Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

5 Potansiyel Savaş Tehdidi vs 5 Hokage

O kadar laf söyledim hala Byakuya diyorsun. Ben sana diyorum ki, Byakuya gibi bir köle bile seri başında 30'lu hadodan öyle bir güç çıkarıyorsa seri sonu Aizen'le Urahara neler yapmaz. Byakuya çokta umrumdaydı sanki anasını satayım. Güzel boş yapıldı cidden dağılabiliriz.

"Wattpad" diyince tetiklendim bu arada. Küfür edin bunu söylemeyin olum çok tersime geliyo. :D

"Wattpad" diyince tetiklendim bu arada. Küfür edin bunu söylemeyin olum çok tersime geliyo.
Doğru söylüyorsun düşmana denmez :D :D Ben de geyiğine söyledim de watpad halini düşününce teknik olarak anana sövmüş olabilirim :D :D Dediğim şaka amaçlıydı ya öbür türlü bişi gibi olduysa kusura bakma :D

O kadar laf söyledim hala Byakuya diyorsun. Ben sana diyorum ki, Byakuya gibi bir köle bile seri başında 30'lu hadodan öyle bir güç çıkarıyorsa seri sonu Aizen'le Urahara neler yapmaz. Byakuya çokta umrumdaydı sanki anasını satayım. Güzel boş yapıldı cidden dağılabiliriz.
:rukiaruserious:

Neeyse diyorum, saygılar iletiyorum

Bleach benim 10 yıl önce falan izlediğim ve mangasına kadar en hakim olduğum seri olabilir. Tabii ki sana animede "Abartılmış" [/b]Bir sahne atmam. Koyduğunuz bütün Bleach karakterlerini "Seri sonu en güçlü hallerindeler" Olarak belirtmişsiniz. Bak Byakuya mangada da aynısını yapıyor canım;

Düzenle
5.jpg

Manga versiyonu hareketi dış cepheden almış. Daha bile kötü gözüküyor. (Byakuya'nın bunu seri başında yaptığına tekrar hatırlatma.) Seri sonu Aizen ve Urahara'da gidip Hado 33 atmaz. 80'lerle 90'larla gidecekler. Bu adamların chantingle atacakları hareketlerin Kurama'nın uyduruk damasından çok daha yıkıcı olacağı ortada.
Attığın sahnede etkileyici olan ne ki? Bir-iki bina yok edilmiş ve sokak seviyesi gibi gözüküyor. Naruto'da sana bundan daha büyük saldırılar yapan Geninler gösterebilirim, bırak Kyuubiyi. :D

7118241-6421798444-narut.jpg

Bleach benim 10 yıl önce falan izlediğim ve mangasına kadar en hakim olduğum seri olabilir. Tabii ki sana animede "Abartılmış" [/b]Bir sahne atmam. Koyduğunuz bütün Bleach karakterlerini "Seri sonu en güçlü hallerindeler" Olarak belirtmişsiniz. Bak Byakuya mangada da aynısını yapıyor canım;

Düzenle
5.jpg

Manga versiyonu hareketi dış cepheden almış. Daha bile kötü gözüküyor. (Byakuya'nın bunu seri başında yaptığına tekrar hatırlatma.) Seri sonu Aizen ve Urahara'da gidip Hado 33 atmaz. 80'lerle 90'larla gidecekler. Bu adamların chantingle atacakları hareketlerin Kurama'nın uyduruk damasından çok daha yıkıcı olacağı ortada.
Attığın sahnede etkileyici olan ne ki? Bir-iki bina yok edilmiş ve sokak seviyesi gibi gözüküyor. Naruto'da sana bundan daha büyük saldırılar yapan Geninler gösterebilirim, bırak Kyuubiyi. :D
Orada sanki tüm ormanı yok etmiş. :D Ben arada fark görmeyi geçtim açıkca Byakuya'nın hadosunun daha yıkıcı olduğunu görebiliyorum. Ki Byakuya orada hado atıyor yani ana dövüş gücü bile değil. Dövüşen adamlar da gerçekten gennin seviyesi kişiler değil zaten biliyorsun. Ki attığın resimde Naruto Bleach'e kıyasla çok ileriki bir evrede, Chunnin sınavlarının sonrasında geçiyor.

