Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Soru Bleach Hakkında Sorularınız

Arrancar olayı hogyokuyla alakalı bir olay, düşük seviye hollowlar da arrancara dönüşebilmişti. Vasto lordlar da arrancar oldular Halliber gibi.
Biraz uzun zaman önce bakmıştım da hocam o yüzden hatırladığım kadarı ile diyeyim.

Bence en güçlüdür. Bir salınımla zaten güçler katlanıyor.

Halliber vasto lord mu? Bir vasto lorda göre güçsüz değil mi? Hatırladım kadarı ile arrancar olmadan önce düşük seviyeli arrancardan dayak yiyordu.

Hocam pek sanmıyorum.
Vasto Lorde olanlar çok daha güçlü diye biliyorum. Sanırım serideki tek Vasto Lorde İchigo'ydu.
Yine de bir soralım uzmanına.
@Feindbild

Starrk, Barragan, Harribel ve Ulquiorra bunlar Vasto lord. Ama aralarından sadece Harribel'in Vasto Lorde olduğu kesin olarak biliniyor diğerleri ile ilgili resmi bir bilgi yok.

Başlamadan önce şunu diyeyim, kesin olarak doğrulanmış bir tane bile Vasto Lorde yok. Kesin ve kısa cevap verilebilecek bir konu değil. Prensip olarak, herhangi bir konuya yaklaşırken, kaynakları iyi kontrol etmek gerekiyor. Bleach konusunda internette çok fazla dedikodu var ve insanlar çok kesinmiş gibi konuşuyor. Ancak olaya doğru yaklaşan kişi sayısı ve sağlıklı bilgi çok az. Bunun ilk sebebi, Kubo'nun bir çok şeyi doğrudan bilgi halinde vermemesi ve muğlak bir dil kullanması. İnsanların kendileri sonuçlara ulaşmalarını bekliyor. İkinci sebepse, databooklar ve röportajlar gibi şeylerin İngilizceye düzgün çevrilmemiş olması. Bu yüzden kaynaklara ulaşmada bir sıkıntı var. Sonuç olarak, kimlerin Vasto Lorde olduğunu kesin olarak bilmiyoruz fakat elimizde iyi tahminler var.

Öncelikle, Unmasked databookundan öğrendiğimiz kadarıyla şu var. Hem Japonca, hem İngilizce, hem de Türkçe hallerini vereceğim.

構成メンバーは大虚の最上位である「バァストローデ」級がほとんど。

"[The espada] are comprised almost entirely of the highest level of Menos Grande, the Vasto Lorde level."

"[Espadalar] neredeyse tamamen Menos Grande'nin en yüksek seviyesinden, yani Vasto Lorde seviyesinden oluşuyor."

Farklı çeviriler arasından, anlamın kaybolmadığı en düzgün çeviri bu.

https://www.reddit.com/r/bleach/comments/4yrnhy/vast_lorde/d6remgh/

https://boards.fireden.net/a/thread/142324147/#142349454

https://www.reddit.com/r/bleach/com...callers_cfyow_ii_part_11_translation/ehpws8n/

Bu cümleyi üç türlü yorumlayabiliriz.

1) Espadaların çoğu, Arrancara dönüştürülmeden önce Vasto Lordeydiler.

2) Arrancara dönüştürülmeden önce, bildiğimiz üç Menos grubu içinden, Vasto Lordeler en fazla olanıydı. Mesela, 5 Vasto Lorde, 4 Adjuchas, 1 tane de Gillian.

3) Arrancarlaştırılmış Espadaların çoğunluğu, Vasto Lorde güç seviyesindeydi.

Şimdi, kimlerin Vasto Lorde olabileceğine geçelim. 3 numaralı Espada olan Harribel'in Arrancar olmadan önce bir Vasto Lorde olduğunu söyleniyor çünkü mangada böyle bir şey olmasa da, animede böyle bir şey gösterildi. Doğru olma ihtimalini yüksek buluyorum çünkü animede bu kadar kritik bir bilginin yanlış verilmesi akla yatkın değil. Ancak yine de kesin bir doğrulama değil.

