Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Naruto Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

Kendisini susano + enton kaplayan Sasuke'ye dümdüz dalıp, yaralanmadan defansını kırabilecek kaç kişi var?
Çoğu kage seviyesi figür uzaktan saldırabileceği için o duruma düşmek zorunda değil. Aynı Enton, Gaara'ya hiç birşey yapmadı aynı kaburga susano Mei'ye hiç bir şey ifade etmedi örnek olarak. Raikage de biraz zamana oynayarak dövüşse o bile daha çok şansını artırırdı.

Raikage ile ilgili en hayal kırıklığı olan şey bu adam kolunu feda etti Sasuke'ye vurmak için ve zar zor mini bir yarık açık susano da Sasuke'yi tokatladı ve Sasuke hiç bir ciddi yara almadı bunun yüzünden sadece savruldu ve düştü. Sırf çocuğu yere düşürmek için kol bırakan bir kage görüntüsü hoş değildi. Ve Sasuke'ye dair full bilgi sahibi iken oldu bunlar.

"Aldığı tek power-up amaterasu" diyince biraz küçümsüyormuşuz gibi geldi.
Enton'u da dahil etmiştim aslında ama tabi belirtmeyince anlamı olmadı. Susano'su ise dövüşün çoğunda kaburga seviyesi olması sebebiyle o kadar da dehşet bir fark değil, Deidara'nın C1'inden düz yılan summon'ı ile kurtuluyordu bu adam, Susano ihtiyacı yoktu zaten o yüzden saymadım onu.

Kakuzu'nun ise bence ne düşündüğü çok da önemli değil zira öyle düşünmesine rağmen Naruto tek yendi onu.
Kakuzu bir sanrıda falan değildi, Kakashi de böyle düşünyordu. İşimiz bitti kafasında idi. Naruto tek atakla yendi doğru ama 2 Kalp Kakuzu'yu yendi ve tek yenmedi ilk FRS denemesi başarısız olduğunda Kakuzu buna çökecek iken Kakashi ile Yamato götünü kurtardılar yani olası bir 1 v 1 de Naruto ölü idi.

4. Raikage çok tekdüze bir ninja, 3A gibi hayvani bir güce ve dayanıklılığa da sahip değil. Hava saldırılarına karşı bir cevabı yok veya misal Kakuzu'ya dümdüz dalmaya çalıştığı bir anda Kakuzu'nun element saldırılarına yakalanabilir çok rahat. Bence düşük-orta seviye civarlarında bir kage kendisi. Karşısında ise yine kendisi gibi bir düşük-orta kage (deidara) ve düşük kage (kakuzu) var.
Birebir katılıyorum.

Bana 4. Raikage'nin alması o kadar imkansız gelmedi abi.
İmkansıza yakın. Şöyle bir örnek vereyim. Raikage yanında 2 koruması +Sasuke'ye dair konoha tarafından paylaşılan full bilgiye sahip olmasına karşın. Taka ekibine karşı 1 koruması afk edildi, kendisi de kol bıraktı. Koca Kageler Vs Taka dövüşlerinde, Sasuke'ye dair kazanamayan tek kage oldu (Danzo'yu saymıyorum).

Öte yandan aynı ekibi (sadece kaburga susano kullanamama eksiği ile) Base Bee madara etti. Bee dövüşte ilk vites artırdığında 2 kuyruk açtı O Bee'nin biraz daha yorulmuş ve nerflenmiş haliyle Kisame dövüştü Bee ilk vites artırımında 6 kuyruk açtı . Evet Kisame özel bir isim Jinc'lere karşı onların çakrasıyla daha da güçleniyor ve bulunduğu tier'in üstünde işler yapıyor. Fakat günün sonunda bu adam Deidara ile aşağı yukarı benzer bir seviyede , Kakuzu'da çok uzaklarında değil.

Yani, MS Sasuke, Akatsuki'nin orta grubuna henüz o kadar da fark atmış değil bu bize bunu gösteriyor.

4. Raikage, Taka Ekibine karşı 1 kol bıraktı, 1 koruması perte çıktı, Gaara gelmese bir de can bırakıyordu.

Şimdi bu adam mı Deidara + Kakuzu alacak ?

