Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

Dünyadaki tüm insanların hızını aldığında, aman tanrım sanki 5 milyar tane ayağım varmış gibi hissediyorum demesi nasıl az bir seviye olabilir
5 Milyar Ayak bir hız belirtisi değil çok ayak = çok hız değil. Adam orada kaç kişinin kinetik enerjisiyle bir olduğunu ve bu hissin sıradışılığını ortaya vuruyor. Senin dediğin gibi olsa "Aman tanrım hızım 5 milyar arttı der." Ayrıca basit mantık diye bir şey var. Normal Wally hatta Kid Flash Wally'nin bile ışık hızından onlarca kat koştuğu onlarca feat varken 5 milyar insanın bırak ses hızını, sub sonic dahi etmeyecek hatta yanından geçmeyecek hızlarının katkısı ne olacaktır ?
Daha ergen iken atıyorum 1293612894612090288 m/s koşan adama 5 milyar kişi 5m/s lik hız verse ne olacak ki ? Kelebek etkisi işte.

bunlar olmasa wally başaramazdı h
Başarırdı demedim ki ?

? Niye trip atıyorsun kardeşim :D Bu kadar coşacak bir konu yok zaten.
Sadece Krakkly karakteri 2 kart artırıyorsa diger speedsterleri dunyadaki tüm insanlari kattigimizda bu 10 kata kadar rahat çıkar.
Nasıl anladın 10 olduğunu takometreyle mi baktın ? Ayrıca tekrar söylüyorum. Wally'nin hesaplanmış rakamları değil 10 a 1000 e bile bölsek hala çok astronomik rakamlarımız olur.
"Sırf Karaları (Kıtalar ve Adalar) dolaşsa o sürede bu = Işık Hızının 500 Sekstilyon katı eder.
Ancak Gemiler ve Deniz altıları ve de Deniz Üstündeki yapılarıda gezmek zorunda kaldığını ve kara sularını da gezdiğini düşünürsek bu da = Işık Hızı x 250 Katordesilyon demek oluyor. "

Sekstilyon 21 sıfırlı hane demek bundan 1000 kessen 18 sıfırlı quintillion hanesine düşer
Katar desilyon da ise 45 sıfır var 1000 e bölsen 42 sıfırlı tredesilyona inecek.

Yani geriye Wally'e gene absürt rakamlar kalıyor. Anlatabiliyor muyum ? Baştan beri zaten demek istediğim Human Race serisinde aldığı yardımları göz ardı etmediğimi onlarla beraber o serideki Wally'nin en hızlı olduğunu ancak onların katkılarını çıkardığımızda dahi Wally'nin rakamlarının absürt derece de iyi olduğundan bahsediyorum.

Umarım anlaşılmıştır.
Aman tanrım 5 milyar tane ayağım varmış gibi hissediyorum dedikten sonra koşması? bu bir hız belirtisidir, Krakkly arkadan yetişip , Wally e dünyadaki tüm insanları arkana alsanda Velocitye zamanında yetişemezsin benim hızıma ihtiyacın var diyor, yani gerisini zaten yukarda belirttim Krakkly'in bu fedakarlığı dünyadaki insanları kurtarmamızı 2 kat arttırdı demesi ? sadece Krakkly 2 kat artırıyorsa 》 MaxMercurry,Bart,JayGarrick,Superman 《 ve dünyadaki 5 milyar insanın hızınıda üstüne ekledigimiz zaman kac kati olmasi gerekiyor 3 katımı ? :D neyse hocam iyi günler

Wally e dünyadaki tüm insanları arkana alsanda Velocitye zamanında yetişemezsin benim hızıma ihtiyacın var diyor
Bu da benim kastettiğim insanların hızının çok matah bir etki yaratmadığına kanıt zaten .

sadece Krakkly 2 kat artırıyorsa
Sadece Krakkly dediğin varlık evren koşucusu bir şey zaten. Ne Max Mercury, Ne Jay Garrick ne de standart insanlar etki olarak yanından geçemezler.

neyse hocam iyi günler
Mesajların arkasına gülücük atıp ardından "neyse" ya da "her neyse" diyip duracaksanız zaten tartışmanın ya da paylaşmanın bir manası yok.. Ya dahil olun ya da hiç olmayın. Yıllardır asla anlayamadığım bir tavırdır bu.