Peki Vasto Lorde dediğimiz varlıklar nasıl şeyler? Bunun için 197. bölüme bakmalı. 3 tür Menos tipi var, gördüğümüz devasa yaratıklar olan ve en güçsüz tip olan Gillian. Daha küçük ama gene yaratığımsı bir forma sahip olan Adjuchas. Ve aşağıda açıklayacağım, en güçlü tip olan Vasto Lorde.

0197-016.png

https://mangalife.us/read-online/Bleach-chapter-197-page-16.html

Sadece orta paneli çeviriyorum.

"Bir de Vasto Lordeler var. Menos'un en yüksek sınıfı. Hollowlara göre oldukça küçüktürler, yaklaşık insan boyutundadırlar. Hueco Mundo'da bunlardan sadece bir kaç tane bulunmaktadır."

Bu betimlemenin yanısıra orta panelde gösterilen insansı form, animede gösterilen Hallibel'in insansı formu, pek çok kişiyi şu sonuca ulaştırmıştır: insan gibi görünen ve aşırı güçlü olan hollowlar, Vasto Lorde'dir.

Mantıksal bir sonuç.

Bunlardan birisi Ulquiorra. UNMASKED'de geçen, benim de Türkçeye çevirdiğim Ulquiorra'nın köken hikayesine göre, Ulquiorra bir arrancar olmadan önce de insansı bir forma sahipti. Aynı zamanda aşırı güçlü olması ve hiçbir hollowun ulaşamadığı bir forma ulaşması, bunu oldukça destekliyor. 4 numara olmasına takılmayın, son formunda en güçlü Hollow olabilir.

Birçok kişiye şaşırtıcı gelebilir ama Vasto Lorde adaylarından birisi de 5 numaralı Espada olan Nnoitra. 309. bölümde, Arrancar olmadan önceki formu gösteriliyor ve bir insana benziyor. Ancak çizim muğlak ve ilk dörtlü kadar güçlü bir Espada değil.

bleach-2405915.jpg

Bir diğer aday, şaşırtıcı olmayan bir şekilde Barragan. Çok güçlüydü, Hueco Mundo'nun "kralıydı" (gerçi bu en güçlü olduğu anlamına gelmiyor) ve Arrancar olmadan önceki formu insansı bir form.

Diğer bir aday, doğal olarak 1 numaralı Espada olan Starrk (ve "partneri" Lilynette). Birinci seviyede ve mangada gördüğümüz kadarıyla, Arrancar olmadan önce de formu insansı bir şeymiş. Hatta maskesini bile göremiyoruz ve bu yüzden Aizen'le tanışmadan önce bile bir Arrancar, yani doğal bir Arrancar olduğunu düşünenler var.

Şunu da eklemek isterim. Ulquiorra'nın 345. bölümde yaptığı bir konuşmaya göre, 4. espadadan daha yukarıda olanların salınım yapması yasak çünkü bunlar Las Noches'i yok edebilecek kadar güçlü.

https://mangalife.us/read-online/Bleach-chapter-345-page-8.html
https://mangalife.us/read-online/Bleach-chapter-345-page-9.html

Kısacası Vasto Lorde oldukları hakkında elimizde düzgün kanıt olan kişiler şunlar.

- 1 numaralı Espada, Coyote Starrk

- 2 numaralı Espada, Baraggan Louisenbairn

- 3 numaralı Espada, Tier Harribel

- 4 numaralı Espada, Ulquiorra Cifer

İlk grup kadar olmasa da, Vasto Lorde olma ihtimali hakkında kanıt olan kişi.

- 5 numaralı Espada, Nnoitra Gilga

Vasto Lorde olmadığı kesin olan Espadalar.