Akatsuki üyelerinin ikili takımlar halinde Bijuu avladıklarını.Kakuzu'nun Hidan açıklık ararken 2 Kuyruklu ile güreştiğini Deidara'nın 3 kuyrukluya tek attığını hatırlayalım.

Öte yandan 4. Raikage, babası Hachibi'yi mühürleyecekken, onlarca elit bulut ninjası Hachibi'yi tutarken, Hachibi'nin aralarından birini öldürmesini dahi engelleyemiyor; tek yapabildiği, hareket edemeyen Gyuki'nin boynuzunu kırmak. Ama Gyuki'nin oradaki ninjalardan birine boynuz blitz atmasını engelleyemiyor mesela. Tabii burada genç bir Raikage var ama büyük ihtimalle babasının ardından köyün en güçlüsü bu adam.

Yani 4. Raikage savaşta gördüğümüz Gokage'nin en güçsüz 2. , en işe yaramaz 1. kagesi. Ben oradaki hiç bir kagenin Deidara + Kakuzu alacağını aklım kesmiyor. Bir Tek Tsunade Katsuyu + Byakugo ile şansı var bir de Onoki Prime olsa onun şansı var. Hal böyle iken, 4. Raikage'nin bunu başarması zor.

Element avantajına gelince, 4. Raikage'nin yıldırım zırhının 2 vitesi var. 1. Vites de o kadar hızlı değil Suigetsu ile Jugo bile bir yere kadar ayak uydurabiliyor. Sasuke rahatlıkla dodge'lıyor adamı. 2. Vites de gerçek hız ve güce ulaşıyor ama 2. Vites de limitli, sürekli açamıyor bunu hem Kage Toplantısı savaşında hem de büyük savşata gördük 2. vites açık sıka sıka gezemiyor.

Ama işte 2. Vites olmadan bir element avantajı da kalmıyor bu adamın. Sasuke'nin element avantajı vardı ama Sasuke'nin kazanmasının tek yolu kendine raiton basması değildi, uzak mesafeli atakları vardı, kılıcı uzuyordu, genjutsu yapıyordu, summon çağırabiliyordu sıkışınca, lanetli mühür dönüşümü ile kendini savunabiliyordu, uçabiliyordu, kolundan çıkan yılanlarla bir yerlere tutunabiliyordu vs.

Raikage ise kendine raiton basıyor ve koşuyor. Ne yapacak uçan adama ? 1 tane bile mesafeli atağı yok adamın, nitekim çok kısıtlı birisi.

Özellikle bilginin olduğu bir senaryoda bu ikiliyi halledebilir gibi geldi bana.
Bilgisi varken Sasuke'ye bir fiske vurabilmek için kolunu bıraktı bu adam.

--------------

Ha gençler bir de şöyle bir şey var C0 gibi bir şey varken zaten en iyi sonuç beraberlik oluyor, galibiyet hayal gibi. Raikage onu tanklayamaz.

Çoğu kage seviyesi figür uzaktan saldırabileceği için o duruma düşmek zorunda değil. Aynı Enton, Gaara'ya hiç birşey yapmadı aynı kaburga susano Mei'ye hiç bir şey ifade etmedi örnek olarak. Raikage de biraz zamana oynayarak dövüşse o bile daha çok şansını artırırdı.
İşte demek istediğim buydu zaten. Raikage'nin uzaktan saldırma şansı yok. Tekdüze bir saldırma şekli var. O yüzden karşısına böyle bir rakip çıktığı zaman o güç bayağı büyük bir etken oluyor, başka bir kage için o kadar önem arz etmese bile. Kisame, Killer Bee ile savaşabiliyor ama Might Guy karşısında mefta oluyor tarzı bir şey. Taş-kağıt-makas gibi yani. Ancak ne Deidara'nın ne de Kakuzu'nun öyle bir defansı yok.
Enton'u da dahil etmiştim aslında ama tabi belirtmeyince anlamı olmadı. Susano'su ise dövüşün çoğunda kaburga seviyesi olması sebebiyle o kadar da dehşet bir fark değil, Deidara'nın C1'inden düz yılan summon'ı ile kurtuluyordu bu adam, Susano ihtiyacı yoktu zaten o yüzden saymadım onu.
Ben zaten onu "amaterasulu sasuke'ye kol kaybediyor" karşı cevap vermek için yazdım. Susano'yu her türlü kırıyor zaten o yüzden bence de asıl etken o değil ama o amaterasu yüzünden kolunu kaybediyor.
Kakuzu bir sanrıda falan değildi, Kakashi de böyle düşünyordu. İşimiz bitti kafasında idi. Naruto tek atakla yendi doğru ama 2 Kalp Kakuzu'yu yendi ve tek yenmedi ilk FRS denemesi başarısız olduğunda Kakuzu buna çökecek iken Kakashi ile Yamato götünü kurtardılar yani olası bir 1 v 1 de Naruto ölü idi.
Benim iddiam 1v1'de Kakuzu'yu yenerler değildi zaten. Ancak toplu bir savaşta gördük ki rasenshurikenli Naruto'yu bulunduran o grubu yenemezmiş zaten Kakuzu. Bir de Kakashi daha Naruto'nun ne denli ilerlediğini de bilmiyordu ve "kamuiye başvurmam gerekebilir" kafasında gibiydi daha çok diye hatırlıyorum ama emin değilim. Yine de sonuç belli zaten o savaşta.

