Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

@Shrimp

Despero çok harcanmış bir karakter. Ve çok da değişmiş karakter. Oldukça da eski.

1960 yılında ilk çıktığında zekası ve telepati-telekinesi yetenekleri ile ön plana çıkan. Çok fazla fiziksel özelliği olmayan biriydi. Ve duruma göre villain duruma göre yoldaş olabiliyordu.

Sonra güçlerinin kaynağı olan Pytar Ateşine girip o ateşte yıkandı ve her yönden , güçleri kat be kat arttı ve bundan sonra fiziki bir azman da oldu.

Bu azman 80lerin sonları ve 90lar boyunca Justice League için bir teambuster idi. Yani Darkseid, Doomsday gibi üstün güçler gibi bu da tek başına JLA'y karşısına alabiliyordu.

İkibinlerde bu biraz indirildi. 2-3 orta seviye JLA üyesi buna bela olabilir oldu. Hatta bir hikayede Martian Manhunter bununla tek başına denk gitti.
New 52 de ise Martian Manhunter, egzersiz niyetine dövdü resmen :D

Rebirth'de de Hawkman e kadar düşürdüler demek ki.

Thanos, Doomsday falan üstü bir varlık iken şimdi SS, MM edemez hale geldi maalesef.

Nth Metaline, Bu DC: Metal eventinde ayrı bir mana yüklenir gibi oldu ancak ben o eventi bitiremedim henüz. Ancak yeni origini metalin, dark multiverse'ün yöresel yapı maddesi olduğu idi.

Ayrıca elementsel ataklar ve ruhani şeylere karşı da korunma sağlıyor.

Rebirth'de Hawkman'e kadar düşürdüler demek ki.
Aslında ben de buna üzüldüm.Çünkü oldukça enteresan bir karakter.Sadece 2 sayıda gidip halkını katletti,Thanagarı ele geçirdi,Dünya'yı istila edip kahramanları katletmek amacıyla ordu kurdu adam.Bunları yaparken telepatisiyle önemli haberleşmeleri bozdu ,herkes'i kullandı falan.Oldukça zeki daha da önemlisi güçlerini çok zekice kullanan bir tip.Keşke Dc evreninde daha fazla ağırlıği olsaymış.

Bloodshot hakkında bilgisi olan var mı?
Çok bir bilgim yok.

Ancak son dönem belki de en sevdiğim, en çok içine dalmak istediğim çizgi roman evreni olan Valiant Comics evreninin popüler bir karakteri.

O evrenin Punisher + Cable karışımı bir abimiz. Bildiğim kadarıyla tek bir "Bloodshot" yok. Yani Superman her zaman Clark Kent (kal-el) dir ancak. Bloodshot olan bir çok karakter oldu diye biliyorum.

İçine enjekte edilen "rai" denen nanitelar ona özel bazı güçler veriyor, iyileşme, robotik güçler ve metalimsi bazı özellikler. Eski bir asker vs vs.

Bloodshot hakkında bilgisi olan var mı?
Çok bir bilgim yok.
Ancak son dönem belki de en sevdiğim, en çok içine dalmak istediğim çizgi roman evreni olan Valiant Comics evreninin popüler bir karakteri.

O evrenin Punisher + Cable karışımı bir abimiz. Bildiğim kadarıyla tek bir "Bloodshot" yok. Yani Superman her zaman Clark Kent (kal-el) dir ancak. Bloodshot olan bir çok karakter oldu diye biliyorum.

İçine enjekte edilen "rai" denen nanitelar ona özel bazı güçler veriyor, iyileşme, robotik güçler ve metalimsi bazı özellikler. Eski bir asker vs vs.
Filmiyle tanıdım, çizgi romanından çok farkı var mı?

@Shrimp

Despero çok harcanmış bir karakter. Ve çok da değişmiş karakter. Oldukça da eski.

1960 yılında ilk çıktığında zekası ve telepati-telekinesi yetenekleri ile ön plana çıkan. Çok fazla fiziksel özelliği olmayan biriydi. Ve duruma göre villain duruma göre yoldaş olabiliyordu.

Sonra güçlerinin kaynağı olan Pytar Ateşine girip o ateşte yıkandı ve her yönden , güçleri kat be kat arttı ve bundan sonra fiziki bir azman da oldu.

Bu azman 80lerin sonları ve 90lar boyunca Justice League için bir teambuster idi. Yani Darkseid, Doomsday gibi üstün güçler gibi bu da tek başına JLA'y karşısına alabiliyordu.