Bleach'ın final arcına girersek ben burada daha Zaraki'yle dövüşen elemanın milleti uzay boşluğuna atmasını veya Yoruichi'nin etrafta yıldırıma dönüşerek gezmesini falan gösteririm. Hatta göstereyim hazır elimde fotoda varken;

5243144-6d9dfc4dc4da48276c950b58f8b88b4b.jpg

Ama bunları hepimiz okuduk ve bildiğiniz şeyler. Tartışmada yeterince uzadı.

Düzenle
5.jpg

Orada sanki tüm ormanı yok etmiş. :D Ben arada fark görmeyi geçtim açıkca Byakuya'nın hadosunun daha yıkıcı olduğunu görebiliyorum. Ki Byakuya orada hado atıyor yani ana dövüş gücü bile değil. Dövüşen adamlar da gerçekten gennin seviyesi kişiler değil zaten biliyorsun. Ki attığın resimde Naruto Bleach'e kıyasla çok ileriki bir evrede, Chunnin sınavlarının sonrasında geçiyor.
Bleach'ın final arcına girersek ben burada daha Zaraki'yle dövüşen elemanın milleti uzay boşluğuna atmasını veya Yoruichi'nin etrafta yıldırıma dönüşerek gezmesini falan gösteririm. Hatta göstereyim hazır elimde fotoda varken;

5243144-6d9dfc4dc4da48276c950b58f8b88b4b.jpg

Ama bunları hepimiz okuduk ve bildiğiniz şeyler. Tartışmada yeterince uzadı.
Öncelikle Byakuya'ya genin seviyesi demiyorum, ama tamamen şu an böyleyse seri sonunda nasıl olur tarzı gitmişsin.

Ha hangisi etkileyici dersen Kidomaru'nun kemik oku ormanda delik açmış, Byakuya ise hado ile sokağı patlatmış. Pek farklı değiller.

Uzay boşluğu açmak ve tanklamak güzel cidden, ama o şekilde gideceksen ben de sekizinci kapıdayken Gai'nin yumruklarıyla uzay ve zamanın bozulmasına yol açmasını örnek verebilirim. (Her ne kadar bu konuyla bir alakası olmasa da.)

Ve evet baya tartışılmış ben sonradan gelsem de. Olay örnekleri kapıştırmaya gitti (sayemde :rolleyes: ) o yüzden haklısın.

@Nabu

%50 Kurama'nın 6 kuyruk formunun tam şarj edemeden attığı bijuu dama 20 km kare çapında dairesel bir alanı yok ediyor.

Her bir bijuu en az bu kadarını yok edebiliyor dersek. %50 Kurama'nın Naruto ile daha ilk ortak çalışmalarında (ki hem Hachibi hem Kyuubi ilk sefer de zayıf olacaklarını söyledi) . yaptıkları bijuu dama 5 bijuu'nun ortaklaşa yaptığı tam şarj edilmiş bijuu damayı tek başına götürüyor. 150+ km çapında bir alanı haritadan silebilecek bir atağı Kurama'nın yin formu (orijinal halinin 6 da biri olan yani ) Naruto ile ilk ortaklıklarında yani daha teknik mükemmeleştirilmeden bertaraf ediyor.

Neye göre diyoruz onu? hesaplamanın sonucu zaten mantıken hatalı olmalı hesaplamalara bakmasan bile bunu söyleyebilmen lazım.

Bilinen en uzun dağ everest ve 9 km bile değil. Mangadaki bijuudama çizimlerinden ve tam küre Patlama olmasından çok net belli ki genişliğinin yarısı kadar uzunluk patlaması var o bombaların. Bi bijuudama 20 km ise tüm o dağlar 10 km uzunlukta mı yani? %100 kyuubi’den küçük çizildi o dağlar. Madara kyuubi’nin kafasından yerdeki hashiramayla konuşuyor. Everest tepesinden deniz seviyesindeki biriyle konuşulabilir mi yani?

Hadi everesti geçtim. Juubi patlamasında bulutları gördük. Bilinen en yüksekteki bulutlar bile 10 km havada falan oluyor. Haritada görünen tüm dağlar bulut seviyesinin 5’te 1’i falan.