Tekrar diyorum ben de ikilinin kazanacağını düşünüyorum :D Sadece zorlu olacağını düşünüyorum. Raikage siklet olarak açık ara üstünde bu adamların ancak dümdüz dalmaktan başka yapabildiği bir şey yok :D O yüzden kaybeder. İşin çoğunu da Deidara sırtlar.

Son düzenleme:
Tekrar diyorum ben de Raikage'nin kazanacağını düşünüyorum :D Sadece zorlu olacağını düşünüyorum. Raikage siklet olarak açık ara üstünde bu adamların ancak dümdüz dalmaktan başka yapabildiği bir şey yok :D O yüzden kaybeder. İşin çoğunu da Deidara sırtlar.
Anladım, hemfikirim. Ben Raikage'yi Kakuzu'nun ciddi üstüne korum ama Deidara 1 v 1 mantığı ile değil de "kudret" mantığıyla bence Raikage'nin üzerinde bir karakter, tabi bu bence.

Anladım, hemfikirim. Ben Raikage'yi Kakuzu'nun ciddi üstüne korum ama Deidara 1 v 1 mantığı ile değil de "kudret" mantığıyla bence Raikage'nin üzerinde bir karakter, tabi bu bence.
Raikage'nin alabileceği ikili bir Akatsuki kombinasyonu var mı sence abi? Hidan ve Sasori olsa mesela.

Raikage'nin alabileceği ikili bir Akatsuki kombinasyonu var mı sence abi? Hidan ve Sasori olsa mesela.
Hidan sasori olabilir. Tek sorun Raikage'nin çok pervasız olması. Çünkü hem sasori hem hidan bir kere isabet ettirseler rakiplerini öldürebilme potansiyeli olan tipler. Ama bir tık daha temkinli davranırsa çok zorlanmadan yok edebilmeli.

yıl olmuş 2026 (post 2023 de atılmış) hala şu şekil skalasyonları kabul edebiliyor insanlar saçmalık ötesi bir hesaplama yöntemi :D
Valla belki benim gözümden kaçıyordur ama boyutlar okey gibi. Saçma olan kısım ne? Güç mü?

Valla belki benim gözümden kaçıyordur ama boyutlar okey gibi. Saçma olan kısım ne? Güç mü?
Bunta'nın 17 metre olmasından yola çıkılarak yapmış tüm hesabı ve bu defalarca ama defalarca çürütüldü manga görselleri ile.

0134-014.png

0134-015.png

0135-002.png

0135-003.png

0503-010.png

0170-002.png

0170-003.png

0170-008.png

0432-016.png

Bunta'nın dili 17 metreden uzun zaten xD

Yani hiçbir aklı başında insan şunlara bakıp da Bunta'nın 17 metre olduğunu söyleyemez en kötü ihtimalle 17x5 en max ihtimalle de 17x15 bir varlık Bunta.

Bir diğer olay da Databook bilgisine bakarak Gamakichi ile Bunta aynı boyutta denilmesi.