- 6 numaralı Espada, Grimmjow Jaegerjaquez (Flashbacklerde bir Adjuchas olduğu gösteriliyor)

- 9 numaralı Espada, Aaroniero Arruruerie (Espadalar arasındaki tek Gillian olduğunu söylüyor)

Herhalde Espadalar arasında en çok kafa karıştıran isim Yammy'dir. Açıkçası onun ne olduğu hakkında benim de bir fikrim yok ve pek araştırmadım. Ancak Nnoitra veya Yammy'den en azından birisinin Vasto Lorde veya Vasto Lorde seviyesinde olması gerekli çünkü UNMASKED databookunda edilen laf var. En az 5 Espada, ya VL ya da VL seviyesinde olmalı.

Bir not olarak, yukarıda bahsettiğim çok güçlü olma ve insansı bir forma sahip olma olayından dolayı, pek çok kişi, Ichigo'nun Ulquiorra savaşındaki formuna da Vasto Lorde formu der.

Kıssadan hisse, insanların size birincil veya ona en yakın olan bir kaynak göstermeden dediği şeylere inanmayın :D Her zaman kaynak isteyin ve arayın. Benim araştırma yaparkenki mantığım, düzgün bir kaynak bulana kadar kanıtlamaya çalıştığım şeyin yanlış olduğudur (bilimde buna sıfır hipotezi denir). Çıkıp burada size kaynak göstermeden veya milletin dedikodusunu kaynak göstererek bir cevap atsaydım, bunun yanlış olduğunu kabul etmem gerekirdi. Olması gereken de bu, yoksa insan yanlış bilgi içinde kalıyor.

Not: Önceki mesajlara bakarken gördüm, Vasto Lordelerin nasıl oluştuğunu kimse bilmiyor. Doğuştan olabileceği sadece bir karakter tarafından yapılan bir spekülasyon. Doğrulanmış bir şey değil. Ancak sadece diğer hollowları yiyerek ulaşılamayacağı, Grimmjow'un tecrübesinden biliniyor.

@Ascalon @Muhammed @ugur_tatli @Death

5. espadadan daha yukarıda olanların salınım yapması yasak çünkü bunlar Las Noches'i yok edebilecek kadar güçlü.
4. espada olması lazım hocam hatta kesin öyle Ulquiorra kendisi söylüyordu.
Hocam databookun linkini verir misiniz? Düzgün kaynak arıyorum ama yok.

Bu arada hocam Las Noches'in alanını hesapladım da yanlışım yoksa 172.800 kilometrekare. Bu bizim İç Anadolu falan herhalde. Bunu Ülke seviye feat diyebilir miyiz?
Benim anlamadığım nokta burası Ulquiorra ilk formunda Las Noches'i yok edebilecek kadar güçlüyse sonraki dönüşümü de ondan güçlüyse zaten sadece Ulquiorra Ülke seviye değil mi?
Bu arada hocam Bleach'de her dönüşüm önceki halinin 10 katı falan diye bir algı varmış galiba sanırım animede falan bahsedildi ama hatırlayamıyorum neden bir sonraki dönüşüm öncekinin 10 katı benim bildiğim sebep mi? Size zahmet biraz fazla soru sordum ama cevaplarsanız sevinirim.

@Feindbild

@Muhammed

Ülke seviyesi vb. feat bilmiyorum ve ilgimi çeken bir konu değil. Kurgu eserlerin bu kadar dar kalıplara sokulmaya çalışılmasını saçma ve dürüst olmak gerekirse aşağılayıcı buluyorum. Yani, başkasına sorman gerek bunu.

Evet, dördüncüden ötede olanlar içinmiş. Ben yanlış anlamışım cuatro kelimesini. Düzelteyim onu.

Yok edileceği söylenen şey bütün Hueco Mundo değil, Las Noches. 172 bin kilometre kare değil, Aizen'in harekat üssü. Aşağıda resmini attım.

