Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

@Nabu Hocam sizce dc nin en hızlı karakteri hangisi?Bu sorunun cevabını genelde herkes kestirme olarak wally der.Fakat superboy prime'ın wally den hızlı olduğu söylendi.H'el in ise superman ve supergirlin algılayamayacaģi kadar hızlı gittiğini biliyoruz.Her şey düşünüldüğünde en hızlı karakter sizce hangisi?

Eyvallah hocam görmemiştim.Güzel bir listeymiş.Fakat ben yine de h'el ve superboy prime'ın wally den daha hızlı olduğunu düşünuyorum.Black racer'ı unutmuştum.Bence 1. Lik için adaylar h'el,racer ve pime olmalı.Çünkü superboy prime i wally bile yetişemedigi ićin tüm speedforce u tek kişide toplamayı düşünüyodu flash family.H'el ise superman in idrak edemeyeceği kadar hızlı.Supermanin wally ile yarışabilmasi onu idrak edebildiğini gösterir.Tabiki bunlar kişisel görüş içerir.İşin içine istikrar girerse veyahut da yüksek hız featlerine bakarsak wally baba tokatlar

@Shrimp

Omnipresent yani istediği an istediği yerde olabilen tipleri saymazsak. Yani fiziki bir hızdan söz ediyorsak. Black Racer ve Wally büyük ihtimalle Top 2. Yanlış hatırlamıyorsam Flash ailesinin speed-force hilesi SBP'ye yetişemediklerinden değil onu yenemediklerinden dolayı ortaya çıktı çünkü aksine SBP'nin en çekindiği rakipler olarak resmedildi Flashlar. Hatta Bart bir yerde "Flash fobin hala var mı ?" vs gibi bir şey diyordu.

H'el'in hızının algılanamamasının en büyük sebebi ise anlık ışınlanma becerisi.

Ancak çok geniş bir evren elbette bir çok süper hızlı karakter var bahsedilebilecek. O listeyi de güncellemeyi düşünüyorum bir ara.

@Lord of Asgard Açıkçası bilgim olan konular değiller. Bir araştırma yapabilirim tabiki ancak şu sıralar pek zamanım yok. O yüzden @Ascalon a yöneltelim soruyu belki o biliyordur.

@Nabu
Hocam speedforce emme muhabbeti hatırladıgim kadarıyla şu şekilde.Flash ailesinden biri diyorki superboy prime çok hızlı, hatta wally den bile hızlı ne yapmalıyız.Sonra speedforce u tamamen emme fikri ortaya çıkıyor ve bart gönüllü oluyor.
Flash fobisi olayında ise bart speedforce daki dedesi barrynin yardımı ile emoboy'u speedforce a 1000 yıl hapsediyor.Sbp speedforce dan çıktıktan sonra bu yüzden çekiniyor flashlardan.1000 yıl hapsetmişler sonuçta.
H'el olayında size katılıyorum.Fakat ışınlanma becerisi de sonuçta bir hareket şekli.Hatta wallynin ışınlanma becerisi olan birini yendiğini duymuştum.
Genel olarak uzun zaman önce okuduğum hikayeler.Bazılarını b1 level ingilizcemle de okuduğumu düşünürsek verdiğim bilgiler yüzde yüz doğru olmayabilir.

@Nabu

Hocam öncelikle kusura bakmayın.Biraz fazla soru sormuş ve vaktinizi almış olabilirim ama insan merak ediyor :D . Ben adam warlock thanos ve one above all’ın antlaşmasını sorucaktım.Duyduğum kadarıyla bu üçü arasında antlaşma olmuş daha sonra adam warlock gözlerini açtığında thanos hariç evren ve içindeki herkes yok olmuş.ben bu olayı biraz daha açarmışsınız diyecektim.Son olarak da adam warlock living tribunalın yerine geçiyor. One above all ölen living tribunalı neden canlandırmak yerine yerine adam warlock u koydu
Hatırladığım kadarıyla Adam Warlock(Earth-19141) Living Tribunal'ın güçlerini emiyordu ve yanlışlıkla bir korkusu yüzünden gerçekliği yok ediyor. Sonra herşeyi geri alabilmek için Toaa'nın yanına Thanos ile birlikte gidiyordu. One Above All'da Warlock'un yeni Tribunal olması karşılığında herş eyi eski haline getirmeyi kabul ediyor.

