Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Anime - Manga Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Genel Tartışma

Kasma lafına bu kadar takılacağınıza bilseydim söylemezdim
Ben sana hiç bir şey demediğim halde seni takmadığım sonucunu çıkartıyorsun ancak sen kaba bir şey söyleyince bunun sebebi "ben çok takılmam" oluyor :D :D Abi süper ya ... Şöyle olmayı öğrensem keşke.
Ben bu kadar tepki vermemiştim.
Verseydin.. Vermeyerek bana hayır mı işledin sanki ? Eğer dediklerim yanlışsa deseydin. kaldı ki ben o konuda sonra suçu kendimde bulup senden özür bile diledim ve şimdi bunu söz konusu ediyorsun. Tebrikler sana Emirhan, daha konuşmama gerek yok. Özür dilenmiş konuyu buraya taşıyor adam bana "bu kadar takılacağınızı bilsek söylemezdik" çekiyor. Ben senden kaç yaş büyüğüm özür dileyebilmişim. Sen daha burada bana garibanı oynuyon üste çıkıyorsun :D

Ayrıca benim sana "Fikirlerin iki yüzlü" demişliğim yok. Yani genel olarak tüm fikirlerine ve akıl yürütmene dediğim bir şey değildi o, İki farklı cephe için benzer konulara farklı yaklaşmıştın. Sanki ben sana genel olarak iki yüzlü demişim gibi :D Bir de buraya taşıdın.

Ama burda her zaman ki gibi haksız olan benim haklısınız
Al bir de kurban oldu sonunda, şöyle olmayı öğrenemedik bir türlü :D

Bunu baştan deseydin de ikimizin de vaktini çalmasaydın o vakit
Ayrıca bak ben ne demişim Sen ne diyorsun ;

Kusura bakmayın vaktinizi çaldığım için

Bana onca tartışma sonrasında "Tartışacak bir şey yok bunda, kasmayın" dersen ben de elbette "önceden bunu desen ikimiz de zaman kaybetmezdik" derim. Sen bunu bile aldın kendine çevirdin :D

Şimdi de Vs yazmayacağım falan demiş. Ne alaka şimdi benle yaşadığının forumla alakası ne ? Gereksiz trip Vol. 23 falan yani....Neyse ne biliyorsan öyle yap canım kardeşim, ben de artık dil dökme enerjisi falan kalmadı.

Ben daha fazla size sorun vermek istemiyorum.hocam.Ama şunu da bilin Her şeye rağmen ben size karşı saygı duyuyorum.belki arada sınırı aşmış olabilirim ama elimden geldiğince saygısızlık etmemeye çalıştım.Bugüne kadar yaptığım her saygısızlık için de özür diliyorum.Görüşmek üzere

Ben daha fazla size sorun vermek istemiyorum.hocam.Ama şunu da bilin Her şeye rağmen ben size karşı saygı duyuyorum.belki arada sınırı aşmış olabilirim ama elimden geldiğince saygısızlık etmemeye çalıştım.Bugüne kadar yaptığım her saygısızlık için de özür diliyorum.Görüşmek üzere
Araya giriyormuş gibi olmak istemem ama forum için aktif ve değerli bir üyesin bence. Ortada çok bir saygısızlık görmüyorum, forumu bırakmak gibi bir düşüncen yoktur umarım. Burada sevilen biri olduğuna eminim ben.

Araya giriyormuş gibi olmak istemem ama forum için aktif ve değerli bir üyesin bence. Ortada çok bir saygısızlık görmüyorum, forumu bırakmak gibi bir düşüncen yoktur umarım. Burada sevilen biri olduğuna eminim ben.
Bu kaçıncı sayamadım ben artık. Emirhan'a anlatamadık bir türlü kimsenin onunla sorunu olmadığını. Benim eski hallerime benziyor, kendisine kızmıyorum ve anlıyorum. Ama daha geçen dedik kimsenin sana bir şey dediği yok diye.

Kızmıyorum ama dediğim gibi ben de çok alıngan birisiyim ve en ufak durumda aynı şeyleri hissedebiliyorum, ben de yaşadım benzer sorunları.

Neyse, umarım bırakmamıştır ve aramızda görürüz. Seviliyorsun Emo.

@Garou , listende Meliodası en üste koymuşsun kendisi 5 Kageden sonra en güçsüz kişiydi listede, ayrıca ben anlamadım 3 EVREN seviyesi ve SONSUZ (0 saniyede istediği hamleyi gerçekleştirebilir) hıza sahip bir karakter olan ichigo nasıl Meliodas ve Juubito gibi gezegen seviyesi ve ışık hızındaki karakterlerden güçsüz? Veya Yamajii, Zaraki ve 5 Kage denilen çöp birleşip nasıl İchigo, Luffy ve Narutoyu yenecek ? Veya Juubitoyla Melidoas nasıl Garounun gerisinde ? Voltekamui kim tanımam ama Garou o listede en güçlü 4. Karakter , 1 ichigo 2 zaraki 3 yamamoto

@Xarachi

Normalde kendini tanıtmayan ya da en azından sohbet konularına gelip bir selam vermeden direkt tartışmalara mesaj atanların mesajlarını onaylamıyordum ancak senin mesajlar uzun olduğu için emeğine kıyamayıp onayladım. Şimdi de gelmişsin vurgu yapmak için bazı kelimeleri büyük harfle kullanmışsın, agresif bir halin var. Forum Kurallarını bi oku, biraz sakinleş.

Dediğine gelince, Manga da hiç bir feat göstermeyip Novel'deki söylemlerden yola çıkarak Bleach karakterlerini evrensel gören kimse yok bu forumda o yüzden derdini anlatman zor.

listende Meliodası en üste koymuşsun kendisi 5 Kageden sonra en güçsüz kişiydi listede,
Demon King Meliodas o sıralamadaki R1'den R3'e kadar herkesi solo temizleyebilecek birisi. Ama senin Bleach'e dair farklı bir bakış açısına sahip olduğunu anladım.

ayrıca ben anlamadım 3 EVREN seviyesi ve SONSUZ (0 saniyede istediği hamleyi gerçekleştirebilir) hıza sahip bir karakter olan ichigo nasıl Meliodas ve Juubito gibi gezegen seviyesi ve ışık hızındaki karakterlerden güçsüz?
Ne yazık ki ne Mel ne de Juubito Gezegensel. :D Sadece o taraflara çekebileceğin söylemleri var ancak featlerle desteklenmiyorlar. Ve Ichigo o seviyelere yakın bile değil. Ancak dediğim gibi geç oldu ve ben bu hafta biraz doluyum. O yüzden müsaitsen sen Ichigo'yu Evrensel+ - Düşük Çoklu Evrensel yapan featleri at ben de yarın akşam cevap vereyim.

Ana konu Ichigo gibi ama istersen diğer karakterler için de mesaj atabilirsin. Vaktim olduğu sürece cevap yazarım.

