Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Anime - Manga Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Genel Tartışma

Hocam sizce bu Naruto çakrası felan emili değilken tüm çakrasını tek rasengana verse oluşan rasengan ne büyüklükte olur ?
The Last movie de ,aydayken tüm çakrası çıkıp aya çarpınca , aya verdigi hasara bakabilir bence.Ne seviye bi Feat olduguna dair hesaplamalar da internette mevcut.

Pek sayılmaz. Ayrıca adam Bee'nin Bijuu Damasını 10 ile çarpıp ilettiğinde Bee'yi bile öldüremedi. Orada milletten emdiği ıvır zıvır tekniklerle yaptığı atak mı Juubi Damadan güçlü olacak ? Aga Juubi Damadan güçlü olsa zaten Bırak stadyumu köy uçar.
Bee'yi dediğim gibi ihtiyacı olduğu için öldürmedi.Ayrıca normal bi Bijuu damanın 10 katının Bee'yi öldürmemesi çok da absurd değil ki.Bu adam zamanında Juubinin ağzına girip sıkmadı mı Bijuu dama.Orda bile ölmedi.Yine var bu tarz dayanıklılık featleri.Tam emin olmasam da Juubi lazeri tarzı bi saldırıyı da Bee durduruyodu sanırım.

Stadyum veya köyün havaya uçmama sebebi Naruto zaten.Momoshiki damayı absorbladıģı için öyle oldu

naruto_630_17.jpgScreenshot_2020-07-02-09-44-31.png

Yani tabi bu açılardan net bir şey söylemek zor ama kesin olarak bir şey söyleyecek olursa bu 2 Dama'nın da yakın klasmanlarda olduğu.Bence Momoshiki dama daha büyük duruyor.Ama açılar yanıltabilir tabi.

Buna lafım yok zaten. Ancak Tanrısallık söz konusuyken değil 10, 50 kat bile çok ufak kalıyor.
Zaten bu bu yüzden tanrısal demedim.Bunu yazma sebebim senin 2 feati de yakın seviye görmen.Yoksa bence de Deidara×10 tanrısal seviye etmez.

Rikudo'nun çakrasının kaldığına dair net bir kanıt yok olsa bile çok eser miktarda, aynı şekilde diğer bijuular içinde bu böyle.
O zaman şöyle diyeyim.Içinden alınan çakra Kurama'nın yarısı kadar.Momoshikinin kendi diyor bunu.İçinde geri kalanlar ise;
%50 Kuramanın yarı çakrası
Diğer %50 Kuramanın tamamı
Naruto'nun kendi çakrası
Eser miktarda diğer Bijuularin çakrası
Rikudo'nun çakrası( kaldığını gözlerinden anlayabiliriz bence.Gerçi Naruto The last Movie de gözleri BSM modundaki gibiydi.Çelişki var biraz.Net bir şey söyleyemiyorum.Sadece Hokage Naruto'nun gözleri RSM gibi bunu diyebilirim)
images (10).jpegimages (11).jpeg

Manganın en son sayısinda Amado diyordu."Güçten düşmüş bir Otsusuki Karma aktaramaz diye."Ben de bundan yola çıkarak Cho Odame Rasengan'ın öldürme seviyesine getirmesigini söyluyorum Momoshiki'yi.

Rasengan'ın base hali neden kage seviyesi olmasın ki?Burdaki kıstasımız ne?Kendi fikrimce Hem rasengan kullanıciları Kage seviye hem de normal rasengan bi kageye vursa(Tabi vurduğu Kageye göre değişir de) ciddi bir şekilde yaralayabilir vurduğu kişiye.O zaman Kage seviye bir jutsu diyebiliriz bence.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu arada teknik olarak Momo'nun saldırısının bir bijuu dama olduğunu da bilmiyoruz. O emdiği her tekniği bu tarz bir çakra topuna çevirebiliyor. Boyutu sebebiyle Juubi Dama edip etmeyeceğini bilmiyoruz. Tam Şarj Edilemeden Juubi'nin ayağı kaydırarak, Juubi'nin ağzından tükürmesine yol açılan bir Dama bile (ki bundan çok daha küçüktü o) Büyük Ada seviyesi alanı haritadan sildi. Yüzlerce kilometre teden savaş alanındaki herkes sarsıldı "Ne Oluyoruz, Bu nasıl bir güç falan" gibi.

