Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

Hocam MCU Stormbreaker çizgi roman evrenindeki Mjolnir'den güçlü mü ?
Çizgi Roman evrenindeki Mjollnir'in çizgi roman evrenindeki IG'yi taşıyan Thanos'a bir şey yapabileceğini sanmıyorum.

MCU'da Stormbreaker yaptı. İnsanlar bu açıdan bakıp Stormbreaker daha güçlü diyor ancak kaçırdıkları şey MCU Stormbreaker MCU Thanos ile karşılaştı Comics değil.

Comics'deki Thanos ve onun savaş performansı ya da IG'yi kullanabildiği seviye MCU versiyonunun fersah fersah üstü. Nitekim bu yüzden Strombreaker'ın sunduğu şov, MCU için bir şov.

İki şeyin özelliklerine gelirsek.

Stormbreaker, Bifrost olmadan Thor'un istediği yere gitmesini sağlıyor. Ve yıkım gücüde oldukça fazla ama yababildikleri bu kadar öte yandan Comics'deki Mjollnir ;

http://kahramanbaykus.com/thorun-kudretli-cekici-mjolnirin-pek-bilinmeyen-12-marifeti/

http://kahramanbaykus.com/kimin-nesi-thor/

Buradan bakabilirsin

Comics Mjollnir >>>> MCU Stormbreaker >>>> MCU Mjollnir

Comics Thor >>>>>>>>>>>>>>>> MCU Thor

Kendini bişi sanan safın biri Superman'in
Sonsuz Sayfalar Kitabı featini çürütmek için şöyle saçma bir şey getirmiş.
"Bahsi geçen hikaye de var olabilecek tüm kitapların sayfaları diyor. O zaman sonsuz olamaz. Dünyadaki kitap sayısı şu kadar olsa bunların her birinin bir milyon kopyası olsa ve 52 evren var bu rakamı 52 ile çarpsak ve averaj kitap ağırlığı şu olsa sonuç bir kaç milyon ton" gibi gerzek bişi. Bir de comicvine da debunk konusu açmış.
https://comicvine.gamespot.com/prof...n-strength-durability-feats-debunking/101036/
Bu başlığa denk gelirseniz çok ciddiye almayın. neden ?

Yazılı tarihi (tabletlerle falan beraber) 15000 yıl eden bir medeniyetin modern zamanında sahip olduğu (koruyup elinde tutabildiği), sayılabilen kitap sayısı x 1 milyon x 52 nin 12 farkı boyutun (bilinen 12 boyut) her birinde 12 sonsuz çoklu evren olan alemin tüm yazılı kaynaklarını temsil edebileceğini düşünecek kadar salak olmak nasıl bir his acaba ?

Neden salakça ?

1. 52 Evren DC çoklu evrenlerinin 3. boyuttaki bilinen kısmı. New 52 sırasında pek çok macerada DC çoklu evreni "omniverse" yani sınırsız çoklu evren olarak geçti o yüzden x 52 demek anlamsız.

2.si Adam koca çoklu evrenin tüm yazılı tutanaklarını "Günümüzde Dünyada bulunan kitaplar x bir milyon" ile formülize etmiş. DC çoklu evrenindeki Earth 1000000 evreni tek başına yaklaşık 100.000 yıllık medeniyeti temsil ediyor. Ve bunun en az 80.000 yılı modern

Yazmanın bizim dünyamızda yaklaşık 5000 ila 6000 yıl civarı bir geçmişi var. Modern toplum ise son 300-400 yılın işi.

Ona rağmen adam bizden bile şu an dünyadan 130 milyon kitap çıkıyor. Devam ettirilemeyenler, basılamayanlar, kaybolanlar, taşta, papirüste, fermanlarda, duvarlarda yazanlar hariç. Şu an dünyadaki kitap rakamı yani (130 milyon) Yazı yazmaya başladığımızdan beri yazdıklarımızın yanından bile geçemez. Ve bizim 5000-6000 yıllık kayıtlarımız ve bir kaç yüzyıllık modern toplumumuz da 100.000 yıllık kayıtlara ve on binlerce yıllık modern topluma sahip One Million dünyasının yakınından geçemez.

Yani sırf bu dünyadan bu saftiriğin hesabından daha çok kitap çıkıyor.

