Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Bleach TYBWA Anime Sohbet&Tartışma Konusu

Ben de ilk 7 bölümü izlemişim. Açıkçası Bleach büyük üçlü arasında duygusal olarak en az bağ kurabildiğim ve de evren olarak ilgimi en az çeken seriydi. Aslında ilgisiz olduğum evreni değil bence çok potansiyel var ancak ilgimi eksik etmeme sebep olan tekrarlayıcı ve de oldukça sabit bir noktadan bu evreni görebiliyor oluşumuzdu.

Ve herkesin de malumudur ki Final Arc'ı serinin en kötüsü idi hatta janrasının en kötülerinden idi. Ancak tüm bunlara rağmen...

Özlemişim be, abi şu eski serilerdeki orijinalliği, ağırlığı, cıvık olmayışı özlemişim. Ha son arka doğru sevmediğim ne varsa bu animede de aynı şekilde devam. Ayrıca Animenin müzikler ve dövüşler olarak manganın eksik kaldığı yerde yeterince yaratıcı ve tamamlayıcı olduğunu düşünmüyorum. Seslendirme ve müziklerde orijinal seri full sezonluk bir anime olsa da daha iyi gibiydi ya da nostalji gözlükleri durumu.

Ancak Bleach'in o epik anlatımı, maskülen tavrı, şıklığı hafif elit o havayı da özlemişim. İyi geldi yani. 7. bölüme ne ara geldim anlamadım. Ayrıca mangada sadece info olarak kullanılan flashback olayı animede daha bir duygusal yatırım olarak kullanılabilmiş onu sevdim.

Bleach serisine, güç dengelerine ve de ark yapılarına dair sevdiğim ve de sevmediğim şeyler elbette gene aynı sonuçta onda çok bir şey değiştiremez Anime ancak kozmetik açıdan , sezon içinde topluca bırakılan diğer cour animeler halinde gelen bir seride biraz daha manganın eksik kaldığı açıları kapatmasını beklerdim Abi buna bir örnek ver derseniz. Misal Naruto Vs Sasuke final dövüşü manga da epik yanları ile çok güçlü idi ancak duygusal açıdan, build up açısından zayıftı. Anime buna çok ama çooook şey katmıştı. O bölümleri var olan rotasından çıkarmadan, raylardan çıkarmadan, başka bir şey yapmadan aynı patika üzerinde üzerine daha çok şey ekleyerek bitirmişlerdi. Bunun gibi bişi şimdilik çok göremedim. Yamamoto geçmişi ve Yamamoto'nun oradaki kaptanlar ve de insanlar için önemi konusunda Mangadan daha dramatik olmayı başarması haricinde bişi göremedim.

Gene de eski bir efsanenin güncel animasyon kalitesi ile boy göstermesi resmen bir nimet. Boruto ve One Piece'in çıtayı eskiler adına yerin dibine çektiği şu dönemde Bleach felaket final arkı ile bile arz-ı endam etmesi bünyeme çok iyi geldi.

Sezonu ben de bu hafta sonu bitirdim. Açıkçası ilk çıkacağını duyduğumda ve fragmanını gördüğümde 3B CGI'ı basıp ucuz bir şey çıkartacaklar diye endişeliydim ama çok güzel yanılttılar beni. Yine yer yer kullanmışlar ama onlardan bir şey olmaz. Dövüşleri, müzikleri vs. çok sevdim. Şöyle eski bir serinin dönmesi gerçekten iyi geldi. Zaten ne zamandır anime izlemiyordum. Bir Bleach bir de BnHA'ya baktım. Şu kalitede çıkmaya devam etsin de ben 4 parçaya da razıyım. :D

Haftalık olarak takip ettim animeyi.

Öncelikle özlemişim harbiden ortaya güzel bir iş çıkarmışlar ama ne kadar güzel asıl sıkıntı bu.

Benim beklentim baya yüksekti, ama eklemeden ziyade bazı yerleri kesmişler, Zaraki ve Yamamoto vs.leri beni çok kesmedi animasyon olarak Yama-ji dövüşü iyiydi ama ekleme bekliyordum. Zaraki dövüşünü pek beğenmedim manga daha iyiydi sanki bu vs.de.