@Garou İlk Juubito ve Meliodas olayına değineyim, Juubito gezegensel deği şuan ama zamanında değişik nedenlerle gezegensel olmuşti ve yine de olabilir en fazla gezegensel desek yeri var. Meliodas High6A yani çoklu kıta seviyesi pixel hesaplamayı kendim yaptım, üstüne serideki yükseltmeleri ekleyince o seviyeye geldi. Bleach konusunda Hueco Mundo , Soul Soceity ve Living Worldun sınırsız ve paralel oldukları geçer. Birbirine paralel sonsuz/ sınırsız iki boyut evrensel feat için yeterlidir. Ancak bunu tartışmaya gerek yok, sonuçta halihazırda pasif Soul Crushımız var. Ha, kaçmıyorum ancak sonucu değiştirmeyeceği için önemsiz diyorum bleach evrensel olmasa bile 4 boyutlu haxa sahiptir - 4 boyutlu bir hax 4D saldırı gücünden iyidir bu arada- ve pasif Soul Crushımız var . Şu ruhu exme mevzusu. " Pasif " olduğu için tartışmamızda hızın önemini yitirmesine sebep olacak zaten, zira pasif otomatikten farklı olarak karakter var olduğu sürece var olan yeteneklerdin ve aktifleştirilme durumları yoktur. Soul Crush dediğimiz şey bir ruhun üstün gücünden dolayı başka bir ruhu ezmesidir. Bu bir "aura" değildir, halihazırda olan bir ruhun ortamdaki başka ruhlara fazla gelmesi ve onları ezmesidir. Buna binaenbir saldırı da değildir, karakterin ruhuna bağlı olduğu içinde pasiftir -karakterin hayatta olduğu her an güç aktiftir- . Bu üstün güç dedim diye daha güçlü olan bundan etkilenmez diyemeyiz, önemli olan ruh direnci olmasıdır ki listede kimsede yok (voltekamui yi tanımıyorum) Naruto , Juubito ve Meliodasta var ve hepsi ruhlarının belirli tekniklerle çekilmesine / silinmesine direnç bu yüzden Soul Crush'a direnemiyorlar.

@Xarachi

Normalde kendini tanıtmayan ya da en azından sohbet konularına gelip bir selam vermeden direkt tartışmalara mesaj atanların mesajlarını onaylamıyordum ancak senin mesajlar uzun olduğu için emeğine kıyamayıp onayladım. Şimdi de gelmişsin vurgu yapmak için bazı kelimeleri büyük harfle kullanmışsın, agresif bir halin var. Forum Kurallarını bi oku, biraz sakinleş.

Dediğine gelince, Manga da hiç bir feat göstermeyip Novel'deki söylemlerden yola çıkarak Bleach karakterlerini evrensel gören kimse yok bu forumda o yüzden derdini anlatman zor.
Bunu yeni görüyorum kusura bakmayın evrensel ve sonsuz hız orada en önemli kelimelerdi tek üzerinde anlaşılmasını ve tartışma yaratmek istediğim mevzular olduğu için vurguladım, kuralları da kontrol ederim şimdi.

@Xarachi Bu arada söylemeyi unuttum. Foruma hoş geldin. :D

@Garou İlk Juubito ve Meliodas olayına değineyim, Juubito gezegensel deği şuan ama zamanında değişik nedenlerle gezegensel olmuşti ve yine de olabilir en fazla gezegensel desek yeri var.
Muhtemelen Obito'nun, Rikudou'nun gücünden bahsettiği paneli diyorsunuz. O söylemden haberdarım ama destekleyecek bir şeyi olmadığı için mümkün değil diyorum. Juubito daha çok Ülke - Kıtasal civarı.

Meliodas High6A yani çoklu kıta seviyesi pixel hesaplamayı kendim yaptım, üstüne serideki yükseltmeleri ekleyince o seviyeye geldi.
Ooo, ne güzel. :D Herhalde buranın katman/kat sistemini kullanıyorsunuz. NnT'ın iyi bir fanı olduğumu düşünüyorum ama Çoklu Kıtasal olabilecek tek featler seri sonundan. Onların da üzerine Gezegensel yapacak bir yükseltme gelmedi bildiğim kadarıyla. Bu piksel hesaplamasını ve yükseltmeleri gösterir misiniz?

Bleach konusunda Hueco Mundo , Soul Soceity ve Living Worldun sınırsız ve paralel oldukları geçer. Birbirine paralel sonsuz/ sınırsız iki boyut evrensel feat için yeterlidir.
Birbirlerinden ayrı evren/boyutlar olduğundan haberdarım ancak hiçbir karakter direkt olarak onları silmedi. Yhwach da yok oluşu SK'yı öldürerek ve dolayısıyla dengeyi bozarak getirdi. Aynı eforu gerektirseydi bu iki farklı durum, o zaman Yhwach'ın yolunu uzatmasına hiç gerek yoktu.

Ancak bunu tartışmaya gerek yok, sonuçta halihazırda pasif Soul Crushımız var.
"Soul Crush" Bleach evreninin sınırları dahilinde mümkün olan bir şey. Olay "Reiatsu" dan ("Ruh Basıncı") geliyor. Bu Reiatsu dediğimiz şey "Reiryoku" ("Ruhsal/Manevi Güç") kaynaklı oluşan bir şey. Bleach evreninde bu az veya çok herkeste bulunuyor olabilir ancak diğer evrenler için farklı güç dinamikleri var. (Çakra, Büyü Enerjisi, Gourmet Cells vs.) Dolayısıyla zaten var olmayan bir şeye inanılmaz bir üstünlük kurup rakibi ezmek mümkün olmayan bir şey.

Bu yukarıda bahsettiğim enerjileri eşitlenmemiş maçlar için geçerli. (Aksi söylenmediyse eşitlenmiş varsayılır genelde.) Enerjiler eşitlenirse Soul Crush mümkün (bu diğer taraf için de geçerli). Ancak aralarında çok büyük güç farkı olan karakterler arasında yaşanan bir şey bu. E tabii vs maçlarında da yakın olduğu düşünülen kişiler konulduğundan bu pek mümkün değil.

Kaldı ki serinin içinde dahi sırf Soul Crush ile öldürmek bizim sadece Hougyoku Aizen'de gördüğümüz bir şey. Hatta ve hatta Yammy'nin yaptığı düşük seviye büyüye Tatsuki gibi biri dayanabiliyordu. Şimdi farkındayım Tatsuki tam olarak normal bir insan değil ama kabul edersiniz ki Yammy ve Tatsuki arasında dağlar var. Bu kız Yammy bütün Karakura'nın insanlarından ruh çekerken adamın dibine bilincini yitirmeden vardı. Bakın Reiatsu da değil olay direkt olarak Yammy'nin bir tekniğinden bahsediyoruz.

bleach evrensel olmasa bile 4 boyutlu haxa sahiptir - 4 boyutlu bir hax 4D saldırı gücünden iyidir bu arada-
Bleach'te güçlü hax yetenekler var evet ama 4 boyutlu hax'ten kastınız ne anlamadım açıkçası.

Seri boyunca oluşturulan yıkımlar ve ataklar epey ölçülebilir ve fiziksel şeyler. Ichigo'nun tepeleri düzlemesi olsun, binaların ve duvarların yok edilmesi olsun, patlamalar olsun. Soul Society ve Hueco Mundo gibi yerlerdeki yapılar "Reishi" den ("Ruh Partikülleri") oluşuyor olsa da Dünya'daki materyallerden farklı davranmıyorlar. Daha dayanıklı veya zayıf oldukları söylenmedi. Tek farkları yeri geldiğinde enerji olarak emilebiliyor olmaları.

Şehrin ortasındaki savaşların üzerine Yoruichi gelip "Shikai ve Bankai arasında x10 güç farkı var." dediğinde de olay bitmişti zaten. Fiziksel bir yıkımın üzerine kaç tane x10 eklerseniz ekleyin 4 boyutlu bir seviyeye ulaşamazsınız.

