Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

Öyle merlinin kazanı onedio geekrobat falan ama dediğin mantıklı olabilir belli bir evrene ait değildir ama umarım ilerde ait olur görmek hoş olurdu dc de

Yani hocam seninde vaktini alıyorum ama gabriel i aynen bu şekilde dc ye koysak luci ve michaelden sonra en güçlü olur mu yoksa ondan güçlüsü olur mu

merlinin kazanı onedio geekrobat
Aman aman aman. Uzak durun. Hele onedio listesi saçmalık.

Geekrobats listesine bakıyorum. O fena değil (genele göre yani) ancak genede sıkıntılı.

Gabriel'e gelince. Gabriel DC'de var (vertigo üzerinden) ama karakter onun yaratımı olmadığı için telifi anonim şu an.

gabriel i aynen bu şekilde dc ye koysak luci ve michaelden sonra en güçlü olur mu yoksa ondan güçlüsü olur mu
Gabriel'in gösterimi ve tasviri az hele DC de daha da az. İlk 30 a girebilir ancak ilk 10 a giremez gibi.

Kusura bakma senide fazla yoruyorum ama merak işte, şimdi lucifer ve Michael i dc mi yarattı, onlar da vertigo dan değil mi 3 kardeş beraber dc ye geçti ben tma anlayamadım onları dc yaparken gabriel i yapmadı mı, tekrardan kusura bakma çok meraklıyım ondan soruyorum

@Alperen1453

Bu karakterler esasen Judaism/Christianism Mitolojisinin karakterleri. Onların tasavuffu diyelim. Çizgi Roman yaratılışı değil. O yüzden anonim ve kültürel miras bunlar.

Vertigo'daki ise kurguya yansımış halleri. DC'ye gelmeleri de DC'nin indie arkabahçesi olan Vertigo ile oluyor.

Acaba Shazam'ın hava durumu manüplasyon gücü var mı ? Thor'u birçok kez film veya çizgi romanlarda bulutları toplayıp yıldırımlar yağdırdığını ve gök gürletebildiğini gördüm fakat Shazam'ın böyle bir şey yaptığına şahit olmadım. Shazam "Shazam" diye bağırmadan hava durumu manüplasyonu yapabilir mi ?

Acaba Shazam'ın hava durumu manüplasyon gücü var mı ? Thor'u birçok kez film veya çizgi romanlarda bulutları toplayıp yıldırımlar yağdırdığını ve gök gürletebildiğini gördüm fakat Shazam'ın böyle bir şey yaptığına şahit olmadım. Shazam "Shazam" diye bağırmadan hava durumu manüplasyonu yapabilir mi ?
Bildiğim kadarıyla nın Canon Bi evrende yapmıştı ama ana evrende böyle bişey mümkün değil, zaten aman aman gücü yok yani var da thor ile kıyaslanamaz, shazam diye bağırdığında bile hava durumunu kontrol edemiyordu. Belki yanlış hatırlıyorum affola

@Noralyma
Hocam hava manuplasyonu dediğimiz olayı aslında Superman,Shazam gibi karakterl fiziksel özelliklerinden dolayı zaten yapar.Örneğin yaģmur yağarken Superman üfleyerek yagmur bulutlarını dağıtırsa bu da bir hava durumu manuplasyonudur.Ama sanırım sen bunu sormuyosun.

Storm,Weather Wizard,Zatanna ve Zatarra,Zeus,Thor ise senin dediğin tarzda hava manuplasyonu yapan karakterler.
Shazam da mantıken "Power of Zeus"a sahip olduğundan senin dedigin tarzda hava durumunu manuple edebiliyor olması lazım kağıt üzerinde.Fakat ben de senin gibi hiç yaptığına şahit olmadım.

@Shrimp
Çok iyi anlatmışsınız teşekkür ederim. Ve evet benim sorduğum soru dolaylı yoldan değil direkt havaya hükmetmekti :)

@Alperen1453
Valla mümkün mü değil mi bilmiyorum ama ben hiç rastlamadım hocam. Eğer "aman aman bir gücü yok, Thor ile kıyaslanamaz" cümlelerini hava üzerindeki kontrolü ile ilgili söylediyseniz haklısınız fakat genel güç seviyesinden bahsettiyseniz büyük hatanız var.

Elbette havayı yönetmekten bahsediyorum, yoksa ciddi bir gücü var

Yine de thor dan aşağı bir karakter olduğu yatsınamaz

Alperen1453' Alıntı:
Thor'a göre daha geri planda olduğu konusunda hemfikiriz fakat güç seviyesi konusunda geri kaldığını sanmıyorum

Shazam "Shazam" diye bağırmadan hava durumu manüplasyonu yapabilir mi ?
B6089U7oodefAAAAAElFTkSuQmCC.png

En altta görebilirsin.

Bronz çağda vs yapıyordu bunu. Yeni 52 de de biraz gösterdiler ancak Thor seviyesinde değil.

Bir de tam ben diyecektim @Shrimp demiş. Bu güç seviyesine geldiğinizde gezegensel seviye de hava kontroli için özel güçlere ihtiyaç duymazsınız, fiziksel olarak yaratırsınız zaten.

Ama modern çağdan da vardı bir şeyler bulursam atayım

Buldum;

2400501-cmcloudsalso5dimpspower.jpg

Dünyadaki tüm bulut ve rüzgarları kontrol ederek dövüşen 5. boyut cinlerinin manipülasyonlarını durdurmak ve onlara mesaj göndermeye çabalıyor.

