Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

Hocam bişey soracam.. Superman bloodlusted olsa bile One Punch Man Superman'ı alabilir mi ?
Saitama bir gag karakteri, yenilmek için tasarlanmış bir şey değil Marvel'ın Squirrel Girl'ü gibi. Nitekim bu tip karakterleri versus konularında tartışmak anlamsız. Çünkü evet yazarı öyle isterse alabilir. Çünkü karakterin sembolize ettiği şey adı üstünde "Tek Yumruk Adam" olmak.

Ha yok şimdiye kadar Saitama'nın yaptığı featlere bakalım dersek. Superboy etmez Saitama şimdilik.

Hocam bişey soracam.. Superman bloodlusted olsa bile One Punch Man Superman'ı alabilir mi ?
Saitama bir gag karakteri, yenilmek için tasarlanmış bir şey değil Marvel'ın Squirrel Girl'ü gibi. Nitekim bu tip karakterleri versus konularında tartışmak anlamsız. Çünkü evet yazarı öyle isterse alabilir. Çünkü karakterin sembolize ettiği şey adı üstünde "Tek Yumruk Adam" olmak.
Ha yok şimdiye kadar Saitama'nın yaptığı featlere bakalım dersek. Superboy etmez Saitama şimdilik.
Anladım yani bu adam herkesi yenmesi için tasarlanmış.. Teşekkürler

Omniverse'ün dışında bir boyut olan Crimson Cosmos'un hükümdarı olan Şeytani bir Tanrı extra boyutlu varlık. Güç seviyesi olarak Galactus'u tuzağa çekmişliği, Phoenix Force'un 5 de 1'ini silip atmışlığı ve Vishanti üçlüsünün uzak durmak istedikleri bir varlık olduğu biliniyor. Kendisi epey gizemli bir karakter orijini hakkında çeşitli görüşler. Mephisto, Dormammu, Odin gibi karakterlerden güçlü olduğu kesin onun üstü pek bilinmemekte.

@Ascalon

Hocam size birşey sormak istiyorum..

Thanos'un Fiziksel kuvveti>>>>>>>>>>>>>>>>>Superman'ın fiziksel kuvveti gibi birşey söz konusumu ?

Yani fiziksel kuvvet olarak arada dağlar kadar fark mı var yoksa az fark mı var ?

Omniverse'ün dışında bir boyut olan Crimson Cosmos'un hükümdarı olan Şeytani bir Tanrı extra boyutlu varlık. Güç seviyesi olarak Galactus'u tuzağa çekmişliği, Phoenix Force'un 5 de 1'ini silip atmışlığı ve Vishanti üçlüsünün uzak durmak istedikleri bir varlık olduğu biliniyor. Kendisi epey gizemli bir karakter orijini hakkında çeşitli görüşler. Mephisto, Dormammu, Odin gibi karakterlerden güçlü olduğu kesin onun üstü pek bilinmemekte.
Marvel'daki tüm büyü gücü Ondan geliyor diye görmüştüm doğru mu bu?

@Noralyma
Arada o kadar fark olacağını hiç ama hiç sanmıyorum hatta Superman büyük ihtimal daha güçlüdür fiziksel olarak.

@thanos
Evet bahsettiğim spekülasyonlardan biride o Marvel evrenindeki büyü gücünün kaynağının Cytorrak olduğu söyleniyor ama bana pek mantıklı gelmiyor.

Anladım hocam çok teşekkürler.. DH formunda birkaç kişiden dolayı bu soruyu sordum size iyi günler
O forumdakiler ve Türkiye'nin 18 yaş altı ve bilgisi 4-5 seri okuyup gerisi süper kahraman filmi izlemeden gelen ve eksiği kapatmak için başka sitelerden cımbızla mesaj çeken, wikilerden cımbızla güç çeken geek gençliği bir kaç şeyi anlamak zorundalar:

1. Outlier yani "karakter dış" diye bir olay vardır. Thanos off panel de yumrukla SS dövdü diye Thanos > SS'den güçsüz herkes diyemezsin. Çünkü Thanos'un yapıp da SS'in yapamadığı feat yoktur belki de. Hatta SS'in yapabilip, Thanos'Un yapamadıkları bir şeyler olabilir.