0634-004.png

Büyük ama kesinlikle bir Bunta değil. Tıpkı Aoda'nın da bir Manda olmadığı gibi. Bunta en az iki katı gibi

Kaldı ki;

0430-005.png

Savaş Arkından 1 ay önce Gamakichi Bunta'nın kafasında minik bir şapka gibiydi. 1 ayda Babasının tam boyutuna erişmiş olduğunu sanmıyorum.

Bir diğer hata da Juubi ile yapılan Kıyas, Gamakichi'nin önünde duran Juubi ile sonraki farklı formlar ve açılar farklı. Juubi'nin ne kadar büyük olduğu o denli önemli değil zira atak Juubi kadar büyük değil zaten.

Bu arada Madara ile Obito'nun atağının daha büyük olması ile ilgili bir derdim yok. Ama o kadar büyük değil ve bu P1 skalasındaki nerfli base Jiraiya feat'i xD Öbürü Juubi bufflı, hashi hücreli vs bir atak xD

Ve Bunta'nın 17 metre olayı tamamen saçmalık zaten. Bir diğer olayda 3 atağı beyaz zeminde alt alta koyduğu yerde Jiraiya'nın kini çok geriye çekmiş. Madara ile Obito Juubi'nin üstünden atmadılar ki o atakları yani ateşin çıkış noktasından en fazla 5-10 metre gerideler zaten.

Bir de Juubi ile kıyasa gerek yok. Obito ile Madara atağın arkasında iri birer nokta olarak seçilebilmekteler. Jiraiya'da ise zar zor orada bir çizgi var gibi.

Elbette Madara + Obito'nun ortak atağını ve orduyu ve Juubi'nin omuzundan yukarısını aynı kareye koyabilmek için Obito ve Madara karesinde kameranın konumlanışı daha uzak o yüzden ideal bir kıyas değil ancak Jiraiya'nın atağının açısıda yan tepeden ve o kadar yükseğe konmuş ki kamera açısı arkadaki ufuk çizgisinde kilometrelerce ötedeki dağlar görülüyor ve dünyanın yuvarlaklığıda çok çok az bir eğim ile olsa da bize hissettiriliyor yani o da aslında o da epey büyük bir teknik.

Gamayu_Endan_Calc.png

Elbette şu hali o iki ataktan küçük ama bu atağın olası potansiyeli bence küçük değil. Kaldı ki burada mesafe odaklı bir atak olarak sıkılmıyor Gamayu Endan, alevi çok daha koyu ve yoğun önündeki hedefi eritmek üzerine. Madara ile Obito ise tüm bir ordunun üzerinden geçsin diye sıktılar. Zira bu Katon Gouka Mekyaku'yu ilk kez sıktığında böyle mermi gibi gitmemiş yayılmıştı. Nitekim, bence mesafe ile alevin hacmi karıştırılıyor gibi geldi bana hesaplamada.

Çocuk Gamayu Endan'ı diğerlerinin 5 de biri gibi göstermek istemiş (ki bence o bile etkileyici durumlar arasındaki farkı düşünürsek xD) Ama bence şu haliyle bile en az 1/3 ü bir ataktır. Bir de dediğim gibi atağın gittiği mesafeye çok odaklanılmış yoksa alev hacmi olarak o kadar bile fark yok aslında.

Neyse bence şu 17 metre gamabunta olayına milletin kulak asmamayı öğrenmesi gerekir. Yani Bunta'nın çimen gibi üzerinde dövüştüğü ağaçlar zaten 20-25 metredir xD

Bunta'nın 17 metre olmasından yola çıkılarak yapmış tüm hesabı ve bu defalarca ama defalarca çürütüldü manga görselleri ile.
Yok onlara bakmadım zaten. Şu beyaz arkaplanlı kıyastan konuşmuştum.

Yani hiçbir aklı başında insan şunlara bakıp da Bunta'nın 17 metre olduğunu söyleyemez en kötü ihtimalle 17x5 en max ihtimalle de 17x15 bir varlık Bunta.
Bunta kabaca bijuu kadar bence. 50-60 metre civarı (100% Kurama dahil değil).

Bir diğer olay da Databook bilgisine bakarak Gamakichi ile Bunta aynı boyutta denilmesi.
Tam olarak aynı olmasa da hemen hemen aynı bence. Boyunu 10 cm kısa vermeleri de ona yöneltiyor beni. Çizimde verilen boy databook'dan büyük olsa bile genel niyet öyle gibi.

