Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Anime - Manga Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Genel Tartışma

Boku no Hero Academia için masif hipersonik + ve de relatif hızlardan bahsedenler, son sayıyla beraber umarım cevaplarını almışlardır. Serinin en top 4-5 ismi hariç hipersonik hızlar bu seri için birer hayal olabilir. Hatta o isimler için de Hipersonik+ ya da Relatif Hızlar öyle denilebilir. Nitekim, hipersonik bu evrende genele yayılmış bir şey değil, çok selektif bir şey ve bunu bir kez daha görüyoruz. Olayı hız olan bir karakter bile aldığı bir ton boost'a rağmen transonic+ edebildi.

Ida, Transonic bariyerini kırdı diye millet afalladı. Ki bu da seyahat hızı, gene reaksiyon ya da combat değil.

@Nabu MHS+ ve ötesi bence de değillerdir. Ya o saçma yüksek hızların sebebi filmler. Ben görüyorum CV'de milleti, adam "Saf hızıyla havayı tutuşturuyor, Hipersonik olması lazım." diyor. Bunu yapan %5 Deku. :D Aynı Deku All Might'la yan yana koşuyor falan. Horikoshi önüne gelen filmi canon yaptığı için problem oluyor.

Yine de seyahat hızı başka bir şey, dövüş ve reaksiyon hızı için daha yüksek değerler veremez miyiz? Mirio baskı altında ve sarhoş haldeyken dibinden sıkılan kurşunları savuşturuyordu. High-tierler için Hipersonik dövüş/reaksiyon hızı abes değil bence.

Boku no Hero Academia için masif hipersonik + ve de relatif hızlardan bahsedenler
Benim anime/mangalarda hız konusuna son zamanlardaki yaklaşımım şu şekilde."Yazar sayısal değer verdiginde o iş bitmiştir".Belki kolaya kaçmış oluyorum fakat sonuçta olabilecek en canon kaynak mangaka.Çizgi romanlardaki gibi bir karakteri bir süru yazar yazmıyor ya da bir evreni onlarca veya yüzlerce yazar/çizer oluşturmuyor.

Mha'da da şöyle bi panel vardi.All Might'i zayıflamış halinde 5km'yi 30 saniyede katediyodu.Bu da 166m/s'ye ye denk geliyor yani ses hızının yarısı.Fiziksel özellikleriyle ön planda olan, ne kadar zayıflasa da hâla 1 nolu kahraman olan All might'nin hızi, sesin yarısi kadar.Bu evrenin top tierlerinin hızı hakkındaki kafamızda bir şey oluşturmali.Çünkü All might'in o hali bile Top10 dur seride.

Hazır içimden gelmişken bu "hız" konusunda oldukça şikayetçi oldugum bir kısımı dile getireyim.Şöyle ki hemen hemen her mangada kesin bir veya birkaç karakterin yeteneklerinin biri ışık,lazer,foton vb gibi isimlere sahip oluyor.Mesela konu Mha olduğu için ordan örnek vereyim.Aoyama karnından lazer atan karakter.Bu kisinin saldırısı "lazer" olduğu için ve birçok Mha karakteri de bu saldıriyi dodgelayabildiğiden , evrenin temelinin reaksiyon hızının ışık hızı olduğunu iddia eden birisi.Benzerleri hemen hemen her seride var.Bence bu son derece yanlış.

Işık hızi demek 300.000km/saniye hız demek.Yani bir saldırıyi biz ışık hızinda olarak nitelendiriyosak, o saldırının 1 saniye içerisinde dünyayı 7,5 defa dolaşması gerekiyor.Misal Aoyama lazerini ıskaladıgi zaman, 1 saniye içerisinde Dünya'yi 7,5 defa dolaşıyor mu lazeri?Ya da One piece'den Kizaru.Meyvesiyle ışığa dönüşunce 1 saniyede dünya etrafında 7,5 defa tur atacak kadar hızlanıyor mu?Tabiki hayır.Burada ışık hızı olan şey bu karakterlerin saldıriları değil.Bu saldırıların renginin/parlaklığının göze ulaşma süresi ancak ışık, dolayısıyla da ışık hızında olarak nitelendirilebilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bence bu son derece yanlış.
Çok yanlış. Hem bilimsel olarak yanlış. Her ışık hüzmesi ve plazma bize ışık hızı olarak ulaşmıyor.

