Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Lucifer Morningstar vs Takım

Sizce Kim Kazanır?

• Lucifer Morningstar

Oy: 8 88.9%
  • Takım

Oy: 1 11.1%
  • Fikrim Yok

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    9
Hocam bir ara HOTU Lucifer gücünde diyorlardı
HoTU Thanos full canon değil ve yaptıkları tamamen bir açıklama olmadan boş şova dayalı.
Lucifer ise çok çok tuhaf featleri olan birisi.

Tabi Spectre'nin Unbound olması zaten aşağı yukarı Lucifer gibi bişi olması demek. Onun yanına Hotu, White Crown Phoneix gelse alırlar büyük ihtimal.
Hotunun gücü luciferi aşar luciferin çok tuhaf featleri olması hotudan güçlü yapmaz çünkü aynısını saten hotu yapabilir veya yapabilicek kapisetese bir güç yani hotu 'nun çok tuhaf featleri olmadı diye bu onu luciferden güçsüz yapmamalı

luciferin omnipotent olduğunu gösteren kaynakları özelden bekliyorum arkasında presence var diye onu omnipotent yaptıysan bilemem ama presencenin ona verdiği güç belli zayıflığı belli hiç bir seride omnipotent olarak gözükmüşmu orasını bilmiyorum

@Normammu

Lucifer'in birden fazla hali var. Kanatsız, Kanatlı, Tanrılık Görevini, Michael ile paylaştığı Lifebringer hali vs gibi ve bunlara gücü değişir ancak.

Kanatsız, sürgün hali en güçsüz halidir. Ona rağmen kanatsız haliyle,

3719581-2278886013-42701.jpg

Açılmasını istemediği bir kapıya öyle bir büyü yapıyor ki onun haricinde başkasının açması için tüm var oluşu olmamış kılması gerekiyor.

Sen oradan anla kanatlı melek formu ya da yarı-presence formunun ne olabileceğini.

Burda lucifer başka bir Yaratılışa Kapı açıp, o kapıya tanrının İsmini yazıyor, o kapı açılırsa İsmini yazdığı tanrının varoluşu var olmayacak, varoluş ise multiverse level'dir. Empty Hand bile Yaratılış(multiverse) yok etmiştir, üstelik tek eliyle. Mandrakk tüm Evrenleri, yani tüm Multiverse'i Bir kapsüle Hapsetmiştir, bu kapsülün içinde ki multiverse, Final Crisis Superman Beyond #1 ve #2 de tüm Yaratılış diye geçer. Lucifer üstelik kendi Multiverse'ini(Yaratılışını) Yaratmıştır. Luciferin sergilediği bu feat onu omnipotent yapmaz

Omnipotence birinin her şeye kadir olması lazım, ama lucifer değil, çünkü benimsemek için 20 milyar yıllık varoluşa bakıyor, Destiny'nin kitabını okuyamıyor daha niceleri var

Omnipotence birinin asla ama asla zayıf düşmemesi lazım, ama lucifer kanatları yokken zayıf düşüyor, omnipotence olmasına rağmen 2 tane omnipotence devi Yenmek için zamanda geriye gidiyor, Yoktan Yaratmaktan aciz, Halbu ki Omnipotence birinin her şeyden mahrum olması gerekir, Omnipotence ama yoktan Yaratmak için kardeşi Michael'in gücüne ihtiyacı var, garip , omnipotence ama Gabriel ile Kılıç Savaşında zorlandı, omnipotence ama great evil beast'ın saldırma ihtimaline karşı ittifak kurdu :$

Halbu ki geb bile omnipotence değil, çünkü presence den tek yedi ayrıca lucifer gebden korktu ve ittifak kurdu tek karşısına çıkamadı
Spectre nin full gücü bile luciferi aşar baya presence bile dedi spectreye geb i yenebilirsin o gücün var diye ama spectre de irade sorunu var di yanlış hatırlamıyorsam iradesi zayıf olduğundan gücü kontrol edemiyor

Son düzenleme:
varoluş ise multiverse level'
Varoluş = Çoklu Evrensel demek değildir.

Sınırsız Evrensel ve Boyutsal demektir (Özellikle bu laf DC tanrısının oğlunun ağzından çıkıyorsa kastettiği budur).

Empty Hand, meta kurgusal,sembolik bir karakterdir. DC Kozmolojisinin kalıcı ve daimi bir parçası değil.

Mandrakk tüm Evrenleri, yani tüm Multiverse'i Bir kapsüle Hapsetmiştir
Tüm Evrenleri değil sadece ana 52 evreni koydu, bunlar yaratılışın tamamı değil. DC evreni hem Pre-52 hem de New 52 zamanı pek çok kez "omni-verse" yani sonsuz evren olarak belirtildi. Mandrakk'In yaptığı bunlardan 52 tanesiyle biraz oynamak 1986'da Anti-Monitor'Un ya da 95'de Parallax'ın yaptıklarından çok da farklı şeyler değil. Hatta Anti-Monitor ile Parallax daha etkileyici.

Mandrakk 52 evrenin kanını çekebilmek için hayaletler ve yok ediciler gönderdi ve onlar getirdi. Kendisi olduğu yerden bunu sağlayamadı, opere edemedi.