Batman, Spectre'ye tekme attı ağzından kan getirdi ve Superman'i 3 kere dövdü.

Öte yandan Hawkman gibi 60-100 ton sınıfında bir binlerce yıllık kombat tecrübesine sahip bir karakterin kariyerinde Batman'in yaptıklarının yakınından bile geçen olayları yok.

Ama Batman'in bir çizgi roman süperstarı olduğunu ve yazarların bu konuda onu ezemeyeceğini bilmek gerek. Ama biz tartışmalarda hayranların hassasiyeti ve yazarın müdahalesini ortadan kaldırıp "FARAZİ" bir karşılaştırma yapıyoruz. Kıstaslar ise ;

İtibar, Tasvir, Marifet, Gösterim, Başarılar ve tüm bunlardaki ortalama istikrar.

Hal böyle olunca Hawkman, Batman'i çorba diye içer.

Thanos son 30 yılın Marvel kanadındaki en popüler karakteri. Ve bu son 10-15 yıl zirve yaptı Çünkü Marvel'ın büyük kötüleri arasında Marvel'ın haklarına sahip olduğu kişiler Thanos ve Loki.

Doctor Doom, Magneto, Apocalypse, Galactus ve Spider-Man'in kötüleri yoklardı.

Nitekim zaten son 30-40 yıldır popüler olan Thanos tavan yaptı. Ancak gidip feat feat kurcalasan Base Thanos'un yapıp da SUperman'in yapamadığı bir şey bulmakta çok çok zorlanacağın gibi Thanos'un yapıp da Superman'in yapabildiği tonlarca şey buluruz hele Crisis-Öncesini de katarsak.

Bir karakter birilerinden sürekli daha güçlü tasvir edilmesi bir fikir verir ancak aynı karakter o dövdüğü karakterleri feat olarak ne kadar dövebiliyor ? Thor'un kariyeri bile Thanos'dan daha şaşalıdır Comics tarihinde ve yaptıkları daha çok dudak uçuklatır.

Nitekim popülarite ve tek hikayelik ya da bir runlık patlamalar =/= TÜM KÜLLİYAT.

Bunun benzeri bir saçmalığı o Cosmic Armor Superman >> Herkes diyen genco da yapıyor. Bu sadece Thanos için geçerli değil.

2. Sitelerden karakterlerin güçlerini okumakla (Plot Manipulation olayı) fikir edinirsin bunun üzerine argüman kurulmaz. Benim bir arabayı hiç kullanmadan sadece özelliklerine bakarak şu bundan iyi demem gibi bir şey bu. Araçlar arasında devasa teçhizat farkı varsa ok sürmene gerek yok. Ama yakın yıllar ve modeller için böyle bir şey mümkün değil. Comics de de aynı

3. Canon ile Non-Canon ayrımını artık öğrensinler.

4. Superman bir semboldür, bir idealdir, bir mittir, bir ütopyadır. Tüm bu işlerin başıdır bu nokta da Superman manga/anime baş karakterlerine daha çok benzeyen bir güçlenme ve engelleri aşma tarzı var. Bu adam kendi evreninin merkezi. Marvel da böyle biri yok.

Nitekim o bir ideal, yenilmek ya da ezilmek için yaratılmamış. BU yüzden Marvel Evreni'nde Thanos'un çok güçlü ve de korkulan biri olması başka evrenden gelen birini bağlamaz ben featlere bakarım.

Naruto evreninin kralı bile Dragon Ball evreninin ortalama isimleri kadar güçlü. Şİmdi bu yüzden Dragon Ball'u aleve mi atmak lazım.

Nitekim burada da durum bu DC kahramanları daha güçlü arkadaş. Çünkü Superman ve Flash yüzünden. Bu ikisi sınırları o kadar zorladı ki diğer kahramanlarda çok çok gerilerde kalmasın diye onlar da yukarı çekildiler. Marvel'da böyle sınırları ve standartları belirleyen bir tek Thor var. Onun da inanılmaz tasvir sorunları var.

