizgi romanı almazsa. Yazar ve şirket zarara uğrar. Eğer kimse almazsa çökerler. Yani Yazar>Okuyucu diyemeyiz bence.
Bizim elimize alıp okuduğumuz şey bir "şirket" değil bir hikayedir. Ve bir hikaye yazıldığında bunu yazarı hariç kimse okumamışsa bile o artık yaratılmıştır. Yok edilemez.

V'nin de dediği gibi "Fikirlere kurşun işlemez."

O zaman biz herkese plot maniplation'u var diyelim hocam Ne de olsa yazar istese mesela Beyonder vs Ant-Man'de Ant-Man'ın yararına bir şey yapabilir.
Yani aynen, diyorum ya saçma bir şey. Karakterin o plotu maniple ettiğini düşünen de yazar zaten neyi maniple etmiş oluyor ki karakter :D Oldum olası plot manipülasyonu geyiğini anlamamışımdır. Grant Morrison'un gereksiz yere başımıza sardığı bir olgu. Bir yazar kendisini asla bu kadar yazdığı eserin içine forse etmemeli bence. Sonra böyle abidik gubidik işler oluyor.

O yüzden ben hep derim Frank Miller, Alan Moore, Grant Morrison böyle dahiler alternatif evren yazmalıdır. Ana evrene dahil olmayan non-canon şeyler.

Sizin söylediğinize göre herkes de var.
Ben herkeste var demedim Keremcim.

O zaman Spectre>>Lucifer+Michael felan olması lazım. Presence bunları direk varlıktan silebilecek bir karakter. Spectre hemen hemen bu güçteyse yok eder bunları.
Pratik olarak öyle ancak Spectre o seviyelere hiç ulaştırılmadı o yüzden bir şey diyemeyiz.

Empty Hand Max halinde alır. Çünkü kendisi Plot ve Story manupulation denilen muazzam bir güce sahip. Ve bu güçler en üst seviyede. En üst Plot ve Story manupulationların sınırı yok. Her karaktere karşı kullanılabiliyor. Mr. Mxyzptlk’in düşük Plot Manupulation’u Spectre’yi öldürmesini sağlıyorsa en üst seviyenin sınırlı olacağını hiç sanmam. Mandrakk’in Story manupulation özelliği tüm kurguyu kapsıyor zaten tüm DC kurgusunu yok edebilecek seviyede olduğu için Captain Adam CAS’ı yaratıyor. Mandrakk tüm Multiverse’yi parmak kadar küçük bir tüpe hapsetti, ondan beslendi. Yani 52 evrenin gücü ve o evrenlerin içinde bulunan canlıların kanı ile beslendi. Gücünü siz tahmin edin artık. Ayrıca Empty Hand'in Okuyucuları temsil etme gibi bir özelliği var. Eğer çıkacak Çizgi Romanı okuyucular beğenmez ise editör okuyucuların istediği yönde hikaye yapar. Yoksa Editör ve Yazar zarar görür. Okuyucu > Editör > Yazar.

@omerbzkrt
Okuyucu > Editör > Yazar. diye bir durum yok :D Yazarlar hikayeleri yazmasaydı sen bir şey okuyabilir miydin ? Okuyamazdın ama sen okumazsan onlar bir şey yazabilir ? o yüzden Yazar>>>>> Okuyucu.Kısıtlanmayan spectre mandraktan da güçlü o yüzden ben spectre alır diyorum :D

Not: Yukardaki mesajlara baktıysanız Plot Manupulation belli bir seviyeden sonraki karakterler de olduğunu anlardınız :D

@father Okuyucular olmaz ise Yazarlar neden yazsın? Ayrıca Empty Hand ve Spectre'nin vs atacağı bir Çizgi Roman çıkacağı zaman okuyucular onun için çok hypelanırsa ve satışlar fırlarsa Empty Hand gücünü tamamıyla kullanabilir. Çok daha güçlü olur o zaman. Max hali dediğimiz için bu durumun oluşması gerek o yüzden Empty Hand alır.

@father
İstediği kadar yazsın. Ben almazsam ne olacak ? :D

Mandrakk'dan tek yiyen Radiant ve Spectre'de var he ;)

Spectre zayıftı diyeceksiniz. Radiant var :)

@omerbzkrt
Yazarlar kendi çevrelerine okutmak için yazabilir yazarlar yazmassa okuyucular ne yapabilir ? spectre full gücünde presenceye yakın gücü varmış az yukarda söylediler o yüzden max empty bir şey yapamaz presenceye :D

@Noralyma
Yazarlar kendi çevrelerine okutmak için yazabilir yazarlar yazmassa okuyucular ne yapabilir ?

Bunun sorusunu dh de nabu hocamız çok güzel açıklamıştı hangi konu olduğunu bilmiyorsanız özelden atarım :D

@father
Yazarlar kendi çevrelerine okutmak için yazabilir yazarlar yazmassa okuyucular ne yapa bilir ?
Yazarlar yazmazsa okuyucular okumaz :D ?

Peki çizgi roman çıkartırlarsa ve okuyucular okumazsa ne olacak ? :D

Bunun sorusunu dh de nabu hocamız çok güzel açıklamıştı hangi konu olduğunu bilmiyorsanız özelden atarım
Ne dediğini hatırlıyorum Spectre bir şeye bağlıymış en zayıf Spectre imiş. Radiant ise featlessmiş.

@Nabu Ama sıralamada aynı yere koymuşsunuz hocam :D Kıvırmayın şimdi featless diye :p

@Noralyma
Yazarlar yazmazsa okuyucular okumaz değil okuyamaz ikisi farklı şeyler :D

Okuyucular okumazsa yazarlar ya yazmayı bırakır ya da kendi için yazabilir hobi olarak ? okuyucular hobi olarak olmıyan bir şeyi okuyabilir mi ?

o cümlenin sonunda kısıtlanmayan spectre >>>> mandrak + Cas gibi bir açıklama yapmıştı :D