Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Great Evil Beast vs DC büyükleri

The Great Evil Beast Vs DC Büyükleri

• Great Evil Beast alır

Oy: 5 100.0%
  • DC büyükleri alır

Oy: 0 0.0%
  • Kararsızım

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    5
  • Anket kapatılmış .
Onun konusu bura değil ama madem sordun. Evet Oaa>Presence ama bunun nedeni gösterdikleri güçler değil. Presence daha ulaşılabilir yenilebilir karakter portresi çiziyor Oaa ise daha omnipotent dokunulamaz bir karakter gibi resmedildi.

Ayrıca malum bilinenin aksine Over Void'in yaratıcısı Grant Morrison değil aslında çok daha önceleri Lucifer ve Synnar hikayelerinde görünmüş bir konsept Over Void.

The Presence bir keresinde anında Lucifer ve Michael'ı evrenden silebileceğini belirtmişti (hemde bilmem kaç parçaya bölünmüş haliydi, koltuğu Elaine'e bıraktığı dönem).

TGEB=The Presence olduğuna göre. The GEB rahat alır. Source ile Lucifer biraz varlık kor. Diğer ikisinin pek bir şey yapabileceğini sanmıyorum.

Over-void = Toaa > presence = fulcrum >Geb
Over-void'in son dönem The Presence'da çok da büyük bir üstünlüğü olmadığı anlaşıldı. Ayrıca The Presence comics aleminin en yanlış anlaşılan tanrısı olabilir.

Bu seviyelere vardığınızda TOAA > The Presence vs diyemezsiniz. Çünkü bambaşka bir seviye, kimsenin bir sınırı yok. Ancak Fulcrum'un bu ekipten olduğunu düşünmüyorum.

@Nabu
Ben zaten kesin Toaa > Presence demiyorum sadece kendi fikrimi söyledim ve neden öyle düşündüğümü açıkladım.Presence vs Toaa veya Toaa vs Over-void gibi versusların kesin bir sonuca ulaşabileceğini düşünmüyorum o yüzden pek tartışılmaya değmez bile. Fulcrumun bu ekipten olmadığını düşünüyorsanız sebebi nedir hocam ben fulcrum'u presence ile eşit görüyorum ?

Fulcrumun bu ekipten olmadığını düşünüyorsanız sebebi nedir hocam ben fulcrum'u presence ile eşit görüyorum ?
Fulcrum'un kendisi olarak gözüktüğü sayı adedi -> 4
TOAA -> 12
The Presence -> 72

Presence'ın hakkında feat ve bilgi Fulcrum'a göre epey fazla. Ayrıca Fulcrum için alenen "Marvel'ın en güçlü 2. ismi" gibi bir ibare var. The Celestials ve Watchers buna hizmet ediyor. Ama evrenin ne kadarını yarattığına dair bir bilgi yok.

Öte yandan The Presence için "Bu 2. adam" diye bir ibare yok aksine TOAA gibi en tepedeki deniyor ve adam tüm yaratılıştan sorumlu (hemen hemen) .. Fulcrum bu nokta da bana Tam güç Synnar gibi geliyor daha çok. 2. Adam , co-pilot olarak.

The Presence'ın dengi olamaz, en azından böyle düşünmemizi sağlayacak hiç bir şeyi yok.

@Nabu
Hikayede gözükmeleri benim için bir şey ifade etmiyor ( sadece tanrısal karakterler için ) Over-void 1 tık presenceden üstün Oaa da fulcrumdan 1 tık üstün yani burdan bile yola çıkabiliriz. Bunun yanında fulcrum yazarı temsil ediyor yani yazar > karakterler olduğundan da fulcrum > presence diyebiliriz ama presence'nin namı daha yüksek olduğundan ben eşit diyorum. Önceden söylemiştim bu tür versusların sonucunu bulmak zor o yüzden sabaha kadarda tartışsak kesin bir sonuca varamayız :D

@father
[sup][/sup]
Evrenin tanrısı olarak tanıtılan ve tüm dc multiversesini yaratan kişi > yazar olarak tanıtılan ve feati olmayan kişi.