[img='https://cdn.discordapp.com/attachments/410455609029427201/582593414059524106/Hollow_Night_Palace.png',none,626][/img]

Databook'un doğrudan bütün bir çevirisi yok. Kısım kısım çevirileri var ve bir şey bakacağım zaman, ben de neti aratıyorum. Fan çevirileri olduğu için birbirleriyle karşılaştırıyorum ve en sağlıklı olduğunu düşündüğümü seçiyorum. Bir yere kimi kısımlarını yedeklemiştim ama şu an nerede hiç bilmiyorum :D

10 kat olayına gelirsek, serinin ilk 100 bölümünde, Ichigo bankai almadan önce söylenmişti. 120. bölümde Yoruichi söylüyor bunu.

0120-010.png

"Zanpakuto'nun kombat yetenekleri açısından, shikai ve bankai arasında... kişinin yeteneklerine ve eğitimine bağlı fakat... genel olarak 5-10 kat fark var."

Yani sadece shikai ve bankai arasındaki fark için söylenmiş bir şey. Aynı zamanda bir genelleme ve kişilerin yetenekleri ile eğitimlerine bağlı olarak değişiyor. Gördüklerimiz de bunu doğruluyor. Kişilerin bankaiları oldukça çeşitli. Bleach zaten hikaye anlatımı olarak muğlak kalmayı, Çehov tarzını seviyor. Böyle bir seride matematiksel bir formülle her şeyin açıklanması mantıksız olurdu.

Ülke seviyesi vb. feat bilmiyorum ve ilgimi çeken bir konu değil. Kurgu eserlerin bu kadar dar kalıplara sokulmaya çalışılmasını saçma ve dürüst olmak gerekirse aşağılayıcı buluyorum. Yani, başkasına sorman gerek bunu.
Tamam hocam saygı duyarım.

Kalan her şey için de teşekkürler ^^

Tier Harribel eğer vasto lord ise bu durumda vasto lordların güç seviyeleri çok da güçlü olmuyor demektir yani en güçlü vasto lordlar
Ichigo'nün dönüştüğü o form ise en güçsüzleri de Tier Harribel gibi bir şey mi oluyor. Tier Harribel vasto lordların güç seviyesini düşürüyor çünkü Tier Harribel vasto lord iken düşük seviyeli bir arrancar tarafından dökülüyordu.
Hitsugaya, 10 vasto lordun soul society yok edebileceğini söylemişti yani bu durumda Ichigo'nun vasto lordu hali ile Tier Harribel vasto lord halinin ortalamasını almamız gerekir değil mi? (yoksa tüm vasto lordlar Tier Harribel gibiyse o zaman o kadarda güçlü değiller)

Tier Harribel eğer vasto lord ise bu durumda vasto lordların güç seviyeleri çok da güçlü olmuyor demektir yani en güçlü vasto lordlar
Ichigo'nün dönüştüğü o form ise en güçsüzleri de Tier Harribel gibi bir şey mi oluyor. Tier Harribel vasto lordların güç seviyesini düşürüyor çünkü Tier Harribel vasto lord iken düşük seviyeli bir arrancar tarafından dökülüyordu.
Hitsugaya, 10 vasto lordun soul society yok edebileceğini söylemişti yani bu durumda Ichigo'nun vasto lordu hali ile Tier Harribel vasto lord halinin ortalamasını almamız gerekir değil mi? (yoksa tüm vasto lordlar Tier Harribel gibiyse o zaman o kadarda güçlü değiller)
Sadece animede gösterilmiş bir şeyi %100 kanon olarak kabul etmemek gerek. Halibel'in Vasto Lorde (lord değil) olduğu doğrudur, büyük ihtimalle Apacci, Mila Rose ve Sung-Sun ile arrancar olmadan önce tanışması da doğrudur. Hatta Aizen'le tanışması da, Aizen'in onu bir sıkıntıdan kurtarması şeklinde gerçekleşmiş olabilir. Bunlar İngilizce'de "reveal / ortaya çıkarma" denilen şeyler. Hikaye hakkında önemli bilgi noktaları. Ancak gösterilenlerin geri kalanı, yani detaylar, pek önemli değil. Hatta dikkat çektiğin gibi mantıksız olabiliyorlar.

