Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Ghost Rider Sorunsalı -DH Comics Forumu- Instagram Hesabı Üçgeni !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nabu abi mümkünse instagram
Üzgünüm ama telefonum arızalı ve pcden instagram kullanmak da işkence eğer sorun olmayacaksa burada konuşalım. Hem burada başka bir bilenin şans eseri konuya dahil olup muhabbeti zenginleştirme şansı da var.
Ghost Rider ırkı retcon yemez. Retcon yiyen ırkda ciddi değişmeler olur ki
Ghost Rider başta bir ırk değildi buradan bile bir retcon yemiş olduğunu anlıyoruz.Ayrıca retcon illaki çok kaotik değişikliler yaşanması demek değildir.

Bu tarz tavırlara gerek yok beyler. Neden bu kadar agresifsiniz anlayamıyorum. Instagram sayfasında konuşmak istemeyişimin nedenlerinden biri de bu idi. Bunlara hiç gerek yok.

Ghost Rider ruhunu hiç bir çizgi romanda ölü olarak göremezsin.
Pek çok hiç ölü olarak görmediğimiz sokak seviyesi karakter var bunun istikrarla alakası yok kardeşim bence.

Ölenler sadece bedendir(host) asıl ghost rider bir ruhtur ve ölümsüzdür.
Karakterin bir özelliğinin sabit kalması gösterimlerinin her daim istikrarlı olduğu anlamına gelmez. Dr. Strange klasik çağda da "Sorcerer Supreme" idi ve güçlerinin vishanti üçlüsüyle bağı vardı ve dormammu'ya karşı dövüşüyordu. Aynı şey modern çağ içinde geçerli ama iki karakter arasında hem kişilik hem güç olarak ciddi farklar var.

Abi bu Sürücüler başından beri cennette olarak biliniyor ve birden çok oldukları o zamnda belli zaten. Bu sürücüler normal bir karakter tarzı sağ çıkmıyor buna yeni bir seri örnek vereyim: Thanos (2016) serisinde Thanos LT'yi öldürmesine rağmen sürücüyü öldüremeceğini söylüyor. Tamam bu seri kanıt alınamaz ama sağ çıktığı olaylar normal olaylar değil.

Nabu abi çizgi romanı okursan supriz olarak başta saldıran Klasik Strange'dır, ancak bir şey elde edememiştir. Ghost Rider Vol.1 #29 ve #30 sayılarında kapışıyorlar. Bu attığım resimler sadece savaşın sonunu temsil ediyor ve evet sürücünün tek multiverse feati bu değil. Dediğim gibi önce bu resmi baz alarak ilerlersek tamamıyla daha açık ve anlaşılır bir paylaşım olacaktır.
Ya hocam Superman'ın da birden fazla multiversal feati var. Emperor Jokerin içinden geçip ağır hasar vermek Emperor joker'in yumruğundan hasar almamak, Phantom Stranger'ın içinden geçip parçalamak, Multiversal bir varlık (adını unuttum) üzerinde yumruklarıyla delikler açmak, Death Entity'nin içinden geçmek, Anti-Monitor'un evren yok eden saldırılarını tanklamak, Darkseid'in Anti monitor'u öldüren omega effect'i tanklamak, Anti life'ı ele geçirmiş + Nigh omnipotence olmuş Darkseid'in omega beam'ını tanklamak ve aynı Darkseid'in omega beamıyle başa baş gidecek heatvision atmak. Gel ben sana Superman'ı Multiversal yapayım o Zaman ?

nabu admin bu arkadaş instagramda ben cr yi okudum gh ye görünen oaa demektedir , daha sonra kararını değiştirip tekrar göz attığımda yahwew olduğunu anladım dedi herkese , ama şuan senin paylastigin kaynaklara bakıyorum bu arkadaş epey bir sallamış anlaşılan cunki gh ye gözüken isaymis meğerse, yahwew evrenleri yaratmamış bize diyor yahwew o evrenleri yarattığı için mutliversal+ oluyor halbuki yaratmamış..