Momo'nun atağında etraftaki kimse de böyle bir panik olmadı.

Bee'nin feati ile Naruto'nun kini karşılaştırmaya gelince. Dediğim gibi boyut olarak belki karşılaştırılabilir ancak etki ve kudret olarak aşırı bir fark var.

momo_dama.png

juubi_dama.png

Yakın Sayılabilecek gösterimler. Ancak tabi Bee saliselik bir şey iken. Naruto epey uzun süre devam etti.

Fakat, etki kısmına gelelim;

Juubi'nin tam şarj edilmemiş, ağzından kaçırmasına sebep olunan dama şu;

screen13.png

Ve bunun bile etkisi şu;

latest.png

Ki bu hesaplama bayağı yanlışş. 79km'yi kadraja sokabilmek için adam açısını atmosferin dışına doğru, dünyanın yuvarlandığı bir açıya koymaz.

Ve bu atağın hızı da bu;
oFemcDU.png

1 Panelde Bir ülkeyi boydan boya geçti.

Bee'nin önüne çıktığı dama ise şu;

Qwvg3N7.png

Juubi'nin tanrı ağacına dönüşmeden önceki son ve en güçlü formunun tam şarj ettiği dama !

Az önceki ufak olanın kontrolsüz bir şekilde ne yaptığını gördük.

%50 Kuramanın yarı çakrası
Diğer %50 Kuramanın tamamı
Böyle bir şey yok ki ? Naruto da bütün %100 Kurama var artık. Ayrıca Momo sadece Kurama'nın yasını çektiğini söylemiyor. Naruto'nun bütün olarak yarısını çektiğini söylüyor.

Bu da "sözde tanrısal" bir karaktere karşı epey bir nerf.

Hokage Naruto'nun gözleri RSM gibi bunu diyebilirim)
Canım bu BSM, RSM değil. Soldaki REsim Rikudo öncesi çünkü.

@Nabu
Zaten resimlerden birisi BSM.Hokage Naruto'nun gözleri ise RSM gibi.O yüzden attim zaten.Daha doğru anlatmak için şoyle yapayım.
images (13).jpeg

RSM Naruto'nun Senjutsu etkileri yok gözlerinin yanlarında
Tıpkı hokage Naruto gibi
images (11).jpeg

BSM Naruto'da ise Senjutsu etkileri belirgin

images (10).jpeg

Panik yapmama nedenleri zaten belli değil mi?Naruto orda diye.
Ayrıca Juubi'nin atağinın patlama alanı ve etkisini , Momo'nun atagıyla nasıl kıyaslayabilirz ki?Sonuçta Momoshikinin atağı absorbe edilmese belki de daha büyük bir etki yapacaktı.O yüzden bunu bilemeyiz.Objektif şekilde karşılastıbilecegimiz tek şey saldırı boyutları.

İcinde yüzde 100 kurama olması evet daha mantıklıymış benim dediğimden. :D

O zaman NNT evreninde BSM Naruto'ya denk veya yenemese bile iyi bir savaş verebilecek bir karakter görmüyorsunuz değil mi ?
Çok hakim değilim evrene özellikle son bölümlere. Topicler üzerinden önemli featleri gördüm ancak featler i bilmek bir yere kadar. İçindeki context i de bilmek gerek esas değerlendirmeyi yapabilmek için. O yüzden bir karakter görüyorum ya da görmüyorum diyemem.