Mandrakk Void içerisinde yaşayamadı (zaten Void'e ölü vaziyette düşüyor. Ölmesi bile ayrı bir olay). Lucifer kanatlı iken Void'in içinde yürüyordu.

image.jpg

Öte yandan Mandrakk ve TR Anca sınırını görebiliyorlar;

[img='https://static.comicvine.com/uploads/original/11119/111196008/4562022-1501008-24.jpg',none,908][/img]

Empty Hand ve Thought Robot (Manrakk da öyle ama mandrakk en azından istikrarlı dc kozmolojisindeki ırklardan birine mensup sayılır o yüzden onu ayırıyorum) meta-kurgusal "hikaye araçlarıdır". Bir açıklamasına göre Grant Morrison'n kendisi bile bu karakterlerin güçlerinden "plot manipülasyonu" diye bahsedilmesini sevmiyormuş.

Metakurgu nedir dersen ?

[b]Metafiction[/b] is a [url='http://en.wikipedia.org/wiki/Literary_device']literary device[/url] used to self-consciously and systematically draw attention to a work's status as an artifact. It poses questions about the relationship between fiction and reality, usually using irony and self-reflection. It can be compared to presentational theatre, which does not let the audience forget it is viewing a play; metafiction forces readers to be aware that they are reading a fictional work.
Devices
Common metafictive devices in literature include:
  • A story about a writer who creates a story
  • A story that features itself (as a narrative or as a physical object) as its own prop or MacGuffin
  • A story containing another work of fiction within itself
  • A story addressing the specific conventions of story, such as title, character conventions, paragraphing or plots
  • A novel where the narrator intentionally exposes him or herself as the author of the story
  • A book in which the book itself seeks interaction with the reader
  • A story in which the readers of the story itself force the author to change the story
  • Narrative footnotes, which continue the story while commenting on it
  • A story in which the characters are aware that they are in a story
  • A story in which the characters make reference to the author or his previous work
  • These elements of metafiction are similar to devices used in metacinematic techniques.
Çalışmaya bir sanat eseri, bir varlık olarak dikkat çekmek için bilinçli ve sistemaik bir şekilde "araç" kullanımıdır.

Nedir bu araçlar

- Yazarının yarattığı hikaye hakkında bir hikaye yazmak
- Bir hikayenin kendi kendisini sergilediği bir şekilde yazmak
- Hikayenin içerisinde bir başka kurgusal çalışmayı barındırması
- Hikayenin anlatıcısının kendisini hikayenin yaratıcısı olarak açık etmesi
- Hikayedeki karakterlerin, hikaye içinde olduklarını bilmeleri ya da yazarı adres gösterdikleri hikaye yazmak

vs vs vs

Nitekim bunlar "edebi araç" denebilecek varlıklar. DC Kozmolojisinde bir yeri yok. Bir karakter gerçek dünyadaki olaylara ve yazara etki edemeyeceğine göre ?!! Hikaye Manipülasyonu diye bir güç yoktur zaten bu hikayeyi manipüle ettiğini iddia eden hikayeyi yazan da gene yazardır yani karakter gene sadece kendisine çizilen sınırlar içerisinde gezmektedir. Ve büyük ihtimalle de Grant Morrison bu yüzden bu tanımı hiç sevmiyor.

Emeklilik halindeki Presence, Tüm varoluş (Void,Source, hepsi dahil) dışında var olduğu ve onu elinde tuttuğunu biliyoruz.

image.jpg

Mandrakk, birimsel olarak hesaplanabilir bir gücü müritleri aracılığıyla çekti. Thought Robot ise bir "hikaye aracı" tamamıyla bir plot device ve ultraman ile superman'in bilinçlerinin bunun içine aktarılması ile oluştu ve çalıştırılırken hesaplanabilir bir enerji birimi kullandı ve Mandrakk ölürken hesaplanabilir bir enerji birimi atağı ile öldü.

52 ana evren dışında var olabiliyorlardı ancak monitor çemberi dışında var olamıyorlardı. Bu da Düzel ve Kaos lordlarından ya da Darkseid'dan çok farklı bir hiyerarşik konum değil. Eğer Mandrakk gerçekten varoluşun dışında var olup onu tutabilen bir şey olsa yapmak istediği şeyler için bu kadar işçi çalıştırmaz ya da hesaplanabilir enerji birimleri ile yaralanmazdı. Zaten aynı hikayede True Darkseid, daha büyük bir tehdit olarak tasvir ediliyor. Çoklu evrendeki (52 tanesindeki) tüm Supermanler ve Yeşil Fenerler bir araya gelip bunlar bir ortak atakla Mandrakk'ı yakmışlardı (sanırım o Mandrakk idi).

Çok karıştırılan bir şey var. Bir çok evrene bir tehdit olmak ile bir çok-çoklu evrene tehdit olmak başka bir şey.

Mandrakk 52 evrenin hepsine teker teker bir tehditti. Ve anca kanlarını çektikten sonra 52sinin toplamına bir tehdit idi ancak hala fiziksel sınırları vardı.

Multiuniversal ya da omniversal ya da hyperversal olmak ile out-universal ve multiple universal olmak farklı şeyler.

Açıkçası çok araştırma yaptım bu konuda ve ben kendim yıllarca mevzu bahsi geçen bu 2 karakteri çok güçlü gören biri olarak sonunda vardlığım sonuç Zero Hour Parallax ya da COIE Anti-Monitor kadar bile etkileyici gelmedikleri.