@Noralyma bu arada soul fire darkseid omnipotence cr de geçiyor bu the source ninde o seride darkseid tarafından çok kez söyleniyor omnipotence olduğu

Senin başlarda söylediğin Multiversal olabilir bilmiyorum dediğin sürücü "Zarathos"dur ve aynı zamanda cehennem lordudur. Sürücü olduğunu kanıtlayan şey "kefaret bakışıdır" Zarathos'u diğer sürücülere eşit yapan şey ise origin hikayesidir. Zarathos'u indirmek için başka bir sürücü kendini feda ediyor ve zarathos'u indiriyor(indiriyor dediğim hapsediyorlar, sürücüler yenilmez değildir, ölümsüzdür arasında fark var). Bu da tüm sürücüleri Zarathos'a denk yapıyor.

Nolayma sorun şurada superman'in ölüm senaryoları vardır ancak bir sürücünün yoktur. Death of Johnny Blaze vardır burada da host ölümü gerçekleşir içerisinde sürücü yoktur. Ancak herhangi bir sürücü hiç bir seride ölmemiştir.

bu adam istikrarını sürekli koruyor zaten
Eğer öyleyse neden comics üreten ve onlarla büyüyen ülkenin çocuklarının açtığı tüm yabancı platformlarda Ghost Rider'ın çoklu evrensel bir karakter olduğunun genel bir kanı olmamasını geçtim, neden bahsi bile edilmiyor ? Eğer bu kesin ve net bir bilgi ise ve bu istikrar 50 yıldır sürüyorsa ?

Dediğim gibi hocam aralarında on yıllar olan 2-3 hikayeyi birleştirip bundan bir şey çıkarmak bir argümandır ve bizlere bir fikir verir. Potansiyel bir fikir ediniriz ancak genel geçer gerçekmiş gibi konuşamayız bunun için başka şeyler gerek.

cüler başından beri cennette olarak biliniyor
Bak güncel bir seride geçmişe dair genel geçer bir bilgi veriliyorsa ? (Şu Zadkiel run da ki gibi) bu geçmişte de öyleydi anlamına gelmez. Misal şimdi ki yeni marvel cosmic hiyerarşisine göre first firmament celestialları yaratan şeymiş (net olmasa da) ancak bu şimdi bize böyle söylendiği için böyle Celestiallar 1975 de yaratıldı dizayn olarak FF ise 2017. Celestialların ikibinli yıllara kadar kökeni bilinmiyordu bile.

Nitekim şu an için "Sürücüler cennetteydiler." gibi bir bilgi varsa ok artık öyle kabul edilebilir ancak konuştuğumuz şey retcon ise bu retcon yaşamadığı anlamına gelmiyor.

1972 yılında yaratılan GR karakteri (Johnny Blaze olarak kastediyorum) Köken hikayesinde "heaven kelimesi geçmiyor. Ctrl+f ile aratabilirsiniz.

Johnny Blaze was the son of a motorcycle stunt rider named Barton Blaze. Working for a man by the name of Crash Simpson, Barton Blaze and his son Johnny became accustomed to the life of a carnival. When Barton Blaze suddenly died, Johnny's world was turned upside down as he lost the last of his family. Not long after the stunt accident that killed his father, Johnny Blaze was adopted by Crash Simpson. Upon his adoption, Johnny lived with Crash, his wife Mona, and his daughter Roxanne.
Johnny and Roxanne became very attached to one another. One day, while Johnny and Roxanne were practicing a motorcycle stunt, the motorcycle caught on fire and was about to explode. Roxanne jumped off the motorcycle; but Johnny continued to ride it in an attempt to prevent the tent they were practicing in from burning to the ground. Mona immediately ran over to see if Johnny was alright. However, as she approached Johnny the motorcycle exploded - putting Mona into the hospital. From her hospital bed, Mona Simpson had one request for Johnny Blaze: that he would never ride in the motorcycle shows ever again. After those words, she passed away - making them the last words she would ever speak in this life.
Keeping his promise to Mona, Johnny never rode in a motorcycle show. However he continued to practice and improve his riding, despite the promise he had made. He kept his riding a secret. One day as Johnny was practicing, Roxanne stumbled into the tent where he was. Upon doing so, she discovered that Johnny knew how to ride. While practicing continuously, the Crash Simpson stunt show continued and prospered. Not long after the Crash Simpson Stunt Show had gained in popularity, Crash Simpson discovered that he had cancer and was going to die soon. Johnny felt as though her were not able to bear the loss of another fatherly figure in his life. Therefore, he decided the he would do whatever was needed to save Crash Simpson's life - no matter the cost.

