Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Bleach TYBWA Anime Sohbet&Tartışma Konusu

Nihayet izledim. Farklı oynatıcı denemem lazımmış meğer. :D
Valla eksikleri olabilir ama nazar boncuğu olsun. :D Bayıldım, harika olmuş! :D Valla dönmesine çok sevindim. Animenin dönmesini 2020'de Feindbild'ın bir yazısında dile getirmesinden beri bekliyorum. 2 sene geçti. Nihayet!!! Fanlığım dirildi. :D :D Ne zamandır bir seriyi takip etmiyordum. Hadi bakalım hayırlı olsun.

Bu arada sarı Getsuga dedikleri başta attığı mı? Ondan sonraki bütün Getsuga'lar siyahtı. O ilk attığı düz air slash (Kenatsu denmişti herhalde. Güçlerini geri alınca Ginjou'ya karşı kullandığı) olabilir. Bankai biraz Shingeki Kyojin'in dönüşümüne benzemiş. Bölümün ortasında giren yer de SnK'dakine benziyor. (Shinigami'yi tanıttığı) Mangada tek paneldi bu kurtarma sekansı. :D

Bu arada Number One'ı duymak harika geldi. Müthiş olmuş. :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Quilge gibi dangoz bile karizmanın önde gideni olmuş.
Hikaye şu an mangayla birebir ilerliyor ama savaş başladığında gözükecek galiba Kubo'nun animeye ekledikleri.

Her türlü kral iş.

İkinci bölümü az önce izledim.

Opening ve ending gayet iyi olmuş, özellikle opening.

Açıkçası bölümde eksi çok fazla bir şey göremedim, genel anlamda beğendiğim bir bölüm oldu özellikle yardımcı kaptanın cenazesi hoş olmuş. Yamaji konuşmasa da o hüznü vermişler. Haribel'i falan görmek de nostaljik hisler yaşattı, Hueco Mundo sahneleri çok güzeldi.

Bazı sahneler yine çok uzatılmış gibi geldi, bunun sebebi de geçen bölümden daha az manga sayısı kullanmaları sanırım. Fodder Sternitter'ın dövüşüne bu bölüm de başlanabilirdi. Haribel'in nedimelerini falan izlemek de hoştu tabii ama yanlış hatırlamıyorsam mangada buralar çok kısaydı.

Yhwach'ı Hueco Mundo baskınında Thor gibi, Superman gibi çizmelerine ne desem bilemedim, bi yandan hoş olmuş bir yandan da uymamış. Ancak bölümün başında Yhwach'ın kibir şovunu çok beğendim.

Yine güzel bölüm olmuş, tebrik etmek lazım.

Resmen Byakuya-sama'nın sahnesini kesmişler. Sasakibe hakkında güzel konuşmuştu oysa. Bunun dışında bölüme bir itirazım yok, seyir zevki yüksekti.

Führer'in baskını ihtişamlıydı.
Bazz B'nin Kira'yı teklediği sahne iyiydi.
Hitsugaya'nın bölüm sonunda söylediği şiirde hoşuma gitti.

Yine mangadaki bazı yerleri animeye uyarlamamışlar.

Yamamoto'nun, Chojiro'yu uğurladığı sahne ve arkasından gelen ost efsaneydi. Nihayet 300 bölüm doğru dürüst bir şey yapmayan Genryusai harekete geçti. :D

Müzikle eskisi kadar haşmetli değil ve bu benin epey önemli bir etmen.Bleach'ın en sevdiğim kısım olan ost'lerin en iyi yanlarından birisi de sahnenin verdiği duyguyu artırması idi.Misal İchigo final getsuga kullandığında çalan ost benim tüylerimi diken diken etmisti ilk izlediğimde;

Yhwach vs Yamaji dövüşün hiç beğenmedim.Bu dövüş manga da kesinlikle daha etkileyici idi.En azından orda yamajinin gücü ve tehditkârlığı daha fazla hissediliyordu.

Yamamoto vs Yhwach'ı daha iyi yapabilirlerdi bence de.
Yani kiremit atmak nedir ya şu seviyede? :D Hayır bir de güzel yapsalar bir şey demem belki ama şahsen "The animation bro!" denilecek bir şey olduğunu pek düşünmüyorum.

