Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Naruto Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

İtachi uzmanlık alanı genjutsuyken part 1’de sıradan genjutsu göstermemişti bile. Kakashi takip edemedi ninjutsuları.
Normal genjutsusu bile kakashiyi yenebiliyor. Part 2’de %30 haliyle gösterdi bunu. İşlememesinin tek sebebi clon çıkmasıydı. Bi de parmağıyla genjutsu atabildiğinden de habersizdi kakashi.

Sasuke zaten genjutsudan ziyade diğer özelliklerini geliştirmiş. İkisini karşılaştırsak itachi’de soğuk kanlılık, analiz edebilme gibi şeyler olduğundan gücünün yetemeyeceği ligde bile iş yapabiliyor. Ama kakashi’ye karşı ikisi arasında pek fark olmaz.

İtachi öldürmek istemiyordu tamam da kendini tutarak dövüştü denmedi. Hatta orochimaru içinden çıksın diye itachi elinden geleni ardına koymadı dedi obito. Tüm kozlarını kullandı adam. Genjutsu, taijutsu ve shuriken’lerde yenişemediler. Ondan sonra ihtiyaç duyup MS açıyor.
MS’siz itachi MS’siz sasuke’den üstün olsa zaten boşuna dövüşü o kadar riske atmazdı. Tsukiyomi bozulunca kendini sakatladı ve amaterasuyla chakrası bitti. Sasuke gökyüzüne o kadar ateş atmasa baya chakra üstünlüğü vardı orda. Daha orochimaru’dan kurtarmamışken itachi bilerek kendini o kadar dezavantaja sokmaz.

Sasuke itachi’den güçsüz değil sadece ergen karaktere sahip. Ordan kaybediyor. İkisi de bee’nin sekiz kılıcını yenemez ama itachi bunun farkında mesela. Sasuke gibi bodoslama dalmadı.

@Flying Raijin

hastanede yatacak hale gelmesini geçtim, istese beni öldürürdü, niye yapmadı diye düşünüyor kakashi. Tsukiyomi ölümcül bi teknik sadece travmaya sokmuyor.
______

bu arada benim bildiğim kadarıyla kakashi pek güçlenmiyor. Vücut özellikle MS açıldıktan sonra sharingan’a alışınca chakrası kalıyor başka jutsulara. Buna yumruğa daha çok chakra koyabilme bile dahildir muhtemelen. Onun sayesinde yeni çeşit jutsular göstermeye, clonlar çıkarabilmeye başlıyor. Ben kakashi’deki farkı hep öyle yorumladım. Gerçekten yeni jutsu öğrendiğini, hızlandığını, kuvvetlendiğini gösteren bişey hatırlamıyorum. Son savaşta farklıydı sadece. Onda da medic ninjaların ve kurama’nın rolü büyüktür.

Daha önce tartışıldıysa nerede tartışıldı link atar mısınız?
Eğer yoksa Nagato'nun rinneganının diğer rinnegan kullanıcılarından daha düşük seviyeli olmasının sebebi nedir?

Retcon ile bile bu kadar fark olmaz heralde. Karakterin kendi gücü falan desek Nagato'nun Sasuke'den daha fazla çakrası olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda tendo da taijutsuda SM Naruto'ya direnebiliyordu.

Onun sebebi nagatonun rinneganın kendisine ait olmadığından öyle.Ayrıca ay mührü almış rinnegan sasuke daha fazla çakraya sahip nagato'dan

Eğer yoksa Nagato'nun rinneganının diğer rinnegan kullanıcılarından daha düşük seviyeli olmasının sebebi nedir?
Valla öncelikle o rinnegan kendi uyandırdığı bir rinnegan bile değil.

Retcon ile bile bu kadar fark olmaz heralde.
Valla oluyor :D

Karakterin kendi gücü falan desek Nagato'nun Sasuke'den daha fazla çakrası olduğunu düşünüyorum
Sasuke çakra olarak Nagato'ya EMS haliyle yaklkaşmıştır zaten aynı tier e girerler. Sen bir de Rinnegan uyandırmış, Rikudo'Nun dokunduğu birinden bahsediyorsun. Sasuke elinin kiri gibi 9 tane chibaku tensei yapıp hepsiyle bir bijuu yakaladı. Aynısını tüm çakrasını Deva Path'e yönlendiren Nagato yapamadı.

Aynı zamanda tendo da taijutsuda SM Naruto'ya direnebiliyordu.
Naruto SM iken ne zaman Deva yerle yeksan olmadı ki ? Direndiği anlar Naruto'nun SM dönüşümleri arasında gene base Naruto olduğu zamanlardı onun haricinde bir direnme yok.

Mangada direk açıklandı diye hatırlıyorum. Rinnegan orjinal kullanıcının elindeyken bambaşka oluyor. Obito sakura’ya söyledi bunu.
Orjinal kullanıcı olmadığı için ve uzumaki olmadığı için vücudu 2 rinneganı kaldıramadı obito’nun. Nagato ise vücudu kaldırsa da bazen deliriyordu. Tam kaldıramadı o da.

Hashirama ve tobirama’nın açıklamasına göre beyinde bi chakra uyanınca bu tüm vücuda yayılıyor. Ve o chakra değişimi göze yansıyınca sharingan şeklini alıyor. Gördüğümüz o özel gözler vücutta açılan bi chakranın göze yansıması. Sadece gözde değil o güç.