Mjolnir ile mi güçlü, mjolnirsiz mi güçlü, babasından mı geliyor kendisinden mi geçiyor.. Karakter yaratılalı 60 yıl olmuş hala Mjolnirsiz uçup uçamayacağına dair forumlarda konu açılıyor. Superman'e nazaran oturmamış bir yapı Thor. Hatta en son şu unworthy dönemi de bunun kanıtı. Stabil bir karakter değil. Çünkü Thor bir karakter iken Superman bir karakter + Bir İdea

Bunu anlamadan Superman ile ilgili her konuşma da hüsrana uğrarlar.

Ha Superman şöyle harika deyip de o genco gibi Superman >>> Herkes demek de ayrı bir saçmalık. Ben burada başka kahramanlara kıyasla Superman bambaşka bir şey diyorum.. Ama tüm DC külliyatı dedin mi onunda üstü tonla isim var.

Çok gak guk ederlerse Thanos featleri atmalarını iste ya da bu mesajı linkle :D

@NABU

İçinizi dökmüşsünüz :D :D

Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık..

Tek feat tyrant ile çarpışmış bide Ss'i tek yumrukta öldürecek duruma getirmişmiş..

Bu seferde Tyrant>>>>>>>>>>>>Superman olduğuna göre Thanos'da bu adamı aldığına göre Thanos>>>>>>>>>>>>>>>>>>Supes diyorlar

Herhalde onların mantığına göre iş yaparsak

Bloodlusted Superman>Darkseid>Thanos

Bloodlusted Superman Darkseid'i ölüm döşeğine getirmiş yanlış bilmiyorum dimi ?

Çok gak guk ederlerse hem feat isterim hem mesajı linklerim :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Noralyma

Bir de Thanos'un pek çok dövüşünde, Thanos'un rakibi için ciddi hazırlık yapmış biri olduğu hep unutuluyor. Thanos'un çoğu dövüşü rastgele olmayan dövüşlerdir. Bu yüzden comics aleminin prep krallarından biridir.

Bir de Thanos > Supe demekte bir sorun yok çünkü bunlar yakın karakterler ve Thanos'Un galibiyetini çok ikna edici hala getirebilecek çok güzel argümanlar yapmak mümkün. Ama "Thanos, SS'e bunu yaptıysa Superman'i ceviz diye ezer." demek saçmalıktır. Zira SS sanıldığı kadar Superman'in üstü değildir fiziksel beceri ve saf güç anlamında ancak Silver Surfer'un hax yanları Superman'in zayıflıklarından avantaj sağlayabilmekte. A->B->-C mantığı her zaman işlemez. Ama Thanos, Superman için SS kadar tehlikeli bir rakip değildir mesela bunlar garip işlerdir öyle basma kalıplık olmaz.

Ki Thanos'un en manyak şeyleri yaptığı saçma sapan "King Thanos" hikayesinde bile finalde King Thanos'U döven varlık. Mjollnir kaldıran Silver Surfer'dı ? :D :D

Misal Thanos'un şu Respect Thread'ine bakın (bayağı da detaylı) göreceğiniz tek şey şu ;

"Şuna şöyle yaptı"
"Bunu şuna zorladı."
"Ona bunu gösterdi"

Vs gibi tüm featler. Karakterin etrafında diğer kahramanlar ya da kötüler yokken kendi başına bir doğal fenomene ya da bir sisteme, bir mite karşı hiç bir feati yok.

Thanos karakterini ben biraz Bleach ve One Piece karakterlerine benzetiyorum. Misal güç listesi ya da seviyesi belirlemeye çalışan sitelerde Bleach karakterlerinin sayfaları hep şöyle şeylerle dolu;

"Şu kişiyle dövüşebilmişti o yüzden en az bu kadar"
"Bu kişiye selam vermişti o yüzden en az şu kadar." Vs Karakterin doğal feati yok.