Making the Deal

Making a pact with the devil who later became to be revealed as the arch-demon Mephisto, Johnny Blaze sold his soul to spare Crash Simpson from the disease that was killing him. The Devil agreed to make the pact on one condition, the condition was the one day he would return to collect his fee for curing Crash of the disease. Lives continued on and no one knew of the pact Johnny had made. Crash Simpson not caring for his life anymore and not knowing of the cure that had ridden the disease from his body, decided to make a giant stunt and jump over twenty-two cars, however when he attempted this, Crash collided into the ground and died.
After Johnny Blaze saw Crash die, his world had crumbled down, he did not think that life could get any worse. Just as he thought that the Devil appeared. Johnny began yelling at the Devil and telling him that he double crossed him, the Devil stated that he had cured Crash Simpson’s disease and that he wanted to claim his reward. With that statement heard he declared that Johnny Blaze would become his Emissary in the dark hours and in the light he would join him in Hades. The pact was made, by day Johnny Blaze would walk among the living, but by night he became the Ghost Rider. During the day Johnny Blaze performed in his traveling stunt show along with Roxanne Simpson after the death of Crash.

Nİtekim, bu en başından var olan bir tasarı değil sonradan karakterin mitolojisine eklenmiş olması daha olası. Marvel evreni toplu olarak defalarca retcon yedi. Bunun bir parçası olan bir karakterin yememesi söz konusu değil. Şİddeti farklı seviye de olabilir ancak hiç yemedi diyemeyiz. Bir şey 50 küsür yıldır yazılıp da hiç değişime uğramaması kurgusal alemlerde olası bir şey değil.

bedirhandrogba2' Alıntı:
ölüm senaryoları vardır ancak bir sürücünün yoktur.
Klasik Superman'in ölüm senaryosu yok. Yaşadığı tek ölüm senaryosunda da aslında ölmediği komaya girdiği anlaşıldı. Ayrıca Vandal Savage'ın da öldüğü bir senaryo yok (alternatif evrenler hariç) ya da Doomsday'in de kalıcı şekilde öldüğü bir senaryo yok.

Bu karakterleri über yapmaz. Bu yüzden çizgi romanlarda pek çok ölümlü, ölümsüz karakterlere hadlerini bildirebiliyorlar.

@bedirhandrogba2

Ona bakarsan lobo'da hiç ölmemiştir kan damlasından geri gelmiştir. Sentry atomlarına ayrılıp geri gelmiştir kaç defa. Ama multiversal olamıyor.

Ayrıca en başta
Ve son bir şey ekliyorum bana soru sorulduğunda soru Ghost Rider'ın güç seviyesi olarak gelmedi "Ghost Rider'In gücü OAA tarafından verilmiş doğru mu ? " idi. Ve OAA olduğuna dair benim bir bilgim ya da bulabildiğim bir kanıtım yok ancak Yahweh ve Mephisto ile alakalı daha çok.

Bir Ghost Rider "versiyonu" vardır ve o çok güçlüdür tanrısaldır ? Siz de ondan bahsediyorsanız benim buna bir itirazım yok, olmadı da . Varsa öyle bir versiyon bizi de bilgilendirin. Ben karakterin hater ı falan değilim hatta tasarımı hoşuma da gider. Hatta şu konuda forum.donanimhaber.com/hulk-vs…ozum-getirelim--134473945 hakkını savunmuştum karakterin.
Yani ben GR'nin güç seviyesine bir itirazım varmış gibi anlaşılmış. Benim itirazım olan ve tüm bu sohbetleri başlatan şey bana "GR ve OAA bağlantılı mı ?" sorusu idi ve bende olmadığını hem DH'de hem instagram da hem burada belirttim.

