Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

Shazam de Flash'ın gerisinde olmasına rağmen onu yakalamayı başarıyor. Yani hız bakımından Shazam>Flash>Süpermen. Tabi bunu sadece bu feate bakarak söylüyorum.
O canon bir hikaye değil. Ve sadece tek bir feat. Yeterli değil.

Ya zaten Flash konsepti çok saçma bir yere gitti. Ya bu Flashları aşırı güçlü yapacak ve sınırını dünyadan uzaya açacak. Ya da dünya yüzeyinde ışıktan milyarlarca kat hızlı karakterlerin olup da o evren de hala sorun yaşanıyor olması saçmalık zaten.

Flash ve Green Lantern konsepti, kahramanlar arasında şu an en sevmediğim iki tanesi. İkisine de geoff johns el attı :D Ama ardı arkası gelmedi.

Hal Jordan kesinlikle bir dengeye oturtulmalı. En saçma konumdakiler fenerler çünkü.
Diğer söylediklerine katılmakla beraber Hal Jordan konusuna katılmıyorum.Çünkü Rebirth ile beraber kendi yüzüğünü yaratıp diğer fenerlerden "daha farklı ve güçlü olmasının" altı dolduruldu bence.Kendi yüzügünü kendi iradesiyle şekillendirmesi zaten yeterince tatmin edici iken ,bunu featler ile de desteklediler.Gerek Kyle Rayner'in, Hal'in yüzügünü taktığinda vermiş olduğu tepki olsun, gerek Hal'in Kriptonlularla mücadeleleri olsun.

Ha tabi hâla şunları diyemiyoruz.Hal Jordan şu kadar şu kadar güçlü,şu şu seviyelere erişebilir en fazla.Bunun da sebebi zaten Dc'de karakterlere net bir limit ve sinırlama koymuyolar.Flash ne kadar isterse o kadar hızlı, Superman ne kadar gerekiyorsa o kadar güçlü gibi).Senin de söylediğin gibi özellikle Flash ve Green Lantern konseptlerinde olay daha da ayrı bir boyutta zaten.

Mesela internette gezinirken bir konuya denk gelmiştim.Wally West vs Kriptonians diye.Wally'nin karşısına Post Crisis Superman'in den Val-zod'una kadar 10'a yakın Kriptonlu koyup bu versusu kim kazanır diye sordugunda konu sahibi, çoğu cevap Wally hepsinin hızinı çalar, sonra sırayla hepsini öldürür tarzında geliyor.Bakıyorum ki Wally'nin ne böyle bir itibarı var ne böyle bi tasviri.Fakat yaptıklarına ve yapabileceklerine baktığimda "aslında çok da olanaksız değil Wally'nin bu vs'yi kazanması" diye içimden geçiriyorum.

Çünkü Rebirth ile beraber kendi yüzüğünü yaratıp diğer fenerlerden "daha farklı ve güçlü olmasının" altı dolduruldu
Bu da bir "oturtma" değil ki. Aksine daha saçma. YOk kendi yüzüğünü yapma vs. Gardiyanları iyice çöpe çıkardılar :D

Hal Jordan çok hoşaf olmuş bir karakter bence. Zamanında ne güzel Kyle Rayner ile çok temiz bir start vermişlerdi. Geoff Johns Barry Allen ı geri getirdiği gibi Hal'ı da geri getirdi ki bence kötü oldu.

@Garou
Aslında o biraz "Bakın Superman bile Shazam'ı kendiyle kıyaslıyor, Flash'a yetişebileceğini söylüyor" demek istedikleri için yapılan bir şey. Yani Shazam'ın gücünü gözümüze sokmaya çalışıyorlardı. Genel olarak bize yansıttıkları Shazam her anlamda (güç,hız,yıkıcılık vb.) Superman'ın 1 tık altı Wonder woman'ın 2 tık üstüydü.

@Nabu
Hocam birbirlerine zarar vermekten çekinmedikleri uzun soluklu bir savaşta Barry Superman'i hız çarpmasına uğratabilir mi ? Yoksa kombat hızları hemen hemen denk mi ?

Hocam birbirlerine zarar vermekten çekinmedikleri uzun soluklu bir savaşta Barry Superman'i hız çarpmasına uğratabilir mi ? Yoksa kombat hızları hemen hemen denk mi ?
Yani sağlıklı bir güç dengesi için Barry'nin sınırlarını zorladığında Superman'e hız çarpması yaşatabilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak Barry'nin Superman'e tehdit olabileceğini sanmıyorum. IMP ve hız çalma tekniklerini bilmiyor ya da yeterince iyi değil diyelim.

@Nabu
Peki Wally Superman'e tehdit olabilir veya zorlanmadan hız çarpması yaşatabilir mi ? Rebirth dönemi (Manhattan'ın güçlerini almadan önceki hali) Wally'den bahsediyorum

@Nabu
Peki Wally Superman'e tehdit olabilir veya zorlanmadan hız çarpması yaşatabilir mi ? Rebirth dönemi (Manhattan'ın güçlerini almadan önceki hali) Wally'den bahsediyorum
Rebirth Wally'den çok haberdar değilim. Ancak Wally, Pre 52 döneminden geliyor, tıpkı Superman gibi o yüzden pre-52 featleri de geçerli. Böyle düşününce evet Wally çok ciddi bir tehdit olabilir ve hız çarpması yaşatabilir. Ama istikrarlı bir şekilde güçlü olmak söz konusu olursa gene Superman'i bir tık üste korum ama Speed-force cular kriptonlulara biraz tersler.

