Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Soru Bleach Hakkında Sorularınız

Ekstra bişey belirtilmedi. Hachi kido corp’ta olduğundan birbirlerine yakın çalışmadılar da. Arada bi birbirlerini görmüş, tanışmıştırlar. Eskilerin hepsi birbirini tanıyor.

Soi fon hollowlaşma olayından sonra urahara’nın kovulduğunu biliyor. Yoruichi’nin ayrılmasını da ona bağladıysa dolaylı yoldan bu grubu suçluyor olabilir. Onun için tanımadığını söylemiştir. Hachi çünkü kişisel algılamıyor tüm vaizard’ları tanımamış gibi davrandığını söylüyor.

Eğer Ulqiorra, Ichigo'yu delince Inoue gibi herhangi biri Ichigo'yu tetiklemeseydi Ichigo ölür müydü yoksa yine de VL haline dönüşür müydü?

Eğer Ulqiorra, Ichigo'yu delince Inoue gibi herhangi biri Ichigo'yu tetiklemeseydi Ichigo ölür müydü yoksa yine de VL haline dönüşür müydü?
Valla bu sefer de Ishida'ya duygulanıp kalkabilirdi. :D Bilemiyorum ya Ichigo'nun öldüğünü hayal etmek zor sanki. Yani zaten kazanması gerektiğini falan söylüyordu. Belki ondan gaz alıp kalkardı. Ama ölme ihtimali de var tabii.

Hollow ichigo “sakın ölme” diyerek uyarmıştı. İchigo ölünce kontrol ona kaldı benim anladığım kadarıyla. Orihime kolaylaştırmıştır ama o noktada hollow’un yeniden kontrole geçmesi kolaydı.

[img='https://up.mangadudes.com/bleach/221/bleach-13705-d06d87e4cb67b9c4a52117234f785ebe.jpg',left][/img]

Final getsuga antrenmanında da şöyle bi muhabbet geçti aralarında:

[img='https://up.mangadudes.com/bleach/411/bleach-2399873-552fe5dc9a140a8fe0c680cf1b9d6f5c.jpg',left][/img][img='https://up.mangadudes.com/bleach/411/bleach-2399875-ff6dafaa81e91c06381323af1ffb2deb.jpg',left][/img]

Orihime ağlamasa ne olurdu tam bilmiyorum. Ama aralarında geçen konuşmaya bakarsak ichigo ölünce bişeyler olacakmış zaten.

@Hanzo7682 @Nabu

Sajin Komamura'nın insan haline geldiği bölümde büyükbabası ile yaptığı konuşmaları anlayamadım. Size sormak istedim. Bunun klanına ne olmuş da bunlar köpek olmuş.

Ben anladığımız yazıyım da yanlışımı düzeltirseniz sevinirim.

Komamura klanı çok önceden çok kötülük yapmış ve günah işlemiş. Sonra bunlar hayvan cehennemine yollanmış ve orda böyle kurt-köpek olmuşlar. Ve güçleri baskılanmış.

Dedesi şey demişti bizim klanı ilerleten intikamdı diye. Heralde bunlar sinirlenip intikam falan demişler ve SS'e geri dönmüşler. Sajin de dönen nesilden sonra doğmuş çünkü bilmiyor. İnsana dönüşmesi de günahlarını kabullenip kalbini çıkarttığı ayinle oluyor sanırsam.

Bundan sonrasını ise hiç anlamadım. Bu adam kalbini çıkardı ve ölümsüz oldu. O zaman neden Sajin kurta dönüştü? Bir de Sajin hayvana yeniden dönüştüğünde dedesi ölmeyeceksin sessiz bir yaratık olacaksın gibi bir şey demişti. O zaman ölmedi de hayvan cehennemine falan geri mi döndü? Yine dedesi o sessiz yaratığa döndükten sonra klana lanet kusabilirsin gibi bi şey de demişti.

Ben indirip okuduğumdan tr çeviri bulamadım online için.
Burdan (ing) 559'a kadar olan bölümler olması lazım.

@Hanzo7682 @Nabu

Sajin Komamura'nın insan haline geldiği bölümde büyükbabası ile yaptığı konuşmaları anlayamadım. Size sormak istedim. Bunun klanına ne olmuş da bunlar köpek olmuş.

Ben anladığımız yazıyım da yanlışımı düzeltirseniz sevinirim.

Komamura klanı çok önceden çok kötülük yapmış ve günah işlemiş. Sonra bunlar hayvan cehennemine yollanmış ve orda böyle kurt-köpek olmuşlar. Ve güçleri baskılanmış.

Dedesi şey demişti bizim klanı ilerleten intikamdı diye. Heralde bunlar sinirlenip intikam falan demişler ve SS'e geri dönmüşler. Sajin de dönen nesilden sonra doğmuş çünkü bilmiyor. İnsana dönüşmesi de günahlarını kabullenip kalbini çıkarttığı ayinle oluyor sanırsam.

Bundan sonrasını ise hiç anlamadım. Bu adam kalbini çıkardı ve ölümsüz oldu. O zaman neden Sajin kurta dönüştü? Bir de Sajin hayvana yeniden dönüştüğünde dedesi ölmeyeceksin sessiz bir yaratık olacaksın gibi bir şey demişti. O zaman ölmedi de hayvan cehennemine falan geri mi döndü? Yine dedesi o sessiz yaratığa döndükten sonra klana lanet kusabilirsin gibi bi şey de demişti.