Nitekim bunu geçiyorsak artık güç seviyesi sohbeti yapabiliriz demektir.

yahwew evrenleri yaratmamış bize diyor yahwew o evrenleri yarattığı için mutliversal+ oluyor halbuki yaratmamış..
Karakterler (özellikle tanrısal olanlar) çizgi romanlarda çağlar içerisinde çok tutarsız olabilirler hele bu karakter günümüz dinlerindeki tanrı kavramının temsili ise düzgün resmedilmesi daha zor. O yüzden multiversal bir feati de olabilir bu illaha da arkadaşımızın salladığı anlamına gelmez böyle yapmayın.

Ancak bu konuda istikrar sahibi olmadığını (Yahweh'in) gösterir.

Noralyma iyi söyledin abi Kozmik Ghost Rider, o kan damlasından geri gelen deadpool'u bile öldürmüştür. Sürücü de kanama olmaz yenilemesi eşsizdir. Tamamen bir ışınla silinip tekrar kendini yenilediği bile olmuştur, kafası tamamen yok olup geri geldiği de olmuştur. Nabu abi origin hikaye asıl spotlight dan sonra gelir genelde buna da retcon diyemeyiz çünkü çoğu karakter de böyle olmuştur.

Nabu abi güç seviyesi sohbeti değil bu OAA bağlantısı sohbeti ben size kronolojik olarak anlatmazsam bir şey anlaşılmaz. Siz şuan diyorsunuz ki Gidiş-gelişme'yi atla direk sonuca geç ben burada sırasıyla kronolojik olarak kanıtlarla önce sürücüyü ardından Yahweh ve Mephisto'nun güç seviyelerini açıklayacağım yani başlıkta sorun yok.

Yahweh evrenleri yaratmış abi çizgi roman kanıtıyla ona da geleceğim arkadaş heryerden atlayıp sonucu söyle diyil duruyor o yüzden sinir bozuyor. Buradan çok yavaş olduğu için instagram istemiştim ama neyse yavaş yavaş hafta içinde bitiririz çünkü uzun bir hikaye olacak.

bedirhandrogba2' Alıntı:
Siz şuan diyorsunuz ki Gidiş-gelişme'yi atla direk sonuca geç
Ben bir şeyi atla demiyorum hocam. Buyur dilediğince anlat sahne senin sonuçta .

Bu arada Ghost Rider'In retcon yemiş bir karakter olduğuna (klasik çağlarda yaratılıp günümüzde hala var olan her popüler karakter gibi) bir diğer örnek bugün karakterin en önemli tasarım parçalarından ve en büyük silahı olan kefaret bakışı karaktere 1990-91 yılında kazandırılmıştır(ismi konmuştur). Johnny Blaze versiyonunun 1972 yılında yaratıldığını düşünürsek ?!

Bu karakter hiç değişmedi diyemeyiz.

Tamamdır ancak sen ufak değişikliklere retcon diyorsun abi. Benim için retcon Beyonder'in OAA kadar güçlü olup sonra dibe batmasıdır. Tamam onu kabul edelim. Gelelim artık Yahweh Mevzusuna "Howard The Duck" serisinde Yahweh kendine "All-Powerful" ve "All-Knowing" dendiğini söylüyor. Benim burada yediremediğim olay şu aynı söz Fulcrum için kullanıldığında kabul görüyor. Bu arada Fulcrum'un hiç feati yok ama Yahweh'in var nedense ondan az saygı görüyor. Resim 2 de Evreni ve onun tüm alternatif gerçekliklerini yarattığını söylüyor ki bu alternatif geleceklere Earth-X gibisinden isimler veriliyor ve gerçek olan 616 olarak görülüyor. Bu Multiversal bir feattir yine ikinci konuşma balonunda alçak gönüllülük ediyor ve diyorki Eternity, koskoca varoluşta ufacık bir şeydir ve bana verilen bir iştir diyor. Geçelim 3. Resime burada Death'i yarattığını anlatıyor ama ne hikmetse "Lady Death" Night-Omnipotence ama yine de Yahweh'in gücü kabul edilmiyor.
Linkler sırasıyla:
https://i.hizliresim.com/PDgG7Q.jpg
https://i.hizliresim.com/ND7GLP.jpg
https://i.hizliresim.com/vPqyyR.jpg
@Normammu buyur dostum yahweh yahweh diyordun, azıcık sabredersen kötü laf da duymazsın. @Nabu Yanlışım varsa düzelt bilelim abi. Primal Matrix'de bildiğim kadarıyla çoklu evrenlerin düzenine verilen ad ve bunu da Yahweh'e bağlıyor marvel. Bunun için kanıtım yok Marvel Wikia'dan okudum. Diğer kanıtlar da yeterli zaten.