Bir diğer yanlış da "yaklaşım" yanlışı. Lazere tepki vermek, ışık hızı yapsa seni gerçek dünyadaki kediler ışık hızı o zaman. Ancak aslında kediler o sırada lazere değil, bizim el hareketlerimize tepki veriyorlar.

Bir de projectile yani fırlatılan obje başka şeydir "beam" yani ışın yani "uzatılan" obje başka şeydir.

Ama işte gel de anlat allağın düz mantıkçı denyolarına.

"Ee abi adam ışık atıyor, o da bunu görüyor ee o zaman ışık hızı hülloooooeeğğğğ" ..

Mallık işte.

Valla ben de tam tersini düşünuyorum.Reaksiyon hızı kavramı, o serinin fanları tarafından taraflı yorumlanıp çok kolay manipüle ediliyor.O yüzden direk seyahat hızı neyse onu 3le -5le çarpıp reaksiyon hızı da budur diye varsayıyorum.Eğer ortada gerçekten çok net bi reaksiyon hızı feati varsa iş değişir tabi.
Ya seyahat hızı x3-5 pek tutarlı değil. Yani mantıken öyle olabilir ama kurgusal serilerde çok oynuyor ya bu rakamlar. Atıyorum NnT'ın sonlarına yakın bir yerde Full Wings King uçarak Britanya'nın bir yerinden başka bir yerine seyahat ediyordu. Arada 400-500 km var. Şimdi onun bu mesafeyi gitmesi dakikalarca sürdü ama bu adam şimdiye çok rahat MHS+ hatta en az Sub-rel civarı olmalı dövüş konusunda. Çünkü lightning timer adamlara blitz atan bir karaktere blitz atacak kadar hızlı şu an. :D

Ya da atıyorum Naruto P2'de iki köy arasındaki mesafeyi 2 günde kat etti. Arada dinlendiklerini hatırlıyorum ama hem Gaara kaçırıldığından hem Kankurou'yu tedavi etmek için (bundan haberdarlar mıydı çok emin değilim.) Naruto olabildiğinde hızlı gitmeye çalışıyordu. Ülkeler büyük, bol keseden Naruto 15.000 km gitti diyelim. 2. gün vardıkları için de minimal dinlemeyle toplam 24 saat yol gitmiş olsunlar. Naruto ses hızının yarısıyla gitmiş olur. Yani P2 başı Naruto'nun dövüş/reaksiyon hızı Süpersonik-Süpersonik+ gibi bir sonuç çıkar buradan.

Kişinin kendisine kalmış bir seçim tabii ama seri içinde de olaylar ilerlesin diye karakterlerin seyahat hızı düşük olur. O yüzden bence iki farklı hız olarak görmek daha mantıklı.

Ya ışık hızını geçtim; Luffy,Naruto,Ichigo ya da her kimse MFTL+ diyor pek çok kişi sırf bu karakterleri sevdiğinden veya featleri yanlış yorumladıklarından.Valla sadece Dc-Marvel tartısmalarının ilgimi çektiği zamanlari özledim anime/manga fanları yüzünden.Comicvine vb sitelerden soğuttular baya beni
CV'den beni de soğuttular valla ama MFTL+ Luffy ya da Ichigo skala zincirinden kaynaklanıyor. Ben milletin Raid Suit Sanji'ye databook'u kullanıp LS dediğini gördüm. Ya da TS Luffy Kuma'nın lazerlerini savuşturup "Yavaş." dedi diye o vakit çoktan ışıktan hızlıydı diyen var. Bleach'de Negacion'u ya da 9. Espada'nın ışıktan gizlenmesini ışık hızı alan var. Skala oradan başlar adam MFTL+'a getirir.

İşte böyle söylemlerde sıkıntı tutarlılığa da bakmak lazım. Yoksa ışık hızı söylem her yerde buluyorsun. OPM'de Genos bildiğin ışık ışını olarak tarif edilen atakları savuşturuyordu. Bu G4 öncesi Genos. :D Ama çıkıp da Genos'a FTL diyen pek kimse görmedim. Ya da Haku'nun ışık hızında olduğuna dair bir söylem varmış ama P1 Naruto FTL idi diyen de pek (hatta hiç) görmedim.