İkibinlerde bu biraz indirildi. 2-3 orta seviye JLA üyesi buna bela olabilir oldu. Hatta bir hikayede Martian Manhunter bununla tek başına denk gitti.
New 52 de ise Martian Manhunter, egzersiz niyetine dövdü resmen :D

Rebirth'de de Hawkman e kadar düşürdüler demek ki.

Thanos, Doomsday falan üstü bir varlık iken şimdi SS, MM edemez hale geldi maalesef.

Nth Metaline, Bu DC: Metal eventinde ayrı bir mana yüklenir gibi oldu ancak ben o eventi bitiremedim henüz. Ancak yeni origini metalin, dark multiverse'ün yöresel yapı maddesi olduğu idi.

Ayrıca elementsel ataklar ve ruhani şeylere karşı da korunma sağlıyor.
Ben şeyi merak ediyorum, synnar the demiurge the presencenin ilk yarattığı, ihanet ediyor ya tanrıya, ben başka kaynaklara baktım nameless yapılıyor, burada ise tanrı yok edecek yazıyor hangisi doğrudur

Daha temiz anlatayım, synnar isyanı nedeniyle burada yok edilecek yazıyor, ama ben yabancı kaynaklara baktığım zaman sadece cezalandırılacak yazıyor, bilginiz var mı

Daha temiz anlatayım, synnar isyanı nedeniyle burada yok edilecek yazıyor, ama ben yabancı kaynaklara baktığım zaman sadece cezalandırılacak yazıyor, bilginiz var mı
Hala tam anlamamk ile birlikte şunu söyleyebilirim. Synnar resmi olarak yok edilmedi ya da ölmedi.

Hocam peki gabriel listede neden yok tanrıya yakın güçleri var ve tanrının yarattığı 3 evlattan biri ama listede bile yok sizin fikriniz nedir

Hocam peki gabriel listede neden yok tanrıya yakın güçleri var ve tanrının yarattığı 3 evlattan biri ama listede bile yok sizin fikriniz nedir
Zaten liste herkesi kapsıyor. Eksiksiz diye bir iddia yok. Benim kendi listemde Gabriel vardır mesela ancak siteninkine almamışız.

Lucifer ile Michael, Vertigo Comics sınırlarını aşıp, DC Comics içerisinde de kendilerine yer edinmiş varlıklar iken Gabriel biraz daha vertigo sınırlı kaldı. O yüzden olabilir. Ancak tanrıya yakın değil. Kardeşleri, Lucifer ile Michael'dan bile oldukça güçsüz kaldı ki tanrı lucifer ile michael'ın varlıklarını yok edebileceğini söylüyor.

Liste dediğiniz gibi kusursuz değil ama bir 90/100 veririm. Onedio gibi sitelerin yaptığı salak saçma listelere göre çok güzel kalıyor. Özellikle bu forum ile tanışmamı sağlayan liste olduğu için yeri bende ayrı ve özel. Tabii o zamanlar bilgisiz olduğum için saçma sapan yorumlarda bulunmuş olabilirim liste hakkında, ama şimdi bakınca çok mantıklı ve güzel geliyor. :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
@omerbzkrt Çok teşekkürler, çok zor bir iş çünkü biz kolaya kaçıp bir sürü popüler karakteri sıralamıyoruz. Ya da son 2-3 yılda görünen op karakterleri yazıp "güncelciyiz" yapmıyoruz.

Külliyata saygı duyma niyeti taşıyoruz. Bu motivasyonla da listeyi layık ve sağlıklı yapmak çok zor. Çünkü 100 yıla yakın bir külliyat ve yüzbinlerce sayı ve on binlerce hikaye ve on binlerce karakter var. Yüzlerce de spot ışıklarını üstüne çekmiş karakterler var.

Zor cidden. Teşekkür ederiz.

Gabriel o kadar güçsüz değil hocam bence luciferi tam öldürecekken the presence araya giriyor

Gabriel o kadar güçsüz değil hocam bence luciferi tam öldürecekken the presence araya giriyor
Vertigo hikayesi o. Ve, orada Lucifer güçten düşmüş halde, Gabriel'in silahını da presence vermişti galiba..

Yani normal şartlarda öyle bir şey olmaz. Zaten omnipotent tiplerin öyle zırh, kılıç vs dövüşmeleri manasız. Plot bir mevzu orası.

Vertigo da dc nin değil mi hocam benn pek bilgili değilim de sizden öğrenmek cidden çok güzel

Ama şimdi ben anlamadım tamam onlardan daha az güçlü de şu ana kadar 5 site gezdim hiçbiri yer vermemiş anlamadım neden başmelek adam yahu