Everest ve bulut seviyesini geçip hesaplama yapmaya kalksan mangaka zaten bijuudamaların patlama alanı içine hachibi’yi 2 kere koydu:

naruto-2865055.jpg
[img='https://i2.imggur.net/naruto/611/naruto-3726457.jpg',left][/img]

hachibi üzerinden hesaplandığında dağların uzunluğu (çapın yarısı) 2 km falan. Hem kyuubi’ye kıyasla hem bulutlara kıyasla dağlara bakarsan zaten öyle olması lazım.

Mangaka durduk yere 2 kere patlama boyunda alanın içine hachibi koyacak değil. Ordan hesaplamak yerine ne diye dağlarla veya diğer bd’lerle yan yana gelmemiş bi patlamayı durduk yere sıradan bi bijuudamaya eşitledin ki?
O patlama zaten küre mi belli değil. Genişliği dikeyliğine göre baya fazla duruyor. Şunun 10 km olması zor. Ama 10 km ise bile dediğim gibi diğer bijuudamalarla hiç karşılaştırma şansımız olmadı. Ortalamayı geçtim dünyadaki en yüksek dağı, bulut yüksekliğini ve patlamanın ortasına koymuş hachibiyi dikkate almak daha mantıklı:

naruto-8795.jpg

bi de 8 bijuu’nun patlaması eşit çizilirken kyuubi’nin onların 5 katı olduğundan emin misin? Şurda hachibiyle beraber taramalı bijuudama atıyorlar:

naruto-3712565.jpg

Şu sayfada tüm patlamaların boyutu eşit:

naruto-3712569.jpg

5 bijuuya atarken daha yeni şart etmeye başladığı kesim görülüyor olsa da ateş ettikten sonra bijuudamalar aynı boyda görünüyor. Kyuubi kendi kafası kadar bijuudama atsa o fark kesinlikle gösterilirdi diğer bijuudama çok büyük çünkü:

naruto-3010521.jpg

Patlama siyah değil. Burda (alttaki kısım) eşit duran şeyin patlamamış hali olması lazım.

Patlamanın ortasında görüyoruz burda da:

naruto-3027581.jpg

hem tüm bijuuların patlamaları eşitken hem de şu taramalı bijuudamalar eşitken orda o kadar fark olması da mantıken saçma duruyor.

Kyuubi hayvan gibi chakraya sahip. Bu yüzden dev bijuudama hazırlama lüksüne sahip şunun gibi:
naruto-1395113.jpg

Diğer bijuulara kıyasla daha yıkıcı bijuudama atabiliyor bişey demiyorum ona. Ama daha çok chakra koyup daha dev bijuudama attığı için öyleymiş gibi görünüyor.

tüm bijuular aynıyken kyuubinin farklı olması ve onun üstüne tek başına böyle dev bijuudama da hazırlayabiliyor olması saçma olur zaten. 5 değil 50 kat daha güçlü olurdu bu durumda. Diğer bijuular beraber hazırlayınca anca bu kadar büyük yapabildi.

Bilinen en uzun dağ everest ve 9 km bile değil.
Dağın uzunluğu değil olay etek genişliği. Misal Erciyes'in etekleri bir ucundan bir ucuna kayseri şehrinin toplam uzunluğundan uzundur ve kayseri ülkemizdeki 1 milyon+ nüfusa sahip şehirlerden biri.

Nitekim 20 Km genişlik sorun değil ve Erciyes Everestin 3 de biri falan. Nitekim örnek hatalı

%100 kyuubi’den küçük çizildi o dağlar.
Nope, ayrıca seride gördüğün her dağ aynı diye bişi yok.

Everest tepesinden deniz seviyesindeki biriyle konuşulabilir mi yani?
?? :D Ya o da işin manga fantezisi normal insan 100 metre yukarıdaki ile de konuşamaz ki bu mantıkla :D

Bilinen en yüksekteki bulutlar bile 10 km havada falan oluyor.
Bilinen en yüksek 2 tür bulut var ikisi de 14 km de gözlenebiliyor ama neyse. Çünkü yükseklik argümanın saçma.

Çünkü Bijuu dama patlamarı mükemmel bir yarım küre şeklinde olmuyor. Kaldı ki . Patlamadan sonra yükselen alev, toz bulutu diye bir şey.