Moderatör tarafında düzenlendi:
EWO'nun saldırısına yazdığımı okursanız güzel olur, yıkıcı güç ≠ yıkıcı enerjidir. Ayrıca Soul King'in varlığının boyutları dengede tutmak için gerekli olduğunu biliyoruz, o "ceset" denilebilecek halinde dahi. Aizen'in hogyoku evrimlerinde Ruh Kralı oldu ve son evriminde de Ruh kralını aştı ifadeleri databookta kullanıldı, True Shikai ichigo da Ruh Kralını keserek dayanıklılığını aşmıştı. Yhwach ta onu emmişti. Halihazırda boyutlardan God Tier karakterler calc alabilir. Eğer evrenseli reddetmekte direniyorsanız, Hueco Mundo göğünde güneş tutulması / ay tutulması (ikisini karıştırıyorum) olduğunu İchigo v Ulqiorrada görmüştük, her iki durumda da bir yıldız gerekli. Soul Soceity de de hem gece hem gündüz oluyor, yaşayan dünyada da. En azından 3 yıldız seviyesi olmalı. Hatta gerçek dünyaya da bağlı olduğu için evreninimizin kozmolojisine en yakın sayılabilir enerji değeri içeren katman olan Çoklu-Galaksi / Evren (3A olan) seviyesi dahi verebiliriz. Soul Crush'ın pasif acı manipüladyonu ve felç manüpliyasyonu da var, Aizenin base hali ve Soul Soceity arc base zaraki de görülmüştü bunlar. Bunun dışında Pixel hız ve saldırı hesaplamalarını reddediyor musunuz ? Pixel sayarak bulunan değerleri saçma ve yanlış bulan hatrı sayılır sayıda kişi var, reddetmiyorsanıx size 1 milyona yakın ışık hızına sahip bir Bleach metası sunabilirim.

Meliodasın H6A olmasına gelirsek, Danafor ülkesi yıkımını kendimce yeniden hesapladım ve yanlış hatırlamıyorsam Yüksek Ada - Küçük Ülke benzeri bir değer gelmişti. Onaylı yükseltmeler ile H6A oldu. Gezegensel olamıyor maalesef.

4D reiatsuya gelecek olursak, Yhwach sonsuz tane gelecek çizelgesini görerek istediğini seçebilir ki bunu biliyorsunuz. Bu 2A menzil veriyor. Low 2C ve 2A arası 4 boyutlu (4D) kapasımına giriyor evrensel seviyeler oldukları için. Aizen de Kyoka Suigetsu ile Allmightyi dahi ilizyona alabildi, bunun için reiatsusunh kullandı çübkü evrende başka güç kaynağı yok. Aizen'in reiatsusu buradan 4D / 4 boyutlu olur ki Soul Crushta reiatsu ile alakalı. 3 boyutlu varlıklar olan Meliodas , Garou , Juubito gibi isimler kafalarına 4 boyutlu soul crush yediklerinde direnme seçenekleri yok. Acı, felç ve ölüm manipülasyonu olan Soul Crush karşılaşma bitene kadar onları halleder, zaten H4C - 3A dura'yı da aşamazlar.

4D reiatsuya gelecek olursak, Yhwach sonsuz tane gelecek çizelgesini görerek istediğini seçebilir ki bunu biliyorsunuz. Bu 2A menzil veriyor. Low 2C ve 2A arası 4 boyutlu (4D) kapasımına giriyor evrensel seviyeler oldukları için. Aizen de Kyoka Suigetsu ile Allmightyi dahi ilizyona alabildi, bunun için reiatsusunh kullandı çübkü evrende başka güç kaynağı yok. Aizen'in reiatsusu buradan 4D / 4 boyutlu olur ki Soul Crushta reiatsu ile alakalı. 3 boyutlu varlıklar olan Meliodas , Garou , Juubito gibi isimler kafalarına 4 boyutlu soul crush yediklerinde direnme seçenekleri yok. Acı, felç ve ölüm manipülasyonu olan Soul Crush karşılaşma bitene kadar onları halleder, zaten H4C - 3A dura'yı da aşamazlar.
Abi kusura bakma da bu da zorlamanın zorlaması artık :D 2A menzil ve 4 boyut diyorsun adamın finalde yaptığı tek şey Ichigo'nun bankaisini kırıp durmak, sonra da anti-tez ile vurulmak. Anti-Tez de 1A ve 5 Boyut mu ?

Abi databook ve novellerin ucundan ufak ufak gösterdiği bu portre serinin kendisine hiç mi hiç uymuyor. Bleach de Zaraki Meteor kesene kadar yıkım feati bile yoktu adam akıllı :D

Güneş Tutulması olayına gelince orası astral dünya ile kozmik bir yıldız ve ay gerekip gerekmediğinin bilgisi biz de yok.

Serinin 2 büyük meydan muharebesi var . 1.si Karakura Semti Savaşı. Adı üstünde bir semtte gerçekleşiyor ve o semt bile en son kitle imha patlaması olana kadar çoğunluğu yıkılmıyor. Kaptanlar Binaların çatılarında dövüşüyor.

2. büyük Savaşta Wahrwelt da oluyor orası da zaten sıksak sıksak ufak şehir eder.

Menzilleri 2A olan en koftisi bile gezegensel olan karakterler semtlerde şehirlerde savaşıyor :D :D Kusura bakma da eskilerin dediği gibi "Uymayan Don Makatta Durmaz" . Bleach'e sonradan ekstralar ile biçilen bu don, bleach mangasında durmuyor. Durmadığı içinde benim kabul ettiğim bir şey değil.

Okuduğunu yorumlamak başka bir şeydir, fanfiction başka şeydir.

Ayrıca vsbattlewikia diliyle konuşuyorsun da vsbattlewikia inanılmaz kötü hesaplamalar yapan, güç ve yıkım sistemi çok hatalı ve de çok fazla lobicilik yapılan bir yer. O kadar güvenme derim.

EWO'nun saldırısına yazdığımı okursanız güzel olur, yıkıcı güç ≠ yıkıcı enerjidir.
AP, DC'ye eşit değildir diyorsunuz anladım ama alakasız da değildir. AP daha çok iki karakter birbiriyle dövüşürken kullanılan bir şey. Patlamanın AP'si yoktur. Patlama zaten etki alanına göre gücü ölçülen bir şey. Boşa çıkan ataklar için de aynı şey söylenebilir. Ki Bleach'te hep benzer bir yıkım seviyesi gözlüyoruz.

Ayrıca Soul King'in varlığının boyutları dengede tutmak için gerekli olduğunu biliyoruz, o "ceset" denilebilecek halinde dahi. Aizen'in hogyoku evrimlerinde Ruh Kralı oldu ve son evriminde de Ruh kralını aştı ifadeleri databookta kullanıldı, True Shikai ichigo da Ruh Kralını keserek dayanıklılığını aşmıştı. Yhwach ta onu emmişti. Halihazırda boyutlardan God Tier karakterler calc alabilir. Eğer evrenseli reddetmekte direniyorsanız, Hueco Mundo göğünde güneş tutulması / ay tutulması (ikisini karıştırıyorum) olduğunu İchigo v Ulqiorrada görmüştük, her iki durumda da bir yıldız gerekli. Soul Soceity de de hem gece hem gündüz oluyor, yaşayan dünyada da. En azından 3 yıldız seviyesi olmalı. Hatta gerçek dünyaya da bağlı olduğu için evreninimizin kozmolojisine en yakın sayılabilir enerji değeri içeren katman olan Çoklu-Galaksi / Evren (3A olan) seviyesi dahi verebiliriz.
SK'in üç alemi dengede tuttuğunu biliyorum ama bunu destekleyen bir güç feati yok o haldeyken. Anca Zirve SK için yürür bu argüman ve söylemler. O ana kadarki Bleach skalasına dahil hiçbir karakter o seviyeye çıkamaz. Yhwach'ın girdiği dövüşleri ve bunların seviyesini biliyoruz. Ichigo, Aizen vs. bunların hepsi böyle. Çünkü yazar bilmiyor neyin ne kadar güçlü olduğunu. 15.000.000 derece Yamamoto da, Aizen'in kara delik gibi tasvir edilen Black Coffin'i de, Soul Society ve Las Noches'in boyu da yazarın gösterimlerle destekleyemediği söylemlerdi.

Söylemler ve hype güzel ama söylenene bakıyorsun bir de çizilene bakıyorsun fark ortada. :D Sizin dediğiniz şekilde gidersek Yhwach aynı anda hem Şehir - Ada Seviye bir skalada hem de Çoklu Galaksi Seviye bir skalada. :D 100 bölüm önce atom bombası tarzı atak yiyip yara alan karakter 100 bölüm sonra hiç power-up olmadan Evrensel+ mı yani?

Soul Crush'ın pasif acı manipüladyonu ve felç manüpliyasyonu da var, Aizenin base hali ve Soul Soceity arc base zaraki de görülmüştü bunlar.
Soul Crush hakkında yeterince yazdım bence. Yani iki türlü de işlemez bunlar vs'lerde.

Bunun dışında Pixel hız ve saldırı hesaplamalarını reddediyor musunuz ? Pixel sayarak bulunan değerleri saçma ve yanlış bulan hatrı sayılır sayıda kişi var, reddetmiyorsanıx size 1 milyona yakın ışık hızına sahip bir Bleach metası sunabilirim.
Featin kendisi aim dodging tarzı bir şey değilse veya skalaya uyuyorsa problemim yok. Ben kendim de piksel hesaplamaları yapan biriyim zaten. Ama bana gelip de "Hisagi Negacion'u savuşturdu o yüzden Relativistic." veya "9 numaralı Espada ışıktan kaçtı." derseniz tabii ki kabul etmem. Çünkü aynı arkta Ichigo, Zaraki'nin arkasına geçtiğini zillerden biliyor ve tepki veriyordu. :D Ses hızıyla ışık hızı arasında da 800.000 küsür kat fark var. Aynı şekilde 9 numaralı Espada da Rukia'ya yenildi.

Meliodasın H6A olmasına gelirsek, Danafor ülkesi yıkımını kendimce yeniden hesapladım ve yanlış hatırlamıyorsam Yüksek Ada - Küçük Ülke benzeri bir değer gelmişti. Onaylı yükseltmeler ile H6A oldu. Gezegensel olamıyor maalesef.
Bir NnT fanı olarak Çoklu Kıtasal Meliodas görmek isterdim :D ama Danafor oldukça minik bir krallıktı. Liones'le aynı boyutlarda diye geçiyor. Liones'in boyu da Gowther'in 6 mil (9,65 km) çapa sahip atağından hesaplanabiliyordu. Yani 10 kilometre çap, 30.000 fit (9,15 km) derinlikten Ülke Seviye'ye yakın olmayan (Aşağı yukarı 43 Gigaton TNT) bir değer çıkıyor. Ki bu dağın içine oyulmuş üstü açık bir krallıktı. Yani o hacmin içinde boşluk olduğundan ondan da az bir değer. Bunu yapan da Unsealed Demon Mark Meliodas olduğundan üzerine tam olarak nasıl bir yükseltme eklediniz de Meliodas'ın gücü 1 milyon katına (kelimenin gerçek manasıyla) çıktı bilmiyorum.

4D reiatsuya gelecek olursak, Yhwach sonsuz tane gelecek çizelgesini görerek istediğini seçebilir ki bunu biliyorsunuz. Bu 2A menzil veriyor. Low 2C ve 2A arası 4 boyutlu (4D) kapasımına giriyor evrensel seviyeler oldukları için. Aizen de Kyoka Suigetsu ile Allmightyi dahi ilizyona alabildi, bunun için reiatsusunh kullandı çübkü evrende başka güç kaynağı yok. Aizen'in reiatsusu buradan 4D / 4 boyutlu olur ki Soul Crushta reiatsu ile alakalı.
Sonsuz gelecek görüyor olması onu 4 boyutlu yapmaz. Hax, karakterin seviyesiyle alakasızdır. Kaldı ki illüzyondan dolayı sonsuz ihtimali göremeyen ve okla yenilen bir adamdan bahsediyoruz. Bu "sonsuz" ve o sonsuzlukta ne kadar öte gördüğü çok tartışmalı bir şey yani. OP evet ama sizin bahsettiğiniz kadar yenilmez bir yetenek değil.

Üstteki mesajımda bahsettim ama Reiatsu enerji değil, enerjiden kaynaklı oluşan basınç. Enerji Reiryoku olarak geçiyor ve burada dönen olaylar da zaten 4 boyutlu değil. Sadece Aizen'in haxı Yhwach'ınkine üstün geldi hepsi bu kadar.

Yukarıdaki mesajımda da söylemiştim ama siz bana bu hesaplama ve featleri direkt atarsanız daha iyi olur. Eğer benim burada bahsettiğim gösterimlerden şüphe duyuyorsanız ben de size atabilirim problem değil.

Abi kusura bakma da bu da zorlamanın zorlaması artık :D 2A menzil ve 4 boyut diyorsun adamın finalde yaptığı tek şey Ichigo'nun bankaisini kırıp durmak, sonra da anti-tez ile vurulmak. Anti-Tez de 1A ve 5 Boyut mu ?

Abi databook ve novellerin ucundan ufak ufak gösterdiği bu portre serinin kendisine hiç mi hiç uymuyor. Bleach de Zaraki Meteor kesene kadar yıkım feati bile yoktu adam akıllı :D

Güneş Tutulması olayına gelince orası astral dünya ile kozmik bir yıldız ve ay gerekip gerekmediğinin bilgisi biz de yok.

Serinin 2 büyük meydan muharebesi var . 1.si Karakura Semti Savaşı. Adı üstünde bir semtte gerçekleşiyor ve o semt bile en son kitle imha patlaması olana kadar çoğunluğu yıkılmıyor. Kaptanlar Binaların çatılarında dövüşüyor.

2. büyük Savaşta Wahrwelt da oluyor orası da zaten sıksak sıksak ufak şehir eder.

Menzilleri 2A olan en koftisi bile gezegensel olan karakterler semtlerde şehirlerde savaşıyor :D :D Kusura bakma da eskilerin dediği gibi "Uymayan Don Makatta Durmaz" . Bleach'e sonradan ekstralar ile biçilen bu don, bleach mangasında durmuyor. Durmadığı içinde benim kabul ettiğim bir şey değil.

Okuduğunu yorumlamak başka bir şeydir, fanfiction başka şeydir.

