Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Soru Bleach Hakkında Sorularınız

Ulqiorra’nın gücü hollow türünden ziyade arrancar gücüyle alakalı gibiydi. Yani kendisi hollowken diğerlerinden güçlüydü diye değil kılıcını 2 kere salmayı öğrenmiş diye daha güçlü gibiydi bence. Bi gillian arrancar olunca bi adjuchas’ı yenebiliyorsa mesela bi adjuchas arrancar kılıcını 2 kere salınca bi vaste lord arrancar’ı geçebilir doğal olarak. Yoksa ulqi’nin normal hali de çok güçlü olurdu. ulqi adjuchas demiyorum yanlış anlaşılmasın. İyileşme gücünü feda etmemesine rağmen ilk salınım bile o kadar güçlüyse vaste lord’dur derim ben.
Sonucuna ben de Vasto Lord derim.

Bana sorarsan yammy’nin 0 olma sebebinin 2 sebebi olabir.
1- potansiyel. Heuco mundo arc’ı boyunca adam yedi içti uyudu güçlenmek için. Yaralanıp sinirlendikçe de güçlenmeye devam ediyor. Fazla güçlenme şansı vermezsen ezikken ölüyor ama bıraksan baya güçlenebilir.
2-reiatsu. Aizen güçlere bakıp kim kimi yener diye hesapla uğraşacağına direk reiatsuya göre sıralamış olabilir. Yammy vücudu büyük olduğundan saldırıları kontrolsüzdü. Ceroya harcadığı reiatsu miktarını küçük bi cero’ya koysa kaptanları toz edecek belki de. Ama kendi boyunda cero attığı için reiatsusu saldırı gücünden ziyade cero’nun büyüklüğüne gidiyor. defans da aynı. Reiatsuyla vücut sertleştiriyor bunlar. İnsan boyunda adamla dağ boyunda adamın vücudunu sertleştirmek aynı değildir. Yammy çok rahat kesiliyordu. Vücudu insan kadar olsa ama reiatsusu aynı olsa zarar görmezdi belki de. Yani adamda reiatsu bol ama kullanamıyor.
Sanırım Yami'nin 0 olma olayı biraz sonradan gelmişti. Zaraki ve Kuchiki beraber bir şeyler doğrasınlar diye.

Starrk ichigo’nun önünden orihimeyi aldı ve çölün ortasında yok olup saraydaki aizenin yanına gitti direk. Salınımsız olduğu halde kimsenin göstermediği bi hız göstermişti. Starrk da speedblitz atardı gibi görünüyor.
Olabilir.

Vaste lord’lar direk öyle doğuyor olabilir. O yüzden dedim onu. Adjuchas’lar yeterince hollow yerlerse vaste lord olabileceklerine inanıyorlar. Nel de nnoitra’ya ezik hollowlar için “biz de zamanında böyleydik” demişti ama nel vaste lord mu emin değilim.
Belki evrimle oluyordur. Hollow’lar inanıyor çünkü buna. Ama starrk öyle doğmuş gibiydi. Belki öyle doğdu diye hiç maske gibi bişeyi yoktu. Madkeli insan boyutundaki hollowlar evrimle öyle oldu belki de. Belki sadece starrk özeldir emin değilim ondan. Ama hiç hollow yemiş de o seviyeye çıkmış gibi görünmüyordu starrk.
Nel Vasto Lord olabilir Nnoitra salınım yapamadan ölüyordu az daha bayağı da korkmuş görünüyordu. Aslında Nel de kılıcını salmadan Nnoitra'ya üstün geliyordu.
Stark özel olduğu için olabilir.

Genel olarak ilk 3 espada ezik göründü diye vaste lord olup olmamalarından şüpheleniyorsan bunun en büyük sebebi anime olabilir. Animede baya ayıp ettiler bu karakterlere. Özellikle starrk’tan nefret ediyorlardı galiba. Uçurum var manga ve anime arasında.
Evet biraz uzattıkları için bunalmıştım animede.

Edit: @Nabu Kusura bakmayın hocam.

Aizen'e neden Bankai çizilmedi? Eğer çizilseydi ilüzyonla ilgili mi olurdu? Bir de güç skalasında Yhwach'tan sonraki en güçlü kişi mi olurdu?

Bir de güç skalasında Yhwach'tan sonraki en güçlü kişi mi olurdu?
https://kahramanbaykus.com/en-guclu-12-bleach-karakteri/

Aizen'e neden Bankai çizilmedi?
Aşırı güçlü olmasın diye olabilir.

Eğer çizilseydi ilüzyonla ilgili mi olurdu?
Büyük ihtimal illüzyon gücünü daha da arttırırdı. Belki gerçekliği bükebilen bir şey yapardı.

Aizen'e neden Bankai çizilmedi? Eğer çizilseydi ilüzyonla ilgili mi olurdu? Bir de güç skalasında Yhwach'tan sonraki en güçlü kişi mi olurdu?
Seri hızlı bitirildi zaten son arc. Bankai hakkında bir şey söylemek zor ancak bence Ichibei kadar güçlü olamazdı.

