Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Video Oyunları ve Kültürü Adına Genel Sohbet ve Tartışma Başlığı

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
Video Oyunları ve Kültürü Adına Genel Sohbet ve Tartışma Başlığı

CvGT.gif

Gündemi takip edeniniz olduysa son dönemki yerli ve milli oyun dramaları hakkında ya da geforce now/turkcell game+ rezaleti hakkında konuşacak olanları bekleriz.

Epic Games, Naruto'nun haklarını satın almış. Fortnite'da, Naruto görebiliriz. 1

Epic Games, Naruto'nun haklarını satın almış. Fortnite'da, Naruto görebiliriz.
Naruto'nun haklarını almıyor da, Naruto franchise'ını kullanmak için lisans elde ediyor diyelim. Yoksa haklar gene Shuheisa'da.

Bu arada üzüldüm. Çünkü Smite için Naruto battle-pass'i bekliyordurm. Avatar ve TMNT'den sonra Naruto da neden olmasın diyordum :(

Bu arada üzüldüm. Çünkü Smite için Naruto battle-pass'i bekliyordurm. Avatar ve TMNT'den sonra Naruto da neden olmasın diyordum
Büyük ihtimalle Epic Games, Hi-Rez Studios'dan önce davrandı ve anlaşma imzaladılar. Aynı durum Auto Chess'de de olmuştu.

Oyun alıp oynamama huyum var. Kütüphanem oyun dolu ve pek çoğu piyasanın en iyi, en kabul gören, eleştirmenlerce en beğenilen oyunları. İndirimdir carttır curttur bir şekil kündeye getirip 9-10 üst düzey oyun biriktirdim. God of War, RDR2(Emre'nin hediyesi), The Last of Us, Uncharted, Naruto, GTA 5, Detroit Become Human, Heavy Rain, Tekken 7, The Witcher 3....

PS4'ü zamanında(1400 liraya) ne heveslerle almıştım, lan artık başından kalkmam bunun he diyordum. Oynamadığım hiçbir şey kalmayacak diyordum. Tuttuğumla kaldım. :D

Oyun alıp oynamama huyum var. Kütüphanem oyun dolu ve pek çoğu piyasanın en iyi, en kabul gören, eleştirmenlerce en beğenilen oyunları. İndirimdir carttır curttur bir şekil kündeye getirip 9-10 üst düzey oyun biriktirdim. God of War, RDR2(Emre'nin hediyesi), The Last of Us, Uncharted, Naruto, GTA 5, Detroit Become Human, Heavy Rain, Tekken 7, The Witcher 3....

PS4'ü zamanında(1400 liraya) ne heveslerle almıştım, lan artık başından kalkmam bunun he diyordum. Oynamadığım hiçbir şey kalmayacak diyordum. Tuttuğumla kaldım. :D
Bir zamanlar ben de böyleydim. Bunu aşmak için herşeyden önce oyuna başlayın. En azından bir 3 saat oynayın. Beğenmezseniz zaten oynamazsınız. Saydığınız oyunlar (hepsini beğenmesemde) gerçekten çok kaliteli oyunlardır. Zevk alacağınızı düşünüyorum. Ayrıca geçenlerde bu konu ile ilgili bir video görmüştüm, isteten bakabilir. Oyunlardan neden keyif alamıyoruz?

Bir zamanlar ben de böyleydim. Bunu aşmak için herşeyden önce oyuna başlayın. En azından bir 3 saat oynayın. Beğenmezseniz zaten oynamazsınız. Saydığınız oyunlar (hepsini beğenmesemde) gerçekten çok kaliteli oyunlardır. Zevk alacağınızı düşünüyorum. Ayrıca geçenlerde bu konu ile ilgili bir video görmüştüm, isteten bakabilir. Oyunlardan neden keyif alamıyoruz?
Uncharted 3 ve 4'ü oynadım. 4'ü bitirdim 3'ün de sonundayım. Benim oynayamama nedenim biraz daha kişisel. Ama evet başlamalıyım bir ara.

RDR'yi emülatörden oynayabilirsiniz. Ortalama bir PC'de 30 FPS çalıştırır.
Aaa. PS3 Emulatör geldi mi? Ben en son wii emulatörden Naruto oynuyordum taa 2012'de. :D O sıralar PC'ye oyun yoktu.

PC'm ise gaming, ama çok üst düzey değil. Gaming olmasına rağmen biraz alt seviye. 1050'ye denk bir kartı var, Ryzen 5 işlemci, 8 Gb ram falan.

Söylediğiniz iyi oldu. :)

PS3 emulatör değil de. Xenia adlı emülatörü öneririm. Hatta şu anda rehberini bile yapabilirim (yapıyorum ^^), zaten hemen halledersiniz. :D

https://twitter.com/IGN/status/1428779123908939795

Bu Epic Games'e fena sövülür. Tekelliğin kralını yazıyorlar. Şimdi Epic, Sony'ye 200 milyon dolar teklif ediyorlar ki oyunlarını PC'ye (Epic Games'e) getirsinler. Şimdi şöyle diyebilirsiniz "Ee abi? Ne güzel işte". Durum böyle değil. Bu oyunlar zaten PC'ye gelecek. Şimdi siz oyunu Steam'den mi oynamak istersiniz, yoksa Epic Games'den mi? Eminim hepinizin cevabı Steam olacaktır. Neden? Steam çok daha kullanışı ve kullanıcı dostu bir launcher. Ama Epic Games gelip diyor ki "Sen bu oyunları bizim launcher için çıkart, biz de size para verelim". Ve bunu sırf Sony sanmayın. Bu tüm oyunlar için böyle. Allahtan Sony kabul edecek kadar düşmedi. Bizi düşünen, çok daha kullanışlı bir launcher olan Steam yerine Epic Games'i mi kullanacağım ben şimdi? Hadi oradan. Sanki senin oyununu satın alırım. Efsanelere göre Epic Games kapandığında mutlu bir hayat yaşayacakmışım :D

Sony nin elinde PlayStation olduğu için kabul etmemiştir.
Epic games gün geçtikçe daha da büyüyecek. Amatör oyun yapımcıları için bir cennet. Profesyonel stüdyolar ise bir bir epic gamese geçiyor.
Bandai Namco bunlardan biri

Sony nin elinde PlayStation olduğu için kabul etmemiştir.
Epic games gün geçtikçe daha da büyüyecek. Amatör oyun yapımcıları için bir cennet. Profesyonel stüdyolar ise bir bir epic gamese geçiyor.
Bandai Namco bunlardan biri
Aslında tam tersi olacak. Çünkü firmalar parayı (Epic Games'i) seçtiği zamanlarda oyuncuların gözünden düşüyor. Eğer ki Sony kabul etseydi çok büyük sıkıntıya girerdi. Sony'de bunu bildiği için kabul etmedi. Yoksa Sony çok paragöz bir şirket. Indie oyun yapımcıları genellikle parayı seçiyor. Bu yüzden Epic Games'de olmaları normal. Bandai Namco bile Epic Games'e özel oyun yapmak istemedi.

Benim anlamadığım Epic games bu kadar büyükse neden arayüzleri ve kullanılabilirliği, ulaşılabilirliği Steam'in binde biri kadar bile iyi değil ? :D