Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Anime - Manga Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Genel Tartışma

Konunun linki üstte var.
Nerede? Link atmamışsın. Resimler falan var.

OP'deki en hızlı kişi, Naruto'da hız olarak kiminle eşleşebilir(aşağı yukarı)?
Yani tutarsız olan her şeyi görmezden gelip sadece ışık hızı söylentilerini doğru kabul edeceksek, o ışık hızı olduğu söylenenleri yakın mesafede savuşturanlar falan Tanrı sınıfı adamlara denk hıza sahipler demek oluyor bu.

OP'deki en hızlı saldırı, Naruto'da hız olarak hangi saldıri ile eşleşebilir(yıkım etkisi ve ya hax'ı önemli değil)?
Madara'nın Light Fang'i ışık hızında olduğu söyleniyordu. OP'deki ışınlar da genelde ışık hızı olduğu söyleniyor sanırım. Yani Naruto'daki en hızlı atak LF. :D

Bir de Naruto'ya o saldırıyı Madara ağzına doğru çakra felan gönderdiğinden savuşturabildi, yani Madara'yı savuşturdu saldırıyı değil diyorlar. Adamlara cevap da yazamıyom tilt oldum kendi kendime.
Benim de geçen aklıma geldi. Dedim "Madara'nın ışınına değil de kafasını çevirmesine tepki vermiş olmuyor mu?" gibisinden bir soru sordum. Ondan önceki panelde ışın zaten Madara'nın ağzından çıkmış. Yani Naruto LF'yi savuşturuyor.

CV'de görüyorum bazı kıyaslar. RS Naruto'nun Juubidara'nın tükürerek attığı saldırıdan kaçması
ile TS sonrası Luffy'nin pasifista(?)nın ağzından attı saldırı ile aynı hızda diyor.
7735906-0601-012.jpg
Hatta Pasifista'ya Zoro'nun savuşturmalarına da daha da hızlı diyor.
7735187-kumalight3.png
Bir de Naruto'ya o saldırıyı Madara ağzına doğru çakra felan gönderdiğinden savuşturabildi, yani Madara'yı savuşturdu saldırıyı değil diyorlar. Adamlara cevap da yazamıyom :D tilt oldum kendi kendime.
O sahneleri feat olarak almak hata. İki evren için de geçerli bu.

En net olanı narutodaki diye onu açıklayacağım ama pacifista için de geçerli bu:

Madara’nın saldırısı ışık hızında hareket ederken ve naruto’nun kafasına değmesine birkaç santim varken naruto bunu görüp lazer kendisine ulaşmadan kafasını kenara çekmiyor.
Madara kenara saldırı atıp kafasını çevirerek kılıç gibi kullanmaya kalkmış. Madara kendi kafasını çevirene kadar naruto kendi kafasını eğmiş. Benim anladığım bu.
Onu geçtim iki evrende de tehlikeyi önceden sezme var. Tam ateş edileceği an kafalarını çevirebilirler. 0,00001 saniyelik bişeyden bahsediyoruz. Sezgi güçlerinin olduğu evrenlerde böyle feat verilmesi için baya net çizilmesi gerekir. Örnek olarak deva path’ın rasensshuriken’e tepki vermesi gibi çizilmesi gerekir. Saldırı yarı yoldayken karşıdaki karakterin orda sabit olduğunu görmeliyiz yani.
Aksi takdirde sadece kafasını yanından bişeyin geçtiğini görüyorsak ne zaman kafasını çevirdiğini bilmediğimiz için bi insanın tam tabanca sıkılacağını tahmin edip 0,1 saniye önce tepki verip mermiden kaçması gibi durur bu. Bu bi insanı ses hızı yapmaz.

Hız olarak iki tarafta da tutarsızlıklar var. Obito juubito’ya dönüşürken garip garip hesaplara girmeleri, biz yetişemeyiz siz gidin demeleri, summon’lar çağırılması falan en akla gelen örnekler. Hızlarına bakarsak 1 saniyelik mesafedeydi adam.
One piece’i ise saymaya gerek yok koca yonkou tank kovalıyor:D

One piece’te zaman atlamasından önceki gear 2 luffy ses hızının az üstüydü, süpersonik olduğu az çok belliydi. Mangaka soru için bi hız söylemişti rakam aklıma gelmiyor. “Soru” tekniğini kullananların dourikisi minimum 500’dü. Dourikiye göre hızın değiştiğini blueno ve lucci farkından biliyoruz. 500 ve 4000 arasında denklem kurduğumuzda lucci de ses hızı oluyordu. Ama üstüne leopara dönüşüyordu. Hem douriki hesabı hem de gear 2’nin havada yarattığı etkiler tutarlıydı yani. Sesi geçmişler orda.

Naruto’da ise bazı çizimlerden uçuk rakamlar çıkıyor. Ama karakterlerin konuşmalarından bambaşka şeyler çıkıyor. Kabul ettiğiniz hesaplara bağlı.