Morrison'ın ağdalı anlatımı işin içinde Superman'in oluşu, vampir teması ve "araç" kullanımı burada yaşananları olduğundan daha fazla bir şeymiş gibi gösterse de aslında bir çok kere DC evreninin başından gelip geçmiş çoklu-evrensel koltuk davalarından başka bir şey değil. Thought Robot 4 boyutlu görebiliyor diye övülüyor. Mr. Mxy 5. Boyut varlığı ?!

Kanatsız Lucifer'ı bile Mandrakk ile kıyaslamam kaldı ki kanatlısını.

Ilk önce cas 4.boyuta hakim biri 4 boyutlu görmüyor kendisi çok boyutlu karakter captain adam saten cas ı yaratırken sonsuz boyutları elimde birleştirdim diyor sen 4 boyuttan bahsediyorsun presence orda voidi tutmuyor sadece yaradılışı tuttuğunu söylüyor ki mr.mrxptlk bile non canon bir hikayede tüm yaradılışı elinde tutuyor bu marifet değil morrisonun tüm röportajlarını takip ettim ve okudum senin dediğin gibi bir olay yok superman ve empty hand hakkında ki yorumlarını röportajlarını bulabilirsen oku
Mandrak in 52 evren mevzusunu 52 evrenin gücüyle cas a vurduğu olaydan yola çıkarak söyledim sanirim ama cr,de tüm yaradılış dan bahsediyor tüm yaradılışı hapsettiğini söylüyor aynı presencenin , elinde creation yazıyorsa aynısı crde yazıyor işte mandrak süpermenler tarafından öldürülmedi o rax obamaydı güçsüz bedenini alıyordu mandrak in güçsüz haldeyken bile spectre ve radiant a tek atıp tanrıyla dalga geçiyordu luciferin omnipotent olduğuna dair en ufak bir kanıt yok cas saten multiversal a bağlı bir karakter değil limboyu bile multiversal dışına çıkıp ordan algıladı parmağının ucunda saten overvoid e çıkıp tüm kurgunun yanina omnisience oluyordu yani öyle overvoid e çıkamaz falan olayı yok cas da

Orjinal mandrakk Öldüğünde Rox Ogama, Mandrakk'ın Ölü Bedenini ele geçirdi ve onun kılığına girip, full power radiant ve %50 gücünde olan spectreye tek attı ve bunlar ile besledi, Ardından supermana tanrın Evreni terk edip savunmasız bıraktı, resmen tanrıya laf attı diyebiliriz, ki bu Mandrakk çok daha güçsüzdü, çünkü Kahramanlar tarafından öldürüldü, ha bu arada merak etmeyin Orjinal Mandrakk kesin ölmedi varoluştan silinemedi, Unexpected 2'de Dirildi.
Yani mandrak overvoide düştü sadece ölmedi yeni çıktığı seride , superman beni overvoide itti diyor tüm yaradılışı hissedebiliyorum diyor yani mutliverse (yaradılışa) girmek üzere tekrardan mandrak baş düşmanı barbatos olucak diyorlar ama o mevzuyu tam bilmiyorum

Son düzenleme:
mr.mrxptlk bile non canon bir hikayede tüm yaradılışı elinde tutuyor bu marifet değil
Non-canon diyorsun sonra marifet değil diyorsun ? Alakaya maydanoz :D

4.boyuta hakim biri 4 boyutlu görmüyor
4-D Vision olarak geçiyor o becerisi. The Ruler of 4-D denmiyor adama.

captain adam saten cas ı yaratırken sonsuz boyutları elimde birleştirdim diyor
Sonsuz boyutlar elinde birleştiren adam neden ne True Darkseid ne de Mandrakk ile yüzleşemiyor acaba ? :D Her lafı ciddiye almayınız ne olursunuz. Bİr de türkçeye dikkat

saten değil zaten olacak o

rax obamaydı güçsüz bedenini alıyordu
Yine de kendisini Mandrakk olarak çağırıyor yeni Mandrakk oluyordu. Ayrıca bu olmadan önce de zaten kendisi bir monitor .. Yani herhangi bir monitor kendisini bir iki kat güçlendirebilse dahi evrensel+ olur. Adam tek yedi.

luciferin omnipotent olduğuna dair en ufak bir kanıt yok
2204192-26.jpg

2644370-lucifer_2.jpg

Kanatlı Lucifer, Michael'ın da güçleri ile varoluşun yeni yaratıcısı oluyor. Ardından Michael'ı tekrar yaratıyor Ve kendisi " Birinin hükümdarlığından kurtuldum, artık tanrılık işlerine el attım." diyor.

Kanatlı Lucifer + Michael'ın gücü True Omnipotent.
Kanatlı normal Lucifer -> Presence'ın sesinin ve tüm sözlerinin ,tüm emirlerinin (yani kainatı yaratırken söyledikleri) bulunduğu Logos kulesini parçalar -> Omnipotent
Kanatsız Lucifer -> Bazı seviyeler için omnipotent daha yukarıları için night omni-potent.

Büyük ihtimal kanatsız hali bile bu ekibi alır eğer Spectre Tam Unbound ya da Primal değilse.

Kanatlı hali zaten ezer.

Kanat+Demirgos güçleri de > HOTU

Mandrakk ve TR zaten anlattığım gibi yanlış anlaşılma.