Ve dediğim rakamsal indirgemelere hiç değinilmemiş sadece işinize gelen yeri seçip orayı cevaplayıp ardından "neyse" çekilmiş. Bir önceki cevabın sonu da "her neyse" idi. Madem öyle neden hala cevap yazılıyor ki ?

Enteresan gerçekten.

Hocam neyse iyi günler dedikten sonra gülücük atmamışımki?
Insanların hızı dandik seviyede olsaydı Wally aman tanrım sanki 5 milyar tane ayağım var diye bişey söylemez orda insanların hız gücünün yetersiz olduğunu krakkly söylüyor bu insanların hızının dandik olduğunu belirtmezki Krakkly i bende dediğiniz gibi hepsinden üstün tutuyorum hızcı olarak ama superman,maxmercurry,bart,jay, ve bi kac speedster olmasaydı başaramazdı ki daha sonra insanlar tekrar koşmaya başlıyor tekrar hız veriyorlar wally e. benim demek istediğim şey Krakkly gibi speedsterin babası niteliğindeki bir karakterin hız gücü bile yetersiz kaliyorsa hemde dünyadaki insanları kurtarma şansını 2 kart attirmasina rağmen nasıl olurda tüm speedsterler ve dünyadaki tum insanlarin ordaki payı yok sayılabilir veya küçümsenebilir bunu söylemeye çalışmıştım ..

@DreamM

Hala olayın özünü kavrayamadığınızı düşünüyorum.

1.si Ben Wally'i Superman Prime önünde tuttuğum ve en hızlı koşucu dediğim için senin bir itirazın var ve bu itirazı bana benim Human Race'i okumadığım ve oradaki kondisyonları bilmediğim şeklinde yaptın. Ben de bildiğimi bu sebeple "Human Race Wally" diye o serideki Wally'i normalden ayırdığımı belirttim.

2.si Daha sonrada Wally o seri de öyle inanılmaz rakamlara ulaşıyor ki aldığı etki değil 2 ya da 5 kat 1000 kat olmuş osla dahi (ki değil) gene de elimizdeki rakamlar astronomik olduğunu bu sebeple senin itiraz ettiğin ilk şeyi değiştirmediğini söylemek istiyorum. Ben asla Wally o katkılar olmasaydı da başarırdı dememiştim zaten çünkü konu bu değildi.

3.sü Paylarını yok saymıyorum, küçümsemiyorum da aksine bonkör davranıp 1000 kat gibi bir katkı yapmış olduklarını varsaysak bile diyorum. Wally'nin ulaştığı rakamlar abartı şeyler.

Nitekim, konunun özünü, merkezini sürekli ıskalayıp, sürekli demediğim ve iddia etmediğim şeyler üzerinden bana aynı şeyleri söyleyip duruyorsun kendi içimizde tekrar giriyoruz ve tekrar söylüyorum...

Umarım anlaşılmıştır.

[/spoilerJustice League Dark serisinde sizce Wonder Woman'a ne olmuş olabilir @Nabu hocam siz biliyor musunuz?]

[/spoiler
images (11).jpeg]

[/spoiler
images (10).jpeg]

[/spoiler
images (12).jpeg]

KocaYusuf' Alıntı:
Adam gibi adam, şahlar şahı Gladiator hazretleri. Zaten imzamdan da belli oluyordur, hele öz güveni tavanken tadından yenmez, Thor filan dinlemez tokatlar. Bir de Beyonder var. O da fena değildir benim için.
@KocaYusuf

Bu biraz ağır olmuş :D Kimsenin Gladiator'u, Thor'un bu kadar üstüne koyacağını sanmam :) Hele Gladiator'un, Thor'u tokatlaması ancak Thor işi hiç ciddiye almıyorken veya niyeti konuşarak anlaşmak ise olabilecek bir şey :)

