Evet, vs battles wiki ile konuşuyorum. Çünkü vsb wiki herşeyin başladığı yer. Şuan H6A veya ftl gibi terimlerde oradan çıktı. Acaba vsb wikiye gidip high dimensional scaling veya calculations gibi makaleleri okumanjızı tavsiye ederim, herşey bilimsel. Vsb a göre ışık kaynağı içermeleri vsb için yıldız seviyesi vermek için yeterlidir. Kusura bakmayın, vsb kurallarınızı reddediyorsanız H6A şehir seviyesi demek filan oluyor, bugün tartışmalarda kullandığımız sistem ve terimlerin neredeyse hepsi orada belirlenmiş. Burada oturup karakter enerjilerini çevresel tahribata göre değerelndirmek saçmalıktır. O zaman Luffy neden her yumruk attığında ülke yok olmuyor, neden Goku her dövüştüğünde bir evren yok olmuyor ? Neden bir karakter ışık hızında atmosfer içerisinde haraket ettiğinde dünya yok olmuyor ? Bu böyle gider.. Kurgulardan konuşuyorsak ilk ama ilk önce birer tartışmada sadece ham güç değil, hız ve dahası yeteneklerin önemli olduğunu bilmek lazım, ikinci olarak ta yıkıcı güç ve yıkıcı enerjinin aynı şey olmadığını bilmek lazım.
Nabu'nun da dediği gibi forum kültürü bu siteden önce vardı. Kat Sistemi vs. yaygın oranın ama sandığın kadar bilimsel değil. Hesaplama grubunun içindeysen ve sevdiğin bir seriye abartı bir hesaplama yaparsan başka biri de onaylayınca geçer zaten. Ben çok gördüm bunu. JJK'de mesela şu an top tier adamlar maks Hipersonik olmalı ama seri başı Maki'nin Yüksek Hipersonik hesaplaması var.

Bak hesaplama da bu hatta:
User blog:USklaverei/Maki reacts to bullet | VS Battles Wiki | Fandom
Mesafeyi saçına kadar almış ve altıpatlar mermisine 445 m/s hız vermiş.

Halbuki hem silah küçük hem de altıpatlar mermisi onun 1/10'u kadar yavaş olabiliyor.
Ya da Jogo'nun meteora 3000 m/s hız vermişler. Halbuki alakası yok. O şey uzaydan gelmedi ve diğer büyücüler meteor düşene kadar bekleyip hemen sonra kaçabiliyordu. Gojo bile Süpersonik veya bir tık üstü hız gerektiren işlere gelince terliyor.

Ayrıca yarattığı tahribat da matah bir şey değil o boyutta bir meteor için. Bu da hızını açık etmeli ama yok.
Yine Jogo'nun Domain'inin adı "Iron Mountain" tarzı bir şey olduğu için demirden bir dağ yarattı olarak varsaymışlar. Halbuki dışarıdan bakınca belli ne kadar küçük olduğu. O zaman Gojo'nun "Limitsiz Boşluk" u da Evrensel mi? Daha Semt Seviye'ye çıkamadı seri.
Yani VsBW ne yazık ki objektif veya doğru bir kaynak değil. Düzgün oluşturduğu karakter sayfaları var, yok demiyorum. Ama sırf formül kullanıldı diye hemen doğru dememek lazım. Hesaplamaları bir de kendiniz gözden geçirirseniz pek çoğunun doğru olmadıklarını görürsünüz.
DB son senelerde zaten featten çok anti-feate sahip bir seri. Luffy her yumruk attığında ülke yok edemez çünkü en güçlü atağıyla bile anca Onigashima yok edebiliyor. Bu iki seri de çok tutarsız ve referans vermek için iyi seriler değil. Pek çok serinin tutarsızlıkları vardır ama bu ikisininki çok fazla.
2A ya zorlama diyorsan boyutsal hesaplama ve zaman çizelgeleriyle hesaplama kurallarını bilmiyorsun galiba, açıklayabilirim. Mangada açık açık Yhwachın Allmighty ile tüm muhtemel gelecekleri görebildiği söylenir, muhtemel gelecek sayısı her zaman sonsuzdur. Yhwach muhtemel geleceği değiştirir / sonsuz gelecek çizelgeleri arasından seçim yapar, tüm sonsuz çizelgeler arasından birini seçer yani. Menzili sonsuz zaman çizelgesi seviyesine getirir, bu da 2A dır. Burada kurallara aykırı, outlier veya hyperbole hiçbir şey yok. Herşey tastamam ve apaçık ortada. Anthisesis bir haxtır bu arada, katman biçemezsiniz. 1A kardinaller ve alephlerle belirlenmiş bir katmandır, matematiktir yani. Çoğu hikaye yazarı 1A için gerekli koşulları sağlayan karakter yazamaz, yazsada güç için yazıldığı belli zorlama karakterler oluşturur ve paragraf boyutunda açıklama yapar / serideki karakterlere yaptırır. Senin Bleach açıklamalarını kabul etmemen temel canon / non-canon hikayeler sistemi ve tier kurallarına aykırı davranmandır, kusura bakma ama farklı karşılaştırma sistemiyle konuşuyoruz farklı dili konuşan ve karşısındakinin konuştuğu dili bilmeyen iki kişi anlaşamaz. Ayrıca databook ve novel açıklamaları sadece Aizen'in ruh kralını aşması ile ilgili, diğer her şey mangadan ve ben databook scanine ihtiyacım olmadan yine sadece mangada geçen ifadeler ile Aizenin Ruh Kralını aştığını kanıtlarım.
Durumun bu olmadığından yukarıda bahsetmiştim. Anti-Tez'in hax olduğunu söylemişsiniz ama aynı şey geleceği görme için de geçerli. Yhwach sonsuz çoklu evren yok ediyor mu? Hayır. Yaratıyor mu? Hayır. E o zaman bu adam nasıl Çoklu Evrensel+ oluyor?
Ayrıca px hesaplama ile Las Noches'in yıldız boyutunda olduğu da hesaplanmıştır. Dahası seninle aynı fikirde olduğum "decadent" vs battles wiki'nin içerisinde değil, tanıdığım başka birisi tarafından yapılmıştır. İlk üç Espada'nın Las Noches içerisinde Cero Oscuras kullanmasının yasak olması ve Ulqiorranın birinci salınımının bile oraya zarar verecek olmasından biz ilk üç Espada'yı yıldız seviyesi alıyoruz.
..? Las Noches'in seri içerisinde verilen söylemle oluşturulan boyu bile Kalifornya'dan biraz büyükken (Ki çizimler yine söylemlerle uyuşmuyor o yüzden çok daha küçük.) siz tam olarak nasıl bir piksel hesaplaması yaptınız da Las Noches yıldız boyunda geldi?
Tüm tartışmalarda haklıydınız ve Bleach ülke seviyesi basit bir seriye kadar indi diyelim, hax dediğimiz yetenekleri nedeniyle hala kadar kuvvetli olacaklarını ve Naruto evrenini zorlanmadan indirebileceklerini söyleyebilir olacağız.
Ülke Seviye olunca neden basit olsun?