Ayrıca vsbattlewikia diliyle konuşuyorsun da vsbattlewikia inanılmaz kötü hesaplamalar yapan, güç ve yıkım sistemi çok hatalı ve de çok fazla lobicilik yapılan bir yer. O kadar güvenme derim.
Evet, vs battles wiki ile konuşuyorum. Çünkü vsb wiki herşeyin başladığı yer. Şuan H6A veya ftl gibi terimlerde oradan çıktı. Acaba vsb wikiye gidip high dimensional scaling veya calculations gibi makaleleri okumanjızı tavsiye ederim, herşey bilimsel. Vsb a göre ışık kaynağı içermeleri vsb için yıldız seviyesi vermek için yeterlidir. Kusura bakmayın, vsb kurallarınızı reddediyorsanız H6A şehir seviyesi demek filan oluyor, bugün tartışmalarda kullandığımız sistem ve terimlerin neredeyse hepsi orada belirlenmiş. Burada oturup karakter enerjilerini çevresel tahribata göre değerelndirmek saçmalıktır. O zaman Luffy neden her yumruk attığında ülke yok olmuyor, neden Goku her dövüştüğünde bir evren yok olmuyor ? Neden bir karakter ışık hızında atmosfer içerisinde haraket ettiğinde dünya yok olmuyor ? Bu böyle gider.. Kurgulardan konuşuyorsak ilk ama ilk önce birer tartışmada sadece ham güç değil, hız ve dahası yeteneklerin önemli olduğunu bilmek lazım, ikinci olarak ta yıkıcı güç ve yıkıcı enerjinin aynı şey olmadığını bilmek lazım.

2A ya zorlama diyorsan boyutsal hesaplama ve zaman çizelgeleriyle hesaplama kurallarını bilmiyorsun galiba, açıklayabilirim. Mangada açık açık Yhwachın Allmighty ile tüm muhtemel gelecekleri görebildiği söylenir, muhtemel gelecek sayısı her zaman sonsuzdur. Yhwach muhtemel geleceği değiştirir / sonsuz gelecek çizelgeleri arasından seçim yapar, tüm sonsuz çizelgeler arasından birini seçer yani. Menzili sonsuz zaman çizelgesi seviyesine getirir, bu da 2A dır. Burada kurallara aykırı, outlier veya hyperbole hiçbir şey yok. Herşey tastamam ve apaçık ortada. Anthisesis bir haxtır bu arada, katman biçemezsiniz. 1A kardinaller ve alephlerle belirlenmiş bir katmandır, matematiktir yani. Çoğu hikaye yazarı 1A için gerekli koşulları sağlayan karakter yazamaz, yazsada güç için yazıldığı belli zorlama karakterler oluşturur ve paragraf boyutunda açıklama yapar / serideki karakterlere yaptırır. Senin Bleach açıklamalarını kabul etmemen temel canon / non-canon hikayeler sistemi ve tier kurallarına aykırı davranmandır, kusura bakma ama farklı karşılaştırma sistemiyle konuşuyoruz farklı dili konuşan ve karşısındakinin konuştuğu dili bilmeyen iki kişi anlaşamaz. Ayrıca databook ve novel açıklamaları sadece Aizen'in ruh kralını aşması ile ilgili, diğer her şey mangadan ve ben databook scanine ihtiyacım olmadan yine sadece mangada geçen ifadeler ile Aizenin Ruh Kralını aştığını kanıtlarım.

Ayrıca px hesaplama ile Las Noches'in yıldız boyutunda olduğu da hesaplanmıştır. Dahası seninle aynı fikirde olduğum "decadent" vs battles wiki'nin içerisinde değil, tanıdığım başka birisi tarafından yapılmıştır. İlk üç Espada'nın Las Noches içerisinde Cero Oscuras kullanmasının yasak olması ve Ulqiorranın birinci salınımının bile oraya zarar verecek olmasından biz ilk üç Espada'yı yıldız seviyesi alıyoruz.

Tüm tartışmalarda haklıydınız ve Bleach ülke seviyesi basit bir seriye kadar indi diyelim, hax dediğimiz yetenekleri nedeniyle hala kadar kuvvetli olacaklarını ve Naruto evrenini zorlanmadan indirebileceklerini söyleyebilir olacağız.

Sonuç olarak, hiçbir karakterin gücü kılıcını salladığında yok ettiği kayalar kadar değildir ; bunun ötesindeki güçlerini de açıklamak zor, detaylı ve sistemlidir.

EWO'nun saldırısına yazdığımı okursanız güzel olur, yıkıcı güç ≠ yıkıcı enerjidir.
AP, DC'ye eşit değildir diyorsunuz anladım ama alakasız da değildir. AP daha çok iki karakter birbiriyle dövüşürken kullanılan bir şey. Patlamanın AP'si yoktur. Patlama zaten etki alanına göre gücü ölçülen bir şey. Boşa çıkan ataklar için de aynı şey söylenebilir. Ki Bleach'te hep benzer bir yıkım seviyesi gözlüyoruz.
Ayrıca Soul King'in varlığının boyutları dengede tutmak için gerekli olduğunu biliyoruz, o "ceset" denilebilecek halinde dahi. Aizen'in hogyoku evrimlerinde Ruh Kralı oldu ve son evriminde de Ruh kralını aştı ifadeleri databookta kullanıldı, True Shikai ichigo da Ruh Kralını keserek dayanıklılığını aşmıştı. Yhwach ta onu emmişti. Halihazırda boyutlardan God Tier karakterler calc alabilir. Eğer evrenseli reddetmekte direniyorsanız, Hueco Mundo göğünde güneş tutulması / ay tutulması (ikisini karıştırıyorum) olduğunu İchigo v Ulqiorrada görmüştük, her iki durumda da bir yıldız gerekli. Soul Soceity de de hem gece hem gündüz oluyor, yaşayan dünyada da. En azından 3 yıldız seviyesi olmalı. Hatta gerçek dünyaya da bağlı olduğu için evreninimizin kozmolojisine en yakın sayılabilir enerji değeri içeren katman olan Çoklu-Galaksi / Evren (3A olan) seviyesi dahi verebiliriz.
SK'in üç alemi dengede tuttuğunu biliyorum ama bunu destekleyen bir güç feati yok o haldeyken. Anca Zirve SK için yürür bu argüman ve söylemler. O ana kadarki Bleach skalasına dahil hiçbir karakter o seviyeye çıkamaz. Yhwach'ın girdiği dövüşleri ve bunların seviyesini biliyoruz. Ichigo, Aizen vs. bunların hepsi böyle. Çünkü yazar bilmiyor neyin ne kadar güçlü olduğunu. 15.000.000 derece Yamamoto da, Aizen'in kara delik gibi tasvir edilen Black Coffin'i de, Soul Society ve Las Noches'in boyu da yazarın gösterimlerle destekleyemediği söylemlerdi.
Söylemler ve hype güzel ama söylenene bakıyorsun bir de çizilene bakıyorsun fark ortada. :D Sizin dediğiniz şekilde gidersek Yhwach aynı anda hem Şehir - Ada Seviye bir skalada hem de Çoklu Galaksi Seviye bir skalada. :D 100 bölüm önce atom bombası tarzı atak yiyip yara alan karakter 100 bölüm sonra hiç power-up olmadan Evrensel+ mı yani?