Ancak şunu biliyorum NNT en başından beri forumlar tarafından çok şişirildi. Bunun da tek sebebi şu;

Dragon Bal, Sainy Seiya, Yu Yu Hakusho, Sailor Moon gibi güç seviyelerinin galaktik boyutlara ( Yu Yu Hakusho için planet + ama anladınız işte) erişen popüler shounen ve shoujolardan sonra Naruto-Bleach-OP üçlüsü epey bir güç düşüşü yaşattı ancak bu serilerde de yeteneklere verilen deetay, estetiklik ve strateji önceki nesilden üstündü (özellikle Naruto). DBZ kafasını yürütebilen sadece Toriko oldu.

Fakat bu üçlü içinde Bleach en büyük güçlere sahip olabilecek potansiyeli gösterdi, asla altını dolduramadı. Luffy desen Dressrosa'ya kadar 700 küsür bölüm 3 tane gerçek power-up gördü.

ikisinin aynı anda Enies Lobby de aldı (G2 ve G3) diğeri de haki ustalığı o da zaman atlaması sırasında oldu. Adam p-up a ihtiyaç duymadan bala göte düşman yenebiliyordu çünkü.

Bu üçlüden sonra gelen nesillere bakınca da FMA, SnK, Soul Eater, D-Gray Man vs ile daha da düştü seviyeler bu geçiş sürecinde güçlü diyebileceğimiz yegane evrenler (benim hakim olduğum en azından) Magi ve Katekyo Hitman Reborn. Bunlarında Top 10-15 karakterleri çok güçlü olup geriye kalan evrenin pek de bir numarası olmaması şeklinde idiler.

E yeni nesil geldi orada da BnHA, KnY, Fire Force, falan gene çok düşük seviyelerde idiler. Bu dönemden bir tek Black Clover ile NNT sıyrıldılar ve o Dragon Ball zihniyetini Toriko'an bu yana en iyi yansıtan NNT oldu. Bizim ekipteki çoğu kişi de seri DBZ'ye döndükten sonra bıraktı. Rezalet çizimler de cabası.

Hal böyle olunca Popüler ortamlarda (yani Magi, Toriko, KHR çok bilinmediği) Naruto çoook uzun süre en güçlü evren olmayı sürdürdü. Bu da yıllar boyunca Naruto seviyelerinde güçlü evren arayışı yarattı bu yüzden insanlar NNT'yi bulunca biraz abarttılar da. Çünkü Bleach'deki o poz, ahkam kesme mantığının yanına bir de Dragon Ball'daki dev ataklar, atak yansıtmalar, müthiş fiziksel kuvvet ve dayanıklılıklar eklendi. Böyle olunca tutuldu ve güç seviyeleri de tarih boyunca en çok şişirilmiş 2 evrenden de ortak özellikler barındırınca NNT'nin de abartılması kaçınılmaz oldu.

Daha serinin başlarında Meliodas'ın şehir boyutunda yok ettiği alana ülke muamelesi yapıp tüm skalayı onun üzerinden yapmaya kalktılar vs.

Ve açıkçası NNT üyeleri zaman içinde çok güçlenselerde. Naruto-Sasuke'nin WA da, Tsuna'nın son savaşta (KHR), Sinbad'ın, Son Arc'da falan yaşadığı sıçramalar kadar drastik ve devasa sıçramalar yaşatmadılar (bence) . Öyle olunca da BSM'e yaklaşsalar da arayı kapattıklarını düşünmüyorum (hax hariç, ben şu an yıkım ve potansiyel olarak konuşuyorum).