Dövüş çok kısa geldi. Mangada da kısaydı yanlış hatırlamıyorsam ama bilemedim sanki bir şey eksik gibi. Neyse ya animasyon inanılmaz olmasa da kesinlikle kötü değil hatta nasıl animasyonlar gördüğümü düşününce iyi bence ve kan ile vahşetten kaçınmamalarına sevindim. Saçma sapan sansür görmediğime de memnunum.

İzlerken sanki büyük bir potansiyel çöpe atılıyormuş gibi hissediyorum.Yanlış anlaşılmasın Bleach'i çok seviyorum en sevdiğim animelerden birisi.Naruto'dan sonra ikinci en sevdiğim hatta.Ama sanki çok daha iyi olabilirmiş gibi geliyor bana.Bu eleştiri total bir eleştiri bu arada.Sadece TYBW arkı için değil.

Çok fazla sayıda mükemmel karakterlere sahip Bleach zaten.Animasyon kalitesi ve Ost ler de top tier bence.Fakat karakterlerin işlenisi ve senaryo çok yavan sanki.Tam da tarif edemiyorum ama bir şey eksik gibi.

Mesela son bölüm.Elinde Yamamoto Genryusai gibi belki de tüm anime/manga tarihinin en cool/badass ne deniyosa artık, karakterlerinden birisi var.Adamın her şeyi epik.Çizimi,seslendirmeni,hem kendi hem bankai tasarımı her şeyi mükemmel.Ama böyle mi işlenir bu karakter?Bu mu yani biz bu adamin adam akıllı savaşmasını bir kez bile göremeyecez mi?5. bölüm güzeldi baya, 6. bölüm de ilk 6-7 dakikası müthis bir hyple ile başladı ama sonrası büyük hayal kırıklıgi oldu benim için.

Burada denilene ters düşüp, son bölümü çok sevdiğimi belirteceğim. Çok uzun süredir battle shounen izlemiyorum, o yüzden yeni dövüş sahneleri nasıl durumdadır bilmiyorum ancak Yhwach vs Yamamato'ya bayıldım.

Çizimlere ve animasyon kalitesine önem verildiği ilk bölümden beri ortada. Uzun süredir beklenen, ismi bilinen ve sıkı tempoyla az bölüme sıkıştırılmış bir anime olduğu için bölüm başına harcanan emek ve bütçe yüksek. Yine de son bölümde hoşuma giden sadece göze hitap eden, sadece animasyon kalitesi yüksek olan bir savaş olmamasıydı, artistik seçimler ve incelikler olarak da çok hoştu.

Yamamoto bankai açtığında anlık olarak ateşin parlayıp, daha sonrasında geri oynayan bir patlama şeklinde yok oluşu ve buna uygun olarak tersten patlama/parlama sesi oynaması güzel bir andı. Devamında havanın ton olarak değişmesi, ısı dalgalarının bazı figürleri en ucundan çarpıtması/yamultması, konuşmaların sıcak ve kuru havaya uygun olarak değişmesi, bunaltıcı sıcağı yansıtan ince ve güzel detaylardı.

Tüm bölüm boyunca ateşlerin kulakları sağır eden uğultusu ve sessiz anlar arasındaki dinamik ile iyi oynanmıştı. Bu dinamiğin bankai sahnesi dışında en güzel şekilde yansıtıldığı ve yine hoş bir görsel seçim ile birleştiği bir diğer sahne de Yamamoto'nun yerden iskeletleri kaldırdığı sahne idi. Ateş uğultusunun bir anda kesilip sadece çatlayan kemiklerin sesinin oynanması, iskeletlerin üç boyutlu olarak canlandırılması ile birleştiğinde yaratmak istediği ürperticiliği mangadan da daha iyi bir şekilde yansıtıyordu.

Yamamoto'nun ölüm sahnesinin bölümün geri kalanı gibi anime edilmeyip, mangadaki panelin sanki bir gif haline getirilmiş gibi olması da yine ilginç ve yerinde bir seçenekti. Shihakusho'nun uçlarının oynayış şekli insanın kafasında yanan bir ateşi canlandırıyordu. Sadece ekrandaki bir kaç kan parçasının renklendirilmesi, panelinin geri kalanının siyah-beyaz bırakılması ise iyi bir kontrast yaratıyordu.