3.sü DC Evreninde dünyamız evrenin en gelişmiş medeniyeti değil. Yüzbin yıllardır yazı olan uygarlıklardan tut da, milyonlarca yıllık tanrısal medeniyetlere kadar. Zibilyon tane yaşam, zeka ve tarihi olan uygarlık var DC'de.

4.sü 1. madde 3. Boyuttaki DC çoklu evreni neredeyse sınırız demiştim bilinen 12 farklı boyut daha var ve onların her birinde yine bu neredeyse sınırsız çoklu evrenler var. Ve bu bahsettiğim zibilyonlarca uygarlık çok çok çok daha fazla zibilyonlara ulaşıyor demektir bu...

5.si Bu kitabın olduğu Kitaplık DC Çoklu Evren haritasında Limbo diye adlandırılan dc evreninin dış sınırlarındaki odacıklarda idi. Hal böyle olunca işin içine farklı boyutlardaki farklı zaman çizelgelerinde yaşanan farklı sonsuz çoklu evrenlerdeki farklı sınırsız evren içerisindeki farklı sınırsız uygarlık giriyor.

Superman'in kuvvetinin "sonsuz/sınırsız" olduğunu düşünmüyorum ancak belli ki hesaplanamaz bir radde de.( CAS, SP1M falan hariç) ve bunu bu kadar saçma bir hesaplama ile bir kaç milyon tona indirmeye çalışmak tamda bir Hulk fanına yakışırdı :D :D P Şaka bir yana adamın adı UberHulk imiş.

Adamın ne kadar taraflı olduğunu şöyle anlayın adam bir de şu feat için
https://static.comicvine.com/uploads/original/11113/111138490/4174512-5175427998-ulWpl.jpg

Dünyanın 3-4 katı büyüklüğünde demiş.

Göz ve Nizam da yok yani :D

Hocam MCU Stormbreaker çizgi roman evrenindeki Mjolnir'den güçlü mü ?
Çizgi Roman evrenindeki Mjollnir'in çizgi roman evrenindeki IG'yi taşıyan Thanos'a bir şey yapabileceğini sanmıyorum.
MCU'da Stormbreaker yaptı. İnsanlar bu açıdan bakıp Stormbreaker daha güçlü diyor ancak kaçırdıkları şey MCU Stormbreaker MCU Thanos ile karşılaştı Comics değil.

Comics'deki Thanos ve onun savaş performansı ya da IG'yi kullanabildiği seviye MCU versiyonunun fersah fersah üstü. Nitekim bu yüzden Strombreaker'ın sunduğu şov, MCU için bir şov.

İki şeyin özelliklerine gelirsek.

Stormbreaker, Bifrost olmadan Thor'un istediği yere gitmesini sağlıyor. Ve yıkım gücüde oldukça fazla ama yababildikleri bu kadar öte yandan Comics'deki Mjollnir ;

http://kahramanbaykus.com/thorun-kudretli-cekici-mjolnirin-pek-bilinmeyen-12-marifeti/

http://kahramanbaykus.com/kimin-nesi-thor/

Buradan bakabilirsin

Comics Mjollnir >>>> MCU Stormbreaker >>>> MCU Mjollnir

Comics Thor >>>>>>>>>>>>>>>> MCU Thor
Hocam Comics Thor >>>>>>>>>>>>>>>> MCU Thor demişsiniz.. Ne yani Thor'un base formu MCU'daki King Thor'dan kat kat güçlü mü ? Çünkü King Thor, bir yıldız tanklamıştı.. Comics Thor çok daha fazla dayanıklılık isteyen saldırılara dayanabilir mi ?

Bide Thor'un anti-force diye bir saldırısı varmış bu saldırı nasıl bişey ?

Ne yani Thor'un base formu MCU'daki King Thor'dan kat kat güçlü mü ? Çünkü King Thor, bir yıldız tanklamıştı.. Comics Thor çok daha fazla dayanıklılık isteyen saldırılara dayanabilir mi ?
MCU Thor yıldız tankladı ama elektrikli tabanca ve bıçak tanklayamadı :D Çok istikrarsız. Yıldız onun en üst marifeti, bıçakla yaralanma, elektrik şokundan bayılma da en alt. Bir ortalama alsan epey aşağılara çeker durumu.