Ayrıntılı Cevabınız için teşekkürler hocam.Fakat ben NNT’nin diğer evrenlere kıyasla aşırı şişirilmediğini düşünüyorum.Örneğin Magi’de Zirve karakterlerin Çoklu evrensel olduğu düşünen kesim,Bleach’den Aizen ve Zaraki(8 kapı guy= Zaraki gördüm geçenlerde)Fairy tail(Acno’nun tek başına NNT evrenine yenebileceğini söyleyen kişiler comicvinede mevcut)

Ha elbette evreni şişiren kişiler var katılıyorum(Ben de onlardan biri olabilirim :D )
Ama sizin dediğiniz kadar da abartıldığını düşünmüyorum açıkcası

https://comicvine.gamespot.com/forums/battles-7/escanor-vs-adult-gon-1996641/

Adult gon vs high noon Escanor diye konu açan kişilerde var(Yorumlarda Sağ olsunlar Escanor’un hakkını vermişler ama ben sadece örnek olsun diye attım ki böyle çok konu var yani)

Edit:NNT'in küçümsendiğine dair bir örnek daha vereyeim

Her daim karakter tierleri abartan vs battle wiki NNT zirvesi için Ülke-Büyük ülke seviye vermş iken diğer bir çok evren için kıtasa - çoklu kıtasal demiş(Sinbad için Hyperverse level demişler :D )

Her evren için bir karakter bırakıyorum:

NNT:Meliodas

Bleach:Zaraki

Magi:Sinbad

Fairy tail:Acnogolia

Black Clover:Asta

Boruto:Momoshiki

,

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu Tog evrenindeki Arie Hon kendi evinde ne kadar güçlü çözebilen var mı? Zahard bile yenemez deniyor, bu doru mu?

@KocaYusuf Bildiğim kadarıyla öyle bir şey yok.

Hatta çok eski geçmişlerinde Zahard ile 10 kere kapışıyor onunda da yeniliyor.

Urek Mazino, kuleyi tırmanırken de Mazino ile dövüşüyorlar ve 10 dakikanın sonunda Arie Hon, Mazino için "benden daha iyi" diyor.

Nitekim, Arie Hon, Zahard falan alamazsa. Belki rüyasında.

Daha önce 10 ker yenilip hizmetkârı oluyor ama kendi alanında başka, orada tamamen yenilmez olduğunu söylüyordu oğluna. Yani Zahard ile başka yerde dövüşmüş ise kendi evinde sonuç belki farklı olabilir. Ben yanlış hatırlıyor da olabilirim tabii.

@Nabu @Ascalon
Ichigo'nun bütün formlarının yıkıcılık/dayanıklılık (Semt Seviye veya Şehir Seviye gibi) ve hız değerlerini (Mach) sayısal olarak verebilir misiniz?

Ichigo'nun bütün formlarının yıkıcılık/dayanıklılık (Semt Seviye veya Şehir Seviye gibi) ve hız değerlerini (Mach) sayısal olarak verebilir misiniz?
Ya bu kuruyemişçiye gelip abi hepsinden 100'er karışık demek gibi bir şey :D Bu tarz hazır yaklaşımlardan ise önce kendi araştırmalarınızı ve hesaplamalarınızı yapıp sonra "Sizce bunlar orantılı mı ? Doğru mu ?" diye sormanızın daha etkili olacağı yönünde.

Ancak seni kırmamam o yüzden şimdi "kendimce" bir şeyler söyleyeyim. Ascalon'un zaten ilgisini çekeceğini sanmıyorum konunun.

Bence Ichigo 700+ bölümlük bir battle shounen baş karakteri olarak çok fazla da forma sahip birisi değil. Ichigo'nun olayı yaşadığı durumlar ve zaman aralıkları.

Finaldeki Hollow, Quincy, Shinigami, Vaizard, İnsan özelliklerinin tamamını birleştirdiği hali elbette en güçlü hali. Kimileri hala Dangai (ya da diğer adıyla Mugetsu) Ichigo en güçlü form diyor. Ancak rakiplerine bile bakarsanız. Hogyoku Aizen mi, Soul King emmüklemiş Yhwach mı ? Nitekim finaldeki True Shikai Hollow formlu EoS hali büyük ihtimal en güçlüsü.