Bazıları da başka şeyleri kullanıyor. Atıyorum BC'de aynalı adamın ışınları ışık ışını alınıyor. Buradan zaten low tier adamlar LS geliyor. :D Ama Raia gibi top tier adamların dövüş hızına LS deyince çok sırıtmıyor benim gözümde.

Ya seyahat hızı x3-5 pek tutarlı değil. Yani mantıken öyle olabilir ama kurgusal serilerde çok oynuyor ya bu rakamlar.
×3-5 olmasın 10-15 olsun hadi.Yani burda asıl demek istedigim şey hareket hızı ile reaksiyon hızının tutarlı olması gerektiği.Apayrı şeyler değiller.Hatta aslında tamamen aynı şeyler.Işık hızına reaksiyon verebilen bir karakter, bacaklarını da ışık hızında hareket ettirebilmeli değil mi?Ha tabi bu kadarıni ben de beklemiyorum ama bir zahmet de 200km/s hızla giden birini yakalamayı geçtim ,hayal dahi edemeyen ve bu yüzden de denemeyen biri de bir zahmet MFTL+ olmasın.Bu lafım tabiki sana değil bu arada.Genel bir yakınma.

Ya da atıyorum Naruto P2'de iki köy arasındaki mesafeyi 2 günde kat etti. Arada dinlendiklerini hatırlıyorum ama hem Gaara kaçırıldığından hem Kankurou'yu tedavi etmek için (bundan haberdarlar mıydı çok emin değilim.) Naruto olabildiğinde hızlı gitmeye çalışıyordu. Ülkeler büyük, bol keseden Naruto 15.000 km gitti diyelim. 2. gün vardıkları için de minimal dinlemeyle toplam 24 saat yol gitmiş olsunlar. Naruto ses hızının yarısıyla gitmiş olur. Yani P2 başı Naruto'nun dövüş/reaksiyon hızı Süpersonik-Süpersonik+ gibi bir sonuç çıkar buradan.
İki ülke arası mesafe belli değil.Yolu nasıl katettiler, belki engebeli arazi aştilar ya da başka şeyler de olabilir.Her daim max hızlarıyla mı hareket halindelerdi?Enerjilerini korumak için nispeten yavaş hareket etmiş olabilirler.Vb bir süru değisken var.Yani bunu yorumlamak zor.

CV'den beni de soğuttular valla ama MFTL+ Luffy ya da Ichigo skala zincirinden kaynaklanıyor. Ben milletin Raid Suit Sanji'ye databook'u kullanıp LS dediğini gördüm. Ya da TS Luffy Kuma'nın lazerlerini savuşturup "Yavaş." dedi diye o vakit çoktan ışıktan hızlıydı diyen var. Bleach'de Negacion'u ya da 9. Espada'nın ışıktan gizlenmesini ışık hızı alan var. Skala oradan başlar adam MFTL+'a getirir.
Bleach fanlarının yüzde 99'u dümdüz aptallar.Yani bunu yumuşatarak falan da söyleyemeyeceğim.Tamamen kendi dünyalarında yaşıyolar.Bleach fanlarının herhangi biriyle versus tartışmasına bir daha asla girmem.İllallah ettirdiler.
One Piece fanları için bu kadar net konuşmuyorum.Daha yeni izledim animesini ve birkaç haftadır bakiyorum vslere falan.Bleach'ciler kadar olmasa da onlarda da ciddi sıkıntı olduğunu görüyorum ama.

×3-5 olmasın 10-15 olsun hadi.Yani burda asıl demek istedigim şey hareket hızı ile reaksiyon hızının tutarlı olması gerektiği.Apayrı şeyler değiller.Hatta aslında tamamen aynı şeyler.Işık hızına reaksiyon verebilen bir karakter, bacaklarını da ışık hızında hareket ettirebilmeli değil mi?
Yok ben senin mantığı anlıyorum zaten. Teknik olarak öyle olmalı ama işte kurgusal serilerde öyle yapmıyorlar. Yoksa ben de mantık çerçevesinde ilerlemeyi tercih ederim. :D Ama o seviye tutarlılık gösteren seriler çok az, ToG geliyor bir aklıma.