Video yeni değil ama gezerken karşima çıktı belki görmüşsünüzdür
Video bana baştan sona hatalı gibi geliyor siz ne diyorsunuz Hulk'ın kentrilyonu aşan kuvvet feati mi varmış ? Wonder woman falan yanlış hep sanki birde başlangıçta değinilen karakterlerden Darkseid'in kuvvetini falan çok az göstermişler çok daha fazla olması gerekmiyor mu ?
@Nabu @father @Noralyma @Ascalon

@Lex Luthor
Sl Made kanalını ilk açıldığı zamandan beri takip ediyorum çok rastgele bir değerlendirme sistemi var. Pek ciddiye alınacak bir kanal değil. Bazen sırf filmi çıktığı için bir karakteri ekliyorlar bazen bir karakterin sadece bir gösterimini ele alıyorlar falan filan.

O kanalın şu videosunu seviyorum ama onun dışında yüzüne bakmam.

Video spoilerli olabilir uyarayım.

@Lex Luthor

Ordaki karakterler için asıl olması gereken sıralama ; (kuvvet için)

1-Darkseid-Superman
2-One punch man diye tahmin ediyorum
3-Thanos
4-Black Adam-Goku
5-Shazam
6-Thor
7-Hulk
8-Wonder woman.

@Nabu

O klon Thanos'un kontrolünden çıkıp kendini geliştiriyordu. Ayrıca İllimunation kadehine sahipti.

Silver surferın tüm yeteneklerini ve yapabileceklerini düşündüğümüzde, marvel güç skalasında herald sınıfı yerine daha çok skyfather sınıfına yakın olduğunu söyleyebilirmiyiz?
Bir de Odin silver surferın yapamayacağı neler yapabilir?
@Nabu

Silver surferın tüm yeteneklerini ve yapabileceklerini düşündüğümüzde, marvel güç skalasında herald sınıfı yerine daha çok skyfather sınıfına yakın olduğunu söyleyebilirmiyiz?
Söyleyemeyiz.

Gökbabalar ile SS arasında Mephisto, Hela, Zarathos, Zom, Blackheart gibi cehennem ve kabus lordları yanı sıra Tyrant ve Thanos gibi kozmik Titanlar var (Tyrant tam güçte belki Odin'in üstüdür.) . Bunların yanı sıra Adam Warlock, Phoneix Force avatarları gibi kozmikler var.

Nitekim evet SS epey güçlü bir herald seviyesi isim evet kendinden daha üstün konuma sahip olanlar için bile bir dert olma niteliğine sahip ancak Skyfather seviyesi kesinlikle değil. En azından bence.

Bir de Odin silver surferın yapamayacağı neler yapabilir?
- Yüksek emirli büyüler
- yaşam yaratma
- Evrensel güçler üzerinde bir yaptırıma sahip olma
- Galaktsi ve Çoklu Galaksi yok edebilme
- Başka varlıklara süper güçler verebilme
- Destroyer Zırhı, Odin Kılıcı, Mjolnir, Stormbreaker gibi silahları kutsayıp onlara gücünü aktarma
- Marvel'ın Soyut Kozmikleri ya da Celestiallara karşı Surfer'a nazaran çok daha büyük bir tehdit olması
- Mühürleme, Çarpma, Sürgün Etme becerileri vs.

Silver Surfer Odin-Force Thor ile bile sıkıntı yaşarken Odin'in kendisine denk ya da yakın olması mümkün değil.