@Nabu
Patlamanın dikey yüksekliği yatay kısmın (çapın) yarısı kadar zaten hepsinde. Hatta uzaktakilere baksan yarısından da fazla. Sırf tam küredir diye tahminen kafamdan söylemedim yani bunu. Hep böyle çizdi küre şeklindeki bijuudamaları. Genişliğe 20 km diyorsan dikeyliğe de en az 10 km demiş oluyorsun yani. Bu konuyu uzatmak anlamsız katılmıyorsan çizgi çekip oranlayabilirsin pixelleri ama yarısından fazla olduğu gözle görülür şekilde ortada.
Bi de ben beyaz patlamadan bahsediyorum zaten o siyah dumandan değil.
Bazı dağlar yarısı kadar kalsa da büyük dağlardan küçük farkla yüksekler. Ama genişliğin yarısı olduğu için patlama 10 km ise zaten o dağlar 8,8 km falan yani everest kadar olur. O durumda bazı bulutların zaten dağın aşağısında olması gerekirdi.
Neyse. “Sorgulanacak yanı yok” dediğin şey hesap bile değil ki. Konohada görülmüş patlamayı “bunlara denktir herhalde” diyerek tahmin yapıp bunlara eşitlemişsin. Ancak orda da resmi olan tek şey patlamanın genişliği. Dikey kısmı değil.
niye sadece genişliği dikkate aldık onu da anlamadım. Kapladığı alan hesaplanırken dikey kısmı da genişliği kadar önemli zaten.
Hesap yapılacaksa dediğim gibi bijuudama’nın kapladığı alanın ortasına 2 kere hachibi’yi koymuş mangaka. 100-130 metrelik bi varlık o. 20 km çaplık alan içinde öyle durmaz hesaplasan da çıkan sonucu yazdım oraya (aslında yarıçap 1,75 km çıkıyor ben 2 dedim). Mangaka’nın eli kaysa bile 5’te birinden daha küçük çıkacak şekilde 2 kere yanlış çizecek değil ya.
alternatifler arasında bunu seçtin diyecek olsan alternatif yok. Bijuudama’ları karşılaştırıp ölçebileceğimiz 2 şey var biri dağlar diğeri hachibi. Hachibiye baksan zaten 2km’den az çıkıyor. Dağları ise bulutlardan veya kyuubiden hesaplayamaya çalışabilirsin o da aynı civarda sonuç veriyor.
Tüm hesaplarda çıkan sonuç bu. Dikey 2km civarı. Yatay(genişlik) 4 km civarı. Uymayan tek şey senin konohadaki patlamanın genişliğini bunlara eşitlemen. Patlama alanını eşitleme demiyorum. Genişliği eşitliyorsun dikey kısma bakmadan.
Ayrıca “nope” demişsin de kyuubi dağlara yakın baya. 4 ayak üstündeki halinden bahsetmiyorum (o hali bile en yüksek dağların yarısı kadar). Şurdaki gibi dikey durduğunda en yüksek dağlara yakın yükseklikte olması lazım diğer çizimlere de bakarsak:
Senin hesapların doğru olsa şu kyuubi’nin 6-7 km’den aşağı olmaması lazım dağların yarısından uzun olduğu için (küçük dağlardan daha büyük 4 ayak üstünde bile). Tamam uzaktan konuşursun da bu kadar değil ya

diğer dağlara tam denk değil bu kyuubi+susanno tamam. Ama everest tepesinden baksan mesela şöyle bi görüntü olması lazım:
Hashirama gözünden kyuubi’ye baktığımız zaman kyuubi’nin ekrana sığmaması lazım senin hesap doğru olsa. Onu geçtim 2 metrelik bi insanı kyuubi’nin kafasında göremememiz de lazım. Düşünebiliyor musun deniz seviyesinden şu resimdeki adamı görüp konuşabiliyoruz

animelerde abartı var ama bu kadarını ben görmedim.
“Uzunluk ne alaka ben sadece genişliği 20 km dedim” diyorsun da patlamalarının dikey kısmı genişliğin yarısı kadar çizilmişse bunu görmezden gelecek değiliz. Her seferinde yanlış çizmiş sadece konohadaki doğru mu diyelim daha büyük rakamlar veriyor diye.
Hachibi, hachibi üzerinden hesaplanan bd genişliği, hashi gözünden kyuubi, kyuubi kafasındaki madara. Hangisine baksan saçma duruyor. Zaten dağların yüksekliğinin abartılı çıkmasından ve bulutlardan bahsetmiyorum bile.
dediğim gibi kyuubi daha üstün değil demiyorum. demek istediğim şeyi anlamamışsın bile ve doğal olarak garip cevaplar vermisin “Yoo daha üstün” veya “tamam daha üstün işte” gibi. Katılıyorum zaten ona.
daha güçlü olduğunun farkındayım yazdım zaten orda. Ancak senin söylediğin laftan “kyuubinin normal bijuudaması diğerlerinin 5 katı” anlamı çıkıyor.
Attığım 2 çizimde de hazırlanan bijuudama eşit boyutta görünüyor. Patlamadan bahsetmiyorum o patlamamış siyah top da eşit. İlk ateş ettikleri sayfada altta 2 tane birbirine eşit boyda siyah top var. Sonraki bölümün başlangıcında da patlamanın ortasında birbirine eşit boyda 2 tane siyah top var.
Yani hazırladığı topun boyu eşitken patlama eşit. Ben chakrası bol olduğu için tek başına daha büyük bijuudama hazırlamasına bişey demiyorum. Diğerleri yapamaz bunu sadece kyuubide var bu kadar chakra. Aynı boyda hazırladığı bomba 5 katı patlamıyor diyorum. Normal bijuudamadan daha büyük hazırlayınca doğal olarak anormal büyük patlama yarattı.
O taramalı bijuudama kısmını direk atlayıp geçmişsin “ne anlama geliyor” diyerek de asıl sen ne demek istedin? neyi açıklayayım orda?
Hem hachibi hem kyuubi ayrı ayrı bijuudamalar atmış (topların boy aynı). Ama patlamaların hepsi eşit boyutta. Hachibiyle aynı boyda bijuudama hazırlayınca patlamaları da aynı boyda yani. devasa top hazılayınca normalinin 5-10 katı patlatıyor sadece.
Kendi kafası kadar bd atsa diğer bijuularınki kadar patlıyor. Ama isterse daha büyük hazırlayabiliyor. Demek istediğim buydu.
Kyuubi’nin üstünlüğü daha çok chakrası olması (hashiramayla kıyaslandı). Chakra zaten kükreme, yumruk falan herşeyi etkiler. Daha güçlü olmasına bişey demiyorum.