Hikayede gözükmeleri benim için bir şey ifade etmiyor
Sana bir şey ifade etmediği için zaten "böyle denmemeli" diyorum. Etmeli yani :D

Over-void 1 tık presenceden üstün
Tam olarak değil

Oaa da fulcrumdan 1 tık üstün
1 tık mı 10 tık mı o çok belli değil.

fulcrum yazarı temsil ediyor
Arkadaşlar bu yazarı temsil ediyor olayına çok takmayın. Karakter Jack Kirby'i "sembolize" ediyor. O kadar. The Presence'da bir yerde yazarları sembolize eder yaratıcı olarak. Synnar ise çizerleri sembolize eder DC'de yani bunlar çok farklı şeyler değil.

Önceden söylemiştim bu tür versusların sonucunu bulmak zor o yüzden sabaha kadarda tartışsak kesin bir sonuca varamayız
Katılıyorum ancak The Presence = Fulcrum'a katılmıyorum. Bunu düşünmek için hiç bir şey yok.

@Nabu
1-Toaa'nın göründüğü hikayedelerde etkisinin olmaması onu yine etkisiz kılıyor yani hiç görünmese de olur icabında bir şey ifade etmiyor :D

2-Hocam nasıl tam olarak değil onu anlıyamadım ?

3- Ben kendi fikrimce 1 tık olarak görüyorum çünkü ikiside pasif kişiler

4-Yazarı temsil etmesinin çok + yanları var bunlardan birisi tüm çizilen güçlere sahip olması oluyor :D

5-Dediğim gibi yazarı temsil etmesinden ötürü eşittir diyebiliriz

@Noralyma
Bu cümleyi destekliyen bir şey var mı hocam ?

@father

Destekleyen derken ? Fulcrum’un Presence kadar güçlü olduğunu kanıtlayan hiçbirşey yok. Sadece yazarı temsil etmesi onu Presence’den güçsüz yapmaz.

CAS’da DC evreninde en güçlü karakter olarak tanıtıldı ama feat istiyosun. Fulcrum yazarın avatarı olarak tanıtıldı ama feate (gözükmesine) gerek yok diyosun ? :D

Kendinizle çelişiyosunuz hocam.

@Noralyma
Yazarı temsile etmenin en büyük + yanı çizilmiş tüm güçlere sahip olmasıdır sen bu avantajı neye göre yok sayıyorsun ?

Cas Dc evreninin en güçlü olarak tanıtılmadı onu dh de biri söylüyordu onunda kim olduğunu biliyorsunuz zaten. Cas'ın hikaye sonunda öldüğünü biliyoruz sen ne zaman gördün fulcrum'un öldüğünü ?

Gördüğün gibi kendimle çelişmiyorum :D

@father

Hayır Grant Morrisona göre

1.Over void

2.CAS

3.Empty Hand

4.Mandrakk

5.Presence

Çizilmiş tüm güçlere sahip olduğunu nerden biliyosun ? Kanıt var mı ? Yok. Sadece itibar yetmez. Ayrıca The Wrıter (yazar) diye karakter var DC’de. Grant morrisonu temsil ediyor.

@Noralyma
Sen Grant Morrisona'a göre konuşuyosun ben ise tüm kişiler tarafından kabul edilene göre konuşuyorum. Fulcrum'un marvel de 2. en güçlü olduğu ve yazarı temsil ettiği her kez tarafından kabul görülmüştür Cas'ın olayı ise öyle değil.
Çizilmiş tüm güçlere sahip olduğunun kanıtı da yazar olması. Güçleri kimler yapıyor ? Yazarlar fulcrum da yazarı temsil ettiğine göre ? Ayrıca ben belirttim tanrısal karakterlerin görünmesine veya feat'e ihtiyacı olmadığını Cas ise tanrı sınıfında değil.

Edit: The wrıter konusunu dc en güçlüler yazısının son bölümünde yorumlarda tartışılmış ordan bakabilirsin Nabu hocamızda cevap vermişti.

@father

Ben kanıt istiyorum. Kanıtın yoksa bu konuda yorum yapamazsın. İtibarı var diye tüm herşeyi eline alacak diye bir kanun yok.

Ayrıca Presence’de belki yazarı temsil ediyor nerden biliyosun ?

1-Toaa'nın göründüğü hikayedelerde etkisinin olmaması onu yine etkisiz kılıyor yani hiç görünmese de olur icabında bir şey ifade etmiyor
Çünkü TOAA gözükmediği zaman bile bir şekilde onun tartışmasız üstünlüğüne atıf yapılıyor ve adı geçiyor. Fulcrum için durum böyle değil. Nitekim TOAA örneği, Fulcrum'a uymaz.