The Gentry'nin amacı oblivion machineyi kurmak, bunun için çoklu evreni birbirine kattılar, her şeyi köle haline getirdiler, Halbu ki buna gerek bile yoktu, ama adamlar resmen sırf oblivion machineye giden yolda çoklu evreni dağıttılar. Ardından Empty Hand'ın piyonları yani The Gentry'nin işi bittiğinde Kahramanlar Empty Hand ile karşılaşıyorlar ve her şeyin sadece ama sadece güç ölçme amaçlı bir test olduğunu anlıyorlar, Ardından Empty Hand Tek Eliyle o çoklu evreni varoluştan sildi

Mr.mrxptlk in tüm elinde yaradılışı tuttuğu olay nom canon olduğu ispatlı değil canonda olabilir
Her yazılana inanma diyorsun ozaman bende senin attığın görsellerdeki yazılara ınanmiyorum

Zaten lucifer+micheal in gücü birleştiği zaman omnipotent oluyorlar ama lucifer tek başına omnipotent değil bunu ispatlayamazsin
Presence nın elinde tuttuğu tüm yaradılış olayını mr.mrxptlk da yapıyor ayrıca orda presence void ı tuttuğuna dair en ufak ispat yok

Ayrıca o attığın görsellerde

Lucifer burda, işkenceye uğrayan Omnipotence Michael'i kurtarıyor ve onun Fiziksel halini yok ederek tekrar yenilenmesini sağlıyor, Ardından ortaya çıkan demiurguc Gücü İle Kendi çoklu Evrenini yaratıyor, Ardından bu çoklu evreni basanos Adlı gruba kaptırıyor

Captain adam neden okadar güçlüyse mandrak in karşısına çıkmadı demişsin onuda açıklıyim

Zillo Valla, Captain Adam'ı kiraladı, çünkü gerekli patlamayı oluşturacak tek kişi oydu büyük ihtimalle, Ve Ardından Captain Adam'a ilacı bastı da bastı yoksa Captain Adam'ın kontrolden çıkıp kötü şeyler yapacağını Biliyordu, ki bu gerçekleşti sayılır, çünkü final crisis superman beyond 1'in sonuna doğru Captain Adam'ın kullandığı ilacın etkisi geçti ve kendisi şöyle dedi; Kuantum hislerim sonsuzun ötesine ve ötesinde ilerliyor, keşke önceden vazgeçseydim. Böyle dedikten sonra da direk kendinden sonsuz kopya yaratıyor, bu Kopyaların hepsi eşit güçte ve hepsi farklı İradeye sahip, çr yi okuyan anlar

Mandrak+rax ogoma mevzusuna gelelim şimdide

Sahte Mandrakk, Tüm kahramanlar ile karşılaştığında karşısında tüm alternatif supermanlar vardı ve çoklu Evrenin tüm kahramanları vardı, Ve Bu sahte Mandrakk o tüm alternatif supermanların Heat Vision'u eşliğinde ve diğer tüm Kahramanların saldırısı eşliğinde ancak öldürüldü, tek yemek bunun neresinde? Çr yi okuduğunda emin misin

Son düzenleme:
Her yazılana inanma diyorsun ozaman bende senin attığın görsellerdeki yazılara ınanmiyorum
Senin seçimin.
lucifer tek başına omnipotent değil bunu ispatlayamazsin
Önce omnipotent ile true omniptent ve nigh-omnipotent kavramlarının farklılıklarını ve de bunların gerçekleşebildiği düzlemlerin farklılıklarını öğren sonra böyle konuş.

Bahsi geçen multiversity hikayesinin kapağında ULtra Comics adlı karakter "Eğer hayatlarınıza değer veriyorsanız bu çizgi romanı okumayınız. Sadece siz dünyayı kurtarabilirsiniz." yazıyor. Okudun diye canına bir şey oldu mu ? Olmadığına göre o hikaye kafadan kendisini yalanlayan meta-kurgusal bir iş demek oluyor.

Grant Morrison hikayeleri, hikaye olarak okunmalı çünkü adam öyle yazıyor, edebi takılıyor ve bazı araçlar, edebi sanatlar kullanıyor. . Güç Sıralamaları ya da Külliyat Kozmolojisine dahil edilmemeli. Adamın kendisi zaten, yanlış anlaşıldığını söylüyor.

Attığım linkleri okuyabiliyorsan oku orada aradığın cevapların bazılarını bulabilirsin.

Nabu abicim cidden seni DC hakkında çok bilgili sanmıştım, özellikle de Kozmik ve ilahi olaylar da, ama lucifer ve Michael'in olayını çok farklı bir şekilde yansıtmaya çalıştın bize, iyi ki doğrusunu yazdım, Ondan Sonra Lucifer bile, Lucifer Nirvana serisinde multiverse Yarattığını söylüyor, Daha da ötesi olamaz, The Presence Yaratılışı Elinde tutarken Voidden falan bahsetmiyor, Ve Bu Yaratılış diyor ardından yanlış hatırlamıyorsam elaine'dan bu Yaratılış hakkında ne yapacağına dair fikir veya yardım İstiyordu, ya üstelik sahte Mandrakk tek yemiş demişsin, buna biraz gücendim açıkçası, çr yi okusaydın sahte Mandrakk'ın çoklu Evrende ki Tüm kahramanların + tüm alternatif supermanların Heat Vision'u eşliğinde Öldüğünü, tek yemediğini görürsün.