Ayrıca Çizgi Romanların normal Thor'u >>>>>>>>> MCU'nun King Thor'u. Thor ona benzer tonlarca şey yaptı. Supernovalar sağ çıkma, güneşin çekirdeğine inme vs vs gibi.

Bide Thor'un anti-force diye bir saldırısı varmış bu saldırı nasıl bişey ?
Thor'a mjollnir ilintili bir atak daha yaratmanın komik bir girişimi. Ve God Blast/God Toss atağından daha güçlü değil.

Thor Vs Thanos serisinde kullanıldı. (ki o seri canon mu ondan emin değilim çünkü o seri de Thanos ağır yenilmiş ve Mangog ölmüştü ama sonra bunlar hiç olmamış gibi oldu o yüzden canon mu emin değilim.)

God Blast, Thor'un kendi tanrısallığını ve bu tanrısallıktan gelen özünü, kudretinin Mjolnir üzerinden kanalize edip bu gücüm tamamını ya da bir kısmını bu güçle depolanmış Mjollnir'i rakibe fırlatarak onun üzerinde patlatma diyebileceğimiz bir atak.

Anti-Force ise Mjollnir'in tüm bu mücadeleler, çarpışmalar, uçmalar, kaçmalar sırasında biriktirdiği kinetik enerjiyi geri salması Thor'buna "Mjolnir's Fury" yani Mjolnir'in Öfkesi diyor. Ve gezegen yok edebilecek güçte denildi.

Nitekim Thor adına işleri çok fazla değiştiren ya da onun seviyesini zıplatan bir şey değil. Sadece Thor için cephanesinde fazladan bir kurşun daha koymuş oldu. Kendi tanrısal güçlerinin yanı sıra Mjolnir'in birikimlerini de god blast gibi kullanabilir. Bu kadar.

MCU Thor yıldız tankladı ama elektrikli tabanca ve bıçak tanklayamadı Çok istikrarsız. Yıldız onun en üst marifeti, bıçakla yaralanma, elektrik şokundan bayılma da en alt. Bir ortalama alsan epey aşağılara çeker durumu.

Ayrıca Çizgi Romanların normal Thor'u >>>>>>>>> MCU'nun King Thor'u. Thor ona benzer tonlarca şey yaptı. Supernovalar sağ çıkma, güneşin çekirdeğine inme vs vs gibi
Bıçak tanklayamamak ve Yıldız tanklamak :D İstikrarsız bayağı evet.. Thor aşırı dayanıklı bir karakter biliyorum ama King Thor ile arasında bu kadar fark var mı diye merak ediyodum :D

Hatta Thanos'un gezegenler yok eden saldırılarından (Galactus'u haşata çeviren saldırılar) sağ çıkıyordu felan..
Thor'a mjollnir ilintili bir atak daha yaratmanın komik bir girişimi. Ve God Blast/God Toss atağından daha güçlü değil.

Thor Vs Thanos serisinde kullanıldı. (ki o seri canon mu ondan emin değilim çünkü o seri de Thanos ağır yenilmiş ve Mangog ölmüştü ama sonra bunlar hiç olmamış gibi oldu o yüzden canon mu emin değilim.)

God Blast, Thor'un kendi tanrısallığını ve bu tanrısallıktan gelen özünü, kudretinin Mjolnir üzerinden kanalize edip bu gücüm tamamını ya da bir kısmını bu güçle depolanmış Mjollnir'i rakibe fırlatarak onun üzerinde patlatma diyebileceğimiz bir atak.

Anti-Force ise Mjollnir'in tüm bu mücadeleler, çarpışmalar, uçmalar, kaçmalar sırasında biriktirdiği kinetik enerjiyi geri salması Thor'buna "Mjolnir's Fury" yani Mjolnir'in Öfkesi diyor. Ve gezegen yok edebilecek güçte denildi.