2-Hocam nasıl tam olarak değil onu anlıyamadım ?
Primal Monitor konseptini bir daha hiç duymamamız ve de The Presence'ın da geçmişte Primal Monitor'ın tanımına benzer tanımı olması o durumu biraz garipleştiriyor. Sanıldığı kadar ciddi bir fark yok.

3- Ben kendi fikrimce 1 tık olarak görüyorum çünkü ikiside pasif kişiler
Tahmini çıkarım işte.

4-Yazarı temsil etmesinin çok + yanları var bunlardan birisi tüm çizilen güçlere sahip olması oluyor
True Omnipotent bir karakter zaten tüm güçlere sahip olur. Yazarın yansıması olmak sanıldığı kadar +1500 bir durum değil.
Dediğim gibi yazarı temsil etmesinden ötürü eşittir diyebiliriz
Pek çok karakter ya da obje yazarı farklı seviyelerde temsil edebilir. Sonuçta yazarların, yazdığı hikayeler bunlar. Bu olayı aşırı abartmayın derim.

5524543-the+presence.jpg

@Noralyma
Tüm tanrısal karakteri itibara göre yorumluyoruz. Hangi tanrısal karakter biriyle vs atmış ? Presence yazarı temsil ediyor olsaydı bunu birimiz bilirdik değil mi ?

@Nabu
1-Fulcrumda Toaa gibi aynı niteliği taşıyor. Toaa da yazarı temsil ediyor fulcrum da. Toaa da etkisiz fulcrum da aralarındaki tek fark Toaa'nın en güçlüsü olması.

2-Ben zaten arada çok fark var demedim ama yinede aralarında fark olduğunu düşünüyorum.

3- Hangimiz emin konuşabilirizki bu konuda ? :D

4-True Omnipotent tüm güçlere sahip olsada o güçleri veren yazar. Yazarlar da verdiği gücü geri alabilir

5-Ben yazarı temsil etmenin +2 avantaj olduğunu düşünüyorum.

@father

Hayır itibara göre yorumlamıyoruz. Presence tüm DC çoklu evrenini ve tüm karakterleri yarattı.

TOAA tüm Marvel çoklu evrenini ve tüm karakterleri yarattı.

Fulcrum bir tek Celesitals yarattı. Ama Celestials yaratmak ne TOAA kadar güçlü yapar ne de Presence kadar.

Presence de bir yazar oluyor DC'yi yarattığına göre öyle değil mi ? Yazar istese TOAA'yı öldürüp Marvel evrenini sonlandıranilir ona bakarsan ? Yapmaz ama istese yapabilir mi ? Evet.

@Noralyma
Bir çoklu evreni yaratmak tümüyle hızlı veya tümüyle zeki olduğunu göstermez ama Toaa ve presence bu tür güçlerde var. Senin mantığınla bu güçler o karakterler de olmaz çünkü onu destekleyen featleri yok.
Fulcrum tümüyle güçlü ve tümüyle zeki olarak tanımlanıyor yani bu istediği şeyi yapabilir demek ?

Presence Dc çizgi romanlarında olan evrenleri yarattı Dc'yi yaratmadı yada Dc de yazar olarak çalışmadı Oaa veya fulcrum ise bir yazalı temsil ediyolar. Sen hiç presence yazarı temsil diyor diye bir söylenti duydun mu ? Yazar isterse kendini de öldürür ama yapmıyor ? Seni temsil eden birini sen öldürür müsün ? Hayır. Toaa = yazar kısacası.

@father

Presence bize ana Tanrı olarak tanıtıldı mı ? Evet. Tanrı'nın sıfatları olmak zorunda zaten.

Yazarı sembolize etmeyi abartıyorsun cidden. CAS'da Grant morrison'un avatarıydı birnevi ? Empty hand bizleri temsil ediyor o zaman en güçlü karakter o. Okuyucu>Yazar çünkü. Okuyucu sayfayı yırtsa kimse hiçbirşey yapamaz. Ben de empty hand okuyucuyu temsil ediyor diye Empty hand > TOAA diyorum hadi bakalım.