Bide ek olarak şunu eklemek isterim, micheal ve luciferin görsellerini paylaşarak şunu yazmışsın: 》》 Kanatlı Lucifer, Michael'ın da güçleri ile varoluşun yeni yaratıcısı oluyor. Ardından Michael'ı tekrar yaratıyor Ve kendisi " Birinin hükümdarlığından kurtuldum, artık tanrılık işlerine el attım." diyor 《《《 bu olay böyle olmadı doğrusunu yazıyım müsadenizle 》 Michael sandalphon tarafından sırtına Kılıç yiyor, Ardından sandalphon Michael'i kaçırıyor ve onun DNA'sını kullanarak yeni bir varlık Yaratmaya çalışıyorlar, ardından lucifer geliyor ve Michael'i ordan kurtarıyor ve Kılıcını alıp Michaela sapliyor, çünkü Michael'in Fiziksel Görüntüsünü değiştirmek için, Ardından Michael'in içinde ki Güç Açığa çıkıyor ve Michael eski haline dönüp ordan ayrılıyor ardından lucifer Açığa çıkan demiurguc Gücü İle Kendi çoklu Evrenini yaratıyor, canlılarını yaratıyor, sonra kendisine gelen; Senin çoklu Evrenini koruyalım'' teklifini reddediyor, sonrasında olanlar oluyor ve basanos bir şekilde Lucifer'in çoklu Evrenini ele geçirip luciferi kül ediyorlar, (lucifer kül oluyor ama o evrenleri ele geçirenler tarafından mi orasını hatırlamıyorum kendi kendinede kül olmuş olabilir..
@Nabu
He bide ek olarak şunu eklemek istiyorum arkadaşlar 》》》 Lucifer 76'da, Çoklu Evrenlerin aslında zaten Varolduğunu ama lucifer, Michael ve Gabriel'in sadece bu Evrenin veya Evrenlerin içini doldurduğunu görüyoruz, ortada baş meleklerin çoklu evrenleri Yaratma durumu yok, Michael'in kalbinde ki Güç İle Gabriel maddeleri şekillendirip dünyaları yaratıyor, Lucifer ise dünyaları yaşanabilir kılmak için güneşi şekillendiriyor saygılar arkadaşlar:)

Son düzenleme:
@Normammu

Bildiklerimin seninle uyuşmaması ya da aynı fikirde olmamamızı birimizi bir diğerinden daha bilgili ya da daha bilgisiz yapmaz. Ki ben zaten asla "DC Hakkında her şeyi bilirim, çizgi roman üstadıyım ben" diye bir iddiam olmadı. Hatta bu konuda şöyle bir şey yazmıştım.

Öncelikle şunu söyleyelim. Arkadaşlar bir geek sitesinde bir şeyler yazmak ve bir forum sahibi olmak beni otomatikman omniscience bir yorumcu yapmaz . Marvel ve DC yaklaşık yüz yıla yakın süredir ortalıkta olan gittikçe, şişen büyüyen yüzbinlerce hikaye ve karakter barındıran firmalar. Bunun alternatif evreni var, canon u var, non-canon u var, sagası var , one-shot ı var vs vs.

Bu kadar devasa bir bilgi yumağının her karesini biliyor ya da bildiklerimizi doğru biliyor olmamız beklenemez. Bu işin membahı olan Amerika'daki geek sitelerinin yorumcuları ve yazarları bile deli saçması şeyler diyebiliyorken burada kim birazcık türkçe içerikli bir şey yapsa onu hemen tüm beklentileri karşılaması gereken aksi takdir de cezalandırılması gereken biriymiş gibi davranmak kadar 31 yıllık hayatımda duyduğum saçma şey çok azdır. Bu hem kültür magandalığı, hem de cahillik.

Önemli olan herkesin bilgilerini ortak havuzlarda paylaşıp, toplayıp, suyu (bilgilerimizi yani) kirden (yanlış bilgilerden) arındırmasıdır. Bunun için bir de forum açtım. Yoksa yazımı yazar, videomu çeker arkama yaslanırdım.

Bu tavrın ne kadar yetişkinlik dışı olduğunu anladığımıza göre. Konuya dönelim.
Nitekim, "seni şöyle sanmıştım" gibi hallere girmene gerek yok. Seninle aynı saftayken "çok güzel cevap elim ayağım titiriyor" deyip şimdi burada işine gelmedi diye "sen bilmiyorsun bu işi" demen de senin işine gelirciliğini gösteriyor.

Michael ve Lucifer sahnesinde tam bilgim olmadığı doğrudur. Ancak sorun şu ; Lucifer melek iken de zaten çoklu evrensel bir varlıktı ona rağmen asla kendisini "tanrı olarak" tanımlamadı .Burada ise "Tanrı işlerine girdim diyor" ve "Sonunda altta olmakttan kurduldum, bu tiranlık son buldu" (Babasının onu sürmesi ve sürekli ona tepeden bakmasını kastediyor) diyor. EĞer Michael sadece sıradan bir multiverse yaratıyorsa neden babasının hükmünden kurtulsun ? Presence zaten sonsuz evrensel ve boyutsal her şeye kadir bir varlık.

Bir de senin anlamadığın şey şu ben Lucifer = Gerçek Tanrı ya da "True Omnipotent" demedim. Omnipotent dedim.

Omnipotent tabiri daha önce başkalarına da anlattığım gibi opere ettiğin mevkiye göre değişir. Odin, Galaktik bir seviyede "omnipotence diye çağırılır" , Eternity ya da IG Thanos ise evrensel ve evrensel + sınırları içerisinde kalanlar için bir omnipotent dir.

Yani her şeye kadirlik seviyesi "gözlemci" ve "gözlemcinin bulunduğu" düzlemle değişir.