Soul Crush'ın pasif acı manipüladyonu ve felç manüpliyasyonu da var, Aizenin base hali ve Soul Soceity arc base zaraki de görülmüştü bunlar.
Soul Crush hakkında yeterince yazdım bence. Yani iki türlü de işlemez bunlar vs'lerde.
Bunun dışında Pixel hız ve saldırı hesaplamalarını reddediyor musunuz ? Pixel sayarak bulunan değerleri saçma ve yanlış bulan hatrı sayılır sayıda kişi var, reddetmiyorsanıx size 1 milyona yakın ışık hızına sahip bir Bleach metası sunabilirim.
Featin kendisi aim dodging tarzı bir şey değilse veya skalaya uyuyorsa problemim yok. Ben kendim de piksel hesaplamaları yapan biriyim zaten. Ama bana gelip de "Hisagi Negacion'u savuşturdu o yüzden Relativistic." veya "9 numaralı Espada ışıktan kaçtı." derseniz tabii ki kabul etmem. Çünkü aynı arkta Ichigo, Zaraki'nin arkasına geçtiğini zillerden biliyor ve tepki veriyordu. :D Ses hızıyla ışık hızı arasında da 800.000 küsür kat fark var. Aynı şekilde 9 numaralı Espada da Rukia'ya yenildi.
Bir NnT fanı olarak Çoklu Kıtasal Meliodas görmek isterdim :D ama Danafor oldukça minik bir krallıktı. Liones'le aynı boyutlarda diye geçiyor. Liones'in boyu da Gowther'in 6 mil (9,65 km) çapa sahip atağından hesaplanabiliyordu. Yani 10 kilometre çap, 30.000 fit (9,15 km) derinlikten Ülke Seviye'ye yakın olmayan (Aşağı yukarı 43 Gigaton TNT) bir değer çıkıyor. Ki bu dağın içine oyulmuş üstü açık bir krallıktı. Yani o hacmin içinde boşluk olduğundan ondan da az bir değer. Bunu yapan da Unsealed Demon Mark Meliodas olduğundan üzerine tam olarak nasıl bir yükseltme eklediniz de Meliodas'ın gücü 1 milyon katına (kelimenin gerçek manasıyla) çıktı bilmiyorum.
4D reiatsuya gelecek olursak, Yhwach sonsuz tane gelecek çizelgesini görerek istediğini seçebilir ki bunu biliyorsunuz. Bu 2A menzil veriyor. Low 2C ve 2A arası 4 boyutlu (4D) kapasımına giriyor evrensel seviyeler oldukları için. Aizen de Kyoka Suigetsu ile Allmightyi dahi ilizyona alabildi, bunun için reiatsusunh kullandı çübkü evrende başka güç kaynağı yok. Aizen'in reiatsusu buradan 4D / 4 boyutlu olur ki Soul Crushta reiatsu ile alakalı.
Sonsuz gelecek görüyor olması onu 4 boyutlu yapmaz. Hax, karakterin seviyesiyle alakasızdır. Kaldı ki illüzyondan dolayı sonsuz ihtimali göremeyen ve okla yenilen bir adamdan bahsediyoruz. Bu "sonsuz" ve o sonsuzlukta ne kadar öte gördüğü çok tartışmalı bir şey yani. OP evet ama sizin bahsettiğiniz kadar yenilmez bir yetenek değil.
Üstteki mesajımda bahsettim ama Reiatsu enerji değil, enerjiden kaynaklı oluşan basınç. Enerji Reiryoku olarak geçiyor ve burada dönen olaylar da zaten 4 boyutlu değil. Sadece Aizen'in haxı Yhwach'ınkine üstün geldi hepsi bu kadar.

Yukarıdaki mesajımda da söylemiştim ama siz bana bu hesaplama ve featleri direkt atarsanız daha iyi olur. Eğer benim burada bahsettiğim gösterimlerden şüphe duyuyorsanız ben de size atabilirim problem değil.
Sizin hemen arkanızdan Allmighty 2A menzili açıkladım. Danafor krallığı hesaplamalarında kaya yok edimi hesaplanıyor fakat göğe doğru uzanan karanlık kütlesi ihmal ediliyor, o kütlede aynı vaporize edici enerjiye sahip. Bu arada vsb hesaplamaları pulverizasyon ile hesaplanır ama ben vaporizasyon ile hesaplamayı tercih ettim, sonuç yükseldi tabii ki. İchigonun ilk kez bankai kullandığında byakuya ile olan mücedelesinde calc stalk kullanılmadan 1400 ışık hızı olarak hesaplanmış. Negacion ile ışık hızı vermek mi :) ışık olarak gözüken veya "ışık saldırısı bu" denilen her tekniğin doğal ışık ile aynı olmadığını ve ışık hızı teknik olarak değerlendirilemeyeceğini ne zaman öğrenecekler acaba karşınıza çıkan hesaplamaları yapanlar...

Çünkü vsb wiki herşeyin başladığı yer.
Forumlar da başladı power scaling muhabbetleri vsbattle dan çok önce. Vsbattle gökten inmedi, yoktan var olmadı. Şu söylem bile hatalı.

herşey bilimsel.
Yelkenli gemi üzerinde 1 milyar ton demir gülle kaldırıldığını düşünmeleri gibi mi ? O kadar çok refute ve itiraz metni yazdım ki oraya sayısını unuttum. Bilimsel kılıfında olup , her 2 hesaplamadan 1'nin traş olduğu bir yer.

Yhwachın Allmighty ile tüm muhtemel gelecekleri görebildiği söylenir,
Sorun da bu "söylenir". Söylem ile Eylem birbirini tutmayınca ne olur, hyperbole olur, outlier olur o da olmadı PIS olur. Sen de bunları öğrenebilirsin.

Burada oturup karakter enerjilerini çevresel tahribata göre değerelndirmek saçmalıktır. O zaman Luffy neden her yumruk attığında ülke yok olmuyor, neden Goku her dövüştüğünde bir evren yok olmuyor ? Neden bir karakter ışık hızında atmosfer içerisinde haraket ettiğinde dünya yok olmuyor ?
Bundan kim bahsetti ki ? Enerji = Yıkım diyen olmadı zaten. Ancak şu da var. Enerji = Yıkım değil diye de yıkımsız serilerin, bu eksiği sıvanmaya çalışılması komiktir.

Ayrıca px hesaplama ile Las Noches'in yıldız boyutunda olduğu da hesaplanmıştır
Hahahha :D iyiymiş.

Tüm tartışmalarda haklıydınız ve Bleach ülke seviyesi basit bir seriye kadar indi diyelim, hax dediğimiz yetenekleri nedeniyle hala kadar kuvvetli olacaklarını ve Naruto evrenini zorlanmadan indirebileceklerini söyleyebilir olacağız.
Hayırdır sen bir tarikat üyesi misin sürekli 1cil çoğul şahıs ağzından konuşmuşsun :D :D

Sonuç olarak, hiçbir karakterin gücü kılıcını salladığında yok ettiği kayalar kadar değildir ; bunun ötesindeki güçlerini de açıklamak zor, detaylı ve sistemlidir.
Ben de Bleach ve OP evrenlerini olduğundan güçlü gören bir fan olsam ben de elbette böyle bir şey demek zorunda olurdum :D icraatsızlığın açığını söylem ve de fanfiction ile kapamak gerekmekte :)

Xarachi foruma hoş geldin, renk kattın. Ancak power scaling olayını bu şekilde ele alan birisi değilim. Power Scaling de vsb ile başlamadı onların tekelinde de değil zaten. Sen de bilimin sesi falan değilsin ... Ama yorumların kıymetli, teşekkür ettim her biri için. Benim için tartışma vsb bilimseldir, her şeyin başladığı yerdir kısmında bitti zaten. Devam etmeme gerek yoktur. İyi sohbetler.

