Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Anime - Manga Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Genel Tartışma

Bleach karakterleri ile savaşırken diğer evrenleri reiatsu ile ezer diyoruz. Mesela forumda Bankai Zaraki, EMS Sasuke'ye reiatsu ile diz çöktürür illallah ettirir denmiş.

Kaguya savaşında Kaguya'ya bile kısa bir süreliğine diz çöktüren yerçekimi boyutunda Kakashi "zaten bir halta yaramıyom bari ölüyüm" diyerek ayağa kalktı üstelik yavaş yavaş da yürüdü.

Bitmiş, tükenmiş bir Kakashi bile Kaguya'ya ufak bir süre de olsa diz çöktüren yerçekimine dayanırken Bankai Zaraki tarafından EMS Sasuke diz çökebilir mi?
Yoksa ben reiatsunun işlevini çok mu yanlış anlamışım?
Onu Feinbild demişti galiba. Pek vs konularına girmez genelde kendisi. :D Ben de benzer bir şey demiştim galiba ama bu pek cevaplanabilecek bir şey değil. Evrenler arasındaki fark yüzünden. Reiatsu = Ruh Basıncı gibi bir şey Türkçesi. Hava basıncına benziyor. Yani kesin bir cevap verilemeyebilir. Göz ardı edilmesi daha iyi olabilir ki pek fazla bahseden de yok burada değil mi?
Naruto ile Sasuke bile zorluk çekmiyor muydu bu arada orada? Kakashi'nin zor da olsa yürüyebilmesi saçmalık gibi göründü bana.

@Rakatas

Ya zaten o Kaguya örneğine gelene kadar. Naruto'da da çakra salma var yani. Gai kapılarını açıp, vücudun çakra akışını zorla açınca yüzlerce tonluk su bile etrafını boşaltıyor. Ama kimse Kapı açmış Gai ya da Lee'nin yanına gelince bu çakrayla ezilmiyor :D

Ya da Orochimaru ile Hiruzen, kiremitleri çatlatacak kadar çakra salınca diğerleri ezilmiyor :D Ya da Hashirama ile Tobirama çakra salınca millet ezilmiyor.

Bleachdeki tamamen artistik reiatsu baskısının bu evrende pek bir işlev görme şansı yok maalesef.

Bleach karakterleri ile savaşırken diğer evrenleri reiatsu ile ezer diyoruz. Mesela forumda Bankai Zaraki, EMS Sasuke'ye reiatsu ile diz çöktürür illallah ettirir denmiş.
Bu reiatsu ile diz çöktürme muhabbeti tamamen karşılaşan karakterlerinin seviyelerinin arasındaki güç farkını ortaya koymak için yapılmış bir şey.Aynı şekilde ruh gücu fazla olanın kesilmesi de bu şekildeYoksa vs lerde falan bir işe yaradiğıni hatirlamiyorum hiç .

Kaldı ki benzer muhabbet çok dikkat edilmese de Naruto'da da var.Orochimaru kılık değistirip Chunin sınavlarına katıldığında, Sasuke ve Sakura'ya karşi kullanıyordu benzer bir muhabbeti.Ayni şekilde 4 kage edo tensei olduğunda Tobirama ve Hashirama da çakra baskısı kullanmıştı.

Kaldı ki benzer muhabbet çok dikkat edilmese de Naruto'da da var.Orochimaru kılık değistirip Chunin sınavlarına katıldığında, Sasuke ve Sakura'ya karşi kullanıyordu benzer bir muhabbeti.
Oroc'unki kana susamışlıktı yanlış hatırlamıyorsam. Sasuke donup kalmıştı sonra bacağını bıçaklamıştı kendine gelmek için.

Oroçimaru ve Zabuza'daki olan olaylar daha çok yaşama içgüdüsüyle ilgili. Aynısını Naruto da bir kez yaşıyor. Tobirama'nın çakra şovu ayrı bir şey ama.

Reiatsusunu hissedenleri toz yapan aizen’in reiatsusu ve güneş sıcaklığı gibi etki gösteren bankai yamamato’nun reiatsusu işler. Başka kimsede absürt bişey görmedik öyle. Zaraki, ichigo ve yhwach o kapasitede olabilir ama görmedik.

Onu sayarsak genjutsudan falan da bahsetmek gerekir. Tsukiyomi tek atar mesela. Ama o kendi evreninde bile sayılmıyor yoksa itachi hashirama’ya tek atar der geçeriz :D One-shot king diye dalga geçiliyordu itachi’yle bi ara.
Hatta shinigamiler gerçek dünyadan olmadıkları için hissedilmezler. Bu tarz şeyleri katmamak daha iyi.

Tabi reiatsuyla savunma ve saldırma ayrı konu. Şu tarz şeyler katılır vs konularına:
[img='https://up.mangadudes.com/bleach/106/bleach-1587941-ccd48724bd0a3807d48749c4374fb4cb.jpg',left][/img]

Skyfather ve herald'ı şehir, ülke gibi çevirsek ne seviye olurlar?
Skyfather baya Çoklu Galaksi - Evrensel+ tipler diye biliyorum.
Herald'dan çok emin değilim. Sanırım en azından Gezegensel'den başlıyor. Güneş Sistemi'ne kadar yolu var. Çoklu Güneş Sistemi giriyor mu bilmiyorum.

Spesifik olarak Skyfather'ı; Odin,zeus gibi mitolojik tanrıları;

Herald'ı ise; Marvel'da Galaktus adlı kozmik bir varlığın güçlerinden ufak bir kısım verip yarattığı elçileri isimlendirirken kullanıyoruz.