Düzenleme: @Nabu özellikle sen abi bu resimlere yorumunu merak ediyorum. Yanlışlarım varsa düzeltmeni bekliyorum ve bu gecelik izin istiyorum. Üniversitenin ilk gününden ölü gibi gitmek istemiyorum, saygılar kolay gelsin, İyi geceler. Yarın görüşmek, tartışmak dileğiyle.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tamamdır ancak sen ufak değişikliklere retcon diyorsun abi. Benim için retcon Beyonder'in OAA kadar güçlü olup sonra dibe batmasıdır.
https://en.wikipedia.org/wiki/Retroactive_continuity

"Retroactive continuity, or retcon for short,[sup][1][/sup][sup][2][/sup] is a literary device in which established facts in a fictional work are adjusted, ignored, or contradicted by a subsequently published work which breaks continuity with the former.[sup][3]"[/sup]

Türkçesi,

"Retroaktif (geriye yönelik) devamlılık, kısaca retcon, bir edebi araçtır. Bir kurgu için, yeni eserler tarafından eski eserlerdeki devamlılığın bozulduğu durumlarda, eski eserlerdeki gerçeklerin düzenlenmesi, görmezden gelinmesi veya yeni eserlerle çelişmesidir."

Ne demek oluyor?

Kısacası, daha önce kurguda gerçek diye sunulan bir durumun yeniden düzenlendiği, görmezden gelindiği, yeni bilgilerle çeliştiği her durum retcon olarak sınıflandırılıyor. Bu yüzden sadece bir karakterin yaşadığı büyük değişimleri değil, en küçüğüne kadar her şeyi kapsıyor.

Benim için retcon
Retcon'un senin benim için diye bir yanı yok hocam.Yani katılıyorum Beyonder çok daha dramatik bir örnek ancak illa öyle olması gerekmez.

Bir karakter en güçlü silahına yaratıldıktan neredeyse 20 yıl sonra ulaşmışsa bu demek ki bu karakter ileride de yeni şeyler ekleyebilir ancak bu her zaman karakterin böyle olmadığını bizlere gösterir.

Tıpkı wolverine ilk yaratıldığında iyileşme gücü olmaması ancak sonra çok az olması, sonra biraz daha artırılması ve sonunda epey abartılması gibi bunlar adım adım retconcuklar denilebilir.

Yahweh kendine "All-Powerful" ve "All-Knowing" dendiğini söylüyor.
image.jpg

Klasik çağda Odin için "Yücelerin en Yücesi, Yaşayan Her şeye Kadir" denilmiş.

Ancak hepimiz Odin'in tüm silahlarını üstüne kuşansa, tüm büyü güçlerini uyandırsa taş çatlasın nigh-universal olabileceğini ve aynı Klasik Odin'in Celestiallar'dan nasıl dayak yediğini biliyoruz.

Arkadaşlar biz bunu geçen arkadaşlarla da konuşmuştuk bu omnipotent olma olayı nedir diye ?

Orada Yahweh için all-knowing denmesi omniscience belirtisidir ya da en azından nigh-omniscience , all-powerful ise omnipotent ya da nigh-omnipotent

Fakat sorun şu bir şeylere kadir olma durumu bulunduğun pozisyonla alakalıdır. Nasıl mı ?

Misal ; (abartılı bir örnek veriyorum ki daha akılda kalıcı olsun) Silver Surfer güneş sistemi düzleminde Omnipotent / nigh-omnipotenttir. Ancak bu düzlemin daha üstündeki düzlem ve seviyeler güçlerinin dışındadır (Galaksi, Evrensel, Çoklu Evrensel, Çoklu Boyutsl vs gibi)

Silver Surfer ölü gezegenlere hayat vermiştir, kozmik güçleri ile gök cisimcikleri yaratmıştır. BEdeni olmadan yaşayabilir taneciklere bölünebilir, toz zerreleri ya da kar taneleri gibi havada gezerek var olabilir. Neredeyse ölümsüzdür. Moleküllerinden geri birleşir. Bulunduğu düzlem de kozmik farkındalığa sahiptir ve her şeyden haberdardır. bulunduğu düzlemde hyper speed sayesinde neredeyse omnipresence dır.