@Xarachi

Evet, vs battles wiki ile konuşuyorum. Çünkü vsb wiki herşeyin başladığı yer.
Vsb 2010 ların başında kurulan bir site.Bu geek tartışmaları ise internet kurulduğundan beri belki de daha eskiden beri var olan şeyler.

. Burada oturup karakter enerjilerini çevresel tahribata göre değerelndirmek saçmalıktır. O zaman Luffy neden her yumruk attığında ülke yok olmuyor, neden Goku her dövüştüğünde bir evren yok olmuyor ? Neden bir karakter ışık hızında atmosfer içerisinde haraket ettiğinde dünya yok olmuyor ? Bu böyle gider.. Kurgulardan konuşuyorsak ilk ama ilk önce birer tartışmada sadece ham güç değil, hız ve dahası yeteneklerin önemli olduğunu bilmek lazım, ikinci olarak ta yıkıcı güç ve yıkıcı enerjinin aynı şey olmadığını bilmek lazım.
Kurgusal evrenler açısından konuşuyorsak (bu istersen Bleach,Naruto,OP istersen de Dc Marvel olsun farketmez) bu karakterlerin ne kadar güçlü olduğu, neler yapabilidiği neler yapamadıgi, sınırları nedir diğer karakterlere karşı savaşsa sonuc ne olur vb gibi konuları değerlendirirken baktığımız bazı parametler var.
Bunlar;
Featler yani gösterimler (hız güç vb)
Söylemler (yazarın ve evrendeki diger karakterleriin o karakter hakkındaki söylemleri diye 2 ye ayırabiliriz kabaca)
Tasvir ve Itibar
Istikrar
Hax vb
gibi birçok parametreyi beraber değerlendirebiliriz.Bunlardan en önemlisi ise featlerdir tahmin edilebilecegi üzere.Tabi burası da çok detaylandırilabilir.Ama girmeyecem bu detaylara.

Mesela bir karakter düşün.Tanrı diye geçen.Zeus ve Odinle yanyana bu karakteri koymuş yazar.Yani tasviri ve itibarı Skyfather.Fakat birkaç sayı sonra Wonder Woman'a dövüşte kaybediyor.Yani Feat olarak Itibar ve tasvirini destekleyemiyor.O zaman sen hâla bu karaktere Skyfather der misin?
Kabaca bir örnekti tabi ama ne demek istedigim az çok anlaşılmıştır.

Gelelim bunun Bleach versiyonuna.Bu Bleach'de çok yapılıyor.Yazar söylemleri çok üst keseden söylüyor.Mesela;
Yamamoto Bankai açtı diye Soul society yok olacakmış, kılıç 15 milyon dereceymiş .Sen sadece bu söylemleri ele alırsan "Soul society ölen herkesin geldiği evrensel bi yer o zaman Yamamato da evrensel" dersin.Ama bu yanlış.Bu söylem featler tarafından destekleniyor mu buna bakmamız gerekiyor.Featler ise;
Vazo çatlıyor ve Isane'nin cildi kuruyor.Shinsui'nin dudağı çatlıyor, Hyorinmaru kullanılamıyor buz temelli bankai diye.Başka net gösterilen bir etkisi yok sanırim.İşte sen büyük ihtimal sadece söylemden dolayı Yamamoto evrensel diyeceksin ama buradaki hiç kimse, bu featlerle beraber Yamamoto'ya evrensel demez.Hele ki daha önce ufak bir şehiri yok edecek patlamayı tankladığında(ki tamamen tanklayamadı) bayıldığını da düşünürsek.

Evet, vs battles wiki ile konuşuyorum. Çünkü vsb wiki herşeyin başladığı yer. Şuan H6A veya ftl gibi terimlerde oradan çıktı. Acaba vsb wikiye gidip high dimensional scaling veya calculations gibi makaleleri okumanjızı tavsiye ederim, herşey bilimsel. Vsb a göre ışık kaynağı içermeleri vsb için yıldız seviyesi vermek için yeterlidir. Kusura bakmayın, vsb kurallarınızı reddediyorsanız H6A şehir seviyesi demek filan oluyor, bugün tartışmalarda kullandığımız sistem ve terimlerin neredeyse hepsi orada belirlenmiş. Burada oturup karakter enerjilerini çevresel tahribata göre değerelndirmek saçmalıktır. O zaman Luffy neden her yumruk attığında ülke yok olmuyor, neden Goku her dövüştüğünde bir evren yok olmuyor ? Neden bir karakter ışık hızında atmosfer içerisinde haraket ettiğinde dünya yok olmuyor ? Bu böyle gider.. Kurgulardan konuşuyorsak ilk ama ilk önce birer tartışmada sadece ham güç değil, hız ve dahası yeteneklerin önemli olduğunu bilmek lazım, ikinci olarak ta yıkıcı güç ve yıkıcı enerjinin aynı şey olmadığını bilmek lazım.
Nabu'nun da dediği gibi forum kültürü bu siteden önce vardı. Kat Sistemi vs. yaygın oranın ama sandığın kadar bilimsel değil. Hesaplama grubunun içindeysen ve sevdiğin bir seriye abartı bir hesaplama yaparsan başka biri de onaylayınca geçer zaten. Ben çok gördüm bunu. JJK'de mesela şu an top tier adamlar maks Hipersonik olmalı ama seri başı Maki'nin Yüksek Hipersonik hesaplaması var. :D Bak hesaplama da bu hatta:
User blog:USklaverei/Maki reacts to bullet | VS Battles Wiki | Fandom
Mesafeyi saçına kadar almış ve altıpatlar mermisine 445 m/s hız vermiş. :D Halbuki hem silah küçük hem de altıpatlar mermisi onun 1/10'u kadar yavaş olabiliyor.

Ya da Jogo'nun meteora 3000 m/s hız vermişler. Halbuki alakası yok. O şey uzaydan gelmedi ve diğer büyücüler meteor düşene kadar bekleyip hemen sonra kaçabiliyordu. Gojo bile Süpersonik veya bir tık üstü hız gerektiren işlere gelince terliyor. :D Ayrıca yarattığı tahribat da matah bir şey değil o boyutta bir meteor için. Bu da hızını açık etmeli ama yok.

Yine Jogo'nun Domain'inin adı "Iron Mountain" tarzı bir şey olduğu için demirden bir dağ yarattı olarak varsaymışlar. Halbuki dışarıdan bakınca belli ne kadar küçük olduğu. O zaman Gojo'nun "Limitsiz Boşluk" u da Evrensel mi? Daha Semt Seviye'ye çıkamadı seri. :D

Yani VsBW ne yazık ki objektif veya doğru bir kaynak değil. Düzgün oluşturduğu karakter sayfaları var, yok demiyorum. Ama sırf formül kullanıldı diye hemen doğru dememek lazım. Hesaplamaları bir de kendiniz gözden geçirirseniz pek çoğunun doğru olmadıklarını görürsünüz.

DB son senelerde zaten featten çok anti-feate sahip bir seri. Luffy her yumruk attığında ülke yok edemez çünkü en güçlü atağıyla bile anca Onigashima yok edebiliyor. Bu iki seri de çok tutarsız ve referans vermek için iyi seriler değil. Pek çok serinin tutarsızlıkları vardır ama bu ikisininki çok fazla.