Ha tabi bu kadarıni ben de beklemiyorum ama bir zahmet de 200km/s hızla giden birini yakalamayı geçtim ,hayal dahi edemeyen ve bu yüzden de denemeyen biri de bir zahmet MFTL+ olmasın.Bu lafım tabiki sana değil bu arada.Genel bir yakınma.
Alınmadım alınmadım merak etme. :D Mantıken öyle olmalı evet.

İki ülke arası mesafe belli değil.Yolu nasıl katettiler, belki engebeli arazi aştilar ya da başka şeyler de olabilir.Her daim max hızlarıyla mı hareket halindelerdi?Enerjilerini korumak için nispeten yavaş hareket etmiş olabilirler.Vb bir süru değisken var.Yani bunu yorumlamak zor.
Tamam da bunların gittiği seviye tempolu koşu benzeri bir şey. Dövüş içerisindeki patlayıcılık yoktur ama 1000'de 1'iyle de gitmiyorlardır herhalde. Biz insanlar zaten saatlerce koşabiliyoruz.

Valla dağ bayır bir şey yapamaz bunlara. :D Düz yolda gitmek daha kolay tabii ama yükselti çıkarken de hızlı gider bunlar. Hele 2-3 adımda ağaç tepesine çıkan adamlardan bahsediyoruz. Varsın olsun hızı 3/5'ine insin.

Naruto kimseyi dinlemeden acele ediyordu bariz biçimde + Dünya'nın çevresi zaten 40.075 km. :D Gezegenin boyu farklı olsa bile, ki hiçbir yerde değinilmedi böyle bir şeye, ülkeler dip dibe zaten:
013ecf16f0eec6cae050e8e2adafe02be014b168_hq.jpg

Gidilen yol bu yani.
66c721e99e4d9ca872485c98eb8ac718976562b6_hq.jpg

Bu da tüm harita. Ateş Ulusu'nun ortasından (hatta Suna'ya daha yakın) Suna'nın alt kısmı arasına 15.000 km diyorum. Bu harita dünyanın her yerini gösterse takriben 100.000 km çevresi olur Naruto Dünyası'nın. İş spekülasyona kayıyor biraz ama durum bu.

Bleach fanlarının yüzde 99'u dümdüz aptallar.Yani bunu yumuşatarak falan da söyleyemeyeceğim.Tamamen kendi dünyalarında yaşıyolar.Bleach fanlarının herhangi biriyle versus tartışmasına bir daha asla girmem.İllallah ettirdiler.
One Piece fanları için bu kadar net konuşmuyorum.Daha yeni izledim animesini ve birkaç haftadır bakiyorum vslere falan.Bleach'ciler kadar olmasa da onlarda da ciddi sıkıntı olduğunu görüyorum ama.
Seni çok uğraştırmışlar galiba. :D Yani her serinin var öyle ekstrem fanı. Şu anda OP, Bleach'ten önde benim kitabımda. Gerçi Bleach münazarasına bayadır girmedim. Uğraşmıyorum kimseyle. :D

Mahoraga ile falan Sukuna belki Deku'yu yener
Maho bence Sukuna’nın genel güç seviyesini çok yükselten bir summon değil ya.O daha çok Sukuna’nın gojonun sonsuzluğunu aşabilmek için rol model olarak kullandığı şey.Deku gibi yumrukla dövüşen birine çok bir şey yapamaz ki gerek de yok.Sukuna sanırım teknikleri görerek öğreniyor zaten (Gojo gibi karmaşık teknikleri hariç)

Maho bence Sukuna’nın genel güç seviyesini çok yükselten bir summon değil ya.O daha çok Sukuna’nın gojonun sonsuzluğunu aşabilmek için rol model olarak kullandığı şey.Deku gibi yumrukla dövüşen birine çok bir şey yapamaz ki gerek de yok.Sukuna sanırım teknikleri görerek öğreniyor zaten (Gojo gibi karmaşık teknikleri hariç)
Mahoraga, Sukuna ve Agito; Gojo'ya dalarken Gojo "Diğerlerine ayak uyduramayan tek sensin!" tarzı bir şey demişti Agito'ya. Mahoraga belki Sukuna kadar güçlü olmayabilir ama yakınında orası kesin.