Millette niyeyse Ülke Seviye'ye kapak atmazsa serisi adam sayılmıyormuş gibi bir tavır var.
Naruto ne alaka?

Naruto evreni de düz bir seri değil epey hax'a sahip. Bleach evreninde Genjutsu'dan kurtulmanın yolu yok mesela.

Ve epeyce bir ninja Genjutsu kullanabiliyor. Başka haxler de var tabii ama genel olarak Bleach daha haxtir bence de. Yine de iki seri kapışsa oyum Naruto'ya. Yanlış anlamayın Bleach'i daha çok severim. Hatta tartışmalara da girdim buradaki pek çok üyeyle ama Naruto'nun featleri daha iyi ve haxle de başa çıkabileceğini düşünüyorum.
Sonuç olarak, hiçbir karakterin gücü kılıcını salladığında yok ettiği kayalar kadar değildir ; bunun ötesindeki güçlerini de açıklamak zor, detaylı ve sistemlidir.
Valla karakterlerin gücü ne söylenirse söylensin, eninde sonunda yaptıkları yıkıma bağlıdır. AP dediğimiz şey karakter DC'sini gösterdikten sonra gelir ve sizin düşündüğünüz gibi kullanılmaz. İki karakter birbirini yumruklarken dağları yok etmeyebilir veya bir patlama bir karakteri çizmezken özel bir lazer ışını onu ikiye bölebilir. Bunlar AP'dir ama karakterin açık seçik yaptığı saldırı sonucu oluşan yıkım AP'sini verir. Söylemler gösterim ve skaladan sonra gelen destekleyicidir.
Danafor krallığı hesaplamalarında kaya yok edimi hesaplanıyor fakat göğe doğru uzanan karanlık kütlesi ihmal ediliyor, o kütlede aynı vaporize edici enerjiye sahip. Bu arada vsb hesaplamaları pulverizasyon ile hesaplanır ama ben vaporizasyon ile hesaplamayı tercih ettim, sonuç yükseldi tabii ki.
Evet muhtemelen kaya olsa orayı da silerdi ama olmadığından yapacak bir şey yok. Kafamıza göre ekleyemiyoruz maalesef. Her ne kadar benzer düşünsem de.

Bu arada buharlaşmayı kullanmanız için epey bir buhar ve söylem gerekiyor. Ve sizin o eklediğiniz her şey ile bile Çoklu Kıtasal'a ulaşamaz.
Burada yukarıya doğru giden bölüm derinliğin 100 katı olsa bile (ki çukur nerede başlıyor belli değil dışarıdan yani çok sallama ve abartı bir sayı bu) en fazla Büyük Ülke Seviye'ye koyabiliriz feati.
İchigonun ilk kez bankai kullandığında byakuya ile olan mücedelesinde calc stalk kullanılmadan 1400 ışık hızı olarak hesaplanmış.
Bakın tekrar soruyorum bu hesaplamaları görebilir miyim? Link atar mısınız? Kaldı ki orada hesaplanabilir bir hız feati de yok.
Negacion ile ışık hızı vermek mi ışık olarak gözüken veya "ışık saldırısı bu" denilen her tekniğin doğal ışık ile aynı olmadığını ve ışık hızı teknik olarak değerlendirilemeyeceğini ne zaman öğrenecekler acaba karşınıza çıkan hesaplamaları yapanlar...
Yani dürüst olmak gerekirse direkt "Light" olarak geçtiği için anlıyorum neden öyle hesapladıklarını ama dediğim gibi tutarlı değil.
Normal bir şekilde konuştuğumu düşünüyorum ama yüz yüze konuşmuyoruz ve malum bu yazı olduğundan, ofansif veya agresif bir tutum sergilediğimi düşünüyorsan öyle bir niyetle yazmadım. Çok normal bir ruh halindeyim haberin olsun.
Bu arada sana yazdığım pek çok cevaba aldırış etmeden aynı şeyleri söylüyorsun. Karşı bir argüman da kurmadın. Münazara böyle bir yere varamaz. Öncelikle bana şu bahsettiğin piksel hesaplamalarını, featleri bir at, mantığından bir söz et ondan sonra devam edebiliriz. Yoksa ben görmediğim hesaplamaları yorumlamaya devam edeceğim.