Hitsugaya'nın dediğini de tanrısal bir bilgi olarak alma. Hitsugaya sadece bir karakter ve Aizen, Espadaların onu hayal kırıklığına uğrattığını zaten söyledi. Performanslarını da gördük. Harribel hariç hiçbirisi düşmanını yenemedi (düşmanını yenebilmiş tek Espada zayıf mı diye tartışmamız da ayrı ironik :D ). Hatta 9 numara bir teğmen tarafından yenildi. Rukia sıradan bir teğmen olmasa da, o zaman bir kaptan seviyesinde değildi.

Şimdi, animenin mantığıyla, bir Vasto Lorde'nin bir teğmenden zayıf olduğunu mu iddia etmeli? Saçma elbette.

Not: Bu arada şu -de -da eklerine dikkat edelim lütfen. Ayırmakta sıkıntı yaşanıyorsa, şu rehber yardımcı olacaktır.

Düzenleme: Bu arada, dediği geçerli olsaydı bile, en güçlü gördüğün ve en zayıf gördüğünü alıp, bunların ortalamasını almak, sana düzgün bir bilgi vermez. Şöyle düşün. Elinde 5 örnek var. Bunların sahip olduğu değerler 90, 91, 92, 93, ve 3. Bu grubun sahip olduğu ortalama değer bariz bir şekilde 48 değil. Bütün değerleri toplayıp beşe bölmen gerek. O da 73.8 ediyor. Daha da öteye gidip, 3 değerinin bir istisna olduğunu belirtip, onu yok sayarsan, grubun değerinin 91.5 olduğunu da söyleyebilirsin.

Ha, Bleach ve diğer pek çok seri zaten böyle sayısal bir mantıkla açıklanamaz ama belirtmek istedim.

Yani şimdi burdan anladım kadarı ile vasto lorde'nin güç seviyesinin bilinemiyeceği mi?

Bir de şurada:
Feindbild' Alıntı:
Harribel hariç hiçbirisi düşmanını yenemedi (düşmanını yenebilmiş tek Espada zayıf mı diye tartışmamız da ayrı ironik
biggrin.png
). Hatta 9 numara bir teğmen tarafından yenildi.
ne demek istediniz anlamadım.

Halibel'ın geçmişinden bahsettiğim o anime'deki olayları önemsememeli miyiz? Bunlar manga da gerçekleşmedi mi?

Retcon da olabilir, başta belki Kubo vaste lordeları çok daha güçlü tasarlayıp ardından neflemek durumunda kalmış olabilir.
Okuyucuya kalmış bazı şeyler. Hitsugaya'nın dedikleri hâlâ gerçekliğini koruyor mu korumuyor mu sana kalmış.

Retcon da olabilir, başta belki Kubo vaste lordeları çok daha güçlü tasarlayıp ardından neflemek durumunda kalmış olabilir.
Aynen. Ayrıca @Death sen varsaymışsın şu anda kimsenin Vasto Lorde olup olmadığı 100% belli değil.

Hitsugaya'nın dedikleri hâlâ gerçekliğini koruyor mu korumuyor mu sana kalmış.
Direk karakter tarafından söylenmiş yani gerçekliğini koruyordur.

Bu arada Harribel sadece Hitsugaya'yla mı dövüşmüştü? Çünkü: Hitsugaya daha önce Vasto Lorde olanlar kaptan sınıfından güçlü demişti. Bu Harribel'in Vasto Lorde olduğu teorisini çürütür.

Biraz geç oluyor sanırım. Ama espadalar vaste lord seviyedi için fena değillerdi. Tahminen konuşursak ilk 4 numara vaste lord’dur derim ben. Çünkü nnoitra flashbacklerde bi hollow grubu katlettiğinde nel’e “aralarında vaste lord olsa zaten öldüremezdim. Bu adamlar aizen’in işine yaramaz” diyordu. Ama seviyesine bakarsak nnoitra vaste lord olabilirmiş gibi geldi bana.