KocaYusuf' Alıntı:
Adam gibi adam, şahlar şahı Gladiator hazretleri. Zaten imzamdan da belli oluyordur, hele öz güveni tavanken tadından yenmez, Thor filan dinlemez tokatlar. Bir de Beyonder var. O da fena değildir benim için.
@KocaYusuf
Bu biraz ağır olmuş :D Kimsenin Gladiator'u, Thor'un üstüne koyacağını sanmam :) Hele Gladiator'un, Thor'u tokatlaması ancak Thor işi hiç ciddiye almıyorken veya niyeti konuşarak anlaşmak ise olabilecek bir şey :)
Te Allahim. Birader mukayese yapmiyorum zaten, ozguveni yerindeyken tokatlamisligi var dedim ki var zaten. Thor normalde daha üstte gösteriliyor farkındayım bunun. Imzama bakarsan ne kastettigimi az cok anlarsin. Yoksa Thorun daha ustte olduğunun farkındayım. Ama ozguveni tam ise onu da tokatlamisligi var bunu yazdım şakayla karışık. Tokat kelimesini ise gerçek anlamda kullandım.

Kaldı ki o baska bir konu neden cevabı buraya yazdın :D

Birader mukayese yapmiyorum zaten, ozguveni yerindeyken tokatlamisligi var dedim ki var zaten. Thor normalde daha üstte gösteriliyor farkındayım bunun. Imzama bakarsan ne kastettigimi az cok anlarsin
O çizgi romanın devamınıda oku bir kareye bakma :) Devamında Thor daha fazla kendimi tutmayacağım diyip Gladiator'e yeri öptürüyor :)

Ben anlatamiyor muyum? Zaten sakasina yazdığımı soyledim degil mi? Neden Thorun daha güçlü olduğunu ispatlama pesindesiniz ki onu bende az once belirttim. En son baktigimda Thor girl aliyordu Thoru Gladin elinden ama hangi Thor onu hatirlayamiyorum. Thoeun daha güçlü olduğunu kabul ediyorum ama Gladdan dayak yemisligi de var bunu inkar mi edelim ? Ha hic yememiste ben yanlis biliyorsam atin butun. Vslerini bende susayim yani bu kadar buyutmenin geregi yok :D. Gladiator > Thor diye bir sey demedim ben. Ha dedigim gibi dovmuslugu var diye hatırlıyorum :D Yanlista olabilir tabii ki.

@Nabu. Sanirim daha doğru bir cevap verecektir. Tekrar soyluyorum, tokatlamak şakasına yazılmıştır.

@KocaYusuf

Ben abartacak bir şey yazmadım ki ? İmzamda tokatlıyor dediğin için ona cevap verdim.. Gladiator'un zorluk çıkarmasınada bir şey demedim tabii ki zorluk çıkarır, Thor'da Gladiator'u tokatlamaz yani. :)

@KocaYusuf

Ben abartacak bir şey yazmadım ki ? İmzamda tokatlıyor dediğin için ona cevap verdim.. Gladiator'un zorluk çıkarmasınada bir şey demedim tabii ki zorluk çıkarır, Thor'da Gladiator'u tokatlamaz yani. :)
Hocam ben bazı yerlerde yenmişti diye hatırlıyorum, özgüveni full olunca tabii ki, ama tokatlamak espriydi, imzama bakınca anlaşılıyor onu kastetmiştim. İmzamda tokatladığı için, yoksa bir Kalk Ken Thor vssinde Kalın tokatlayacağı gibi bir tokatlama değil, imzama göndermeydi yani :D Umarım bu sefer anlaşılmıştır. :D

NEH-BUH-LOH Hocam kimdir bu karakter, güç seviyesi filan nedir?