Bana kalırsa şuanki gear 2 ve sanji hızlı jonin eder derim. Snakeman, katakuri falan kapısız gai, shippuden sasuke, itachi gibiler kadar vardır derim. Daha hızlılarını bilmiyoruz. Yonkouların shanks hariç hepsi yavaş duruyor. Amiraller ise katakuri’den çok fazla hızlı değildir. Minato, raikage ligi bir varsa henüz görmedik.
tabi ışık meyvesi, law’ın meyvesi, kawarimiyle yer değiştirme, yere sis atıp yok olma gibi şeyleri katmıyorum.

Tabi dediğim gibi one piece için en iyimser hesaptır bu da. Yoksa gennin neji=mach 100 hesabı bile bulabilirsin. O hesaplarla hızlı joninler şuanki yeni dünya elitlerine speed blitz atar.

Sizce Naruto'da (seri) atak kuvveti (fiziksel yani) düştü mü bir yerden sonra? Kn4'ten sonra çok düşüş yaşamış gibi geldi bana. SPSM Naruto'yla Limbo'nun dövüşü mesela.
main-qimg-2344318d0cf32c939856c671a1a962b5

Kn4 Naruto elini savurunca/elini yere vurunca bu oluyordu yanlış hatırlamıyorsam:
kpyL5EL.jpg

Yani patlamalar falan büyük de fiziksel olarak dediğim gibi Kn4'ten sonra zayıflamış gibi geliyor bana. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yani patlamalar falan büyük de fiziksel olarak dediğim gibi Kn4'ten sonra zayıflamış gibi geliyor bana. Siz ne düşünüyorsunuz?
Saçma çünkü RSM NAruto'da havada kontrolsüzce kolunu sallasa aynısı olur. Orada her bir atağı karşılık buluyor ve Naruto gücünü tek noktaya yöneltiyor ortalığa sıçmıyor kontrolsüz olduğu zaman ki gibi :D

Saçma çünkü RSM NAruto'da havada kontrolsüzce kolunu sallasa aynısı olur. Orada her bir atağı karşılık buluyor ve Naruto gücünü tek noktaya yöneltiyor ortalığa sıçmıyor kontrolsüz olduğu zaman ki gibi :D
Mantıken aynısı olmalı zaten ama sonuçta burada 2 düşman god tier savaşmıyor mu? Sakura'ya şaşırma ve ondan korkma ve Sakura'nın yumruğunun Kaguya'ya işlemesi beni tereddüte düşürüyor.

Sakura'ya şaşırma ve ondan korkma
Bunun acaip zorlama bir "Hadi kıza da yer açın" sahnesi olduğunu anlamaman da beni şaşırttı.

Sakura'nın yumruğunun Kaguya'ya işlemesi
İşlemeden kastın 3 farklı atak her yönden kadını ittirirken Byakugo Sakura'nın hali hazırda çok güçlü yumruğu ile sadece kadının kafasını öne eğmesini sağlamış olması mı ? :D

Kaldı ki bu da çok jenerik bir olay.

Mantıken aynısı olmalı zaten ama sonuçta burada 2 düşman god tier savaşmıyor mu?
Evet ama hasarı birbirlerine yöneltiyorlar. Hashirama ile Madara dövüşürken oluşan çevresel hasar, Madara VS 5 Kage'den daha az. Bu Hashirama 5 kageden güçsüz olduğu için değil, atakları karşılayabildiği için oluyor.

En basitinden %100 KUramadan çıkan PS kılıcı işli 12-13 BD ufak bir ülkeyi haritadan silebilirdi belki. Ancak Hashi'nin SS'i o atağın hepsini emdi sünger gibi.

Kaldı ki işin hikaye kısmı da var. Bunlar her yumruklaştığında yer gök yarılsa canlı kalmaz dünyada :D
Yani garip yerlerden ittiriyorsun olayı bence.

Bunun acaip zorlama bir "Hadi kıza da yer açın" sahnesi olduğunu anlamaman da beni şaşırttı.
Yok komedi sahnesi zaten ama siz daha önce başka buna benzer bir taneyi feat olarak kullanmıştınız. Bir de dediğim gibi Kaguya'ya etki edince... :D

İşlemeden kastın 3 farklı atak her yönden kadını ittirirken Byakugo Sakura'nın hali hazırda çok güçlü yumruğu ile sadece kadının kafasını öne eğmesini sağlamış olması mı ? :D

Kaldı ki bu da çok jenerik bir olay.
3 farklı atak? Naruto ve Sasuke'nin mühründen kaçmak için göğe yükselirken Sakura kafasına vurmamış mıydı? Yoksa animede öyle oldu da mangada mı farklı? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? :D

Evet ama hasarı birbirlerine yöneltiyorlar. Hashirama ile Madara dövüşürken oluşan çevresel hasar, Madara VS 5 Kage'den daha az. Bu Hashirama 5 kageden güçsüz olduğu için değil, atakları karşılayabildiği için oluyor.