Misal Swamp Thing dünya üzerinde yeşil olduğu sürece bu gezegen üzerinde omnipotent denilebilecek bir varlıktır onu dünya üzerinden izleyen biri için.

Can alabilir, can yaratabilir, her yerde ya da istediği yerde olabilir, ölümsüzdür, her şeyin farkındadır vs vs

Ama Galaktik Perspektifden bakan biri için Swamp Thing sadece bir meta-human.

Evrensel perspektifden bakan biri için Odin sadece basit bir tanrıcık. Çoklu evrensel perspektifden bakan biri için Infinity Gauntlet ya da Speed Force bir takım oyuncaklar.

Nitekim

Lucifer, DC Top 10 i içerisinde anılabilecek biri ve bunun altındaki herkesin perspektifinde omnipotent demektir. Ama True-Omnipotent "senin üzerinde bir perspektifin olmaması o yüzden gücünün sınırlarının bir gözlemci ile tarif edimesi gerekememesi" durumudur.

Nitekim bana hikayeleri bilmiyor diyorsun. Doğrudur bilmiyor olabilirim ancak sen bu alemde kullanılan kavramların gerçek manasını ve nasıl, neden kullanıldıklarını bilmiyorsun.

Ve sanırım ingiizce de bilmiyorsun çünkü bir ton link attım oku diye hiç biri ile ilgili bir şey demedin. Ve İngilizce bilmiyorsan bu bir sorun da değl ancak comics evrenleri külliyatı konuşurken kimseyi bilgisizlikle suçlayamaman gerekir nezaket gereği . Biliyorsan zaten dediklerimi unutabilirsin :thumbsup:

@Normammu Olayın doğrusu öyle mi diye kontrol etmeyeceğim, sana güveniyorum ve bir hatamız olduysa düzeltmen de en doğalı tabi. Ancak hala omnipotent'in kelime anlamını karşılıyor karakter ve farklı modları farklı güçlerde ve bu modlara göre konumu skalalarda değişir. Ki benim en başta demek istediğim de bundan başka bir şey değildi. Örnekler yanlış gelmiş olabilir. Ancak verdiğin örneklerin çoğu bir yerde aslında omnipotent denebilecek örnekler ama true-omnipotent..

Ki Presence'ın direk kendisi Lucifer'e bildiğim kadarıyla gerçek "omnipotense" teklif ediyor ancak reddediyor. Zamanın ve sonsuzluğun kendisi için anlamsız olduğu söyleniyor. Morpheus onun için tanrının en güzel ve en güçlü yaratımı diyor. Zamanda önce var oldu, zaman bittiğinde de var olacak deniyor. Yani aslında istediği zaman daha üst seviyelere ulaşabilme potansiyeli bulunduruyor.

Ayrıca Lucifer'in çok çok güçlü olamamasının bir sebebi de Presence ile antlaşması. Samael'den Lucifer'a dönüşmesi yani.

Neyse, eksikler olabilir ama üslubumuzu bozup, abuk şeyler söylemeye gerek yok.

Nabu abi şuan biraz baş ağrısı çekiyorum eğer kırıcı bir şey yazdıysam cidden özür dilerim, Ve yanlışını düzeltmek istiyorum, çoklu evreni Michael değil lucifer yarattı, zaten Lucifer her zaman Presence'nin kendisine belirlediği kaderden kaçmaya çalıştı, Bunu cehennemi terk ederken açıkça gösterdi, Kendi çoklu Evrenini Yarattık'tan Sonra orda tamamen tanrısız, kuralsız bir yaşam kurmak istedi, Yarattığı insanlara bana bile tapmayın dedi, Ve kendi çoklu evreni içerisinde Presence'nin kaderinden kurtulacağını sandı galiba, ama olmadı, çoklu evreni basanosa kaptırdı, Ardından abicim zaten nerden baksan %90'lık bir kısım sadece Omnipotence, Nigh-Omnipotence kavramını kullanır, omnipotent veya true omnipotent kavramını kullanmaz, ha kullananlar var onlara lafım yok, bu arada evet ingilizcem iyi değil ama karakterlerin aralarında ki ilişkiyi iyi bilmeden konuşmam, yani biz burda çr konuşuyoruz sen Comic vinedan link atıyorsun, keşke bunu tartışma sonunda yapsaydın
-----------@@
Evet top 10'da kendi altında kalanlar Omnipotence diyecek ama sadece diyecek, öyle bir şey olmamasına rağmen.

Bide abi şöyle bi durum var
Presence lucifer e omnipotence teklifi ettiği olayı yanlış.

Presence, Lucifer'a Zihin takası teklif ediyor, Sebebi İse Lucifer'in yaptığı kötülükleri ve sebep olacağı şeyler ama lucifer reddediyor. Dream of thousand cats serisinde ilginç bir durum var, Daha okumadım ama bir kaç sitede denk geldim, Aslında tüm tanrıları Dream yaratmış, sadece hayal ederek ve sonucunda Presence meydana gelip Evrene reset atmış ve böylece Dream'i ve her şeyi yaratmış oldu, yani böyle duydum, büyük ihtimallede böyledir, yalan söyleyecek halleri yok sanırım. Çünkü omnipotence varlıklar all-powerful biri tarafından yaratıldığını düşünüyormuş

Son düzenleme:
biraz baş ağrısı çekiyorum
Geçmiş olsun, bol su iç. Mevsim değişikliğinden olabilir.

eğer kırıcı bir şey yazdıysam cidden özür dilerim
Kırıcı değil de biraz gereksizlik oldu ama özür diledikten sonra bize laf düşmez. Teşekkürler :D

Ve yanlışını düzeltmek istiyorum, çoklu evreni Michael değil lucifer yarattı
Michael yarattı dememiştim zaten.