Bu %50 Kurama'nın 6 kuyruk halinin tam şarj edemeden attığı bijuu dama'nın (Pain'in yönünü sapıttığı) 20 km çaplı bir orman alanını haritadan sildiğini ve diğer full bijuuların da 3 aşağı 5 yukarı bununla kıyas tutulabileceği gerçeğini değiştirmiyor.

Senin bu yükseklik=eşitlik o zaman everest reröre tamamen spekülasyon hocam.

bi de 8 bijuu’nun patlaması eşit çizilirken kyuubi’nin onların 5 katı olduğundan emin misin? Şurda hachibiyle beraber taramalı bijuudama atıyorlar:
Beraber taramalı atmalarının mantığı ne ?

8 Bijuu'nun patlaması eşit çizilmiş olabilir ancak Kyuubi çok çok başka bir varlık. Kaldı ki Hachibi'nin damaları da daha üstün.

%50 kurama naruto ile ilk denemelerinde 5 bijuu'nun damasına siyego çekiyor. Hatta sırf %50 Kurama kükredi diye (bak dama falan değil) 5 bijuu yerle yeksan oluyor.

hem tüm bijuuların patlamaları eşitken hem de şu taramalı bijuudamalar eşitken orda o kadar fark olması da mantıken saçma duruyor.
yo saçma olmuyor. Çünkü bijuu güçleri eş değil.

Ama daha çok chakra koyup daha dev bijuudama attığı için öyleymiş gibi görünüyor.
Farketmez sonuçta daha üstün.

tüm bijuular aynıyken kyuubinin farklı olması ve onun üstüne tek başına böyle dev bijuudama da hazırlayabiliyor olması saçma olur zaten.
Saçma değil, defalarca Kurama'Nın çok çok özel olduğu gösterildi hatta durum şu

%100 Kurama >>> Yin Kurama >>> Hachibi > Diğerleri . Ki diğerleri arasında da ufak nüanslar var ama çok az.

5 değil 50 kat daha güçlü olurdu bu durumda.
5 ile 50 arası bir metrik yapsak attığı fark 50 ye daha yakın olur.

Diğer bijuular beraber hazırlayınca anca bu kadar büyük yapabildi.
Tamam işte olayda o zaten.

İstersen diğer bijuuları Yin Kurama'nın 6 kuyruk formundan yarı yarıya güçsüz gör ve istersen o bijuu damalar 10 km karelik alanları yok etti diyelim. Her biri 10 ar kilometre çapında alanları haritadan silebilen bir atağa kcm2 naruto daha ilk dönüşümünde elinin tersiyle vurup onlarca kilometre uzağa savurdu.

Sonra bijuular bijuu damalarını ayrı ayrı atmak yerine beraber şarj ettiler Bu 5 nin atağının ayrı ayrı toplamından çok çok daha üstün bir atak. Bunu da ilk defa BM (Bijuu Mod) a geçen yarım kurama rahatlıkla karşıladı. Bir kükremesi ile hepsini yere serebiliyor zaten.

O yüzden tartıştığımız Emre'nin "kyuubinin o dandik daması" demesine bu yüzden karşı çıktık. Kaldı ki bu onlarca yıl sonra ilk defa savaşan, konağı ile bağlantısı zayıf, 8 de 1 Kurama gibi bişiydi.

Tam Bir Kurama'ya hiç değinmeyeceğim.

Ayrıca tüm Bijuuların eşit olmadığı Hachibi ile Kyuubi'nin beraber yaptıkları bijuu damada bir kez daha belli oldu. o diğer 5 bijuunun topladığı çakranın onlarca katını topladılar.

Nitekim yukarıda verdiğim bijuu skalası doğrulanıyor.

Açıkçası bu hesaplamaların sorgulanacak bir yanı yok. %50 Kn6 Naruto'nun pain tarafından müdahale edilip daha dama ağzında şarj ediyorken yönünü sapıttığı bijuu dama . Part 1 de bizim Geninlerin Chunnin sınavı için kullanılan Forest of Death (Ölüler Ormanı)'i içinde barındıran bir alanı haritandan sildi. Ölüler Ormanı'nın içindeki ormanın çapı zaten 10 km. Dışındaki tesislerin falanda bulunduğu dairesel alanı ekleyince yaklaşık 20 km çapında. Bunlar resmi bilgi hesaplama değil.