Direk “güç seviyesi” olarak bakarsanız grimmjow’dan itibaren espadalar ortalama bi kaptanın üstünde. Zaraki göz bandı varken bile bankaili kaptanlarla dövüşebilen hatta kazanabilen biri (düşük seviye kaptanlardı ama kaptanlardı). Bu zaraki nnoitra’yı kesemiyor. Dövüş sırasında seviyesi artıyor.

Yani kaptan seviyesiyken daha da güçleniyor. Bunun üstüne göz bandını da çıkarıp gücünü katlıyor baya. Ama nnoitra’nın salınımı o kadar güçlü ki 6 kolu varken 1 kolu göz bandı olmayan zaraki’yi durdurabiliyor. Bu zaraki kesinlike güç seviyesi açısından çok yüksek. Ama nnoitrayla arasında çok fark vardı. Zaraki bi anlığına potansiyeline kavuşunca direk tek attı. Ama nnoitra bi kaptandan çok yukarda olduğunu gösterdi kesinlikle.

Yani salınımlı nnoitra>>göz bandsız zaraki>>kaptan yenen zaraki diyebilirsiniz.

Harribele baksak kadın hitsugaya’yı salınımsız yeniyordu. Dostlarını baş kaptanın indirdiğini gördüğünde hitsugaya’yı hemen indirmek için salınıma geçiyor. Çabuk bitsin diye yani ve söylüyor da bunu.
Dövüşte her açıdan harribel üstündü hitsugaya’dan. Kadın hitsugaya’ya değil de zanpaktou’ya yenilmiş gibiydi. Hitsugaya henüz o zanpaktouya layık biri değil.

Barragan zaten kendi gücüne yenildi. Yorum yok ona.

Starrk ise gerçek salınımını yapıp tek vücut olduğunda elleri cebindeyken 2 tane vaizard yeniyor. Bizzat tousen bu maskelerin bankai kadar güç verdiğini söyledi. Ve madke takıp bi bankaiye karşı üstün savaşarak kanıtladı bunu. Bi vaizard bankai ichigo’dan güçlü grimmjow’la dövüşerek gösterdi bunu.

Bu 2 vaizardda hem maske hem shikai var. Starrk elleri cebindeyken yeniyor ikisini. Vaste lord’a kaptan+ denmiş adam 2 kaptanı eli cepte alıyor.

Fiziksel görünümlerine bakarsak ilk 4 vaste lord gibi. Sadece nnoitra kesin değil. Güçlerine bakarsak ilk 5 ortalama kaptan seviyesinin üstünde olduğundan vaste lord denebilir.

@Hanzo7682 İchigo'nun Hollow halinden bahsetmedin. Bu arada bunlar varsayımdan öteye gidemiyor. Birkaç standardı karşılayabilseler de bu kesin olarak Vasto Lord olduklarını kanıtlayamaz.

Not: Foruma hoş geldin.

O yüzden “tahminen” yazdım en başta. Direk kimin vaste lord olduğu mangada söylenmedi hiç. Kubo’nun açıklamaları var sadece. Tahmin yürütebiliyoruz anca. “Espadaların Çoğu vaste lord” dediyse minimun 4 vaste lord olması lazım. 4-3-3 şeklinde 3 menos çeşidine dağıtırız. Veya gillian’ların espada olması saçmaysa nnoitra ve belki 0 numara da dahil olur.

Görünüş olarak hollowken insan gibiyseler vaste lord olma ihtimalleri baya yüksek. Üstüne “vaste lord>kaptan” denmişken 2 kaptan yetmiyorsa Vaste lord olma ihtimalleri yüksektir diyebiliriz bence.

Ulqiorra “ben iyileşme gücümü kaba kuvvet için feda etmedim” demişti. Ona rağmen yaralanmadan kaptan seviyesinin üstündeki ichigo’yu eziyordu. Nnoitra kaptan+ seviyesi zarakiyi göz bandını da çıkarmışken üstündü vb vb. Güçleri uygun, görünüşleri uygun. Başka diyebileceğim bir şey yok benim.
Starrk zaten insan gibiydi direk. Hollow’a benzer hali yoktu. Yaklaşanlar ölüyor diye vücudunu bölmüş ama hala yaklaşanlar ölüyor. Onun vaste lord olduğundan %100 eminim şahsen. Ama dediğim gibi mangada net söylenmedi.