Asıl adı Qwewq olan bu karakteri belki de birçok kişinin hiç haberi olmadığı karakterlerden bir tanesidir. İlk kez Ağustos 1972 yılında
‘Justice League of America #100 – The Unknown Soldier of Victory’
sayısında yer almıştır. Kendisi kozmik bir varlıktır. Ama diğer kozmik varlıklardan ayrılan bir özelliği vardır. Bu karakterin kendisi bir evrendir. Mesela DC Comics evreni var diyelim. İşte bir gün karşımıza bir karakter çıkıyor ve ‘Selam, ben DC Comics evreniyim.’ deyip sizinle tokalaşıyor.
Ama değişik bir karakterdir. Seven Soldiers of Victory ekibi tarafından öldürüleceği kehanetini öğrendikten sonra onları öldürmek için yollara filan düşüyor. Neh-Buh-Loh, bilinçli bir evrendir demiştik. Kendi içinde süper kahramanların hiçbir zaman evrimleşmediği bir dünyayı barındırıyor. Zaman yolculuğu yapabilir. İnsanüstü olarak güçlü ve dayanıklıdır. Kendi maddesinden enerji patlamaları üretebilir. Kozmik radyasyonu ve radyo dalgalarını algılama yeteneği de dahil gelişmiş duyulara sahiptir. Silahlı ve silahsız mücadelede yeteneklidir. Demezler mi adama, ‘Ya sen evrensin,
ne diye insan gibi davranıyorsun. Çık bir dağa, ağır ol efendi ol diye.’ Ama bu evren abi hiç yerinde durmamış. Maceradan maceraya koşup durmuş.

Tek bulabildiğim bunlar yani bir yerde dokunuşu bile 20 atom bombası kadar güçlü diye geçerken burada çokta güçlü durmuyor.

Tek bulabildiğim bunlar yani bir yerde dokunuşu bile 20 atom bombası kadar güçlü
Onedio herhalde.
https://kahramanbaykus.com/dc-evreninin-en-guclu-50-karakteri-1-bolum/
Burada onursal adaylar bölümünde @Nabu söylemişti. Adam Evrensel.
Hatırlamıyorum bayağı olmuştu bakalı, ama üstteki yazı da evrensel olarak lanse edilmiyor gibime geldi, ama evrenin kendisi olan birisinin evrensel olmaması saçma olur , bir dokunuşunun sadece 20 atom bombası kadar olması da ayrı saçmalık. Ne olacak bu iş :D

ama üstteki yazı da evrensel olarak lanse edilmiyor, ama evrenin kendisi olan birisinin evrensel olmaması saçma olur , bir dokunuşunun sadece 20 atom bombası kadar olması da ayrı saçmalık. Ne olacak bu iş :D
O listeyi dikkate alma. Hem Marvel hem DC için top 50 yaptılar. Marvel'de 19. sırada Dormammu 18. sırada Deadpool vardı. O kadar yani.

ama üstteki yazı da evrensel olarak lanse edilmiyor, ama evrenin kendisi olan birisinin evrensel olmaması saçma olur , bir dokunuşunun sadece 20 atom bombası kadar olması da ayrı saçmalık. Ne olacak bu iş :D
O listeyi dikkate alma. Hem Marvel hem DC için top 50 yaptılar. Marvel'de 19. sırada Dormammu 18. sırada Deadpool vardı. O kadar yani.
Bunun bende farkındayım tabii, Tyrant, Odin filan Deadden dağa aşağıdaydı :D Ama mesele şu, bu karakter ne ayak?

Arkadaşlar bu Ultramanin sonsuzluk kitabini tek başına kaldırması olayı nedir? Bir arkadaş kaldırdığı sonsuzluk kitabı değildi, sonsuz olma özelliğini kaybetmişti diye yazmış, simdi bu Ultraman fiziksel olarak Base Supodan ustun mu degil mi? Suponun anca Marvella beraber kaldırdığı kitabi tek başına kaldirabildi mi yoksa fiziki olarak onlardan aşağıda mi? Nedir bu arkadaşın fiziksrl güç seviyesi? Bilen hocalarım aydinlatirsa sevinirim.

Ultraman fiziksel olarak Base Supodan ustun mu degil mi?
Değil. Ve o olayların yaşandığı Final Crisis eventi partly-canon yani kısmen-canon diye geçiyor. Çok takılmayın oralara.
Bir yerde Suponun yapamadığını yapan diye geçerken az sonra Shazamin tek eli yuzunden hareket edemeyen adama dönüşünce merak ettim ne oluyor diye :D Adam ilk basta kral gibiydi sonradan palyaco oldu resmen