Seri benim beklediğimden daha hızlı bir şekilde ilerliyor. İlk bölümdeki temponun, diğer bölümlerde yavaşlayacağını düşünmüştüm ancak her bölüm 5-6 manga bölümünü içeriyor. Normalde böyle bir durumda geride bırakılan çok fazla bilgi, kaybedilen hissiyat ve içerilmeyen yan hikayeler olur. Neyse ki şu ana kadar böyle bir durum yok. Kesilen manga panellerinin bir çoğu geri bakıldığında ihtiyaç duyulmayan veya o an aşırı kaçan anlatım kısımları gibi şeyler. O yüzden normalde yaşanan sorun da yaşanmıyor. Ayrıca mangayı okurken dövüşlerin hep çok uzun sürdüğünü düşünmüştüm, içerik kaybı olmadan ama kısa ve öz şekilde yapmaları hoşuma gitti.

Dileğim serinin böyle devam etmesi.

TYBW çok etkileyici başladı animede, ilk Quincy taarruzu -şuan bulunduğumuz kısım- öncesi mangada daha sıkıcıydı. Son bölüm benim hoşuma gitti, sadece mangada olmayan bir iki aksiyon sahnesi katmaya çalışmışlar ama çok kaliteli değildi. Bol bol CGI kullanılmıştı, Kaka Jumanokushi Daisojin cesetleri biraz tırttı ama Yhwach için kullanıldığı yerler gayet ve gayet iyiydi. Şuan iyi gidiyor ve beklediğimin aksine aksiyon odaklı değiller. Mesela Yamamoto Bankaisini oyunda heyecan ve öfkeyle söylüyor bir aksiyon sahnesinden alınma gibi ancak animede daha sakin, intikamını almasının verdiği hazzı hissediyor gibiydi. TYBW teması bu olacak gibi aksiyon odaklı değiller.

7. bölümü bugün izledim. Efsaneydi. :D Valla hızlı tempoyla, sadece epik ve hikayede önemi olan yerleri göstererek gitmeleri harika karar. Ichigo'nun gelişi mangada da efsaneydi burada da öyle olmuş.

Aizen o hâlde bile Yuha Bahha'nın zaman algısı ile oynayabiliyor.

Şu son 2 bölümdür Zaraki ve Unohana kısımlarını acaip sevdim.Basit işlenmiş bir ilişki vardı aralarında ve hikaye de yüzeyseldi ama nedense çok hoşuma gitti.

10. bölümün ilk kısmını (Unohana vs Zaraki) çok beğendim ama ikinci kısmın komedi ile başlaması beni biraz rahatsız etti.

Zaraki ve Unohana gayet güzeldi. Unohana aslında en güçlü kaptanlardanmış bu arka kadar.

Çok güzel bir kısım başlıyor haftaya.

Renji'nin seslendirmeni değişmiş mi? Bana farklı geldi sesi. Nimaiya'nın sesini de beğenmedim niyeyse.

Bleach'in bu sezonu uzun zamandır izlediğim en güzel şeydi.

Son iki bölümün aynı hafta yayınlanması güzel oldu.Analiz yapmakla falan uğraşmayacam sadece duygularımı dile getirecem.
İnanılmaz keyif aldım.Yani yan karakterler o kadar hoş ki, rasgele biri için 10 bölüm hazırlansa izlerdim kesin.Bu yeni nesil animelerde asla bulamadıgim bir şey.Bunu özellikle Naruto'da hissediyodum ve nispeten de One Piece izlerken.Sanırim Big 3'nin özel olmasının en büyük sebeplerinden biri de bu.

Son bölümde Ichigo da peak anlarından birine ulaştı.Perfect bir müzik ve animasyon kalitesi de eşlik edince zaten daha da etkileyici oluyor.Devamıni da merakla bekliyorum.

Sezonu bitirdim ben de.

Everything but the Rain bölümleri özellikle çok güzel olmuş. İnişleriyle çıkışlarıyla genel anlamda hoş bir sezondu. Yer yer abartıldığını düşündüğüm kısımları olsa da okey benim için, beklentimin ötesindeydi.

Müzikler eski halinde kalsaymış bence daha iyi olurmuş, remake edilmesine gerek yoktu. Bazı karakterlerin seslendirmeleri ise yer yer yapay durmuş, eski tadı alamadım. Ama göze batmıyordu tabii ki.

Masaki çok hoş yansıtılmış gerçekten, İşşin ile aralarındaki ilişki çok güzel işlenmiş.

Yamaji dövüşü bir iki tık daha iyi yapılabilirmiş ama okey benim için.

Mangadakine oranla katlarca fazla zevk aldığımı söyleyebilirim, iyi bir anime işi gerçekten çok değiştiriyor.