Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

@Nabu
Hm anladım alma potansiyeli varmış

@Ascalon
Pekte Dayanıklı değilmiş o zaman ama tabi bot dan bota değişir daha sağlamları vardır belki

Cevaplarınız için teşekkürler

@Lord of Asgard BU çok spesifik bir bilgi yani buna net bir "evet" ya da "hayır" demek zor. Yazara ve diğer ışınlanan karaktere göre, hangi evrende olduklarına göre vs değişir sanırım.

@Nabu @Ascalon
Sizce Dr doom ile Sentry karşı karşıya gelse Sentry Doom'u Aresi parçaladığı gibi parçalayabilir mi veya (Sentry benzeri herhangi güçlu bir karakter diyelim) yoksa Doom bu sorundan zekası sayesinde anlık bir taktikle kurtulabilir mi ya da kendi lehine çevirebilir mi ?
Not:Doom'un önceden bir hazırlığı olmayacak

@Lex Luthor

1.si konsept olarak bu olmaz. Doom, Ares'den çok çok daha önem taşıyan bir figür o yüzden böyle bir şey olması için ya Doom'un sahtesi ya da evrende çok kritik şeyler oluyor olması gerekir.

2.si Güç skalası açısından ise Doom, Ares'e göre (hazırlıksız iken bile) çok çok daha büyük bir tehdit. Öyle bir şeyi aynı kolaylıkta yapabileceğini ben pek kestiremiyorum. Ancak @Ascalon ne düşünür bilmiyorum. O daha iyisini bilir sanırım bu konuda.

@Nabu

Hocam en yüksek featlere göre Superman Wally'den daha mı hızlı ? Çünkü hesaplamayı en küçük haliyle yapmaya çalıştım :D

Off Superman'den soğdum.

@Noralyma

Hem genel olarak hem en yüksek sınır olarak Superman, Wally'den hızlı falan değil.

Wally'nin 500 katordesilyonluk feati var (50x10^45)

@Nabu

Ama hocam Wally saf hızıyla yapmadı ki Human race serisindeki feati. Ve ordaki hesaplama olabilecek en az haliydi.

@Noralyma Human Race'de adam sıradan insanlardan hız aldı. Katordesilyon'u 1000 e bölsen çok bir şey farketmeyecek.

Averaj hızı 11-15km/h olan 1 milyon adamdan hız alınca bu totalde Wally'e inanılmaz bir boost sağlamıyor ki. . 45 sıfırdan bahsediyoruz senin hatrına 6 sını atsak gene absürd rakamlar söz konusu.

Zaten dediğim gibi Barry'nin bile defalarca Superman'den daha hızlı olduğu belirtilmişken

Pre-Flashpoint Wally 'i tartışmaya gerek dahi yok. Wally doksanlı yıllarda gümüş çağ kuralları ile yazılan bir karakter gibi :D

Speedsterler'ın da hızlarını almıyormuydu ?
Hatırlamıyorum öyle bir şey.

Bir de Wally'nin ışıktan trilyonlarca kat daha hızlı olduğu gösterim sayısı (yani üst limit isiktrarı) Supe'ün trilyonluk gösterimlerinden daha fazla.

Tabi gümüş çağı vs saymıyorum.

@Nabu

Biriyle tartışıyorum da hız konusunda. Apokalips featinden daha iyi feati yok Wallynin dedi. "Human race de Wally milyonlarca insanın kinetik enerjisi + birçok speedsterın hızı + Krakkl diye birinin hızına sahipti." Dedi.

Ben de mecburen kabullenmek zorunda kaldım Superman'ın hızlı olduğunu. İnşallah değildir.

@Noralyma İyi de Apokolips tek bir feat. Nerede istikrar ? Tek bir feat ile her şeye karar verilemiyorsa Superman'in makinalı tüfek mermilerine yetişemeyini atayım o zaman Superman, Spider-Man'den yavaş diyelim.

Wally'nin üst seviye hız gösterimleri çok daha fazla. Bir de tasvir denen bir şey var; Barry, Supe'den hızlı tasvir edildi defalarca ee Wally de Barry den hızlı ?!

Ben de dedim. Bu adam bir kaç saniyede kaç tane evren geçiyor ama Satürn'e 4 dakikada gidiyordu diye. Ama bu sefer başarısızlıklardan girme bence eğer öyle olacaksa Deathstroke bile Speedforce kullanıcılarına tepki veriyor dedi.

Hocam bir şey soracam. Superman Flashları yarışlarda yenemiyor ama feate bakınca Superman hızlı.

Bu biraz şeye benzemiyormu ; Thor ile SS kapıştıklarında hep Thor üstün çıkıyor ama featlere bakılırsa SS daha güçlü.

Ama bu sefer başarısızlıklardan girme bence eğer öyle olacaksa Deathstroke bile Speedforce kullanıcılarına tepki veriyor dedi.
Aa DS, Batman gibileri yeri geldi Superman'e de tepki verdi ki ? :D :D Yani işte zaten bu yüzden en üst ve en alt gösterimler çok kale alınmaz.

Superman Flashları yarışlarda yenemiyor ama feate bakınca Superman hızlı.
Dostum, yazarlar ellerine cetvel, iletgi, hesap makinası alıp dalmıyorlar panellere. Öyle gerçek feat vermeye çalışarak çizen çizer bayağı az. Nitekim featler önemli olmak ile beraber tasvir dışına çıkıldığında çok anlam ifade etmez.