Büyük ama kesinlikle bir Bunta değil. Tıpkı Aoda'nın da bir Manda olmadığı gibi. Bunta en az iki katı gibi
Valla bence kabaca aynılar, zaten hemen her panelde kafalarında duran kişiler pirinç tanesi gibi gözüküyor. Biraz perspektif ve panel mesafesi oynasa diğeri daha büyük gibi duracak.

Savaş Arkından 1 ay önce Gamakichi Bunta'nın kafasında minik bir şapka gibiydi. 1 ayda Babasının tam boyutuna erişmiş olduğunu sanmıyorum.
Gamakichi Kurbağa Alemi'nde zamanın daha hızlı aktığını söylemişti. "Siz çok yavaş büyüyorsunuz" tarzı laf etmişti. + Naruto'daki dev kurbağalar ne zaman deli gibi boy atıyor bilmiyoruz. + Naruto, Kichi'yi Bunta sanmıştı.

Bir diğer hata da Juubi ile yapılan Kıyas, Gamakichi'nin önünde duran Juubi ile sonraki farklı formlar ve açılar farklı. Juubi'nin ne kadar büyük olduğu o denli önemli değil zira atak Juubi kadar büyük değil zaten.
Kichi'nin olduğu 3. form, Madara'nın sıktığı 2. form yanlış değilsem.

3. form daha kaslıydı diye hatırlıyorum ama boy farkı var mıydı? Sırf 1. formda Kurama ve Gyuki eli kadardı zaten. M ve O'nun sıktığı panelde eliyle kıyas yaparsam; Bunta kendi alevine onlarca kez sığıyorsa Mekyaku'ya yüzlerce kez sığar gibi. Evren için skalayı ve buffları da düşünürsek mantıklı bence.

Evren için skalayı ve buffları da düşünürsek mantıklı bence.
O açıdan bence de ok zaten ama bu o tekniğin limiti ya da olabilecek en iyi hali değil, bir diğer olayda 17 metrelik Bunta muhabbetinin beni artık delirtmesi :D

Bence 50 metre falan az kaçar ağaçlar yanında öyle dururken. hani 55-60 bare minimum kabul edilebilir ama 17 komedi yani xD Evrendeki ağaçların 1.5 metre olması lazım :D en fazla

Valla bence kabaca aynılar,
Bence hem Manda hem Bunta istikrarlı olarak daha iriler diyebilirim aşırı değil ama rahat 1.5x bir fark var gibi. Ama dehşet bir fark değil elbette.

Şu beyaz arkaplanlı kıyastan konuşmuştum.
O kısımda atağın geriye konması hariç bence dehşet bir sorun yok zaten.

1784145567621.png
Şuna çok güldüm ya. 😄

O değil de, konudan bahane The Last'i izledim. Toneri biraz abartılı geldi bana. Ben kesin Ay seviyedir diyordum adamın Ay'ı Dünya'ya atma işi haftalarca sürmüş. Ay'ı kesme featinde de iki yarı arasında 10 metre falan var.
1784145796957.png
Ama Ay'ın ayrılma kısmında çok daha fazla gözüküyor ona lafım yok. Film tutarsızlığı herhalde.

Neyse konu Juubito konusu millet bana Toneri'den bahsediyor, çünkü Toneri ve Juubito yakınmış. 😄 Katılmıyorum ama fikirleriniz neler? Acaba birbirlerine beklediğimden yakınlar mı?

Katılmıyorum ama fikirleriniz neler? Acaba birbirlerine beklediğimden yakınlar mı?
Ya The Last kendi içinde tutarsızlıklar barındırsa da genel scaling mantığı, Boruto'dan çok daha iyi, yani Naruto ve Sasuke versiyonları çok iyi aktarılmış.

Toneri vs Juubito'ya gelince bence Yıkıcı güç, patlayıcılık ve fiziksellik Toneri'ye gidiyor gibi... Ne olursa olsun daha güçlü bir Naruto formu ile dövüştü.