Eğer bizler Silver Surfer'In dan daha güçlü bir çizgi roman karakteri okumasaydık. Kesin derdik ki "Silver Surfer bu evrenin tanrısı her halde" .. Evet Silver Surfer bir yerde "tanrısal" güçlere sahip.

Ancak bu tamamen kendi seviyesi içerisinde geçerli. Kendi sınıfından bir adım yukarı çıktı mı ? Orası Skyfatherların ya da cehennem lordlarının oyun alanı.
Oradan bir yukarı çıktık mı soyut kozmikler ya da celestiallar vs vs.

Oradan yukarıda çoklu evren (multi-universal) onunda yukarısında çoklu-evrensel (multiversal) tehditler vs vs

Yahweh'in kendisi için All-Knowing ve All-Knowing demesi elbette bu karakterin tartışmasız tanrısal güçleri olduğuna işarettir ancak multiversal demek için Yahweh'in bunu ne seviyede yaptığını bilmek gerek.

Atıyorum, Parallax Hal Jordan çoklu evren de yarattı bozulmuş olanları düzeltti de kesinlikle omnipotent denmeye layık şeyler sergiledi ama Lucifer, Synnar gibi adamların seviyesine gelip, Parallax Jordan'a bir daha bakınca sinekten farkı yok.

Nitekim, Yahweh'in Skyfather ya da Skyfather+ seviyesinden yukarıda olması gerektiğini düşünmemize sebep olabilecek bir şey ben göremiyorum.

Benim burada yediremediğim olay şu aynı söz Fulcrum için kullanıldığında kabul görüyor. Bu arada Fulcrum'un hiç feati yok ama Yahweh'in var nedense ondan az saygı görüyor.
Fulcrum ile ilgili çizgi roman üzerinde bir veri yok ancak yazarların söyledikleri var. Jack Kirby'nin gençliğine benzetilmesine çalışılması gibi şeyler de karakteri biraz göze batırdı. Yahweh çok bir övgü olamaz çünkü tekin ve stabil bir duruşu yok evrende ve günümüz semavi dinlerini temsil ettiğinden, hassas bir konu olduğundan çok fazla bulaştırmıyorlar. Hatta senin attığın resimlerdeki Yahweh için pek çok yerde "Old Jesus" yani İsa diyenler bile var.

Resim 2 de Evreni ve onun tüm alternatif gerçekliklerini yarattığını söylüyor
Bedirhan aksine karakter o resimde evrenin ortak bir yaratılış olduğunu söylüyor.

Hatta türkçeye çevirelim diğerleri için.

Ayıcık soruyor;

- Bu evreni sen yarattın , sen yok edebilirsin değil mi ?

Yahweh(Yahweh olduğu düşünülen kişi):

- Evreni ve ayrıca yaratılışı nasıl tanımladığına göre değişir...

- Doğru. Bu tanıdığın evreni senin memleketinin de dahil olduğu alternatif gerçeklikleri ile beraber ben varlığa bürüdüm.

- Fakat bununla birlikte bu tek evren değil ve ben de tek tanrı...

- "Yaratıcı" demek üzereydim ancak aslında ben daha çok "tedarikçiyim"

- Bu evren bir kontrat işiydi. Ben yaptım ancak yasal olarak yaratıcısı ben değilim. "Varoluş" denilen kollektifliğin bir katkısı olarak düşünüldü.

Ayıcık araya giriyor;

- Bekle. Sen şimdi bana evrenin bir işe alım projesi mi ? Seni kim işe aldı ?

Yahweh:

- Gerçek patent hak ve telif sahipleri tarafından.

- Şirketsel bir yapı. Yöneticiler gelip gidiyor ancak esas yapı olduğu gibi kalıyor.

gerisine gerek yok.

Nitekim buradan çıkan tek şey. Yahweh'in bahsettiği şey çizgi roman yaratıcıları olduğu ve çizgi roman yaratıcılarını temsil eden marvel tanrıları kim ? Jack Kirby, Steve Ditko ve Stan Lee ? Bunları çizgi romanda temsil eden karakter kim ? TOAA

Yahweh, TOAA'nın onlarca uzantısından ve maşalarından biri olduğunu gösteriyor.