En güçlü 2. form Dangai ise Aizen'in yastıkladığı bir atağın kalan enerjisiyle iki tepeyi kesebiliyordu. Hogyoku Aizen için hadi en az semt en fazla da büyük ada seviyesi (daha fazlasını düşünmüyorum çünkü aksi takdir de Bankai'siz Yamaji'den o kadar korkması ya da Urahara ile Yoruichi gelince ciddileşmesi saçma olurdu). Dangai'Ichigo da bu seviyede atak tanklayan birini kesiyor üstüne de 2 tepe (ya da büyük bina seviye de diyebiliriz) ekleyebiliyordu.

Bu da Dangai Ichigo'yu benim nazarımda en az semt+ ile büyük ada+ arası bir yere kor. Final Ichigo Dangai halinden 3 kat olsa (olsa diyorum çünkü featless bir baş karakter kendisi, tahmin ediyoruz) bu onu Şehir ile Sıradağ Serisi arası bir yere kor. Tabi vsbattlewiki'ye baksan adamlar kıta diyor :D Lel Taş çatlasın küçük ülke.

Bu ikisinden sonraki en güçlü yani 3 formu sanırım Ulqiorra ile dövüştüğü Vaste Lorde dövüşü. Lanza'yı avcuyla tutarak zaten sıradan bir biçimde semt seviyesinin üstünde olduğunu gösteriyor. Bazıları o atağı Şehir hatta ülke diye yorumluyor. İkisi de değil. All Might'ın U.S.A Smash'i bile daha yüksek ve büyük bir patlama alanı oluşturdu ancak tüm dövüş şehrin bir semtinde yaşanıyordu yani ... İnsanlar cidden Şehir ve Dağ denen şeyler ne kadar büyük şeyler anlamıyorlar.

Bundan aşağıdaki formlar ise Eski Bankai hali, Fullbringer Hali, Soul Society arcı öncesi hali falan diye değişir.

Hızına gelince, Bleach fiziksel verileri çok iyi sunan bir seri değil maalesef ancak. Ulqiorra dövüşünde Masif Hipersonik idi. Buna kıyasla belki final Ichigo relativistic falan olabilir.

Daha aşağı seviyeleri ise pek de hızlı bulmuyorum açıkçası.

Ya bu kuruyemişçiye gelip abi hepsinden 100'er karışık demek gibi bir şey :D Bu tarz hazır yaklaşımlardan ise önce kendi araştırmalarınızı ve hesaplamalarınızı yapıp sonra "Sizce bunlar orantılı mı ? Doğru mu ?" diye sormanızın daha etkili olacağı yönünde.
Tamam hocam bundan sonra önce tahminlerimi vb. söyleyip sonra sorarım.

Bu da Dangai Ichigo'yu benim nazarımda en az semt+ ile büyük ada+ arası bir yere kor. Final Ichigo Dangai halinden 3 kat olsa (olsa diyorum çünkü featless bir baş karakter kendisi, tahmin ediyoruz) bu onu Şehir ile Sıradağ Serisi arası bir yere kor.
Daha önce Hougyoku Aizen'in Ülke+ Seviye olabileceğini söylemiştiniz o yüzden daha büyük bir şey bekliyordum.

Tabi vsbattlewiki'ye baksan adamlar kıta diyor Lel :D Taş çatlasın küçük ülke.
Hocam ne kıtası bir daha bakın Büyük Gezgen Seviye falan diyorlar. :D

Cevaplar için teşekkürler.

Daha önce Hougyoku Aizen'in Ülke+ Seviye olabileceğini söylemiştiniz o yüzden daha büyük bir şey bekliyordum.
Sıradağ zaten ufak bir ülke edebilir. Mesela Torosları düşünün. Akdeniz bölgesi büyüklüğünde bir ülke küçük ülke demek zaten. Hatta dünyada daha da küçükleri var. Ancak Ülke+ olduğunu sanmıyorum. Onu biraz cömertlik olsun diye söylemişim.

