Anladım hocam çok teşekkürler.. DH formunda birkaç kişiden dolayı bu soruyu sordum size iyi günler
O forumdakiler ve Türkiye'nin 18 yaş altı ve bilgisi 4-5 seri okuyup gerisi süper kahraman filmi izlemeden gelen ve eksiği kapatmak için başka sitelerden cımbızla mesaj çeken, wikilerden cımbızla güç çeken geek gençliği bir kaç şeyi anlamak zorundalar:
1. Outlier yani "karakter dış" diye bir olay vardır. Thanos off panel de yumrukla SS dövdü diye Thanos > SS'den güçsüz herkes diyemezsin. Çünkü Thanos'un yapıp da SS'in yapamadığı feat yoktur belki de. Hatta SS'in yapabilip, Thanos'Un yapamadıkları bir şeyler olabilir.
Batman, Spectre'ye tekme attı ağzından kan getirdi ve Superman'i 3 kere dövdü.
Öte yandan Hawkman gibi 60-100 ton sınıfında bir binlerce yıllık kombat tecrübesine sahip bir karakterin kariyerinde Batman'in yaptıklarının yakınından bile geçen olayları yok.
Ama Batman'in bir çizgi roman süperstarı olduğunu ve yazarların bu konuda onu ezemeyeceğini bilmek gerek. Ama biz tartışmalarda hayranların hassasiyeti ve yazarın müdahalesini ortadan kaldırıp "FARAZİ" bir karşılaştırma yapıyoruz. Kıstaslar ise ;
İtibar, Tasvir, Marifet, Gösterim, Başarılar ve tüm bunlardaki ortalama istikrar.
Hal böyle olunca Hawkman, Batman'i çorba diye içer.
Thanos son 30 yılın Marvel kanadındaki en popüler karakteri. Ve bu son 10-15 yıl zirve yaptı Çünkü Marvel'ın büyük kötüleri arasında Marvel'ın haklarına sahip olduğu kişiler Thanos ve Loki.
Doctor Doom, Magneto, Apocalypse, Galactus ve Spider-Man'in kötüleri yoklardı.
Nitekim zaten son 30-40 yıldır popüler olan Thanos tavan yaptı. Ancak gidip feat feat kurcalasan Base Thanos'un yapıp da SUperman'in yapamadığı bir şey bulmakta çok çok zorlanacağın gibi Thanos'un yapıp da Superman'in yapabildiği tonlarca şey buluruz hele Crisis-Öncesini de katarsak.
Bir karakter birilerinden sürekli daha güçlü tasvir edilmesi bir fikir verir ancak aynı karakter o dövdüğü karakterleri feat olarak ne kadar dövebiliyor ? Thor'un kariyeri bile Thanos'dan daha şaşalıdır Comics tarihinde ve yaptıkları daha çok dudak uçuklatır.
Nitekim popülarite ve tek hikayelik ya da bir runlık patlamalar =/= TÜM KÜLLİYAT.
Bunun benzeri bir saçmalığı o Cosmic Armor Superman >> Herkes diyen genco da yapıyor. Bu sadece Thanos için geçerli değil.
2. Sitelerden karakterlerin güçlerini okumakla (Plot Manipulation olayı) fikir edinirsin bunun üzerine argüman kurulmaz. Benim bir arabayı hiç kullanmadan sadece özelliklerine bakarak şu bundan iyi demem gibi bir şey bu. Araçlar arasında devasa teçhizat farkı varsa ok sürmene gerek yok. Ama yakın yıllar ve modeller için böyle bir şey mümkün değil. Comics de de aynı
3. Canon ile Non-Canon ayrımını artık öğrensinler.
4. Superman bir semboldür, bir idealdir, bir mittir, bir ütopyadır. Tüm bu işlerin başıdır bu nokta da Superman manga/anime baş karakterlerine daha çok benzeyen bir güçlenme ve engelleri aşma tarzı var. Bu adam kendi evreninin merkezi. Marvel da böyle biri yok.
Nitekim o bir ideal, yenilmek ya da ezilmek için yaratılmamış. BU yüzden Marvel Evreni'nde Thanos'un çok güçlü ve de korkulan biri olması başka evrenden gelen birini bağlamaz ben featlere bakarım.
Naruto evreninin kralı bile Dragon Ball evreninin ortalama isimleri kadar güçlü. Şİmdi bu yüzden Dragon Ball'u aleve mi atmak lazım.
Nitekim burada da durum bu DC kahramanları daha güçlü arkadaş. Çünkü Superman ve Flash yüzünden. Bu ikisi sınırları o kadar zorladı ki diğer kahramanlarda çok çok gerilerde kalmasın diye onlar da yukarı çekildiler. Marvel'da böyle sınırları ve standartları belirleyen bir tek Thor var. Onun da inanılmaz tasvir sorunları var.
Mjolnir ile mi güçlü, mjolnirsiz mi güçlü, babasından mı geliyor kendisinden mi geçiyor.. Karakter yaratılalı 60 yıl olmuş hala Mjolnirsiz uçup uçamayacağına dair forumlarda konu açılıyor. Superman'e nazaran oturmamış bir yapı Thor. Hatta en son şu unworthy dönemi de bunun kanıtı. Stabil bir karakter değil. Çünkü Thor bir karakter iken Superman bir karakter + Bir İdea
Bunu anlamadan Superman ile ilgili her konuşma da hüsrana uğrarlar.
Ha Superman şöyle harika deyip de o genco gibi Superman >>> Herkes demek de ayrı bir saçmalık. Ben burada başka kahramanlara kıyasla Superman bambaşka bir şey diyorum.. Ama tüm DC külliyatı dedin mi onunda üstü tonla isim var.
Çok gak guk ederlerse Thanos featleri atmalarını iste ya da bu mesajı linkle