İchigo’nun maskesi sürekli değişti. Soul society’de farklıydı, antrenmandan sonra farklıydı falan değişti baya. Maske antrenmanında full hollow’a dönüştüğü zaman da görünüşü farklıydı. Canavar gibiydi, büyüktü, kuyruğu vardı. Vaizardlar oyalayabiliyordu.

Ulqiorra karşısında ise hiç görmediğimiz bi şekle girdi ve insana çok benziyordu. İyileşme gücü de ulqiorra’nın bile üstündeydi. O dönüşümden sonra maskesi de yine değişti. Bu yüzden vaste lord’dur diye tahmin ediliyor. Zaten gillian’ın üstünde 2 tip menos var. Kaç kere değişti o maske. O kadar evrimden sonra en son vaste lord olmuştur diye tahmin ediliyor. Mangada vaste lord’dan bahsedilirken verilen gölge şekli de çok benziyor ichigo’nun o formuna.

Vaste lord dediğimiz şeyler evrimle çıkılıyor mu belli değil. Bu yüzden ichigonun içindekine vaste lord demek zor. Ama şekli benzediğinden, gücü de uçuk olduğundan okuyucular tarafından öyle isimlendirildi.

Hoşbulduk.

O yüzden “tahminen” yazdım en başta. Direk kimin vaste lord olduğu mangada söylenmedi hiç. Kubo’nun açıklamaları var sadece. Tahmin yürütebiliyoruz anca.
Aynen.
nnoitra ve belki 0 numara da dahil olur.
Nnoitra olabilir.

Üstüne “vaste lord>kaptan” denmişken 2 kaptan yetmiyorsa Vaste lord olma ihtimalleri yüksektir diyebiliriz bence.
Evet ama ben Yami'nin dönüşümünde pek insansı bir yan göremedim.

Ulqiorra “ben iyileşme gücümü kaba kuvvet için feda etmedim” demişti. Ona rağmen yaralanmadan kaptan seviyesinin üstündeki ichigo’yu eziyordu. Nnoitra kaptan+ seviyesi zarakiyi göz bandını da çıkarmışken üstündü vb vb. Güçleri uygun, görünüşleri uygun. Başka diyebileceğim bir şey yok benim.
Ulquiorra Vasto Lord olma ihtimali en yüksek olan kişi. Tabii bu benim düşüncem. İki salınım yapabilen bir tek o vardı ve İchigo'ya Blitz atmıştı. Gerçi başka atanlar da var ama İchigo o seviyedeyken pek atan olduğunu hatırlamıyorum.

Starrk zaten insan gibiydi direk. Hollow’a benzer hali yoktu. Yaklaşanlar ölüyor diye vücudunu bölmüş ama hala yaklaşanlar ölüyor. Onun vaste lord olduğundan %100 eminim şahsen. Ama dediğim gibi mangada net söylenmedi.
Bu Ulquiorra'dan sonraki en yüksek ihtimal gibi geliyor.

Ulqiorra karşısında ise hiç görmediğimiz bi şekle girdi ve insana çok benziyordu. İyileşme gücü de ulqiorra’nın bile üstündeydi. O dönüşümden sonra maskesi de yine değişti. Bu yüzden vaste lord’dur diye tahmin ediliyor. Zaten gillian’ın üstünde 2 tip menos var. Kaç kere değişti o maske. O kadar evrimden sonra en son vaste lord olmuştur diye tahmin ediliyor. Mangada vaste lord’dan bahsedilirken verilen gölge şekli de çok benziyor ichigo’nun o formuna.
Ulquiorra ile dövüştükten sonra zaten sözde hepsinden güçlü olan Yami'ya bir Getsuga atınca Yami mal oldu. Tabii sonra gene stabilliğini kaybedince Yami'den dayak da yedi ama...

Bu arada Ulquiorra vs İchigo'da Orihime'nin tek repliği "Kurosaki-kun" 15 kere dedi bir bölümde. İnsanın sinirine dokunuyor artık.

Vaste lord dediğimiz şeyler evrimle çıkılıyor mu belli değil.
Bu arada baştan aşağıya evrim zaten orası. Gillian'dan Adjuchas'a daha yukarıda Vasto Lord'a falan dönüşülüyor. Tabii sen galiba karakter evriminden bahsediyorsun.
:D

Ulqiorra’nın gücü hollow türünden ziyade arrancar gücüyle alakalı gibiydi. Yani kendisi hollowken diğerlerinden güçlüydü diye değil kılıcını 2 kere salmayı öğrenmiş diye daha güçlü gibiydi bence. Bi gillian arrancar olunca bi adjuchas’ı yenebiliyorsa mesela bi adjuchas arrancar kılıcını 2 kere salınca bi vaste lord arrancar’ı geçebilir doğal olarak. Yoksa ulqi’nin normal hali de çok güçlü olurdu. ulqi adjuchas demiyorum yanlış anlaşılmasın. İyileşme gücünü feda etmemesine rağmen ilk salınım bile o kadar güçlüyse vaste lord’dur derim ben.

Bana sorarsan yammy’nin 0 olma sebebinin 2 sebebi olabir.
1- potansiyel. Heuco mundo arc’ı boyunca adam yedi içti uyudu güçlenmek için. Yaralanıp sinirlendikçe de güçlenmeye devam ediyor. Fazla güçlenme şansı vermezsen ezikken ölüyor ama bıraksan baya güçlenebilir.
2-reiatsu. Aizen güçlere bakıp kim kimi yener diye hesapla uğraşacağına direk reiatsuya göre sıralamış olabilir. Yammy vücudu büyük olduğundan saldırıları kontrolsüzdü. Ceroya harcadığı reiatsu miktarını küçük bi cero’ya koysa kaptanları toz edecek belki de. Ama kendi boyunda cero attığı için reiatsusu saldırı gücünden ziyade cero’nun büyüklüğüne gidiyor. defans da aynı. Reiatsuyla vücut sertleştiriyor bunlar. İnsan boyunda adamla dağ boyunda adamın vücudunu sertleştirmek aynı değildir. Yammy çok rahat kesiliyordu. Vücudu insan kadar olsa ama reiatsusu aynı olsa zarar görmezdi belki de. Yani adamda reiatsu bol ama kullanamıyor.

Starrk ichigo’nun önünden orihimeyi aldı ve çölün ortasında yok olup saraydaki aizenin yanına gitti direk. Salınımsız olduğu halde kimsenin göstermediği bi hız göstermişti. Starrk da speedblitz atardı gibi görünüyor.

Vaste lord’lar direk öyle doğuyor olabilir. O yüzden dedim onu. Adjuchas’lar yeterince hollow yerlerse vaste lord olabileceklerine inanıyorlar. Nel de nnoitra’ya ezik hollowlar için “biz de zamanında böyleydik” demişti ama nel vaste lord mu emin değilim.
Belki evrimle oluyordur. Hollow’lar inanıyor çünkü buna. Ama starrk öyle doğmuş gibiydi. Belki öyle doğdu diye hiç maske gibi bişeyi yoktu. Madkeli insan boyutundaki hollowlar evrimle öyle oldu belki de. Belki sadece starrk özeldir emin değilim ondan. Ama hiç hollow yemiş de o seviyeye çıkmış gibi görünmüyordu starrk.

Genel olarak ilk 3 espada ezik göründü diye vaste lord olup olmamalarından şüpheleniyorsan bunun en büyük sebebi anime olabilir. Animede baya ayıp ettiler bu karakterlere. Özellikle starrk’tan nefret ediyorlardı galiba. Uçurum var manga ve anime arasında.