Ha olsa olur muydu ? Bence bunun için altyapısı yeterli ancak Bleach feat özürlü o yüzden millet gibi abartma eğiliminden çok, aksine biraz daha aşağıda tutma eğilimindeyim.

Hocam ne kıtası bir daha bakın Büyük Gezgen Seviye falan diyorlar.
Ya zaten vsbattle daki bleach yaklaşımını anlamanın süper bir yolu var. 4-5 tane inanılmaz abartılarak yapılmış hesaplamalar ve bazı hypeları çok ciddiye almalar var (15 milyon derece gibi) ve bunun üzerinden skala yazıyorlar ve hemen hemen bleach karakterlerinin %80 inde güç seviyesi sekansının altında yazan şu

"X kişi ile çay içmişlikleri var o yüzden en az Ufak Ülke seviyesi" gibi akla hayale sığmaz bir yaklaşımları var :D

Yani bunu yumruk atarak yapmış o yüzden yorumda da dendiği gibi bana kaldırma gücüne konamaz gibi geldi. Atak kuvvetinden sayılır diye düşünüyorum.

Sıradağ zaten ufak bir ülke edebilir. Mesela Torosları düşünün. Akdeniz bölgesi büyüklüğünde bir ülke küçük ülke demek zaten.
Hocam sizin kendinize ait skalanız olduğu için bazen anlaşılmazlıklar olabiliyor.

Ha olsa olur muydu ? Bence bunun için altyapısı yeterli ancak Bleach feat özürlü o yüzden millet gibi abartma eğiliminden çok, aksine biraz daha aşağıda tutma eğilimindeyim.
Evet çizimler yüzünden. Ah be Kubo.

Hueco Mundo ile alakalı şeyler vardı sanırım, Kubo'nun söylediği ve çizdiği bir değil diye.

Evet çizimler yüzünden. Ah be Kubo.
Çizimler ve de genel dizayn ve savaş anlayışı ile alakalı da biraz eksik. Aslında kötü değil sadece bazıları bazı artistik kararları evrene tezat biçimde abartıyorlar.

Sizce bu hesap doğru mu?
Değil

1.si Animeyi kullanıyor mangayı değil.
2.si De gösterilen mesafeyi olduğundan fazla abartmış. Sahnede arkada dağlar gözüküyor :D
3.sü Karakter film ve oyunlarından canon değil.

Hueco Mundo ile alakalı şeyler vardı sanırım, Kubo'nun söylediği ve çizdiği bir değil diye.
Las Noches'ten bahsediyorsun herhalde. Evet büyüklük konusunda sıkıntı var.

Las Noches normalde kare şeklinde 4 kapısı var ve birinden birine gitmek 3 gün sürüyor diye söylendi. Normal yürüme hızı ortalama 5 km/sa. Yani bir kapıdan bir kapıya gitmek için 72*5 = 360 km civarı yol kat etmen gerekiyor. Yani alanı kabaca 130.000 km2 olmalı. Bu Polonya kadar bir alan ediyor ama Kubo böyle çizmiş;
7aee5047458d3ef81cc339051587f9e2.jpg

Aynı şey Seireitei için de geçerli. Daha önce hesaplamıştım. Yine söylenene göre bir kapıdan bir kapıya gitmek 10 gün sürüyor. 240*5 = 1200km bir kapıdan bir kapıya mesafesi ama 50 km çapında bir semt gibi görünüyormuş anlaşılan. Yani evet boyut sorunları yaşıyoruz.

Edit:
1.si Animeyi kullanıyor mangayı değil.
3.sü Karakter film ve oyunlarından canon değil.
Hocam o filmin canon olduğunu belirtmiş.

Yani Kubo iddia ettiği gibi cizseymis Bleach>Naruto gibi bir durum olacaktı güç konusunda?