Yarattığı insanlara bana bile tapmayın dedi
Bu hikayeyi biliyorum. Hatta Adem buna tapmaya başlıyor ve Adem'i bu sebeple yok ediyor, o zaman havva da ademle yok olmak istiyor vs.

yani biz burda çr konuşuyoruz sen Comic vinedan link atıyorsun, keşke bunu tartışma sonunda yapsaydın
Dostum ben cvine'dan "vs" konusu atmıyorum. Hazırlanmış (bahsi geçen çizgi romanlardan yararlanılarak yapılan) bir argüman onlar. Ve bir iki çizgi roman ile külliyat konuşamayız. Bunları bir araya getirmek lazım ve daha önce getirmiş olan varsa buna bir bakarsın. Olay bu.

Evet top 10'da kendi altında kalanlar Omnipotence diyecek ama sadece diyecek, öyle bir şey olmamasına rağmen.
Sen gözlemci olarak en tepeden bakıyorsan evet, michael+kanatlar olmadan omnipotent (ya da benim deyimimle true-omnipotent) bir tip değil.

Ancak bu konuda bahsettiğimiz diğer hiç kimse olmadığından Lucifer omnipotent değil demenin bir anlamı yok. Dediğine göre o zaman diğerlerinin de olduğunu düşünüyorsundur belki diye en az onlar kadar bir şeyler yapabildiğini göstermek istedim.

Neyse, çok konu dışına çıktık kardeşim,ben de yoruldum açıkçası artık okuduğumu anlamıyorum önce GR olayları sonra, hazırladığım bir yazı var sonra seninle sohbete girdik iyice beynim sulandı :D

Hadi İyi Geceler.

Anladım abi, bugün ki fikir alışverişimiz cidden iyi geçti, yani bazı yanlış Bilinen şeyleri açıkladım, çünkü hâlâ neredeyse çoğunluk çoklu evrenleri baş meleklerin Yarattığını sanıyor, ama lucifer 76'da öyle denmiyor, sadece boş bir Evreni doldurmuşlar, yani eğer farklı bilen arkadaşlarımız olursa belki bu yazdığımı görüp doğruyu anlayabilirler, bu arada abicim senin yanlışlarını düzeltmek benim haddime değil, sakın yanlış anlaşılma olmasın, sadece konuya hakim olduğum için doğruları yazmak istedim. Saygılar, iyi geceler diliyorum.

luciferin omnipotent olduğunu gösteren kaynakları özelden bekliyorum arkasında presence var diye onu omnipotent yaptıysan bilemem ama presencenin ona verdiği güç belli zayıflığı belli hiç bir seride omnipotent olarak gözükmüşmu orasını bilmiyorum
Lucifer, Babası gibi gerçek omnipotent olmasa da ona çok yakın. Omnipresent olduğunu kendisinin söylediği scan var.
main-qimg-4ef7b8410a42488d0bdd4f926906e6b1-lq
Halbu ki geb bile omnipotence değil, çünkü presence den tek yedi ayrıca lucifer gebden korktu ve ittifak kurdu tek karşısına çıkamadı
Spectre nin full gücü bile luciferi aşar baya presence bile dedi spectreye geb i yenebilirsin o gücün var diye ama spectre de irade sorunu var di yanlış hatırlamıyorsam iradesi zayıf olduğundan gücü kontrol edemiyor

GEB'in Lucifer'ın avatarı olduğuna dair teoriler var. Bununla ilgili Scan bile var Lucifer diyor ben Great Evil Beast'im diye. Yazar da buna benzer bişeyi doğrulamıştı comic forumlarında okumuştum hatırlamıyorum şu an. Diğer bir yanlış Spectre full gücünde bile Lucifer'a denk olamaz.

Halbu ki geb bile omnipotence değil, çünkü presence den tek yedi
Öyle bişey olduğuna denk gelmedim? The Presence nerde GEB'e tek attı? ikisi bilek güreşi tutarak eşit gösterildi halbuki Ying Yang gibi. Bazı teoriler GEB'in The Presence'in karanlık tarafı olduğunu söylüyor.

Ilk önce cas 4.boyuta hakim biri 4 boyutlu görmüyor kendisi çok boyutlu karakter
Mandrak in 52 evren mevzusunu 52 evrenin gücüyle cas a vurduğu olaydan yola çıkarak söyledim sanirim ama cr,de tüm yaradılış dan bahsediyor tüm yaradılışı hapsettiğini söylüyor