Teknik öğrenmeye gelince, bu zaten Deku'yla pek alakalı değil. Deku'nunkiler Quirk diye geçtiği için. 😄

Maho bence Sukuna’nın genel güç seviyesini çok yükselten bir summon değil ya.
%75 Sukuna ile Mahoraga'nın dövüşünü ve Sukuna'nın Gojo karşısında Mahoraga'nın kullanılışını düşününce bence epey yükselten bir etkisi var. Neredeyse 2 Sukuna ile dövüşmek gibi. İşin hax boyutuna (JJK evreni içerisinde) zaten girmiyorum.

Deku gibi yumrukla dövüşen birine çok bir şey yapamaz ki gerek de yok.Sukuna sanırım teknikleri görerek öğreniyor zaten
"Teknik" çok geniş bir tanım. Yani jujutsu teknikleri ile her evrendeki teknikler aynı şey değil, kaldı ki Deku teknik değil süper güç kullanıyor, özgünlük vs denen şey işte. Yani Sukuna'nın bunu öğrenme oranı kaç ? Bir de Deku'nun teknikleri yapabilmen için OfA seçilmiş olma şartı barındırıyor yani mümkün olsa dahi yapamayabilir. Sukuna sonuçta kişinin tekniğini çalmıyor öğreniyor o yüzden zor.

Mahoraga, Sukuna ve Agito; Gojo'ya dalarken Gojo "Diğerlerine ayak uyduramayan tek sensin!" tarzı bir şey demişti Agito'ya. Mahoraga belki Sukuna kadar güçlü olmayabilir ama yakınında orası kesin.

Teknik öğrenmeye gelince, bu zaten Deku'yla pek alakalı değil. Deku'nunkiler Quirk diye geçtiği için. 😄
Maharoga anca adapte olduğunda yakın seviye olabilir ama o şekilde bile gene büyük alan saldırısı yediğinde tek yiyor.İki kere tek yedi öyle.
%75 Sukuna ile Mahoraga'nın dövüşünü ve Sukuna'nın Gojo karşısında Mahoraga'nın kullanılışını düşününce bence epey yükselten bir etkisi var. Neredeyse 2 Sukuna ile dövüşmek gibi. İşin hax boyutuna (JJK evreni içerisinde) zaten girmiyorum
Sukuna hem gojo dövüşünde hem de maho kendi bedeninde değildi.Zaten o yüzden gojo yakın dövüşte üstün geldi hep.Ayrıca gojo dövüşünde kendini tuttuğu bariz adamın
kendini sonraki dövüşlere saklıyordu.O yüzden Maho güçlü görünüyor olabilir ama tam güç Sukuna’ya (Orjinal formu) yakın bile olduğunu düşünmüyorum.

Teknik konusuna gelirse ben 2 farklı evren olduğu için iki evrenin tek bi evren gibi düşünüp lanetli teknik=Quirk diye kabul etmek bana mantıklı geliyor.
Şey gibi düşünün çakra=haki gibi.yoksa öbür türkü deku lanetli enerjisi olmayacağı için Sukunayı göremez ve hasar veremez

Maharoga anca adapte olduğunda yakın seviye olabilir ama o şekilde bile gene büyük alan saldırısı yediğinde tek yiyor.İki kere tek yedi öyle.
Adapte olduğunda direk yenilmez olur yakın olmaz. 😄 Sukuna kesme ataklarına adapte olduğu için Domain'iyle işini o yüzden bitiremedi. Sonra iyileşmesi tamamlanmamışken adapte olmadığı Fire Arrow ile vurdu. Gojo da hiç adapte olmadığı Hollow Purple'la yok etti. O Hollow Purple'ı aşağı yukarı aynı mesafeden yediler, Mahoraga yok oldu Sukuna da ağır yaralandı. Denk olmayabilirler ama aynı kalibredeler.