Ve kesinlikle evreni tek yarattığını ima etmiyor. Birden fazla çoklu evren yarattığını (hatta evren bile yarattığını) iddia etmiyor. Keza yine aynı hikayede (ilk mesajlarımda göstermiştim). Bu evrenin bile diğer tanrılarla ortak yapıldığını anlatılıyordu. Tek tanrı olmadığını, birden fazla olduğunu da açıkça söylüyor.

Ve kendisine yaratıcı değil "tedarikçi" diyor. Bu da true omnipotent olmadığı anlamına gelir.

Ki Yahweh çoklu-evrensel olsaydı bile .Ghost Rider karakterinin 56 yıllık tarihinin her zerresi Yahweh ile ilişkilendirilerek geçirmediğini biliyoruz. Nitekim 1 hikayelik bir olayı karakterin ve içinde bulunduğu evrenin tamamına yaymak ne kadar doğru ?

3. Resime burada Death'i yarattığını anlatıyor ama ne hikmetse "Lady Death" Night-Omnipotence ama yine de Yahweh'in gücü kabul edilmiyor.
Lady Death'i kastettiğini gösteren bir şey yok. Kendisini zaten tedarikçi olarak tanımlıyor Nitekim Lady Death'in gücünün bu evrene yansımasını tedarik etmiş olabilir en fazla. Kendisi diyor zaten bu evreni var eden şey "varoluşun kendisi" diye. Nitekim.

Ve dediğim gibi her şeyi bir kenara korsak hadi diyelim Yahweh = TOAA = Ya da herhangi çoklu evrensel bir seviye. Bu hala Ghost Rider'ın çok güçlü olduğu anlamına gelmez. Adamın tek yaptığı iyiliklerinin karşılığı olarak ve sistemde ihtiyaç duyulduğu için karakteri tekrar diriltmek ?!

GR, fi tarihinde altmışlı yıllarda Strange'i yendi (ölüm bakışı bile tasarlanmamış, çoklu sürücüler bile çıkmadan çook önceki bir zaman) diye onu hemen çoklu evrensel yapıyoruz, sonra tüüm sürücüleri de çoklu evrensel yapıyoruz. Sonra diyoruz ki Yahweh bunu yarattıysa (ki asıl yaratıcısı her şeyin yaratılmasına sebep olan TOAA aslında tıpkı diğer her şey gibi) o zaman otomatikman o da çoklu evrensel Ya da Yahweh çoklu evrensel değilse o zaman daha güçlü bir yaratıcı gerek o zaman GR'yi OAA yarattı.

Yani nereden gidersek gidelim bunların hepsi varsayım ve teori, genel geçer %100 kesin bir şey değil.

bedirhandrogba2' Alıntı:
Yanlışlarım varsa düzeltmeni bekliyorum
Estağfurullah. Ben en fazla kendi yorumumundan bahsedebilirim sen ondan bir pay çıkarırsan ne ala kardeşim. Düzeltmek falan bizi aşar :D

bedirhandrogba2' Alıntı:
bu gecelik izin istiyorum
Eyvallah, o ne demek. İzin sizin.
bedirhandrogba2' Alıntı:
Üniversitenin ilk gününden ölü gibi gitmek istemiyorum
Ooo Taze ünili haa. Hayırlı olsun bakalım. Umarım seninki iyi geçer.

nabu başkan cidden elim ayağım titriyor şuan böyle kaymak gibi bir cevab olamaz sanirim su yazdıklarından sonra vericek bir cevabı yok veya olamaz cidden müthiş bir (gerçek) anlatim seni cidden tebrik ediyorum

@Normammu @Noralyma

Arkadaşlar benimle ilgili övgüler için çok sağoun ama hakkımda böyle hype yaratıyorsunuz. Sanki her zaman her şeyin doğrusunu bir ben bilirmişim gibi sonra bir şeyde eksik ya da yanlış olunca küfürleri ve aşağılanmayı ben yiyorum siz değil :D :D (Tabi kötü söz sahibinindir sizi suçlamıyorum.) Yani abartmanıza gerek yok. Herkesin ulaşabileceği bilgileri harmanlayıp içine kendi "kozmolojik güç skalası" anlayışımı katmam haricinde bir şey yapmış değilim yani :D

