Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Anime - Manga Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Genel Tartışma

Sübhanallah. Canon mu bu, Supergirl bunu yapabilir mi yoksa saçmalamışlar mı onu soruyorum işte :D

@Nabu
Hocam bu feat Reverse Villian'dan. Buharlaşma ile olmuş gibi gözüküyor bu yüzden tahminim Semt Seviye civarı bir şey (Küçük Semt Seviye gibi) ne düşünüyorsunuz?
8---bdddd53d-kopya.jpg

Anime manga sorusunu anime manga başlığına sordum neresi yanlış? Yoksa yine mi karıştırdım :D

Bir sorum olucak ülke, dağ, semt gibi seviyeler hakkında.

Bir adamımız var diyelim. Kendine 2 metre yakınlıktaki her canlıya istisnasız tek atar. Aynı zamanda kendine gelen saldırıları 1 metre yakınına geldiğinde de bloklayabilir. Adamın isteğine göre değil bu durum kendiliğinden oluyor. Adamın kendi gücü 35 yaşındaki sağlıklı bir insanınki kadar. Şimdi rakibi isterse ülke seviye olsun ister kıta bu adama zarar veremez. Ama bu adam da kendi isteyerek bir ağacı bile yıkamaz. Bu adamın seviyesi ne olur?

Bir sorum olucak ülke, dağ, semt gibi seviyeler hakkında.
Bu örneğini verdiğin adamın çok büyük bir gücü yok ancak çok yüksek bir "hax" tekniğe sahip. Yani hileli. Zaten vsbattlewikia gibi karakterlerin güç seviyelerini sadece yaratabildikleri yıkıma göre yapanlar bence çok yanılıyorlar.

Ben bu tarz karakterlere en güzel örneklerden biri olarak, hep DC Comics'den Johnny Sorrow adlı villain karakteri göstermişimdir.

Hiç bir yıkım kapasitesi barındırmayan, fiziki avantajlar ve temel yetenekler konusunda standart'ın sadece biraz biri olmasına rağmen evren de gider yapamayacağı karakter sayısı çok az. Çünkü Johnny Sorrow size gerçek yüzünü gösterirse ölürsünüz. Ha Skyfather seviyesi ve üstüne mukabil tipler iseniz o zaman da taşa dönersiniz. Sakınabilmek için gerçekten aşkın bir varlık olmak gerekmektedir.

Johnny_Sorrow_New_Earth_0002.jpg

Sonsuzluk Kayası'nın bekçisi, Black Adam ve Billy Batson (Captain Marvel/Shazam)'ın mentoru ve de Düzen Lordlarından biri olan Büyücü Shazam bile bundan nasibini almıştır. Ve Johnny başardığı bu hareket için "çocuk oyuncağıydı" demiştir.

Ancak, Johnny'nin yüzüne bağışıklığı olan bir Captain America'yı karşısına koysak turşusunu çıkarır.

Nitekim, bu ve bu gibi adamın "yıkım" anlamında bir seviyesi olmaz. Bunu belirleyemeyiz. Evrene yayılmış pek çok olaya hükmedebilen karakterlere bunları yapabiliyorsa o zaman nigh-universal olmalı falan kafası ile yürümek isteyebilirsin belki ancak bu hiiiç bir zaman sağlıklı tercih olmaz.

Bunlar için özel ,hax vakalar olarak sınıflandırma gerekli bence.

OP'deki en hızlı kişi, Naruto'da hız olarak kiminle eşleşebilir(aşağı yukarı)?
OP'deki en hızlı saldırı, Naruto'da hız olarak hangi saldıri ile eşleşebilir(yıkım etkisi ve ya hax'ı önemli değil)?
Tüm soruları okudum buna yakın bir şey sorulmuş mu diye.

OP'deki en hızlı kişi, Naruto'da hız olarak kiminle eşleşebilir(aşağı yukarı)?
OP'deki en hızlı saldırı, Naruto'da hız olarak hangi saldıri ile eşleşebilir(yıkım etkisi ve ya hax'ı önemli değil)?
Tüm soruları okudum buna yakın bir şey sorulmuş mu diye.
Kizaru'ya ışık hızında deniyor ama baktığında adam daha hızlı gitmek için gülleyle geliyor adaya.

Luffy standart bir ceylanın hızındaki adamdan blitz yiyor.(Geleceği görme gibi + güçleri olduğu bir dönem.)

Öbür taraftan Alabasta'daki Carue takımı için "sesten hızlı" yakıştırılması yapılıyor.

Yani bir ortalama almak çok zor. Bence bu konuya hiç kimse yorum yapmamalı çünkü nereden tutsan elinde kalıyor. Yani söylentilere bakarak Kaguya hızında da diyebilirsin, göstergelere bakarak genin Lee'den yavaş da diyebilirsin. Bence pek tartışılacak bir konu değil.

CV'de görüyorum bazı kıyaslar. RS Naruto'nun Juubidara'nın tükürerek attığı saldırıdan kaçması
7735898-main-qimg-780060d44ada59bbe9d708eccad8daba.png
ile TS sonrası Luffy'nin pasifista(?)nın ağzından attı saldırı ile aynı hızda diyor.
7735906-0601-012.jpg
Hatta Pasifista'ya Zoro'nun savuşturmalarına da daha da hızlı diyor.
7735187-kumalight3.png
Bir de Naruto'ya o saldırıyı Madara ağzına doğru çakra felan gönderdiğinden savuşturabildi, yani Madara'yı savuşturdu saldırıyı değil diyorlar. Adamlara cevap da yazamıyom :D tilt oldum kendi kendime.

@Adamator

Paşifistalarla Madara'nın atağını mı bir tutuyorlar? Kizaru ışık hızında deniyor, Marko gibi sağ kol seviye adamlar gayet onunla cenk edebiliyor. Luffy de aşağı yukarı aynı ligde ve yapay ceylan meyvesi yemiş ben ceylan hızındayım diyen adamı yakalayamıyor.

Paşifista ne anasını satayım hadi dersin Kizaru-Roo-Katakuri-Luffy bir nebze anlarım. İyice uçmuşlar.

Kafanız güzelmiş güle güle kullanın deseydin. Kaale alıp tartışma.

Konunun linki üstte var. Garou'nun mesajında.
Ben de soruma dönüyüm. Feat olarak kıyaslarsak kimler olabilir? Hatta güçsüz featleri saymayalım sadece en güçlülerine göre yargılayalım.

Moderatör tarafında düzenlendi: