×3-5 olmasın 10-15 olsun hadi.Yani burda asıl demek istedigim şey hareket hızı ile reaksiyon hızının tutarlı olması gerektiği.Apayrı şeyler değiller.Hatta aslında tamamen aynı şeyler.Işık hızına reaksiyon verebilen bir karakter, bacaklarını da ışık hızında hareket ettirebilmeli değil mi?
Yok ben senin mantığı anlıyorum zaten. Teknik olarak öyle olmalı ama işte kurgusal serilerde öyle yapmıyorlar. Yoksa ben de mantık çerçevesinde ilerlemeyi tercih ederim.

Ama o seviye tutarlılık gösteren seriler çok az, ToG geliyor bir aklıma.
Ha tabi bu kadarıni ben de beklemiyorum ama bir zahmet de 200km/s hızla giden birini yakalamayı geçtim ,hayal dahi edemeyen ve bu yüzden de denemeyen biri de bir zahmet MFTL+ olmasın.Bu lafım tabiki sana değil bu arada.Genel bir yakınma.
Alınmadım alınmadım merak etme.

Mantıken öyle olmalı evet.
İki ülke arası mesafe belli değil.Yolu nasıl katettiler, belki engebeli arazi aştilar ya da başka şeyler de olabilir.Her daim max hızlarıyla mı hareket halindelerdi?Enerjilerini korumak için nispeten yavaş hareket etmiş olabilirler.Vb bir süru değisken var.Yani bunu yorumlamak zor.
Tamam da bunların gittiği seviye tempolu koşu benzeri bir şey. Dövüş içerisindeki patlayıcılık yoktur ama 1000'de 1'iyle de gitmiyorlardır herhalde. Biz insanlar zaten saatlerce koşabiliyoruz.
Valla dağ bayır bir şey yapamaz bunlara.

Düz yolda gitmek daha kolay tabii ama yükselti çıkarken de hızlı gider bunlar. Hele 2-3 adımda ağaç tepesine çıkan adamlardan bahsediyoruz. Varsın olsun hızı 3/5'ine insin.
Naruto kimseyi dinlemeden acele ediyordu bariz biçimde + Dünya'nın çevresi zaten 40.075 km.

Gezegenin boyu farklı olsa bile, ki hiçbir yerde değinilmedi böyle bir şeye, ülkeler dip dibe zaten:
Gidilen yol bu yani.
Bu da tüm harita. Ateş Ulusu'nun ortasından (hatta Suna'ya daha yakın) Suna'nın alt kısmı arasına 15.000 km diyorum. Bu harita dünyanın her yerini gösterse takriben 100.000 km çevresi olur Naruto Dünyası'nın. İş spekülasyona kayıyor biraz ama durum bu.
Bleach fanlarının yüzde 99'u dümdüz aptallar.Yani bunu yumuşatarak falan da söyleyemeyeceğim.Tamamen kendi dünyalarında yaşıyolar.Bleach fanlarının herhangi biriyle versus tartışmasına bir daha asla girmem.İllallah ettirdiler.
One Piece fanları için bu kadar net konuşmuyorum.Daha yeni izledim animesini ve birkaç haftadır bakiyorum vslere falan.Bleach'ciler kadar olmasa da onlarda da ciddi sıkıntı olduğunu görüyorum ama.
Seni çok uğraştırmışlar galiba.

Yani her serinin var öyle ekstrem fanı. Şu anda OP, Bleach'ten önde benim kitabımda. Gerçi Bleach münazarasına bayadır girmedim. Uğraşmıyorum kimseyle.