Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

Öncelikle @Ascalon marvel konusunda daha yetkin o yüzden onu etiketleyeyim ve ayrıca kendisi bir Galan fanı o yüzden özel bir alakası da var konuya. Ayrıca konuya ağırlıkla 2017 ve öncesi Marvel düzeni ile yanıt vereceğim.

Sorduklarına gelirsek eğer;

Birde Galactus ölmüş veya öldürülmüş olsa bu durumda Galactus'un yaşadığı evrenin yok olması gerekiyor değil mi?
Ekstrem bir durum olmadıkça evet.

Peki bu durumda Galactus'un güç seviyesi tam olarak ne kadar sizce?
Açlık laneti üzerinden alınmadan Galactus tam bir cosmic abstract olamıyor (Infinity, Eternity gibi) . Yani Açlık hissiyatı giderilmedikçe ve de ultimate nullifier olmadıkça Galactus Bence en fazla evrensel bir karakter. Ama açlık hissiyatı olmadan full abstract formu ve UN ile Evrensel+ yada Çokluevren olabilir (Çokluevrensel demiyorum. Birden fazla evren diyorum sadece) . Life Bringer olayını hiç açmıyorum çünkü o form ile çok düşük gösterimleri de oldu çok üst de oldu biraz saçma idi bence.

Açıkcası Galactus evren için çok önemli bir varlık ve aynı zamanda çok güçlü bir kozmik tanrı lakin, evren yaratabilir veya yok edebilir mi, birini gerçekliten silebilir mi, zamanı kontrol edebilir mi? Doğrusu bunları merak ediyorum.
Kendi yetki alanı içinde, onun yetki alanından daha fazla alana hakimiyeti olmayan hemen her kişi karşısında dediklerini yapabilir.

Bu dedikleri Silver Surfer da yapar ama gücü yettiğine , sınırları dahilinde yapar. Galactus da öyle işte. Pek çok kozmik ve mistik lord a ya da gökbabalara falan bunları yapamaz. Kendi güç sınıfındakiler ve üstlerine ise zaten yapamaz.

Galactus'un çoklu evrenlerde tek olmaması onun çoklu evrensel güçte olmadığına işaret ediyor değil mi?
Evet. Genel mantık bu şekildedir.

Eternity ve Oblivion abilerimizin güçleri çoklu evrensel seviyede ve evrenler arası tek varlıklar, peki bu abilerimiz de Galactus ile birlikte yeni evrenin ( 7. evren ) oluşumunda doğmadı mı?
Bu 7. evren doğuşunda doğma olayı 2017 sonrasındaki retcon da oldu ve MArvel için bir retcon daha yolda o yüzden net konuşmazdım. Ancak evet öyle oldu. Fakat bunlara biçilen roller farklı. Taam bu kısma @Ascalon daha iyi bir yanıt oturtacaktır.

sonsuzluk ve hiçlik abimlerimiz neden tüm evrenlerde tek bir varlık?
Adı üstünde onlar "Sonsuzluk" ve "Hiçlik" abstract bir konsept onlar.Her yerde geçerli bir tanımları ve rolleri var. Galactus ise daha çok tek bir görev için var edilmiş bir enerji gibi.

Bu arada Phoenix Force da tüm evrenlerde tek değil mi?
Yanlış bilmiyorsam farklı evrenlerde Phoneix Force varyansları var ancak aslında hepsi tek bir force. Zaten bu yüzden Phoneix Çoklu Evrensel.

• bu Sıralama hakkın da ne düşünüyorsunuz?
@Nabu[tt][/tt]

Moderatör tarafında düzenlendi:
@neKron

Vertigo'yu işin içine bu denli katınca biraz çıkmaza giriyor sıralama ister istemez.Vertigo kısmına tam hakim olmadığım için çok detaylı yorum yapamıyorum o karakterlerle ilgili.Ama şunu söyleyebilirim ben olsam Lucifer ve Mikael'i daha üst sıralara koyardım.(7-10 arasına)

3. Sıradaki karakter biraz WF Mxy'i anımsattı bana.Eğer WF Mxy'i tarzı bir karakterse sıralamaya katmak anlamsız.Bu tarz karakterleri es geçmek en mantıklısı

Pralaya konsept olarak buralara ulaşabilecek bir karakter.Ama ben olsam koymazdım listeye.