Nitekim Thor adına işleri çok fazla değiştiren ya da onun seviyesini zıplatan bir şey değil. Sadece Thor için cephanesinde fazladan bir kurşun daha koymuş oldu. Kendi tanrısal güçlerinin yanı sıra Mjolnir'in birikimlerini de god blast gibi kullanabilir. Bu kadar.
Anti-Force God Blast kadar etkili değil demekki.. Thorun'da bayağı bi saldırı alternatifi varmış :D

Superman'in kuvvetinin "sonsuz/sınırsız" olduğunu düşünmüyorum ancak belli ki hesaplanamaz bir radde de.( CAS, SP1M falan hariç) ve bunu bu kadar saçma bir hesaplama ile bir kaç milyon tona indirmeye çalışmak tamda bir Hulk fanına yakışırdı P Şaka bir yana adamın adı UberHulk imiş.
Superman'ın Hulk'dan güçsüz göstermeye çalışıyorlar yazık ne diyim :p

Dünyanın 3-4 katı büyüklüğünde ne ya :D 100 katından dahada büyük o

Cevaplar için teşekkür ederim bu arada :)

@NABU

@Ascalon

Size bir soru sormak istiyorum. Şimdi Superman, Güç taşlı Thor ile baş edebilir mi ? Yenmekten bahsetmiyorum baş edebilir mi ? Dönem olarak Post Crisis zamanlarını ele alırsak

Moderatör tarafında düzenlendi:
Size bir soru sormak istiyorum. Şimdi Superman, Güç taşlı Thor ile baş edebilir mi ? Yenmekten bahsetmiyorum baş edebilir mi ? Dönem olarak Post Crisis zamanlarını ele alırsak
Çok daha güçlü düşmanlara karşı direnç gösterip, savaş vermiş biri Supe, belli bir seviyede kendini ona karşı tutamaması için bir sebep görmüyorum.

@NABU

Kendini sınırlamadan savaşırsa alabilir yani yanlış anlamadım dimi ?

He tamam ne demek istediğinizi şimdi anladım
Supe, belli bir seviyede kendini ona karşı tutamaması için bir sebep görmüyorum.
Peki Superman abimiz kendini sınırlamadan savaşırsa yenebilirmi ?

Açıkçası Power Gem Thor Thor'un bir versiyonu ya da fazı değil. İstikrarlı bir tür değil ve featlerini çok iyi bilmiyorum o yüzden bir şey diyemem. Ama Thanos ile denk dövüşmesini sağlamaktan başka bir şey yapabildiğini görmedim.

Açıkçası Power Gem Thor Thor'un bir versiyonu ya da fazı değil. İstikrarlı bir tür değil ve featlerini çok iyi bilmiyorum o yüzden bir şey diyemem. Ama Thanos ile denk dövüşmesini sağlamaktan başka bir şey yapabildiğini görmedim.
Anladım teşekkürler

@NABU

Hocam eternals diye bir ırk varmış.. Bu ırkın süper hızı varmış Superman hızında felan varmı bunlar ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam eternals diye bir ırk varmış.. Bu ırkın süper hızı varmış Superman hızında felan varmı bunlar ?
Eternal genel olarak Marvel Tanrıları oluyor. Bir de bir karakter de super-speed lafını duyunca direkt akla Flash, Superman, Quicksilver vs gelmemeli.

Wolverine ve Cap. America için bile super speed var deniyor ama seviyesi var.

Yani wolwerine hızı civarındamı bunlar ?
Hayır hepsinin eşit hızı yok bunlar tanrısal bir ırk.

Süper Hız -> İnsan üstü hız demek Usain Bolt'un 3 kat hızdaki adama da süper hızlı derler ışıktan 10 kat daha hızlı olana da ...

Thor, Ikarus, Gilgamesh, Hercules, Makkari bu eternallardan yalnızca bazıları. Bunların hepsi farklı hızlara sahip (bir tek Makkari Superman'e yakın)

Yani wolwerine hızı civarındamı bunlar ?
Hayır hepsinin eşit hızı yok bunlar tanrısal bir ırk.
Süper Hız -> İnsan üstü hız demek Usain Bolt'un 3 kat hızdaki adama da süper hızlı derler ışıktan 10 kat daha hızlı olana da ...

Thor, Ikarus, Gilgamesh, Hercules, Makkari bu eternallardan yalnızca bazıları. Bunların hepsi farklı hızlara sahip (bir tek Makkari Superman'e yakın)
He anladım.. Thanos'un reflex hızı Eternals birinin ortalama hızıymışda ondan sordum.. Teşekkürler :)