En basitinden %100 KUramadan çıkan PS kılıcı işli 12-13 BD ufak bir ülkeyi haritadan silebilirdi belki. Ancak Hashi'nin SS'i o atağın hepsini emdi sünger gibi.
Hmm... Yani evet kabul edilebilir ama araya birkaç tane güzel fiziksel feat sıkıştırsalar güzel olurdu ya. Naruto patlamalarla Ülke - Kıta Seviye ama fiziksel olarak Çoklu Şehir Bloğu gibi geliyor bana. :D En azından bir rüzgar falan çıksaydı. All Might vs Nomu savaşında Nomu atağı emse bile rüzgar falan milleti itiyor, millet yaklaşamıyordu. Yani biraz efekt olsaymış gene daha inandırıcı olurdu.

Kaldı ki işin hikaye kısmı da var. Bunlar her yumruklaştığında yer gök yarılsa canlı kalmaz dünyada :D
Yani garip yerlerden ittiriyorsun olayı bence.
Ama kocaman patlamalar olurken sıkıntı yok. :D Bir de Kishi sürekli bir feat vermiyor mu her modun ne kadar güçlü olduğunu göstermek için? Fiziksel feat de koyamaz mıydı araya? Bir de merak ettim diye sorayım dedim.

En azından bir rüzgar falan çıksaydı
Naruto ile Sasuke dövüşünde bunu yaptılar mesela. Madarada da olsa hoş olabilirdi ancak Naruto genel olarak zaten dövüşlerin daha estetik tarafında bir seri fizikselliği pek yansıtmıyorlar.

Ama dediğim gibi fizikselliği yansıtabilmen için de rakibinin biraz güçsüz olması lazım. Misal nasıl SM Naruto tek hareketle Preta Path'i öldürdü ve yerle yeksan etti. Ya da Nasıl SM Jiraiya'nın tekmesi yerde taş sektirir gibi beton zeminde mini kraterler ve çatlaklar açarak Human Path'i düzinelerce metre geriye yollayıp beton bloğun içine soktu. Yani bunu seride yaptıkları oluyor. Ya da nasıl Madara Limboları, Bijuuları tokatladı vs gibi.

Ancak RSM Naruto Vs Limbolar söz konusu oldu mu güçler çok denk olduğundan tek görebildiğimiz, Naruto'yu tanklayan Limbo'nun kolunun morardığı vs.

Neyse konunun özüne gelirsek karşılaştırdığın paneller çok farklı şeyler. Biri dövüş diğeri ayarsız güç salınımı.

Nitekim Kn4 Naruto, Fiziksel olarak RSM'den güçlü değil sırf bu yüzden :D Aksine çok çok çok daha güçsüzdür.

Fiziksel olarak istediği kadar kuvvetli olsun bi el sallamanın, yumruk atmanın öyle etkisi olmaz diye biliyorum ben.
mangalarda chakra gibi şeylerin etkisi oluyor o. Vurduğu yerde chakra yayılıyor koca kaya patlıyor. Yoksa yüksek kuvvet anca bi kayaya kol sokar. Kaya patlatmaz. Tabi mangalarda o kadar da gerçekçi olmayabilir ama ağaç uçurmalar falan ondan kaynaklıdır.

Naruto her hareketinde kontrolsüzce chakra salmaya kalksa kolunu sallamasına bile gerek kalmaz. Sadece bağırmayla yapar onları zaten.

Fiziksel olarak istediği kadar kuvvetli olsun bi el sallamanın, yumruk atmanın öyle etkisi olmaz diye biliyorum ben.
mangalarda chakra gibi şeylerin etkisi oluyor o. Vurduğu yerde chakra yayılıyor koca kaya patlıyor. Yoksa yüksek kuvvet anca bi kayaya kol sokar. Kaya patlatmaz. Tabi mangalarda o kadar da gerçekçi olmayabilir ama ağaç uçurmalar falan ondan kaynaklıdır.

Naruto her hareketinde kontrolsüzce chakra salmaya kalksa kolunu sallamasına bile gerek kalmaz. Sadece bağırmayla yapar onları zaten.
Yok baya rüzgarla yapıyorlar. Çakra falan alakası yok. Pek çok seride oluyor böyle şeyler. Normal artık hava basıncıyla bir şeylerin patladığını, yok olduğunu, uçtuğunu, koptuğunu, savrulduğunu görmek.

Acaba Levi'ın hız seviyesi ne kadardır ? Hem seyahat hem kombat hızı olarak.

Bleach karakterleri ile savaşırken diğer evrenleri reiatsu ile ezer diyoruz. Mesela forumda Bankai Zaraki, EMS Sasuke'ye reiatsu ile diz çöktürür illallah ettirir denmiş.

Kaguya savaşında Kaguya'ya bile kısa bir süreliğine diz çöktüren yerçekimi boyutunda Kakashi "zaten bir halta yaramıyom bari ölüyüm" diyerek ayağa kalktı üstelik yavaş yavaş da yürüdü.

Bitmiş, tükenmiş bir Kakashi bile Kaguya'ya ufak bir süre de olsa diz çöktüren yerçekimine dayanırken Bankai Zaraki tarafından EMS Sasuke diz çökebilir mi?
Yoksa ben reiatsunun işlevini çok mu yanlış anlamışım?