Bleach evreninden karekter tanıtımı yapmayı düşünüyormusunuz ? Bir kaç önerim olucak da
Düşünülebilir ama ne zaman olur onu kestirmesi zor. Aramızdaki en bleach sever kişi @Child of Darkness belki o el atabilir.
Bir ara belki Aizen yapabilirim ama onun dışında yapmayı düşündüğüm bir karakter yok. Diğerleri yeterince ilgimi çekmiyor veya söyleyeceklerimi zaten söyledim. Zaten benim yapacağım bir tanıtım değil, felsefi açıdan bir inceleme olacaktır.
Aizen tanıtımı çok güzel olur neden düzeni değiştirmek istediği vs... Bir de Aizen çocukken acı çekmiş gibi bişey okumuştum bunun aslı var mı?
Bleach'in Gerçek Kötüsü: Soul Society yazımda değinmiştim Aizen'in sebebine. Bleach: Çamurlu Nehir'de de bir kaç cümle daha ekleme yaptım.

Soruya gelirsem, hayır, Aizen'in geçmişiyle ilgili hiçbir bilgi yok.

• Aizen is an "envoy" who was sent to complete the "sublime purpose" of taking the Spirit King's place and creating a new world. As such, the consciousness of becoming a divine being was born within him.
Fan çevirisi olduğu için güvenilirliği kesin değil ama databook’larda böyle bi bilgi vardı.

Bilgi eğer doğruysa aizen zaten bunun için doğmuş. Çocukluk travmasıyla falan olan bişey değildir.

• Aizen is an "envoy" who was sent to complete the "sublime purpose" of taking the Spirit King's place and creating a new world. As such, the consciousness of becoming a divine being was born within him.
Fan çevirisi olduğu için güvenilirliği kesin değil ama databook’larda böyle bi bilgi vardı.

Bilgi eğer doğruysa aizen zaten bunun için doğmuş. Çocukluk travmasıyla falan olan bişey değildir.
Zamanında bakmıştı o olaya, oradaki çeviride hata var ama detayları şu an hatırlamıyorum. Bakınca bi tekrar yazarım.

Şimdi biraz üstün körü baktım da; Reiou anladığım kadarıyla ilk Hollow'dan sonra ortaya çıkıyor. Peki eski dünyada ölüm olmadığı için Hollow yoksa ilk hollow ortaya nasıl çıktı? Ruh döngüsünün kaotik olmasından mı?

Şimdi biraz üstün körü baktım da; Reiou anladığım kadarıyla ilk Hollow'dan sonra ortaya çıkıyor. Peki eski dünyada ölüm olmadığı için Hollow yoksa ilk hollow ortaya nasıl çıktı? Ruh döngüsünün kaotik olmasından mı?
İlk hollowdan sonra ortaya çıkmıyor. Quincyler, daha doğrusu onların ataları, eski dünyanın sakini kişiler. Reio da bu ata-Quincylerden birisi ve onların en üst düzeyindeki kişi. Büyük ihtimalle Yhwach gibi ama ondan bile güçlü birisiydi.

Shinigamiler ve hollowlar ise üç dünya ve ruh döngüsü düzeniyle beliriyorlar. Bu yüzden hollowlar daha sonra ortaya çıkmış oluyor.

Soylu ailelerin ataları tam olarak nelerdi, işte onu bilmiyorum çünkü hiçbir kaynak yok.

İlk hollowdan sonra ortaya çıkmıyor. Quincyler, daha doğrusu onların ataları, eski dünyanın sakini kişiler. Reio da bu ata-Quincylerden birisi ve onların en üst düzeyindeki kişi. Büyük ihtimalle Yhwach gibi ama ondan bile güçlü birisiydi.
Shinigamiler ve hollowlar ise üç dünya ve ruh döngüsü düzeniyle beliriyorlar. Bu yüzden hollowlar daha sonra ortaya çıkmış oluyor.

Soylu ailelerin ataları tam olarak nelerdi, işte onu bilmiyorum çünkü hiçbir kaynak yok.
Baktığım yerde böyle yazıyordu.

''He was a being born in the old world soon after the first Hollows appeared.'' Bu hollow sonra birleşip devasa bir Menos Grande oluşturup onu yok etmiş. O zamanki ruh döngüsü artık nasılsa ona düzen getirmiş.

Since the Soul King was born after the first Hollows and before the first Soul Reapers, he was arguably the closest to Fullbringers out of all the spiritual races, but he was really the progenitor of both Shinigami and Fullbringers, as well as the original Quincy. He was transcendent, had the power to manipulate the flow of souls, destroy Hollows, and like Yhwach, he had the power of The Almighty.

Hatta birisi böyle bir şey görmediğini söylemiş yorumlarda. Merak ettim bende. Yeni bilgi mi diye.

Nabu'nun dediği doğru. Küçük bir ekleme olarak, Bakudo'nun önemli bir kısmını mühür büyüleri oluşturuyor.

@Nabu @Garou @Hanzo7682 Bleach iyi bilenleri etiketlemek istedim. Diğerlerine de soruyorum bilen var ise.
Hocam Soi Fon ile Hachigen birbirini nerden tanıyor ? Seride geçti de ben mi kaçırdım acaba?
Screenshot_20210110-230805_Tachiyomi.jpgScreenshot_20210110-230808_Tachiyomi.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Nabu @Garou @Hanzo7682 Bleach iyi bilenleri etiketlemek istedim. Diğerlerine de soruyorum bilen var ise.
Hocam Soi Fon ile Hachigen birbirini nerden tanıyor ? Seride geçti de ben mi kaçırdım acaba?
600'den sonra geçmişse bilemeyeceğim ama benim baktığım yerlerden öyle bir şey hatırlamıyorum. Ama bunlar da sonuçta eskiden SS'de kaptan, teğmen ya da Kido kullanıcısı falandı. Birbirlerini tanımaları normal yani.