Orjinal mandrakk Öldüğünde Rox Ogama, Mandrakk'ın Ölü Bedenini ele geçirdi ve onun kılığına girip, full power radiant ve %50 gücünde olan spectreye tek attı ve bunlar ile besledi, Ardından supermana tanrın Evreni terk edip savunmasız bıraktı, resmen tanrıya laf attı diyebiliriz, ki bu Mandrakk çok daha güçsüzdü,
Yani mandrak overvoide düştü sadece ölmedi yeni çıktığı seride
CAS 4 boyutlu görüyor 4-D vision olarak geçiyor comicte. Yine Aynı seride 52 universe diye geçiyor Mandrakk'ın kapsülü için ve atağı için ama DC sayısız multiverse'ten oluşuyor. Orda Tanrı için söylediği söz elçilerini yendiği için söylüyor olabilir. Ayrıca Mandrakk'ın yüzde 50 güçteki Spectreyi yenmesi gibi şeyler Lucifer için önemsiz, Michael zaten Spectre'yi teklemişti, Lucifer Michael'i seride 3-4 kez yendi. Dream diyor zaten Lucifer Başmeleklerin en güçlüsü,en bilgesi en güzeli diye. Ayrıca Lucifer, Spectre'nin gücünün kaynağı olan ve Tanrının sözü olan Logoz'a tek attı. Adam Voidde yürüyordu, DC yaratılışının dışına uçtu hiç bişey olmamış gibi, CAS daha voide girme konusunda çekiniyordu.

Lucifer burda, işkenceye uğrayan Omnipotence Michael'i kurtarıyor

Michael omnipotent değil. Ayrıca Lucifer ondan daha güçlü onu seride 3-4 kez yendi. Dream kendisi diyor Lucifer Tanrıdan sonraki en güçlü varlıktır. Meleklerin en güçlüsü en bilgesi ve en güzeli diye.

Lucifer'ın güçleri hakkında konuşalım biraz. Michaelden direk tüm DC muliverses'i yok edecek blastı hiç bir şey olmadan tankladığı feati var,
uWjbPgG.jpeg

sadece görüntüsüyle Silence of mansion'u yok ettiği feati var. Silence of Mansion, yani bu aynalar DC ana cosmolojisine dahil edilmeyen sayısız universe,multiverse ve yaratılışı içeriyor. Bunu ordan gelen kişi söylüyor ve Lucifer'a naptın diye sorduklarında bu Mansion benim görüntüme dayanamadı diyor. Bu feat benim serideki en etkileyici favori featlerimden biri oldu.
main-qimg-c0b9b3e1e77766d6e22374860ab07dff-lq
main-qimg-5f065718df295ad2879e7273bbe6ec05
main-qimg-0ce869659538a8b103d6926e5b2896e7-lq

Tanrı'nın sözü olan Logos'a (Spectre'nin gücünün de kaynağı) tek atıyor.
main-qimg-76696b3434177421b666f9af4cfd7f65
Bir el sallamasıyla bir kaç tane archangel indiriyor.
Babasının karanlık versiyonunu öldürüyor
ws-u9DWovVjdZGCgGM6JmLpwpOcl5Tx7XghXNEQNVSKfm8IgjBR_-a0KjbGNWkM-WBi2NS4nzP4Y0-1rbH13ow.webp
45292db53633c951644a728d950bfb4a83582bf4v2_hq.jpg

The Source ile ilk kez karşılaştığında The Source kendisine bulaşmamak için kendini taşa çeviriyor.
main-qimg-384d931f0a3b25eb7ba6d3c9c4e003d6-lq

Başka bir featinde yine Mazikeen'e eğer sana bişey olsaydı tüm yaratılışı yok ederdim diyor. Zamanda geriye gidip 2 tane omnipotenti öldürüyor. DC evreni sadece 52 evrenden oluşmuyor sayısız evren,çoklu evren var. Bunlar dışında silence of mansion gibi kusurlu yaratılan çoklu evrenler, yaratılışlar da var. Tüm comic forumlarında mandrakk ve lucifer karşılaşmasında çoğunluk Lucifer'ın bu featlerini göstererek onun daha üstün olduğunu söyler. Mandrakk sadece 52 evrenin gücünü çalmış, Bilmem 52 evrenin, 10 milyar güneşin gücünü kullanarak supo'ya saldırması Lucifer için bir anlam ifade etmiyor.

@Nabu Hocam sizce Lucifer bu featlerle hangi seviyededir?

Son düzenleme:
abicim senin yanlışlarını düzeltmek benim haddime değil
Yok, yav ne demek haddine değil, akıl akıldan üstündür. Ben senden öğrenirim, sen benden öğrenirsin. Öyle bir şey yok. Düzgün bir üslup kullanıldığı sürece herkes herkese tavsiyede bulunabilir ve düzeltebilir. Burası tarikat bence de hacı-hocası değilim sonuçta :D :D

Hocam peki sizin top 5-10 var mı? Kimler var?
Aslında bloğumuzda bir DC Top 50 listemiz var. Benim kendime ait comicvine da 700 küsür karakterli bir listem de var, sanırım daha önce paylaşmıştım. Ama şu da bir gerçek 2017-2018 den beridir aktif bir Comics takipçisi değilim, elbette büyük eventlere ve karakterlere dair özetleri dinledim, izledim, okudum vs ancak yetkin bir hakimiyetim yok.

Ve ben dönemsel çıkış yapan şeyler yerine yıllara yayılan tutarlılık parçacıklarına bakıyorum (çünkü DC ve Marvel'da tutarlılık ancak parça parça bulunan bir şey) .

O yüzden klasikçiyim yani Presence / Void / Source merkezli kozmoloji fikrine yakınım. Perpetua'lar vs umrumda değil ve saçma. Kaç tane Perpetua yarattı bozdu DC yıllar içinde. Bunların arkasından da Elaine, Lucifer, Michael, God Swamp Thing gibi isimler söylenebilir tabi Endless ekibi de bir yerlere iliştirilebilir vs. Yani çok fazla isimden söz etmek mümkün.