Adapte olduğunda direk yenilmez olur yakın olmaz. 😄 Sukuna kesme ataklarına adapte olduğu için Domain'iyle işini o yüzden bitiremedi. Sonra iyileşmesi tamamlanmamışken adapte olmadığı Fire Arrow ile vurdu. Gojo da hiç adapte olmadığı Hollow Purple'la yok etti. O Hollow Purple'ı aşağı yukarı aynı mesafeden yediler, Mahoraga yok oldu Sukuna da ağır yaralandı. Denk olmayabilirler ama aynı kalibredeler.
Benim kastettiğim o değildi ya zaten tüm tekniklere adapte olarak başlasa kimseye yenilmez elbette xd atıyorum rakibi ile dövüşürken rakibin bir tekniğine adapte oldu.Bu süre zarfı içerisinde rakibi maho’yu çözersen ve geniş çaplı bi farklı türde saldırısı varsa Maho tek yer kim olursa olsun.

Gojo karşısında iş yapmasının sebebi gene Sukuna’nın onu etkili bir şekilde kullanmasıydı yoksa gojodan tek yerdi.Gojodan tek yiyecek adam da Sukuna kalibresinde olamaz diye düşünüyorum

Benim kastettiğim o değildi ya zaten tüm tekniklere adapte olarak başlasa kimseye yenilmez elbette xd atıyorum rakibi ile dövüşürken rakibin bir tekniğine adapte oldu.Bu süre zarfı içerisinde rakibi maho’yu çözersen ve geniş çaplı bi farklı türde saldırısı varsa Maho tek yer kim olursa olsun.
İşte kim olursa olsun değil. Serideki çoğu karakterin tek tip Lanetli Tekniği var. Kaldı ki alan bazlı her atak Maho'yu öldürecek diye de bir şey yok. Fire Arrow ve Hollow Purple seride şimdiye kadar gördüğümüz en güçlü 2 atak muhtemelen. Bunlardan tek yemek (özellikle Hollow Purple'dan) bir anti-feat değil. Zaten o atakları direk yiyip de hayatta kalan kaç kişi var? 😄

Gojo karşısında iş yapmasının sebebi gene Sukuna’nın onu etkili bir şekilde kullanmasıydı yoksa gojodan tek yerdi.Gojodan tek yiyecek adam da Sukuna kalibresinde olamaz diye düşünüyorum
Valla Sukuna da çok kez tek yemenin ucundan döndü Gojo'ya karşı. Mesela Gojo'dan Black Flash yediğinde adamın gölgesine çekilmesi gerekti. Unlimited Hollow Purple'ı patlamadan onlarca metre uzakta yedi ve güç bela hayatta kaldı.

Yani bu ve Fire Arrow biraz one-shot-kill teknikleri gibiler. Bu teknikler Sukuna veya Gojo da direk yese onları öldürebilecek türde teknikler o yüzden Mahoraga'yı pek suçlamamak lazım. 😄

Valla Sukuna da çok kez tek yemenin ucundan döndü Gojo'ya karşı. Mesela Gojo'dan Black Flash yediğinde adamın gölgesine çekilmesi gerekti. Unlimited Hollow Purple'ı patlamadan onlarca metre uzakta yedi ve güç bela hayatta kaldı.
Çünkü megumin bedeni fiziki olarak çok zayıf. O yüzden gojo yakın dövüşte üstün geldi hep.Yoksa orijinal bedeninde Bi 20 parmak Sukuna yakın dövüşte gojoya yenileceğini sanmıyorum.

Hollow purple utahime tarafından bufflandı ayrıca yanılmıyorsan saldırıyı gözlüklü bi eleman gizlemek zorunda kaldı.ona rağmen sadece kolları gitti adamın onun dışında pek hasar yoktu(Megumin bedeninde olmasına rağmen)

İşte kim olursa olsun değil. Serideki çoğu karakterin tek tip Lanetli Tekniği var. Kaldı ki alan bazlı her atak Maho'yu öldürecek diye de bir şey yok. Fire Arrow ve Hollow Purple seride şimdiye kadar gördüğümüz en güçlü 2 atak muhtemelen. Bunlardan tek yemek (özellikle Hollow Purple'dan) bir anti-feat değil. Zaten o atakları direk yiyip de hayatta kalan kaç kişi var?
Tamam işte Sukuna’nın ve Gojo Maho’ya tek atacak saldırları varsa bu Maho’nun onların seviyesinde olmadığını gösterir.
kaldı ki Sukuna’nın başka tekleyecek saldırıları vardır yani (Gojo’yu böldüğü saldırı) gibi

