Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

@Nabu
Hocam MM ve Fernus tam olarak ne seviye?

Hocam Lord Marvel sadece kağıt üstündeki potansiyeliyle En güçlü DC karakterleri konusunda nereye yerleşebilir?

Hocam MM ve Fernus tam olarak ne seviye?
MM duruma göre Superman'in bir tık altı, bir tık üstü şeklinde seyreden bir karakter. Bana sorarsanız kağıt üzerinde Supe'in 2 tık üstüdür.

Fernus ise Adalet Birliği ile kapışabilen bir varlık. Zaaf ve zayıflıkları var ancak. Elbette MM'in var olağan seviyesinden daha üstüne çıkıyor. Aslında Fernus ile MM arasında temel de çok fark yok bence ancak MM'in kendini sınırlaması, ahlaki kısıtları ve zaafları kalkınca Fernus oluyor gibi. Tıpkı Superboy Prime'ın , Superman azıtsa ne olur onu temsil ettiği gibi Fernus da MM için aynısı gibi.

MM SS seviyesinin altında kalıyorsa, Fernus kalmıyor hatta belki üstüne çıkıyordur diyeyim daha iyi anlamak için.

Lord Marvel kağıt üstünde eski yaşlı büyücü Shazam kadar güçlü olmalı en az. O yüzden Düzen Lordlarının yeri aslında olması gereken yer ama maalesef oralara kendisini konduramıyoruz.

MM SS seviyesinin altında kalıyorsa, Fernus kalmıyor hatta belki üstüne çıkıyordur diyeyim daha iyi anlamak için.
Sağ olun hocam
Lord Marvel kağıt üstünde eski yaşlı büyücü Shazam kadar güçlü olmalı en az. O yüzden Düzen Lordlarının yeri aslında olması gereken yer ama maalesef oralara kendisini konduramıyoruz.
Tekrar teşekkürler ve ne yazık ki öyle featleri çok saçma

@Ascalon
Hocam yukarıdaki arkadaşın sorusu cevapsız kalmış

@Nabu
Hocam Lifebringer Galactus Trigon'la yakın güç seviyelerinde mi?
Kusura bakmayın biraz vs sorusu gibi oldu ama eğer öyleyse zaten vs olarak açmayı düşünüyorum

@Nabu
Hocam Immortal Hulk yazarlarından Al Ewing Immortal Hulk'ın Thanos'u yenebileceğini söylemiş bende bir instagram sayfasında gördüm ne diyorsunuz bu işe ?

Buda Resmi
Immortal Hulk.jpg

@bloody sword Adamın mizahi yaklaştığı her halinden belli " o süslü eldivenlerini takmadığı sürece Hulk için kolay bir maç" diyor. Süslü eldiven vs göndermeleri adamın cevabının sarkastik olduğu imajı verdi bana.

@Thanos Kolayca yenebilir demesi bana da biraz absürt geldi ama benim fikrimce de Immortal Hulk'ın Thanos'a karşı şansı vardır tabi daha bunu destekleyen faetleri yok :D

@Nabu İlerde böyle bir kapışma görürüz inşallah :D Yazarlar da çok değişik açıklamalar yapıyor hep bir aklımızda soru işareti kalıyor :D

@Nabu
Hocam Süpermen Prime 1 Million saf potansiyeliyle ne kadar güçlü olabilir?

Soulfire Darkseid gerçekten Hyperversal mı yoksa onun ötesi de olabilir mi?

Soulfire Darkseid, non-canon.
Ah ne yazık.

kahramanbaykus.com/en-guclu-12-superman-versiyonu-2-kisim/
Orayı okuyalı oldu bayağı hocam zaten o yüzden sordum siz saf potansiyeli bilinmiyor ve Mr.Mxyzptlk gibi 5. boyut cini kanı var ama Lois için DNA gerekti demişsiniz. The Presence'la görüştükten sonra gerçek potansiyeline ulaştıysa eğer güç seviyesi ne oluyor?

Hocam bu true form Darkseid canon muydu?
Final Crisis parça parça canon kabul ediliyor. Tamamıyla değil çünkü. Convergence ile CoIE vakası tersine çevrildi sonra bu etki tekrar retcon yedi vs vs karıştı ortalık. Ancak son Metal vakası ile Final Crisis'i kısmi olarak canon sayabiliyoruz.

Kısmi Canon yani...

:warning1:

Arkadaşlar, son dönem çok cılkı çıkan ve de aslında belli bir noktada tamamıyla anlamsız olan bu hyperversal - outversal- omniversal tipi karakterleri içeren versuslar için moderasyondan izin alınması ve çok iyi hazırlanılıp, şartlar çok iyi belirtilmediği sürece moderasyona bu tarz bir konunun açılması için teklif götürülmemesi kararı alınmıştır (özellikle 4. duvarı kırıyor, hikaye maniple ediyor vs olan tarzdaki ) . Bundan sonra biraz daha ayağı yere basan konular ve tartışmalar yürütülmesinin daha iyi olacağı düşünülmüştür.

Ve "ben şunu okudum geldim" tavırlı soru ve dayatmalara karşı da bundan sonra tavır alınacaktır. Çünkü bir konu tartışılırken konuyu açan kişinin karakterlere tanıdığı zaman aralığı neyse o zaman aralığındaki canon her kaynaktaki her veriden yararlanılacağı için "en son şunu okudum bence böyle" tavırları uyarılacaktır.

Bu düzenlemeler forumun sağlığı ve de bu tartışma hobisinin çirkinleşmeden keyifle sürdürülebilmesi içindir. Anlayışınız için Teşekkürler.

Wally West hızı sayesinde Avengers'ı alabilir mi? Yoksa konusunu mu aç dersiniz?