2A ya zorlama diyorsan boyutsal hesaplama ve zaman çizelgeleriyle hesaplama kurallarını bilmiyorsun galiba, açıklayabilirim. Mangada açık açık Yhwachın Allmighty ile tüm muhtemel gelecekleri görebildiği söylenir, muhtemel gelecek sayısı her zaman sonsuzdur. Yhwach muhtemel geleceği değiştirir / sonsuz gelecek çizelgeleri arasından seçim yapar, tüm sonsuz çizelgeler arasından birini seçer yani. Menzili sonsuz zaman çizelgesi seviyesine getirir, bu da 2A dır. Burada kurallara aykırı, outlier veya hyperbole hiçbir şey yok. Herşey tastamam ve apaçık ortada. Anthisesis bir haxtır bu arada, katman biçemezsiniz. 1A kardinaller ve alephlerle belirlenmiş bir katmandır, matematiktir yani. Çoğu hikaye yazarı 1A için gerekli koşulları sağlayan karakter yazamaz, yazsada güç için yazıldığı belli zorlama karakterler oluşturur ve paragraf boyutunda açıklama yapar / serideki karakterlere yaptırır. Senin Bleach açıklamalarını kabul etmemen temel canon / non-canon hikayeler sistemi ve tier kurallarına aykırı davranmandır, kusura bakma ama farklı karşılaştırma sistemiyle konuşuyoruz farklı dili konuşan ve karşısındakinin konuştuğu dili bilmeyen iki kişi anlaşamaz. Ayrıca databook ve novel açıklamaları sadece Aizen'in ruh kralını aşması ile ilgili, diğer her şey mangadan ve ben databook scanine ihtiyacım olmadan yine sadece mangada geçen ifadeler ile Aizenin Ruh Kralını aştığını kanıtlarım.
Durumun bu olmadığından yukarıda bahsetmiştim. Anti-Tez'in hax olduğunu söylemişsiniz ama aynı şey geleceği görme için de geçerli. Yhwach sonsuz çoklu evren yok ediyor mu? Hayır. Yaratıyor mu? Hayır. E o zaman bu adam nasıl Çoklu Evrensel+ oluyor?

Ayrıca px hesaplama ile Las Noches'in yıldız boyutunda olduğu da hesaplanmıştır. Dahası seninle aynı fikirde olduğum "decadent" vs battles wiki'nin içerisinde değil, tanıdığım başka birisi tarafından yapılmıştır. İlk üç Espada'nın Las Noches içerisinde Cero Oscuras kullanmasının yasak olması ve Ulqiorranın birinci salınımının bile oraya zarar verecek olmasından biz ilk üç Espada'yı yıldız seviyesi alıyoruz.
..? Las Noches'in seri içerisinde verilen söylemle oluşturulan boyu bile Kalifornya'dan biraz büyükken (Ki çizimler yine söylemlerle uyuşmuyor o yüzden çok daha küçük.) siz tam olarak nasıl bir piksel hesaplaması yaptınız da Las Noches yıldız boyunda geldi?

Ülke Seviye olunca neden basit olsun? :D Millette niyeyse Ülke Seviye'ye kapak atmazsa serisi adam sayılmıyormuş gibi bir tavır var. :D

Naruto ne alaka? :D Naruto evreni de düz bir seri değil epey hax'a sahip. Bleach evreninde Genjutsu'dan kurtulmanın yolu yok mesela. :D Ve epeyce bir ninja Genjutsu kullanabiliyor. Başka haxler de var tabii ama genel olarak Bleach daha haxtir bence de. Yine de iki seri kapışsa oyum Naruto'ya. Yanlış anlamayın Bleach'i daha çok severim. Hatta tartışmalara da girdim buradaki pek çok üyeyle ama Naruto'nun featleri daha iyi ve haxle de başa çıkabileceğini düşünüyorum.

Valla karakterlerin gücü ne söylenirse söylensin, eninde sonunda yaptıkları yıkıma bağlıdır. AP dediğimiz şey karakter DC'sini gösterdikten sonra gelir ve sizin düşündüğünüz gibi kullanılmaz. İki karakter birbirini yumruklarken dağları yok etmeyebilir veya bir patlama bir karakteri çizmezken özel bir lazer ışını onu ikiye bölebilir. Bunlar AP'dir ama karakterin açık seçik yaptığı saldırı sonucu oluşan yıkım AP'sini verir. Söylemler gösterim ve skaladan sonra gelen destekleyicidir.

Danafor krallığı hesaplamalarında kaya yok edimi hesaplanıyor fakat göğe doğru uzanan karanlık kütlesi ihmal ediliyor, o kütlede aynı vaporize edici enerjiye sahip. Bu arada vsb hesaplamaları pulverizasyon ile hesaplanır ama ben vaporizasyon ile hesaplamayı tercih ettim, sonuç yükseldi tabii ki.
Evet muhtemelen kaya olsa orayı da silerdi ama olmadığından yapacak bir şey yok. Kafamıza göre ekleyemiyoruz maalesef. Her ne kadar benzer düşünsem de. :D Bu arada buharlaşmayı kullanmanız için epey bir buhar ve söylem gerekiyor. Ve sizin o eklediğiniz her şey ile bile Çoklu Kıtasal'a ulaşamaz.
main-qimg-121c2de9aed36be2b3632b36f9e56896-lq
Burada yukarıya doğru giden bölüm derinliğin 100 katı olsa bile (ki çukur nerede başlıyor belli değil dışarıdan yani çok sallama ve abartı bir sayı bu) en fazla Büyük Ülke Seviye'ye koyabiliriz feati.

İchigonun ilk kez bankai kullandığında byakuya ile olan mücedelesinde calc stalk kullanılmadan 1400 ışık hızı olarak hesaplanmış.
Bakın tekrar soruyorum bu hesaplamaları görebilir miyim? Link atar mısınız? Kaldı ki orada hesaplanabilir bir hız feati de yok.

Negacion ile ışık hızı vermek mi ışık olarak gözüken veya "ışık saldırısı bu" denilen her tekniğin doğal ışık ile aynı olmadığını ve ışık hızı teknik olarak değerlendirilemeyeceğini ne zaman öğrenecekler acaba karşınıza çıkan hesaplamaları yapanlar...
Yani dürüst olmak gerekirse direkt "Light" olarak geçtiği için anlıyorum neden öyle hesapladıklarını ama dediğim gibi tutarlı değil.

Normal bir şekilde konuştuğumu düşünüyorum ama yüz yüze konuşmuyoruz ve malum bu yazı olduğundan, ofansif veya agresif bir tutum sergilediğimi düşünüyorsan öyle bir niyetle yazmadım. Çok normal bir ruh halindeyim haberin olsun. :D

Bu arada sana yazdığım pek çok cevaba aldırış etmeden aynı şeyleri söylüyorsun. Karşı bir argüman da kurmadın. Münazara böyle bir yere varamaz. Öncelikle bana şu bahsettiğin piksel hesaplamalarını, featleri bir at, mantığından bir söz et ondan sonra devam edebiliriz. Yoksa ben görmediğim hesaplamaları yorumlamaya devam edeceğim. :D

Hayırdır sen bir tarikat üyesi misin sürekli 1cil çoğul şahıs ağzından konuşmuşsun :D :D
:jordanlol1: Koptum burada. :D

Vsbattles'da bir ara Çoppa FTL+ değil miydi ya? Hesaplama ölçütleri hakkında bir bilgim yok ancak göz var izan var, resmen fanbattles, herkes fanı olduğu serinin evrenindeki karakterleri abartıyor. Modlar da buna çanak tutuyor. Comicvine da keza öyle.