Yani ikisinin de modern çağ hallerini kıyaslayınca. Thor'un artırabildiği vites sayısı ve kendi evrenindeki etkisi. Shazam'ın çok üstünde. Ancak bunun sebebi Thor'un gerçekten çok güçlü olmasından çok. Billy'i adam akıllı yazan birinin olmaması, yazan birisi çıktığında da bunun çok kısa sürmesi.

Yoksa bu adam yıllardır "Superman kafayı kırarsa Shazam onu durdurur" gibi emniyet subabı işlevinde bir karakter. Superman'in de Thor'dan üstün olduğunu düşündüğüm için. Captain'ın Thor dan güçsüz olduğunu düşünmüyorum (modlar hariç).

@Nabu
Aslında Shazam'ın sınırlarını yıllardır Superman ile belirliyorlar. Mesela Superman'in çok büyük ağırlıklar kaldırdığına,çektiğine,dayandığına şahit olduk fakat Shazam'ın öyle gösterimleri yok, varsa bile çok az. Ama ne oldu gitti Superman'i 2 yumrukta bayılttı, tek yumrukla kaç metre öteye fırlattı, Eclipso Superman ile başabaş savaştı, yumruklarını zorlanmadan tankladı, Superman ile beraber uçarak hız kıyası yaptılar vb. Yani biz hiç doğru düzgün "Shazam birisine yumruk atarak dünyayı yörüngeden çıkartır" diyemeyiz ama "Superman bunu yapıyorsa Shazam da hemen hemen buna yakın şeyler yapabilir" diyebiliriz. Ben bu durumu çok saçma buluyorum. Superman'e bir şey olursa yanımızda ikinci bi "power house" olsun diye kullanıyorlar gibi duruyor.

Ben bu durumu çok saçma buluyorum.
Ya Bu DC'nin top seviye kahramanın çok orta seviyenin az olması ile alakalı.

Hawkman-Aquaman arası seviyelerde gezen tanınan , bilinen 10 tane kahraman sayarken

Green Lantern-Superman aralığında 30 tane sayarsın.

Ama işte bu kadar güçlü karakterler yaratıp. Her zaman Superman'i üste çıkarma çabasından oluyor bu.

Sağlıklı bir DC evreni için. Doctor Fate bambaşka bir seviyede en güçlü süper kahraman olmalı. Çok çok önemli olaylarda ancak gözüken bir şey. Silver Surfer'ın konumundan da öte bişi olmalı.

SS'in konumunda Alan Scott olmalı.

Martian Manhunter 3, Shazam 2 tık Supermanden güçlü olmalı. Lobo ve Etrigan'da bunların yakınlarında veya biraz üstlerinde olması gerek.

Hal Jordan kesinlikle bir dengeye oturtulmalı. En saçma konumdakiler fenerler çünkü.

Darkseid vs bu abilerin erişebileceği solo atabileceği bir olmamalı.

Shazam normalde Supo'dan daha hızlı ve yenilenmesi de daha iyi diye biliyorum. Büyü faktörünü saymazsak hangisi kazanır hocam? (hangisinin kazanma ihtimali daha yüksektir?) @Nabu
Vs konularını buraya yazmıyoruz biliyorum ama Shazam büyü kullanamaz diyerek konusu açsaydım daha mı iyi olurdu?

Flash'a yetişiyor.
5221648-3717108-catch%2Bhim.jpg

İçini dışına çıkaran bir Tesseract Bombası'ndan darbe alıyor ama iyileşiyor.
main-qimg-16d9f1e93e61b9a99944acde9cf5da0d

Bir canavara o kadar güçlü yumruk attı ki bir mini kara delik yaptı. (Bu arada Shazam'in boyutu büyütülmüş.)
98732467e061666b5cf4e6402798cab3b99f42df_hq.jpg

Büyü kullandığında 2 yumrukla Supo'yu bayıltıyor.
jla-29-2.jpg

main-qimg-256aeedd4467087a40ae19fe8adfdfcb

Büyü olmadan Shazam demek biraz saçma çünkü fiziksel güçlerinin kaynağı bile büyü zaten.

Ama Superman'in büyüye zaafiyeti olmadığını düşünerek savaşsalar diyorsan. Supes alır ama zorluğun çok değişeceğini sanmam.

@Garou
Aga konu iyileşme hızı değil de reaksiyon ve seyahat hızıysa Superman Shazam'dan üstün gözüküyor.

@Garou
Aga konu iyileşme hızı değil de reaksiyon ve seyahat hızıysa Superman Shazam'dan üstün gözüküyor.
Yani benim gördüğüme göre Süpo "Flash'ın hep kazanmama izin verdiğini hissediyorum." diyor ve "Ama Bill sende Merkür'ün hızı var. Bir tanrı, yaşayan en hızlı insanı geçebilir." diyor ve Shazam de Flash'ın gerisinde olmasına rağmen onu yakalamayı başarıyor. Yani hız bakımından Shazam>Flash>Süpermen. Tabi bunu sadece bu feate bakarak söylüyorum.

İyileşme hızı olarak da, evet en azından denk olduğunu söyleyebilirim ancak benim kastettiğim direkt iyileşme faktörünün daha iyi olmasıydı. Ki gördüğüm kadarıyla Shazam de öyle düşünüyor.