Fakat özellikle "Herald" kavramı anlam olarak baya genişledi ve artık buster level olarak da kullanılıyor.

Skyfathera örnek; Odin,Old King Thor,Zeus,Darkseid.Bu tipler genelde çoklu güneş sisteminden baslayıp, evrensel seviyelere kadar ulaşabiliyolar.

Heralda örnekler ise Hulk,random yesil veya sarı fener gibi ufak gezegensel tiplerden başlayıp; Superman,Silver Surfer gibi Güneş sistemi seviye karakterleri örnek verebiliriz.Anime ve manga dünyasından da örnek vermek gerekirse Boros,Saitama gibi tipler Herald sınıfına girebilir.

@Garou
Peki insan yaratmak hax yeteneğe mi girer? Hem de öyle 1 - 2 tane değil milyonlarca.
"İnsan yaratti o zaman karakter güneş seviye veya galaksi seviye" gibi bir tabir kullanamayız.Fakat özellikle amerikan çizgi romanlarında Skyfather seviye karakterler bu tarz gosterimlere sahip.
Anime/manga evrenlerinde ise durum daha da farklı.Mesela Orochimaru insan yaratabiliyor.Ama seviyesi yukarda bahsettiklerime kıyasla bahsedilmeye bile deģmez.O yüzden insan yaratmayı hax diye degerlendirmek daha doğru gibi duruyor.

Skyfather terimi seviye olarak başka bir şey unvan-tanım olarak başka. Yani farklı çizgi romanlarda bir mitolojik panteonun başı olup da pek de güçlü olmayan tipler de var. Ancak Skyfather terimini seviye terimi olarak ele alırsak. DC-Marvel gibi çok büyük kozmolojiye sahip evrenlerdeki mitolojik ana-baba tanrılar için kullanılır genelde.

Ve bu Skyfather grubu da genelde Nigh-Galaxy ile Nigh-Universe (yani Neredeyse Galaksi-Neredeyse Evrensel arası) arası esner.

Herald ise biraz daha oynak bir tanım.

Yani Herald kelime anlamı olarak elçi demek ve genelde kozmik bir güç merkezinin, güçlü bir kozmik lordun elçiliğini, uşaklığını yapmakta olan güçlü karakterlere denir.

Ancak teknik olarak çok fazla elçi tipi karakter var. Atıyorum teknik olarak en dandik yeşil fener üyesi bile bir herald bir yerde. Öte yandan Dr. Fate de öyle. Yani ada seviyeden evrensel seviyeye kadar esneyebilir tanım olarak.

Ancak genelde popüler kullanımda. Herald seviye, kozmik hiyerarşi de otoritesi yani bir koltuğu olmayan (yer altı lordları, korku lordları, kozmik titanlar, skyfatherlar vs vs gibi) ancak dünya bazlı meta-insanlardan da daha kuvvetli arada kalan kozmik elemandır.

Bu sınıfın en tanımlayıcı ismi, sınıfa adını veren de bence sanırım Silver Surfer. Nitekim, Herald sınıfı denince akla Surfer'ın 2-3 tık altı ile 2-3 tık üstü aralıktaki karakterler düşünülebilir.

Orochimaru insan yaratabiliyor
Yoktan var etmiyor ancak o.

Skyfather terimi seviye olarak başka bir şey unvan-tanım olarak başka. Yani farklı çizgi romanlarda bir mitolojik panteonun başı olup da pek de güçlü olmayan tipler de var.
Skyfather için aradığım cevap buydu hocam.

Feng Shen Ji için yaptığınız sıralamaya bakıyodum.
Tian için skyfather demişsiniz. Baktım biraz ama hiç devasa feati yoktu. Acaba neye göre böyle dedi diye düşünmüştüm. Cevabımı da aldım.

Tian için skyfather demişsiniz. Baktım biraz ama hiç devasa feati yoktu. Acaba neye göre böyle dedi diye düşünmüştüm. Cevabımı da aldım.
Ya o skyfather lafı birazcık olabilecek en üst seviyesi için.

Çünkü Tian'ın yanında esamem okunmaz diyen Zen Chan'ın cep evren gösterimi. Shi Xİng'in uzayda yaşayabilme gösterimi. Ve Phoneix ile ilgili söylenen şeyler.

Ayrıca Tian'ın dünya üzerindeki yaşamı ve tanrıları yarattığı söylenilmesi falan onu ufak çaplı bir Skyfather yapıyor.

Bir karakterin featlerini nasıl topluyorsunuz?
Feat'in geçtiği bölümü açıp ordan mı alıyorsunuz yoksa belli bir sitede var mı?

"Nasıl topluyorsunuz?" derken?
Forum turnuvasını okudum da biraz önce. Bir mesajda 10'larca feat atan var dayanıklılık, hız felan diye işte.
Bunları direk gerçekleştiği bölümden mi alıyorsunuz yoksa zaten bir sitede bunlar var, siz de ordan mı alıyorsunuz dedim. Nabu hocam cevapladı.

"Nasıl topluyorsunuz?" derken?
Forum turnuvasını okudum da biraz önce. Bir mesajda 10'larca feat atan var dayanıklılık, hız felan diye işte.Bunları direk gerçekleştiği bölümden mi alıyorsunuz yoksa zaten bir sitede bunlar var, siz de ordan mı alıyorsunuz dedim. Nabu hocam cevapladı.
Ha anladım. :D Ben hem serinin içinden buldum hem de arattım öyle buldum bulduklarımı.