Ben indirip okuduğumdan tr çeviri bulamadım online için.
Burdan (ing) 559'a kadar olan bölümler olması lazım.
Benim anladığım kadarıyla olay şuydu:

Sajin’in ataları bi suç işleyince lanetleniyorlar ve beast realm denen yere atılıyorlar. Ama buna dayanamayıp soul society’e canavar halleriyle geri dönüyorlar. Mağaralarda gizlice yaşıyorlar.

Kalp sökme aini kısa süreliğine o lanetle arandaki bağı koparmanı sağlıyor. O sayede orjinal formları olan insan hallerine dönüşüyorlar.
Arkasındaki mantık nedir bilemem ama bunu yaptıktan sonra artık yarı kurt yarı insan değil tam kurt oluyorsun. Tüm güçlerin gidiyor. Lanete kalpsiz hiç dayanamıyor diyedir belki de.

bu beast realm denen şey gerçekten başka boyut mu belli değil bu arada. Hayvana dönüştüler diye öyle söyleniyor olabilir. Budizmde çok kullanılan bi tabir bu. Psikolojik bişey olabilir yani o “realm” denen şey.

Merak ettiğim bir konu var.
İchigonun Aizenle yaptığı son savaşta geçtiği formun aslı nedir.
ichigonun babası bu formu zamanında kullandığını söylüyor bu kalıtsal bir durum mu yoksa bütün shinigamilerde böyle bir son form gibi bişey mi var.
Aizene tek atması sebebiyle çok güçlü olduğunu düşündüğüm bu formu neden son arc ta hiç gömedik.

Moderatör tarafında düzenlendi:
son arc ta hiç gömedik.
Son arc'ta Ichigo'nun bankaisini de göremedik ki bunu görelim. Görsek bile sonrasında güçleri tekrar kaybolurdu. Demek ki kendi gücü yetiyodu heralde. Ama göremedik işte.

Bu sitede ne olduğu az çok yazıyor.

ichigonun babası bu formu zamanında kullandığını söylüyor bu kalıtsal bir durum mu yoksa bütün shinigamilerde böyle bir son form gibi bişey mi var.
Babası kullandım demedi. Biliyorum dedi. Zaten kullansa onun da Shinigami güçleri giderdi. Ama onunki başka sebeplerden gitti.

Kalıtsal mı bilemedim. Hiç böyle düşünmemiştim.
Ama tüm shinigamilerde yok.

Daha iyi bilen biri verir cevap.

Attığın yazıyı okudum orda şöyle bir şey yazıyor.
'Aslında karşısında duran kişinin kendisinin Quincy güçleri olduğunu ve Zanpakutō'yu ona nasıl kullanacağını içindeki hollow'un gücünü kullanarak öğretmeye çalıştığını açıklamıştır. '
Yani aslında kullandığı nihai getsuga formu Quincy ve hollow güçleri kırması bir yetenek ama babası bunu nerden biliyor hatta animede bir yerde şöyle diyor zamanında benim Engetsum da öğretmek istememişti diyor burda bir çelişki var açıkcası anlamadığım nokta bu benim.

Yinede cevapladığın için teşekkür ederim.

Bir türlü tam çekemedi bu seri beni kendisine nedense. Nerede kaldığımı tam hatırlamıyorum o yüzden en baştan izleyebilirim. Üç Büyüklerden biri olduğuna göre bir Naruto veya One Piece kadar iyi olmalı herhalde.

Merak ettiğim bir konu var.
Aizene tek atması sebebiyle çok güçlü olduğunu düşündüğüm bu formu neden son arc ta hiç gömedik.
Arkadaşın attığı sayfada var mı bilmiyorum bende açılmıyor. Altta attığım sayfada İ wont tell you “lets fight together” dediği yere dikkat et. Aizen’e karşı kullandığı gücü alırkenki sahne o.
Anladığım kadarıyla ichigo’nun kendi gücü değildi o. Manga sonunda gördüğümüz hali kendi gücüydü. Aizen’den ayrı boyuta çıkan hali ise içindeki güçlerle birleşmiş hali sanırım.

[img='https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRyCznEHvJBuIRblO1nP4Ev0mZK3QkmprA9Ug&usqp=CAU',left][/img]

İçindeki tüm güçlerle yani farkında olmasa da quincy güçleriyle bile birleşiyor orda sanırsam. Bu teknik her karakterde aynı etkiyi yaratmaz bu yüzden. İsshin veya başka bi kaptan bunu yapsa zanpaktousuyla birleşir. İchigo ise içinde ne varsa her şeyle birleşti sanırım orda. Zaten giren çıkan belli değil her şey var içinde.

Anladım yani bu bi nevi shinigamilerin kullanabildiği bir son güç. Yani ichigo shinigami olduğu için bu tekniği kullanabildi ama sadece zanpaktousu ile değil içindeki hollow ve quincy güçleride birleşti dediğin duruma göre bu şekilde bir çıkarım yapılabilir herhalde anca ama sonuç olarak bu konu biraz muamma sanırsam :)