15-25 arası doğruysa eğer (dediğim gibi pek bilgim yok ordaki karakterlerle ilgili) güzel liste gibi duruyor.

Liste de güzel unutulmuş isimler olsa da bazı eksiklikler vardı.

Listenin güvenilirliğini en çok sarsan seçim ise Gabriel'ın Lucifer ve Michael'dan defalarca güçsüzlüğü kanıtlanmışken hala gidip ciddi farkla üstüne koyması.

3. Sıra da bulunan ultra comics cidden o kadar güçlümü?
Değil yav. Metafiziksel araçların yazarlara müdahale edermişçesine yazılmasını kafasına çok takıp her yazara laf eden Grant Morrison etiketli karakteri top 3 düşünen biri daha büyük ihtimalle :D

Yok konuşma balonlarını kendi isteğine göre değiştiriyormuş falan :D Sanki baştan yazar öyle yazma kararı almıyor. Derginin sayfasından dışarı çıkartılmaya çalışılan karakter işlentilerine uyuzum ya. Git interaktif tiyatro oyunu yaz o zaman te Allahım :D

Zaman yolculuğunda bile muhakkak kendisinin dahil olduğu olaylar serisine bağlı kalması gerekiyor. kendi tecrübelerinden bağımsız zaman yolculuğu bile yapamıyor. Nitekim omnipotent bile değilken nasıl top 3 anlamadım :D

Dwarf Star seviyesinde bi karakter Gezegensel veya Çoklu Gezegensel seviyesinde bir karakterden üstün müdür ?

Bir yorumda sanırım iki karaker satılacak tarzı şeyler diyordu, ben de karakter nasıl satılır diyordum :D

@Nabu

Hocam akıl veriyor diye düşünmeyin lütfen ama sizin vs konularında, konu açma işinde daha aktif olmanızı isterim. Açılan konulara mutlaka cevap yazıyorsunuz ancak karakterlerin güçlerini en iyi şekilde bilen kişi siz olduğunuz için açacağınız vs konuları da çekişmeli ve güzel konular olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca yorumlara da kendi fikrinizle olumlu ya da olumsuz cevap verirseniz forum daha aktif hâle gelebilir gibi, biz açınca genelde çok çetrefilli olmuyor, sonuç daha belirgin oluyor, ayrıca siz bir şey yazınca da çok fazla cevap veremiyoruz, ama siz konu sahibi olursanız iş değişebilir gibi. En azından ben öyle düşünüyorum. Ciddiye alın ya da almayın teşekkür ederim :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Nabu

Hocam Guardian of the Universe, milyarlarca yıl önce gençken, şuanki zaman çizgisinde oldukça yaşlılar.Aynısını Zeus için de söyleyebiliyoruz.Wonder Woman'ın geçmise gittiği bir hikayede genç Zeus ile karsılaşdığını hatirlıyorum.Bunları göz önünde alırsak; ölümsüz denilen bu varlıkların eninde sonunda zamanla yaşlılıktan öleceğini söyleyebilir miyiz?

Bir de Superman özelinde sormak istiyorum.COIE zamanında Earth2 Superman 60 larında birisi gibiydi.Ben de buna nazaran, hep Superman'in normal insanlara yakın seviyede bir yaşam suresi olduğunu düşünüyodum.Fakat bazı yerlerde sarı Güneş'in altında olduğu sürece Superman'in fizyolojisinin belli bir yaşı geçmeyeceğini söyleyen iddialar görüyorum.

Ben de bir yerde öldürecek bir şey yaşamadığı müddetçe sonsuza kadar yaşadığını okumuştum. Smallville dizisinde de insanların ölümünü gören bir hanım kızımız Superman için aynı şeyi göremiyor, sadece uçsuz bucaksız evrende uçtuğunu görüyordu.

Hocam Guardian of the Universe, milyarlarca yıl önce gençken, şuanki zaman çizgisinde oldukça yaşlılar.Aynısını Zeus için de söyleyebiliyoruz.Wonder Woman'ın geçmise gittiği bir hikayede genç Zeus ile karsılaşdığını hatirlıyorum.Bunları göz önünde alırsak; ölümsüz denilen bu varlıkların eninde sonunda zamanla yaşlılıktan öleceğini söyleyebilir miyiz?
Ya maalesef ölümsüzlük yazarlar tarafından çok tutarlı işlenilmiyor. Bir de terim olarak "immortality" ile ilgili yanlış bilinen bir şey de . Immortal olmak = öldürülememek sanılması. Hayır Immortal lafı yaşlanarak ölememektir. Ne ölemeyeceğin anlamına gelir ne de yaşlanamayacağın ama yaşlanarak ölmezsin.