Benim genel düşüncem Maho’nun True form 20 parmak Sukuna ayarında bir varlık olmadığı yönünde ki

Çünkü megumin bedeni fiziki olarak çok zayıf. O yüzden gojo yakın dövüşte üstün geldi hep.Yoksa orijinal bedeninde Bi 20 parmak Sukuna yakın dövüşte gojoya yenileceğini sanmıyorum.
Sukuna'nın kendisi dahil hiç kimse tarafından dokunulmamış bir konu. Gojo daha kuvvetli olduğundan değil yakın dövüşte daha iyi olduğundan yendi. Lanetli Enerji ile kendini güçlendirenler arasında fiziğin çok bir şeyi değiştirdiğini sanmıyorum. Ama evet orijinal vücudunda ekstra 2 kol Sukuna'nın işine yarardı. 😄

Hollow purple utahime tarafından bufflandı ayrıca yanılmıyorsan saldırıyı gözlüklü bi eleman gizlemek zorunda kaldı.ona rağmen sadece kolları gitti adamın onun dışında pek hasar yoktu(Megumin bedeninde olmasına rağmen)
Ijichi gizledi aynen ama o inanılmaz miktardaki enerji fark edilmesin diye. Sukuna atağı gördüğünde kaçmak için geçti ama kendi LT'si ile karşıladı. Bir de hatırlatmak isterim atak neredeyse 4 km öteden ateşlenmişti. Sukuna yakın mesafeden %200 bir HP yemedi yani. 😄 Bir de niye her fırsatta Megumi'nin vücudu gömdün ki? 😆 Sanırsın adam her esen meltemde yamuluyor. 😄

Tamam işte Sukuna’nın ve Gojo Maho’ya tek atacak saldırları varsa bu Maho’nun onların seviyesinde olmadığını gösterir.
kaldı ki Sukuna’nın başka tekleyecek saldırıları vardır yani (Gojo’yu böldüğü saldırı) gibi
Senin kast ettiğini anladım. Ben de özetle diyorum ki aynı atakları direk yeseler Gojo ve Sukuna da ölürdü.

Zoro'nun güç seviyesi güncelde Katakuri'nin üstünde midir?
Bence evet.

Law=>Zoro=>Kid bence artık sağ kol plus tipler. Law featlere göre hele amirale yakın bir portrede. Zoro ise son power upla standart beraber sağ kol seviyesinin üstünde şeyler gösterdi.

Zoro bence Katakuri ve Marco'yu yener şu an. Beckman ve Shiryu muallak tipler.

@Uncle Paulie Muhtemelen Shiryu ve Beckman'la kapışmasını görürüz zaten.

En kötü neslin güç sıralamasını yapabilir misin?

@Uncle Paulie Muhtemelen Shiryu ve Beckman'la kapışmasını görürüz zaten.

En kötü neslin güç sıralamasını yapabilir misin?
İlk Torba
Luffy>Karasakal

İkinci Torba
Law=>Zoro=>Kid

Şu beşli diğerlerinden bariz şekilde ayrılıyor. Diğerlerini sıralaması biraz daha zor.

Featlere göre Killer bence Drake'den önce ancak potansiyel ve konum olarak asla değil.

Yine de Killer>Drake=Urouge(daha kendisini mangada görmedik)=Bonney çok potansiyelli buraya koyarım sanırsam çünkü gücünün sadece yaşlandırma gençleştirme olmadığını gördük hatta meyve potansiyeli Law kadar uçuk.

Hax sebebiyle Apo>Bege>Hawkins diyorum son olarak. Bege'nin featlerini gördün zaten çok dayanıklı bir çar. Hawkins ise güzel featler gösterse de düşük featleri gerçekten kötüydü. Çok belli bir hilesi var onun dışında çok etkileyici bir şey göstermedi. Ama bu üçlü bence Nova sıralamasının sonlarında. Yerleri değişebilir.

@Uncle Paulie Teşekkür ederim. Bi de güncel olarak tayfa içi (Top 5) güç sıralaması yapabilir misin? Özellikle Zoro ve Sanji,Jinbe arasında ne kadar fark açıldı merak ediyorum