@Nabu

Bi bizim kaymak gibi cevabı yemediğimiz kalmıştı gece gece onu da yedik :D :D

Cidden hype oluşuyor ve öyle bir hype ki duyan da sizi "Kutsal Çizgi Roman Üstadı" olarak düşünüyor. Tabi bilgi seviyeniz az demek istemedim yukarda sadece kutsal bir varlıkla karşılaşacaklarını sanıyorlar :D

@Nabu
Hocam herkesin ulaşabileceği bilgileri harmanlayıp içine kendi bilginizi katmakdan çok her konuda objektif olmanız yorumlarınızı daha önemli kılıyor ve bu sizde var.Yoksa hepimiz az çok çizgi roman okuyoruz ama bunu taraflı yorumladığımız da bir önemi kalmıyor.

her konuda objektif olmanız yorumlarınızı daha önemli kılıyor ve bu sizde var.
%100 Objektiflik zaten insan doğası ve algıda seçiciliğimiz dolayısıyla mümkün değil yani emin ol benim de subjektif olduğum bolca şey olmuştur :D Ama elbette olabildiğince objektif olmaya özen gösteriyorum. Ancak benim esas özen gösterdiğim şey (ve belki de siz gençlerin hoşuna giden, saygı uyandıran şey budur bilemiyorum) ;
üslubuma dikkat ederim. Kurgusal olaylar ve karakterler sebebiyle, hiç bir kabahati olmamış insanları incitmemeye özen gösteririm. Bir şeyi anlatırken pek çok koldan bol örnekleme ile anlatırım ve genel istikrarı ve tasviri, anlık patlamaların önüne korum.

Ve bu şeyleri yazarların yazdığını bilirim, hangi yazarların hangi karakteri şişirmeye ve hangilerini söndürmeye meyilli olduklarına dikkat ederim. Olaya bir bütün olarak bakmaya gayret ederim. Ve elbette gene dediğim gibi bu her zaman hedefi tutturabileceğim anlamına gelmiyor :D Ama bu işlerde biraz da yorum önemlidir. Yaptığımız listeler ya da benim görüşlerim marvel ve dc tastikli resmi şeyler değiller, yorum var ama önemli olan bu yorumu mantıklı, anlaşılabilir, anlatılabilir vede kanıtlabilir kaynaklara bağlayıp bunları sizlere anlatabiliyor muyum ? Bu önemli elbette.

Neyse çok konu dışına çıktık :D

@Nabu abi benim buradan anladığım olay da seninkine benzer Yahweh kendine yaratıcı demiyor, kendini koskoca varoluşta küçücük görüyor. Ancak benim anladığım Yahweh çoklu evrenleri OAA tarafından verilen bir iş üzerine yaratıyor ama diğer tanrıların da yarattıklarını evrene katkılarını kabul ediyor. Örneğin: Yahweh, Eternity yaratmış içinde evrenler var onun içinde şimdilik sadece güneş sistemi ve onun gezegenleri var. Ama diğer tanrıların yaptığını gözardı etmiyor. Valhalla'yı filan sayıyor. Omnipotence sözüne katılıyorum. Bana göre birine Omnipotence deniyorsa veya kendisi diyorsa bu adamın evrende, varoluşta yapamadığı şey olmamalı buna OAA'yı öldürebilmek de dahil yani bana göre tek Omnipotence OAA'dır.

Yaratıcı dememe sebebini daha çok OAA farkındalığı diye düşünüyorum yani olur ya kozmik farkındalık filan. Bu adam kendinden güçlü ve belki de kendini bile yaratmış biri olduğunun farkında hatta belki de tanıyor. Ama hepsi çıkarım'dan öte gitmiyor. Çünkü söylediğin gibi saygısızlık etmemek için çizgi romanlara fazla dahil etmiyorlar sürücü olayı çıkarımlarla yavaş yavaş gireceğim abi akşama şuan üniversite de dersliğin önünde dikiliyoruz :) Bu arada teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...