@Nabu

Hocam Raven ne kadar güçlü?Ortalama halinden ziyade daha çok sınırlarını merak ediyorum.En fazla ne yaptı şu ana kadar ve kağıt üzerindeki en üst seviyesi nedir?

En fazla ne yaptı şu ana kadar ve kağıt üzerindeki en üst seviyesi nedir?
Bu tip soruları sormadan önce muhakkak şu konuyu ; http://community.kahramanbaykus.com...r-meydanı-forumu-önemli-mesajlar-ve-bilgiler/ kontrol edin belki de çoktan cevaplanmıştır. Tıpkı Raven örneğinde olduğu gibi:

Bu soru daha önce de sorulmuş hem de senin tarafından :D

http://community.kahramanbaykus.com...-sorular-ve-tartışmalar/&postID=7167#post7167

Burada anlattıklarıma ek olarak en üst başarılarına gelirsek. Birden fazla kere yardım alarak ve strateji ile babasını yenmişliği hatta tam potansiyeli açısından babasından daha güçlü olabileceğini söylenmiş olması var.

Bu soru daha önce de sorulmuş hem de senin tarafından :D
2 sene önce sormuşum hocam unutmam normal de senin hafıza sağlammış baya :D .
Gerçi ben de sorduğumu anımsıyo gibiydim baktım geçmiş mesajlara da bulamadım bir şey derken yukarda arama özelliği olduğunu gördüm şu an :D .Raven yazınca harbi çıkıyomuş benim eski soru :)

@Nabu
Hocam ölmüş birini canlandırmak ne seviye bir feat?Hem Dc hem marvel için soruyorum?

Hocam ölmüş birini canlandırmak ne seviye bir feat?Hem Dc hem marvel için soruyorum?
Değişir, feat tek başına bir anlam ifade etmiyor. Misal Odin bile Hel'in diyarından birin diriltmek için bir sürü diplomatik yola baş vururken Orochimaru bunu bir doku örneğiyle yapabilir ancak Odin >>>>>>>>>>>>>>>>>>x1000000 Oroc. O yüzden specific bir şey değil ölü diriltmek.

O yüzden specific bir şey değil ölü diriltmek.
Hocam bunu biliyorum sonuçta her evrende farklı farklı işliyor ölüm konsepti.Ben daha çok Dc ve Marvel için sormuştum.Ya da şöyle sorayım.Odin mesela ölmüş ama henüz cennet veya cehenneme geçmemiş arafta birini geri getirebileceğini söylüyor.Neden o çizgiyi geçemiyor?Ekstra ne gibi durumlar işin içine giriyor ki Odin çaresiz kalabiliyor.

Dc için ise şunları merak ediyorum.Cennet ve Cehennem Dc Multiverse haritasına göre 52 dünyanın dışında Apokalips,New Genesis gibi yerlerle aynı bölgede bulunuyor.Gidip Apokalips'ten bir fodder alıp dünyaya getirmek ile Cennet veya Cehennemdeki birini alıp dünyaya geri getirmeyi farklı kılan ne?

Neden o çizgiyi geçemiyor?
Çünkü hiyerarşi var. Her şey güç değil bazı şeyler imkanlarının dışında oluyor.

Dc için ise şunları merak ediyorum.Cennet ve Cehennem Dc Multiverse haritasına göre 52 dünyanın dışında Apokalips,New Genesis gibi yerlerle aynı bölgede bulunuyor.Gidip Apokalips'ten bir fodder alıp dünyaya getirmek ile Cennet veya Cehennemdeki birini alıp dünyaya geri getirmeyi farklı kılan ne?
Aynı bölge derken, o bölge kendi içinde çok dağınık ve engin aynı çembere denk gelmeleri denk demek değil. Ve biri bir new god gezegeni iken. Cennet Cehennem boyut gibi. Farklı şeyler.

Bir de o multiverse haritası bence DC 'nin başına gelmiş en kötü şeylerden biri. Tutarsız ve evreni çok sınırlıyor.

Her şeyini veren Silver Surfer'in, Thanos karşısında gerçekten şansı olur mu sizce ?
Kesinlikle olur. Zaten Thanos'un SS'i dövmesi çok fena PIS bence zaten Jim Starlin Thanos'u idi o. Thanos'u ilahlaştıran bir yazar.

Açıkçası SS'i Thanos'dan çok da uzakta görmüyorum. İkisi de OF Thor'un üstü, Odin'in altı varlıklar.

screenrant.com/supergirl-kills-lobo-punch-dc-comics/

Beyler bu ne?
Sübhanallah. Canon mu bu, Supergirl bunu yapabilir mi yoksa saçmalamışlar mı onu soruyorum işte
İyi de niye anime-manga konusunda bunu paylaştın ? Burası varken...

Adamlar girl power trenine binmişler yıllar önce Yeni 52 hikayesinde olup biteni yeni bir şeymiş gibi yazmışlar.

Yeni 52 artık var olmadığı içi canon sayıp saymamak sana kalmış ancak kendi zamanı için canon idi. Ancak sorun şu o Lobo gerçek Lobo değil . . Lobo'nun daha zayıf bir formu. Çok kale alınacak bir şey değil.