Ancak hax, saf güç, çok yönlülük ve de regen/Dayanıklılık vs de ciddi fark ile Juubito'ya gider. Juubito'nun düşmesi için BSM Naruto + EMS Sasuke + Minato + Tobirama + Killer Bee + Kakashi + Koca Bir Ordu gerekmişti. Öte yandan The Last 'da ki BSM Naruto Toneri'yi teketek de almış ve extreme diff falan da olmadı, tamam Hinata ile beraber o göz gibi şeyi yok ederek Toneri'yi nerflemişlerdi ama yine de daha az bir efor ve insan gücü ile halledildi.

Hagaromo -> Juubito
Hamura -> Toneri

Bence ikisi de aynı sikletin karakterleri. Juubito daha çok beceriye sahip ve daha tecrübeli bir savaşçı iken Toneri daha fazla yıkım gücü gösterdi sadece. Ve Juubito'yu yenmek için ortaya gelen ekip de belli. Tamam Toneri de daha güçlü bir Naruto ile karşılaştı ama o Naruto bile biraz nerf yemişti Kurama'nın yarısının kendisinden ayrılmasıyla. Hem de Toneri, base Naruto'nun çakralı yumruğuna tek yedi yani, hiç varlık gösteremedi. Toneri'nin, o Naruto'nun liginde olmadığı da çok bariz yani bence. Öte yandan o Naruto'nun, Juubito'nun karşısına aldığı kişileri de o kadar kolay yenebileceğini düşünmüyorum ben.

Nitekim bence ikisi arasında öyle çok fark yok. Aşağı yukarı denkler, iki tarafın da kazanabileceği durumlar olabilir diye düşünüyorum. Ha ama bende Toneri'ye bir tık daha yakınım hayvansı gücünden dolayı, ancak dediğim gibi iki türlüde gidebilir diye düşünüyorum...

Haa ancak şöyle bir şey de var ki o da Toneri'nin çok erken güçlerini kaybetmesi. Yani Toneri biraz daha uzun süre o güçlere sahip olsaydı daha da güçlenebilir, becerilerine daha hakim olabilirdi (tıpkı Obito'nun da 10 kuyruk gücünde ustalaştığı gibi). Böyle bir varsayım yapacak olursak Toneri, Juubito'yu çok daha gerisinde bırakabilir gibi.

Toneri daha fazla yıkım gücü gösterdi
Aslında Juubito şu Hagoromo'nun DNA Sarmalına benzer kılıcını çektiğinde çok daha fazla yıkım gücü göstermek üzere idi, zira RKS (Rikudo Sennin) nin bu kılıçla dünyayı yarattığı söylenir demişti. Chibaku Tensei'si ile ayı yarattığı gibi. Nitekim, Obito güçlerini ve limitlerini biraz dövüş içerisinde öğrendi. Tıpkı Naruto'nun Madara karşısında uçamadığı ya da Godo Damalarını kullanamadığı ama Kaguya karşısında bunları yapabilmesi gibi.

Zira sırf Juubito içinde kalan bir kıdım Juubi/RKS çakrasını verdi diye 30-40 saniyeliğine de olsa 2 Sharingan'ını da kaybetmiş Kakashi 2 MS açıp , 2 MS ile PS açan ilk çar oldu xD Bunun hepsi Obito gider ayak kalan Jinc çakrasından verdi diye oldu.

Yani Obito, en son Kakashi'nin genjutsuları, Naruto'nun konuşmaları, ordunun içinden canavarları çekmesi idi falan derken pek savaşmadan yenildi o kılıcı çıkarttıktan sonra tam kapasitesini görmedik.

Yani Juubi'nin en azından her biri (tam şarj edilmemiş olanları bile) Ufak Ülke seviye Bijuu Damalarından 3-4 tanesini tanklayan Hokage Bariyerini, çakra kolları ile hiç zorlanmadan parçaladı.

Kıtaları çektiği, denizleri yuttuğu söylenen, en az ülkesel en peak kıtasal yıkım gücü sahibi Juubi, Hashirama'nın Tanrı Kapıları ile kıpırdayamaz hale gelirken, Obito için hiçbir anlam ifade etmemişti.