Zaten o yüzden "true immortal" ya da "nigh-immortal" gibi tabirler var.

Bu nokta da 3 farklı tabir "Invulnerability" (zarar verilemezlik) , "Decelerated Aging" (ağır yaşlanma) ve "Immortality" (yaşlılık ve Dünyevi Hastalıklardan dolayı ölememe) birbirine karıştırılmaktadır. Ancak üçü de "True Immotal" ya da "Absolute Immortality " dediğimiz şey değildir. Fakat maalesef yazarlar bu kadar fazla terimi kullanmak yerine "immortal" basıp geçiyor.

https://powerlisting.fandom.com/wiki/Absolute_Immortality

https://www.quora.com/Is-physical-immortality-the-same-as-true-immortality

Nitekim bahsettiğin karakterlerin hiç biri gerçek ölümsüz değil . Ancak, hayır yaşlanarak da ölmeyecekler.

Bir de Superman özelinde sormak istiyorum.COIE zamanında Earth2 Superman 60 larında birisi gibiydi.Ben de buna nazaran, hep Superman'in normal insanlara yakın seviyede bir yaşam suresi olduğunu düşünüyodum.Fakat bazı yerlerde sarı Güneş'in altında olduğu sürece Superman'in fizyolojisinin belli bir yaşı geçmeyeceğini söyleyen iddialar görüyorum.
Superman "decelerated aging" sınıfına giriyor. Yani ağır tempoda yaşlanma.

https://powerlisting.fandom.com/wiki/Decelerated_Aging

Zaten linke de direkt Supe'ün resmi konulmuş.

https://screenrant.com/constantine-magic-wield-power-shazam-dc-comics/

Bu beklenmedik bir şey mi ki o kadar yazısını yazmışlar?
Constantine evrendeki en kurnaz ve tehlikeli büyücülerden bir tanesi.Fakat burada manipüle ettiği kişi Billy gibi gözükse de aslında düzen lordu Shazam'ın ta kendisini manüple ediyor.Shazam'ın onayını almadan güçlerini kullanmasının yan etkileri olması kaçınılmaz.Bence çok da beklenmedik bir olay değil.

Gerçi şimdi bir daha baktım da Constantine direk gücün çok fazla olduğundan zarar gördüğünü düşünüyor.Hatta Billy'i uyarıyor "sahip olduğun güç çok fazla" diye.Belki de Billy seçilmiş kişi olduğundan Shazam'ın güçlerine sahip değildir de, Shazam güçlerini kaldirabileceği icin seçilmiş kişidir.Bu yüzden de Shazam'ın güçleri Billy'e bir şey yapmazken, Constantine'e fazla gelmiş olabilir.

Ya aslında bunu basitleştirmek gerekirsek eğer

Mjolnir'i kaldırmak Thor için nasıl bir su bardağı tutmak kadar basit iken layık olmayan birisi için asla yerinden oynatılamaz bir öğeye dönüşüyorsa. Constantine'de seçilmiş bir şampiyon olmadan bu gücü kuşandığında aslında layık olmadan Mjolnir kaldırmış oluyor.

Aslında hem John'un ne kadar güçlü bir büyücü olduğunu hem de bu Evrenin Şampiyonu unvanını nesilden nesile iletildiği bu büyünün ne kadar güçlü bir büyü olduğunu görüyoruz .Zaten bu bir düzen ve bunu sağlayan da bir düzen büyüsü ve yapan da düzen lordu. Bunlar evrensel ila çoklu evrensel+ arası güç aralığına dağılan kadim varlıklar.

Peki şaşırtıcı mı ? Neden şaşırtıcı ?

Şaşırtıcı çünkü Constantine çok güçlü pek çok iblis, melek ve büyücüye pandik atmışlığı olan birisi ve de son yıllarda maalesef Billy ve Shazam'In güçlerine dair bir övgü alamadık. Hep arka planda kaldı o yüzden bu bir kesimde hype yaratmış olabilir.

Bu Shazam herkese güç verebiliyorsa neden Batman gibi karakterleri de aşırı güçlü hâle getirip işlerini kolaylaştırmıyor?