Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

@Nabu Hocam Thanosun hallerinin ( Ar Thanos,Hotu Thanos vb.) güç sıralamasını yapsaydınız nasıl olurdu?

@Nabu hocam Darkseid karakterini ben çok bilmiyorum. Galiba bunca zamandır gördüğüm ve bildiğim Darkseid avatar muhtemelen. Gerçek Darkseid aslında ne , güç seviyesi nasıldır, bu avatar mevzusu nedir? Bunları bir anlatabilir misiniz hocam?

@Death
DS bir yere bizzat gitmek yerine avatarlarını gönderiyor. Kendisi başka bir seviye avatarları başka güç sıralaması yapacak olursak Doomsday daha önce DS'nin sıradan bir avatarına dayak atmıştı.
Ana avatar JL'ye kafa tutandı herhalde.

Neyse bunlar benim bildiklerim araya giriyorsam kusura bakma.

hocam Darkseid karakterini ben çok bilmiyorum. Galiba bunca zamandır gördüğüm ve bildiğim Darkseid avatar muhtemelen. Gerçek Darkseid aslında ne , güç seviyesi nasıldır, bu avatar mevzusu nedir? Bunları bir anlatabilir misiniz hocam?
İngilizce varsa aslında bu konuya dair en güzel çalışma şu;

https://www.youtube.com/watch?v=9iEWTHzzCVg

Ancak yoksa, özetlemem gerekirse;

Darkseid, Jack Kirby'nin vizyonu ile yaratıldığı zamanlar 4. Dünya denilen, Evrendeki halkların 4. kuşağına bağlı bir yeni tanrı idi ve biz insanlar gibi 3. boyutta değil, 4. boyut varlığıdır ve tanrılar katındadır (o zamanlar tanrılar küresi falan yok) . Ve yeni tanrıların, eski tanrı gezegeninden (o gezegenin patlaması multiverse üzerinde Godwave denen olaya yol açıyor.) Ve bu Tanrı Gezegeni tek başına galaksileri yutacak kadar büyük. Ve bu gezegenin parçalarından oluşan New Genesis ve Apokolips o kadar büyük kü. Dünyayı üzerine atsan, o gezegendeki bir göle attığın taş gibi bir şey olur.

Bu sebeple Yeni Tanrılar inanılmaz güçlü. Jack Kirby zamanında New Genesis'in baş kenti Supertown'un koruyucusu olan Magnar adlı yeni tanrı bile (ki bu tanrı Metron, Orion, Black Racer, Highfather, Mr. Miracle, Darkseid, vs gibilerinden güçsüz biri) elinin kiri gibi Superman tokatlayabiliyor ve tokatlarken "Sana 100 galaksinin gücüyle vurdum" falan diyor.

Yani aslında tasarımsal olarak Darkseid'ın olması gereken yer "çoklu-evrensel ve çoklu boyutsal tehdit".

Ancak Kirby'den sonra sahipsiz kalan Yeni Tanrı (new gods) ve 4. Dünya (Fourth World) konsepti bir oraya çekildi, bir buraya çekildi bok oldu. Bazı yazarlar yıllar içinde Darkseid'ı kurtarmak ve Kirby'nin mirasını korumak adına. "BU sağda solda madara olanlar Darkseid avatarı, gerçek değil dediler."

Sonra Fİnal Crisis'de Morrison ise True Darkseid diye bir şeyle geldi. Darkseid'ın gerçek yüzüyle yüzleştik ve dediğim gibi Kirby tasarımında istediği gibi çoklu evrensel ve çoklu boyutsal bir varlık olduğu belirtiliyor vs vs. Ha bu tam canon değil, ancak benim kastettiğim "aslında karaktere düşünülen dizayn" .

Yani Darkseid tasarımsal olarak tüm tasviri ve itibarı gereği -> Çoklu evrensel en az evrensel+ bir tip.
Ancak bazı yazarların suistismali ve DC'nin tembelliği sebebiyle çoklu solar sistem seviyelerine düşüyor.

Deadpool ölümsüzlükle lanetlendi mi?
Eskiden öyleydi de, 2017 retcon'undan sonra nasıldır ona @Ascalon baksın .

Bloodlusted SS ne seviye oluyor?
Valla epey kızmış ve çaresiz SS kendisini iki Proemial God'a (Big Bang sonrası 616 evreninde var olmuş ilk organizmalar iken zaman içinde farkındalık kazanıp, tanrılaşıyorlar vs) karşı tutmuştu zaman kazanmak için, sonunda ölümle burun buruna gelse de rakibine ciddi hasar vermenin yanı sıra evrenin yıkımına engel olmuştu.

Ve dövüştüğü promial tanrılar en güçlüleri olan Aegis ve Tenebrous idi sanırım. Ve bunların her biri sıradan bir celestialdan bir tık güçlü diyebiliriz sanırım.

Oradan anla SS'i ve bunu yaparken zaten yaralı idi.

@Nabu hocam seviye sıralamasını ben çok iyi bilmiyorum bana sıralı olaraktan bir liste varsa atabilir misiniz?

hocam seviye sıralamasını ben çok iyi bilmiyorum bana sıralı olaraktan bir liste varsa atabilir misiniz?
Neyin ? DS mi ? DS'in çok modu yok ki öyle Thanos gibi.

En güçlü formları olan True Darkseid -> partly-canon, Soulfire Darkseid ise direkt -> non-canon.

O zaman da geriye sadece zaman çizelgeleri kalıyor.

Pre-Crisis DS

Post-CoIE / Pre-Zero Hour DS

Post-Zero Hour DS / Pre-Flashpoint DS
Bu ikisi beraber modern çağ oluyor zaten.

New 52 DS

Rebirth DS

var.

Bunlar içinde de en güçlüsü Pre-Crisis olandır. sonra Modern Çağ'ın başları (2000ler öncesi özellikle) ve New 52 DS dir.

Hocam ben aslında Darkseid'i geçtim. Ben bu soruyu şu şekil sormuştum: Güneş sistemi güç seviyesi , galası güç seviyesi gibi. Bunların sıralamasını bilmiyorum.