Bleach müzikleri söz konusuysa akan sular durur, müziklerin hakkı verilmemiş bence. Bir şeyler koymuşlar ama bu Bleach o Bleach değil sanki.

Hikaye olarak ekleme yapılacağı belli zaten, novelleri de eklerler büyük ihtimalle ama vs eklemeleri olarak özel bir şey göremedim.

Genel olarak sevdim ama beklentimi karşıladığını söyleyemem.

Fillerlara rağmen uyarlama olarak ilk seriyi tercih ederim.

Bleach büyük üçlü içinde en az sevdiğim seriydi. Animeden sonrasına bakmamıştım bile ama bir şans verip izlemeye karar verdim. İlk 6 bölüm itibarı ile beğendiğimi söyleyebilirim ama öyle milletin hype yaptığı kadar bir şey göremedim. Fazla hızlı ilerliyor gibi geldi bana ve Yamamoto dövüşünü özensiz buldum. Bu adam için neler dendi ama sadece bir bölümde işi bitti öyle mi? İnsanlar One Piece'in dövüşlerini beğenmez çok uzatılıyor diye ama bu da çok kısaydı be kardeşim. Ben beklediğimi bulamadım. OP en azından büyük isimleri konusunda hayal kırıklığına uğratmamıştı beni.

Başlangıcını çok beğendim.
Savaşları ve olayları spoiler vermeden karakter eşleşmelerini göstermek açısından iyi olmuş. Normalde Bleach openingleri ya spoiler dolu olur yada tam slice of life olurdu, bu opening ikisi arasında kalmış. Ancak müzik açısından ne hissettiğime emin değilim. Baya enerji dolu bir J-Rock parçası ama mixde gitarın ve baterinin tiz notaları çok planda ve birbirine eriyor, noise rock ımsı bir havaya sahip. Boris, Sonic Youth, Boredoms, Melt-Banana falan çok sevdiğim noise rock eserlerine sahip olan gruplar ama bu parça onlar gibi kompleks, ağır, fazla dokulu veya ses/gürültü kullanımı açısından yaratıcı değil.

Keşke seriye animesi komple bittikten sonra başlasaymışım. Bu serinin mangasından belirli kısımlar hariç pek keyif alamamıştım. Animesi ise her zaman keyif verdi.

Bölüm epey güzeldi. Atmosfer mangadakine kıyasla çok daha kuvvetli olmuş, Yhwach'ın ağırlığı animede daha iyi verilmiş. Anime manga işlerini saldık ama güncel takip etmeyi planlıyoruz ok.

Bölümü daha yeni izledim, epey güzeldi. Burası da olmasa animenin başladığından haberim olmayacak. :D

Sezon bomba ilerliyor. Son bölümde en sevdiğim OST'lerden biri çaldı, fazla da oynanmadığından çok beğendim. Bu sezonla ilgili en büyük sıkıntım eski OST'lerin bazılarıyla oynanmış olmasıydı.

Bambiatta'ya çok fena yükleniyorlar, simpler çılgın atıyordur şu an eminim. :ROFLMAO:

Takip eden var mı bilmiyorum ancak mangada 0 keyifle takip ettiğim yerler bile epey akıcı ve heyecan verici geldi. İyi anime fark yaratıyor gerçekten. Bu yüzden animeler daha cazip gelmiştir her zaman bana.

Son düzenleme:
Animenin ikinci sezonu, mangada bu kısımları gereksiz uzun bulduğumu ve genel olarak klasik battle shounen dövüşlerini ne kadar anlamsız bulduğumu hatırlattı. Özellikle bir yandan düşmanının astlarının bir kaç sayfada yenildiği bir manga okuyorken, tonla yan karakterin aynı formülü izleyen dövüşlerini izlemek sıkıyor; A karakteri B karakterine tek atsın, B karakteri power-up alsın A karakterine tek atsın, A karakteri power-up alsın B karakteri ile savaşsın, sonra B veya A karakteri power-up alıp yensin ve devamında buna benzer 0-10 adım izlesin. Yamamoto dövüşünü özen gösterilmiş ve direktörlük olarak özel bulmuştum ancak şu anki bölümler kötü olmasa da Yamamoto dövüşü gibi hissettirmiyor.