Ha hiyerarşinin çok sağlıklı olduğu bir evrende bunun bir sıkıntısı yok. Atıyorum Naruto'da (burada da çok sağlıklı değil ama örnek vermesi daha kolay). Chunnin seviyesi bir karakterin hiç bir doğal gösterimi/feati olmasa da gidip bir Jonin'i al aşağı etse sana çok çok fazla fikir verir.

Ancak, OP, Dragonball, Marvel gibi çok büyük evrenlerde ok tamam "itibar featleri" elbette önemli ancak tüm featlerin sadece "şunu dövdü, şunu bayılttı" olunca. Bu senin One Piece karakteri Luffy gibi ya da One Punch Man baş karakteri Saitama gibi daha kitabın başından itibaren milleti dövmek için yazıldığın anlamına geliyor. Öte yandan bu elbette Superman için de geçerli ancak Superman eski mitolojik kahramanlardaki "görevleri yerine getirme" tarzı çok fazla hikayeye ve olaya sahip olması ile aynı zamanda kendisini doğal bir fenomen yapıyor. Thanos gibi zorlama bir durum değil. Thanos'un (Base için konuşuyorum) ne elinden gelen en iyisi ne onu biliyoruz ya da en kötüsü ne onu biliyoruz. Çünkü adam Odin, Galactus gibilerinden dayak yerken bile yazarlar öyle bir yazıyor ki dayağı bu atmış sanırsın :D :D

Ama dönüp bakıyorsun varmı Thanos'Un galaktik bir feati ? YOK !

O yüzden şöyle bir çatışma doğuyor. Sadece Marvel Comics perspektifinden bakan adam "Ya bu Thanos bizim yiğitlerimizi madara ediyor, DC'nin yiğitlerini de eder o zaman. Adamın olayı dayak atmak abi." diyor. Haksız da sayılmaz.

Ancak karakterleri kendi evrenlerinden sıyırıp da yaptıklarına bakınca Superman'in yapıp da Thanos'un yapamadığı çok şey vardır belki ancak Thanos'un yapıp, Superman'in yapamadığı şey daha az bile çıkabilir. Bİr kere karakterlerin yaratılış tarihleri arasında 37 yıl var. Yani Thanos'un fare tutmuşluğu kadar Superman'in kedi bızıklamışlığı var :D :D

Marvel'ı retcona götüren şey bu oldu zaten sürekli aynı karakterlerle aynı eventi yazıp durmak. Şİmdi X-Men, Spidy, F4 hakları tam olarak Marvel'a hala resmi olarak geçmedi. Geçer geçmez. Bakalım yeni dönem Marvel aleminin (hele ki Avengers 4 filminde Thanos da ölürse) baş kötüsü kim olacak.

@NABU

Kusura bakmayın bu kadar yazı yazdıktan sonra ben bitek anladım hocam, teşekkürler diyebiliyorum :D

Sanki wp'de uzun uzun bişey yazmışsında karşındaki peki yazmış gibi oluyordur.. Oluyorsa kusura bakmayın. Olmuyorsa sıkıntı yok :)

@NABU

Mandrakk gücünün yarısıyla Radiant ve Spectre'ye tek atıyordu. Peki LT, Mandrakk'ı yenen CA Superman'ı yenebilir mi ?

Mandrakk gücünün yarısıyla Radiant ve Spectre'ye tek atıyordu
O Spectre, Spectre tarihinin en güçsüzü idi, hem hosta bağlıydı, hem host buna uyumlu değildi hem de Presence'ın sınırlaması vardı. Radiant ise o arc yaratılan bir karakter zaten daha önceden tek bir feati yok.

Spectre'nin tarih boyunca yaptıkları >>> Mandrakk + CAS neredeyse.... Spectre >> LT zaten (bağımsız iken) ..

Peki LT, Mandrakk'ı yenen CA Superman'ı yenebilir mi ?
LT'nin gücü bazı durumlara göre değişiyor, yönettiği boyut ve evren sayısına ve bu evrenlerdeki büyü gücünün korunumuna göre LT'nin güçleri azalıyor ve çoğalıyor. Logos'un tek attığı gibi zayıf bir LT'yi zorlanmadan alır. Ancak tam gücünde LT = Spectre diyebileceğim biri olduğu için sanmıyorum.