Obito'nun bize zayıf gözükmesinin 2 büyük sebebi var. 1.si Senjutsu kantırı onu çok zayıf gösterdi, minnacık rasengan ile bile yerde kraterler açarak yamuluyordu. 2.si Naruto'ya eşlik eden Sasuke çok zayıf idi. O yüzden Obito'da çok zayıf gözüktü, Hokagelere karşı savaşırken daha tehditkar ve korkutucu, durdurulamaz yaratık gibi bir Obito varken, Naruto ve Sasuke karşısında biraz da manipülasyonlar ile çok sarsak bir Obito gördük ve Sasuke orayı dolduramadı.

Zira Naruto SM aldıktan sonra Sasuke MS aldı. Ama sonra Naruto KCM1 aldı ,savaş arkında çok daha iyi bir sennin mod gösterdi, ardından KCM2 'ye yükseldi. sasuke EMS'yi daha yeni almıştı bu noktada ve Sasuke geldiğinde Naruto BSM açabiliyordu falan... Nitekim, Sasuke orada dövüştükleri boss'u da zayıf gösterdi biraz.

Yoksa Toneri'nin de Obito'nun da high featlere bakarsak aslında Obito'nun yıkıcılığı da aşırı fazla. Tek fark şu, Toneri çok daha hızlı ve patlayıcı bir şekilde yıkabiliyor, şarjlanan bir atak falan yok, laps diye koyuyor ama total yıkım da çok farkları olmayabilir.

Toneri'ye bir tık daha yakınım hayvansı gücünden dolayı, ancak dediğim gibi iki türlüde gidebilir diye düşünüyorum...
Toneri ile ilgili tek sorun şu, Toneri'nin final formu Senjutsu barındırıyor mu ? Yani godo daması olduğundan barındırması gerekir ama Toneri güce bizimkilerden farklı şekilde ulaştı hep o yüzden O godo damaların da farklı bir yapısı olabilir. Zira onlar OBito ve Madara'nın Godo Damaları gibi olsalar Naruto'ya temas ettiklerinde yok ediyor olmaları gerekirdi.

Yani RSM Sahibi ise Obito'yu alabilir o devasa Senjutsu zaafiyetinden dolayı ama o bir senjutsu değil, tamamıyla dojutsu ilintili bir güç ise o zaman Obito'yu ölümcül biçimde incitebileceğini sanmam. Ve sonunda Obito alır gibi.

Haa ancak şöyle bir şey de var ki o da Toneri'nin çok erken güçlerini kaybetmesi.
O biraz Obito'da da vardı aslında, tam forma alıştı adamın içinden canavarları çektiler.

Toneri ile ilgili tek sorun şu, Toneri'nin final formu Senjutsu barındırıyor mu ? Yani godo daması olduğundan barındırması gerekir ama Toneri güce bizimkilerden farklı şekilde ulaştı hep o yüzden O godo damaların da farklı bir yapısı olabilir. Zira onlar OBito ve Madara'nın Godo Damaları gibi olsalar Naruto'ya temas ettiklerinde yok ediyor olmaları gerekirdi.

Yani RSM Sahibi ise Obito'yu alabilir o devasa Senjutsu zaafiyetinden dolayı ama o bir senjutsu değil, tamamıyla dojutsu ilintili bir güç ise o zaman Obito'yu ölümcül biçimde incitebileceğini sanmam. Ve sonunda Obito alır gibi.
TSB'dir bence ya. Yani filmin de tutarsızlıkları var sonuçta. Hinata 2 kere yere düşecekti de Naruto tuttu filmde. Genin'ken baş aşağı duran ninjalar savaş gazisi olmuş yere düşmemek için atkı tutuyor. 😄

Bir de Naruto'dan Rasengan barajı yiyip sağlam çıktı.

Hinata 2 kere yere düşecekti de Naruto tuttu filmde. Genin'ken baş aşağı duran ninjalar savaş gazisi olmuş yere düşmemek için atkı tutuyor.
O kulede düştüğü yerde Hinata'nın çakrası çekilmişti içinden o yüzden normal sayılabilir , diğer olayı hatırlayamadım.

O kulede düştüğü yerde Hinata'nın çakrası çekilmişti içinden o yüzden normal sayılabilir , diğer olayı hatırlayamadım.
Naruto'yla beraber Hanabi'yi arıyorlardı da ayağı sütundan kaymıştı. İlk seferde de çakrasının alındığını hatırlamıyorum aslında. Vücudundaki güçten bahsediyordu herhalde bir ara.