Son düzenleme:
Animenin ikinci sezonu, mangada bu kısımları gereksiz uzun bulduğumu ve genel olarak klasik battle shounen dövüşlerini ne kadar anlamsız bulduğumu hatırlattı. Özellikle bir yandan düşmanının astlarının bir kaç sayfada yenildiği bir manga okuyorken, tonla yan karakterin aynı formülü izleyen dövüşlerini izlemek sıkıyor; A karakteri B karakterine tek atsın, B karakteri power-up alsın A karakterine tek atsın, A karakteri power-up alsın B karakteri ile savaşsın, sonra B veya A karakteri power-up alıp yensin ve devamında buna benzer 0-10 adım izlesin. Yamamoto dövüşünü özen gösterilmiş ve direktörlük olarak özel bulmuştum ancak şu anki bölümler kötü olmasa da Yamamoto dövüşü gibi hissettirmiyor.
Kardesim bizi ikinci sezon daha çok açtı ya. Discord'da da demiştim, ilk sezonu neredeyse sahnesine sahnesine hatırladığımdan çok heyecan yapamamıştım. Bu kısımları ise hiç hatırlamadığımdan sanırım daha hoş geldi gözüme.

Kardesim bizi ikinci sezon daha çok açtı ya. Discord'da da demiştim, ilk sezonu neredeyse sahnesine sahnesine hatırladığımdan çok heyecan yapamamıştım. Bu kısımları ise hiç hatırlamadığımdan sanırım daha hoş geldi gözüme.
Olabilir, ben de bu kısımları hatırlamaktan ziyade okurken ne hissettiğimi hatırlıyorum demiştim zaten. Aslında manganın bir kaç bölümü bir anime bölümüne sıkıştırıldığından dolayı (ve diğer battle shounenlere göre daha fazla manga bölümü bir anime bölümüne sıkıştırıldığından ötürü) animede bu bölümler daha hızlı geçiyor, o açıdan benim için daha iyi. Mangada bir dövüş için 10 bölüm beklemektense animede 2 bölüm beklemek bana da daha cazip geliyor.

Bankai'si açık Rukia'nın güzelliği neymiş ya.Müthişti resmen.Bölüm de bu sezonun açık ara en beğendiğim bölumü oldu.Tabi bunda Kuchiki kardeşler kadar As Nodt'un da etkisi var.Şuana kadar gördügümüz Quincylere nazaran As Nodt çok çok iyiydi.

Son bölüm güzeldi ama biraz hızlı geçti gibi gelmişti. Tam 8 manga bölümü kullanmışlar. Bu fazla olmamış mı ya. Mangayı okumadığım için hoşuma gitti ama okuyanlar kesilen sahnelerden şikayetçi olmuş gördüğüm kadarıyla. İki bölüm ayrılabilirmiş bu dövüş için.

Birkaç haftadır biriktiriyordum, son 3 bölümü toplu izledim.

As Nödt ve Gremmy dövüşleri şahane olmuş. Mangada da fena değildi diye hatırlıyorum ama animede çok başka olmuş cidden.

image.png

Slut team...Mangada hiç umursamadığım karakterler olmalarına rağmen animede epey yükseldim. Aşk kızlar.^^ Candice özellikle iyi olmuş.

İlk sezonu çok umursamamıştık ama bu sezon epey verim aldık seriden. Razıyız.

Kubo 0.takım dövüşünü komple retconlamış. Şimdi anime canon, manga filler oldu resmi olarak. 10/10 verim aldık sezondan. Keyifliydi epey. Gelecek sezon daha Aizen'i göreceğiz.

Dövüşler çok iyiydi be.

Bu arada izlediğim sitenin yorumlarına bir bakayım dedim. Millet İchigo yok diye ağlamış.