Nitekim yazar orayı bilerek patlatıyor ki yıkımı bil diye. Senin perspektif açıdan çok yanıltıcı olabilecek bir açıdan bakıp "bence bura 10 km gibi durmuyor" demen yetmiyor. Çünkü tepeden çekilen paralel açıda konoha'ya kıyasla oranın çapı uyumlu.

Neyse dediğim gibi yukarıda paylaştığım skala gayet düzgün, isabetli bir skala.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Konu dışı olacak biraz ama bu kuyruklu canavarların kuyruk sayısına göre aralarında bir hiyerarşi var mı yoksa sadece Kurama'ya özel bir ayrıcalık mı var?

@Nabu
naruto-3010503.jpg

Patlamanın dikey yüksekliği yatay kısmın (çapın) yarısı kadar zaten hepsinde. Hatta uzaktakilere baksan yarısından da fazla. Sırf tam küredir diye tahminen kafamdan söylemedim yani bunu. Hep böyle çizdi küre şeklindeki bijuudamaları. Genişliğe 20 km diyorsan dikeyliğe de en az 10 km demiş oluyorsun yani. Bu konuyu uzatmak anlamsız katılmıyorsan çizgi çekip oranlayabilirsin pixelleri ama yarısından fazla olduğu gözle görülür şekilde ortada.

Bi de ben beyaz patlamadan bahsediyorum zaten o siyah dumandan değil.
Bazı dağlar yarısı kadar kalsa da büyük dağlardan küçük farkla yüksekler. Ama genişliğin yarısı olduğu için patlama 10 km ise zaten o dağlar 8,8 km falan yani everest kadar olur. O durumda bazı bulutların zaten dağın aşağısında olması gerekirdi.

Neyse. “Sorgulanacak yanı yok” dediğin şey hesap bile değil ki. Konohada görülmüş patlamayı “bunlara denktir herhalde” diyerek tahmin yapıp bunlara eşitlemişsin. Ancak orda da resmi olan tek şey patlamanın genişliği. Dikey kısmı değil.
niye sadece genişliği dikkate aldık onu da anlamadım. Kapladığı alan hesaplanırken dikey kısmı da genişliği kadar önemli zaten.

Hesap yapılacaksa dediğim gibi bijuudama’nın kapladığı alanın ortasına 2 kere hachibi’yi koymuş mangaka. 100-130 metrelik bi varlık o. 20 km çaplık alan içinde öyle durmaz hesaplasan da çıkan sonucu yazdım oraya (aslında yarıçap 1,75 km çıkıyor ben 2 dedim). Mangaka’nın eli kaysa bile 5’te birinden daha küçük çıkacak şekilde 2 kere yanlış çizecek değil ya.

alternatifler arasında bunu seçtin diyecek olsan alternatif yok. Bijuudama’ları karşılaştırıp ölçebileceğimiz 2 şey var biri dağlar diğeri hachibi. Hachibiye baksan zaten 2km’den az çıkıyor. Dağları ise bulutlardan veya kyuubiden hesaplayamaya çalışabilirsin o da aynı civarda sonuç veriyor.

Tüm hesaplarda çıkan sonuç bu. Dikey 2km civarı. Yatay(genişlik) 4 km civarı. Uymayan tek şey senin konohadaki patlamanın genişliğini bunlara eşitlemen. Patlama alanını eşitleme demiyorum. Genişliği eşitliyorsun dikey kısma bakmadan.

Dağlar birbirinden farklı demişsin bu elbette doğru. Ama birbirlerine baya yakınlar tüm uzaktan çizimlerde gördük bunu.
Ayrıca “nope” demişsin de kyuubi dağlara yakın baya. 4 ayak üstündeki halinden bahsetmiyorum (o hali bile en yüksek dağların yarısı kadar). Şurdaki gibi dikey durduğunda en yüksek dağlara yakın yükseklikte olması lazım diğer çizimlere de bakarsak:

naruto-3932763.jpg

Senin hesapların doğru olsa şu kyuubi’nin 6-7 km’den aşağı olmaması lazım dağların yarısından uzun olduğu için (küçük dağlardan daha büyük 4 ayak üstünde bile). Tamam uzaktan konuşursun da bu kadar değil ya:D diğer dağlara tam denk değil bu kyuubi+susanno tamam. Ama everest tepesinden baksan mesela şöyle bi görüntü olması lazım:

images

Hashirama gözünden kyuubi’ye baktığımız zaman kyuubi’nin ekrana sığmaması lazım senin hesap doğru olsa. Onu geçtim 2 metrelik bi insanı kyuubi’nin kafasında göremememiz de lazım. Düşünebiliyor musun deniz seviyesinden şu resimdeki adamı görüp konuşabiliyoruz :D animelerde abartı var ama bu kadarını ben görmedim.
“Uzunluk ne alaka ben sadece genişliği 20 km dedim” diyorsun da patlamalarının dikey kısmı genişliğin yarısı kadar çizilmişse bunu görmezden gelecek değiliz. Her seferinde yanlış çizmiş sadece konohadaki doğru mu diyelim daha büyük rakamlar veriyor diye.

Hachibi, hachibi üzerinden hesaplanan bd genişliği, hashi gözünden kyuubi, kyuubi kafasındaki madara. Hangisine baksan saçma duruyor. Zaten dağların yüksekliğinin abartılı çıkmasından ve bulutlardan bahsetmiyorum bile.

dediğim gibi kyuubi daha üstün değil demiyorum. demek istediğim şeyi anlamamışsın bile ve doğal olarak garip cevaplar vermisin “Yoo daha üstün” veya “tamam daha üstün işte” gibi. Katılıyorum zaten ona.

daha güçlü olduğunun farkındayım yazdım zaten orda. Ancak senin söylediğin laftan “kyuubinin normal bijuudaması diğerlerinin 5 katı” anlamı çıkıyor.

Attığım 2 çizimde de hazırlanan bijuudama eşit boyutta görünüyor. Patlamadan bahsetmiyorum o patlamamış siyah top da eşit. İlk ateş ettikleri sayfada altta 2 tane birbirine eşit boyda siyah top var. Sonraki bölümün başlangıcında da patlamanın ortasında birbirine eşit boyda 2 tane siyah top var.

Yani hazırladığı topun boyu eşitken patlama eşit. Ben chakrası bol olduğu için tek başına daha büyük bijuudama hazırlamasına bişey demiyorum. Diğerleri yapamaz bunu sadece kyuubide var bu kadar chakra. Aynı boyda hazırladığı bomba 5 katı patlamıyor diyorum. Normal bijuudamadan daha büyük hazırlayınca doğal olarak anormal büyük patlama yarattı.

O taramalı bijuudama kısmını direk atlayıp geçmişsin “ne anlama geliyor” diyerek de asıl sen ne demek istedin? neyi açıklayayım orda?
Hem hachibi hem kyuubi ayrı ayrı bijuudamalar atmış (topların boy aynı). Ama patlamaların hepsi eşit boyutta. Hachibiyle aynı boyda bijuudama hazırlayınca patlamaları da aynı boyda yani. devasa top hazılayınca normalinin 5-10 katı patlatıyor sadece.

Kendi kafası kadar bd atsa diğer bijuularınki kadar patlıyor. Ama isterse daha büyük hazırlayabiliyor. Demek istediğim buydu.
Kyuubi’nin üstünlüğü daha çok chakrası olması (hashiramayla kıyaslandı). Chakra zaten kükreme, yumruk falan herşeyi etkiler. Daha güçlü olmasına bişey demiyorum.

Bleach ekibi kazanır diyorum.
10 kişinin en zayıf 2 belki de 3 kişisi Naruto ekibinden.

Bleach ekibi hem hax, hem de dayanıklılıkta daha üstün. Yıkımda Hashirama sayesinde Naruto tarafı daha üstün olabilir.

Yine de takımlar dengesiz.
Zaraki takım adamı değil mesela. 1v1'e girişse ve karşısına Hiruzen veya Tsunade çıksa ne kadar dayanabilirler? Zaraki ciddileştiği anda ikisini de ortadan ikiye böler (yanlamasına değil diklemesine).

Zeka kısmında 2 tarafta da zeki isimler var. Minato, Tobirama bir yerde. Aizen, Urahara bir yerde. Yine de Tobirama güç bakımından çok ezilir karşı takıma karşı. Bu yüzden Minato da 2v1'de hem zeka hem güç bakımından geride kalır.

Hashirama'yi da İchibei ve İchigo alır. Fazla da zorlanmazlar 2v1 olacağı için.