Çünkü tasvir, itibar gibi şeylere bakmadan sadece feat bakarsan şöyle oluyor.

En üstten birine bakarsan övmek için ; "Wally ışıktan 500 katordesilyon kat daha hızlı" dersen adamın biri de sana "O zaman ona çelme takan Deathstroke'da en az onun yarı hızında vardır. O zaman DS ile denk dövüşebilen Batman'e ışıktan hızlıdır. O zaman niye arabayla seyahat ediyor " gibi saçma bir şeyle varabilir.

Bir karakteri yermek için en alttan girersen; "Superman mermileri yakalayamıyor ancak Batman kurşunlara elinin tersiyle vurabiliyor. O zaman Batman, Superman kadar hızlı olsa Batman'den hızlı olan Aquaman, Flash'dan hızlı demektir" gibi gerzekçe bir şeyle gelebilir.

Tasvir-İtibar-Güç Skalası Mantığı çıkartılıp sadece feat bakarsan böyle olur işte herkes herkese atlar ve hiç bir şeye itiraz edemezsin.

Thor ile SS kapıştıklarında hep Thor üstün çıkıyor ama featlere bakılırsa SS daha güçlü.
Bu uygun bir örnek değil çünkü modern çağda Thor o kadar da üstün çıkmıyor ve çoğunda SS %20-30 u ile geziyor ortalıkta barışseverliğinden.

Bir de Thor ve SS karşılaştırılabilir isimler.

Ancak Wally-Barry hız konusunda Superman ile o kadar da karşılaştırılabilir isimler değiller aslında. Özellikle Wally.

------------------------------------

Superman hakkında en çok şey yazılıp, çizilmiş kahraman haliyle gırla feati var ancak tasvir ve itibarı gözardı ederek sadece feat kafasıyla gidersen. Adamın seveni üst featlere bakar ilah yapar (Ghost Ridercı kardeş gibi), adamın haterı da alt featlere bakar rezil eder. Ve asla bir anlaşma sağlanamaz.

Wally-Barry-Bart (Flash halleri) , Superman'den daha hızlıdırlar. Nokta.

@Nabu

Çok güzel bir açıklama olmuş teşekkürler :)

Hocam son sorum ; Barry'nin en iyi hız feati nedir ? Wally'nin felan biliyorum ama Barry'nin bilmiyorum.

Ama bu sefer başarısızlıklardan girme bence eğer öyle olacaksa Deathstroke bile Speedforce kullanıcılarına tepki veriyor dedi.
Aa DS, Batman gibileri yeri geldi Superman'e de tepki verdi ki ? :D :D Yani işte zaten bu yüzden en üst ve en alt gösterimler çok kale alınmaz.

Superman Flashları yarışlarda yenemiyor ama feate bakınca Superman hızlı.
Dostum, yazarlar ellerine cetvel, iletgi, hesap makinası alıp dalmıyorlar panellere. Öyle gerçek feat vermeye çalışarak çizen çizer bayağı az. Nitekim featler önemli olmak ile beraber tasvir dışına çıkıldığında çok anlam ifade etmez.
Çünkü tasvir, itibar gibi şeylere bakmadan sadece feat bakarsan şöyle oluyor.

En üstten birine bakarsan övmek için ; "Wally ışıktan 500 katordesilyon kat daha hızlı" dersen adamın biri de sana "O zaman ona çelme takan Deathstroke'da en az onun yarı hızında vardır. O zaman DS ile denk dövüşebilen Batman'e ışıktan hızlıdır. O zaman niye arabayla seyahat ediyor " gibi saçma bir şeyle varabilir.

Bir karakteri yermek için en alttan girersen; "Superman mermileri yakalayamıyor ancak Batman kurşunlara elinin tersiyle vurabiliyor. O zaman Batman, Superman kadar hızlı olsa Batman'den hızlı olan Aquaman, Flash'dan hızlı demektir" gibi gerzekçe bir şeyle gelebilir.

Tasvir-İtibar-Güç Skalası Mantığı çıkartılıp sadece feat bakarsan böyle olur işte herkes herkese atlar ve hiç bir şeye itiraz edemezsin.

Thor ile SS kapıştıklarında hep Thor üstün çıkıyor ama featlere bakılırsa SS daha güçlü.
Bu uygun bir örnek değil çünkü modern çağda Thor o kadar da üstün çıkmıyor ve çoğunda SS %20-30 u ile geziyor ortalıkta barışseverliğinden.
Bir de Thor ve SS karşılaştırılabilir isimler.

Ancak Wally-Barry hız konusunda Superman ile o kadar da karşılaştırılabilir isimler değiller aslında. Özellikle Wally.

------------------------------------

Superman hakkında en çok şey yazılıp, çizilmiş kahraman haliyle gırla feati var ancak tasvir ve itibarı gözardı ederek sadece feat kafasıyla gidersen. Adamın seveni üst featlere bakar ilah yapar (Ghost Ridercı kardeş gibi), adamın haterı da alt featlere bakar rezil eder. Ve asla bir anlaşma sağlanamaz.

Wally-Barry-Bart (Flash halleri) , Superman'den daha hızlıdırlar. Nokta.
Hocam aklıma takılan bir soru var. Barty çoğu yerde Speed Force yaratıcısı diye geçiyor hatta paradokstan dolayı zamanda geriye gidip yıldırım olup kendine çarpıyor diyen var. Normalde böyle bir şey varsa Barry normalde potansiyel olarak çok daha yüksek hızlara çıkamaz mı?