CV'de görüyorum bazı kıyaslar. RS Naruto'nun Juubidara'nın tükürerek attığı saldırıdan kaçması
ile TS sonrası Luffy'nin pasifista(?)nın ağzından attı saldırı ile aynı hızda diyor.
Hatta Pasifista'ya Zoro'nun savuşturmalarına da daha da hızlı diyor.
Bir de Naruto'ya o saldırıyı Madara ağzına doğru çakra felan gönderdiğinden savuşturabildi, yani Madara'yı savuşturdu saldırıyı değil diyorlar. Adamlara cevap da yazamıyom

tilt oldum kendi kendime.
O sahneleri feat olarak almak hata. İki evren için de geçerli bu.
En net olanı narutodaki diye onu açıklayacağım ama pacifista için de geçerli bu:
Madara’nın saldırısı ışık hızında hareket ederken ve naruto’nun kafasına değmesine birkaç santim varken naruto bunu görüp lazer kendisine ulaşmadan kafasını kenara çekmiyor.
Madara kenara saldırı atıp kafasını çevirerek kılıç gibi kullanmaya kalkmış. Madara kendi kafasını çevirene kadar naruto kendi kafasını eğmiş. Benim anladığım bu.
Onu geçtim iki evrende de tehlikeyi önceden sezme var. Tam ateş edileceği an kafalarını çevirebilirler. 0,00001 saniyelik bişeyden bahsediyoruz. Sezgi güçlerinin olduğu evrenlerde böyle feat verilmesi için baya net çizilmesi gerekir. Örnek olarak deva path’ın rasensshuriken’e tepki vermesi gibi çizilmesi gerekir. Saldırı yarı yoldayken karşıdaki karakterin orda sabit olduğunu görmeliyiz yani.
Aksi takdirde sadece kafasını yanından bişeyin geçtiğini görüyorsak ne zaman kafasını çevirdiğini bilmediğimiz için bi insanın tam tabanca sıkılacağını tahmin edip 0,1 saniye önce tepki verip mermiden kaçması gibi durur bu. Bu bi insanı ses hızı yapmaz.
Hız olarak iki tarafta da tutarsızlıklar var. Obito juubito’ya dönüşürken garip garip hesaplara girmeleri, biz yetişemeyiz siz gidin demeleri, summon’lar çağırılması falan en akla gelen örnekler. Hızlarına bakarsak 1 saniyelik mesafedeydi adam.
One piece’i ise saymaya gerek yok koca yonkou tank kovalıyor

One piece’te zaman atlamasından önceki gear 2 luffy ses hızının az üstüydü, süpersonik olduğu az çok belliydi. Mangaka soru için bi hız söylemişti rakam aklıma gelmiyor. “Soru” tekniğini kullananların dourikisi minimum 500’dü. Dourikiye göre hızın değiştiğini blueno ve lucci farkından biliyoruz. 500 ve 4000 arasında denklem kurduğumuzda lucci de ses hızı oluyordu. Ama üstüne leopara dönüşüyordu. Hem douriki hesabı hem de gear 2’nin havada yarattığı etkiler tutarlıydı yani. Sesi geçmişler orda.
Naruto’da ise bazı çizimlerden uçuk rakamlar çıkıyor. Ama karakterlerin konuşmalarından bambaşka şeyler çıkıyor. Kabul ettiğiniz hesaplara bağlı.
Bana kalırsa şuanki gear 2 ve sanji hızlı jonin eder derim. Snakeman, katakuri falan kapısız gai, shippuden sasuke, itachi gibiler kadar vardır derim. Daha hızlılarını bilmiyoruz. Yonkouların shanks hariç hepsi yavaş duruyor. Amiraller ise katakuri’den çok fazla hızlı değildir. Minato, raikage ligi bir varsa henüz görmedik.
tabi ışık meyvesi, law’ın meyvesi, kawarimiyle yer değiştirme, yere sis atıp yok olma gibi şeyleri katmıyorum.
Tabi dediğim gibi one piece için en iyimser hesaptır bu da. Yoksa gennin neji=mach 100 hesabı bile bulabilirsin. O hesaplarla hızlı joninler şuanki yeni dünya elitlerine speed blitz atar.