Chakranın büyük kısmı gözde depolanıyor ama vücutta da sharingan chakrası veya rinnegan chakrası var. Mangada söylenmese de madara’nın gözsüz haldeyken bile zayıf dojutsu kullanabilmesi bununla açıklanıyor. Vücudu rinnegan ve ms chakrasına sahip olduğu için küçük susanno ve ninjutsu emme yapabiliyordu. Ama ems gözü olmadığından perfect susanno’ya sahip değildi ve rinnegan gözü olmadığından rinbo veya chibaku falan yapamıyordu. Chakranın büyük kısmı gözde çünkü. İkinci rinneganı takınca nasıl tüm dojutsuları daha da güçlendiyse hiç gözü yokken bir göz takınca da dojutsuları güçlendi. Yoktan varolmadı.

nagato sadece göze sahip. Vücudu o rinnegan chakrasını uyandırmadı. Gözleri alsan hiçbir şey yapamaz tek başına. O yüzden hem göze hem vücuda sahip olanlar ayrı ligdedir.
Madara’nın rinneganı ortada. Sadece 1 rinnegan’ın gücüyle hem KCM2 naruto’yu hem EMS sasuke’yi saniyeler içinde harcadı. Yaşayan en güçlü iki karakterdi onlar.

Ayrıca orjinal kullanıcıların elinde göz pek yormuyor. Part 1’de kakashi ve itachi arasındaki konuşmada açıklandı bu. Yani nagato’da daha çok chakra bile olsa sasuke’den önce yorulur.
gözü kendisi uyandıranlar chakra manyağı olduğu için o kadar rahat dojutsu atmıyor. Göz kendilerinin olduğu için diğerleri kadar yorulmuyorlar. Sasuke ve madara için chibaku kullanmak mesela normal bişeyken nagato çok chakra feda ediyor.

Ms ve ems arasındaki fark gibi. Ms’de 2-3 amaterasu atınca chakrasız kalan sasuke Ems açınca zetsu’lara amaterasu yağdırıyor.

Rinnegan kendisine ait değil. Sasuke ve Madara kendileri uyandırdı.

Obito'ya gelince o kadar Hashirama hücresi var üstünde e birde adam doğuştan Dojutsu kullanıcısı, üstüne Kamui kullanıyor Rinneganın biri varken, Sasuke ve Madara ile ilgili konuşmaya dahi gerek yok zaten.

Edit: Obito vücudu kaldıramayacağı için değil, Kamui'ye ihtiyaç duyduğu için çift Rinnegan kullanmadı. Yoksa Uchiha hücreleri ve çakrası da gayet sağlam. Sasuke'nin çakrası Naruto ile karşılaştırıldığında zayıf kalıyor ama Sharingan kullanıcılarının yaptıkları az değil yani.

@Flying Raijin

naruto-4944627.jpg

Eğer çeviri hatası yoksa “ben bile iki gözüme de rinnegan takamadım” diyor.

Katsuyu istediği büyüklükte bölümünü çağırabilirse hangi bijuuları yenebilir?
Şahsi fikrim 7'nin uçması 8 ve 9 un da güçlü olmalaeı sebebiyle bu 3'ü hariç herkese gider yapabileceğini düşünüyorum. Ama bijuu dama nasıl etki eder bilemedim. Saiken ile bi vs atsa hoş olurdu.

Şahsi fikrim 7'nin uçması 8 ve 9 un da güçlü olmalaeı sebebiyle bu 3'ü hariç herkese gider yapabileceğini düşünüyorum. Ama bijuu dama nasıl etki eder bilemedim. Saiken ile bi vs atsa hoş olurdu.
Çok muallak bir senaryo ama ihtimali var. Bijuular Naruto evreninde tek başına olduklarında büyük risk oluşturan şeyler değil. O sebeple %100 Katsuyu Dokuz Kuyruklu hariç diğer bijuuları yenebilir.

%100 Katsuyu için Kurama hariç alayı fodder. Hatta Kurama bile bir şey yapabilir mi tam emin değilim.

%10 Katsuyu çağırıldığında Tanrı Ağacının Kökleri arasındaki alanı neredeyse tamamen kaplıyordu.
EnY9pBE.jpg

Öte yandan benzer bir iki kök arasında EMS Sasuke'nin V4 Susanosu ve KCM2 Naruto'nun Kurama dönüşümü savaşırken ağacın tek bir kökünün ufak bir kısmı bile panelin arka planını kaplamaya yetiyordu.

naruto-kurama-sasuke-susanoo-try-to-attack-obito1.png

naruto-and-sasuke-susanoo-ready1.jpg

naruto-kurama-sasuke-susanoo-ready-to-attack1.png

Nitekim, %10 Katsuyu bile 1/8 Kurama'dan belkide yüzlerce kat daha büyük. Dolayısı ile %100 Katsuyu, %100 Kuramadan yüzlerce kat büyük olacaktır.

Nitekim Kurama harici fodder zaten. Ömürlerini verseler, Katsuyu'ya zarar verebilirler mi emin değilim. %100 Kurama şansı olan tek bijuu (Juubi'yi saymıyorum).

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle ile 8 bijuuyu da yener.Kuramayı ise yenebileceğini sanmıyorum.Hatta gyukiyi bile yener mi emin değilim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Belki ben unutmuş da olabilirim ama Katsuyu'yu inanılmaz yapan tek şey boyu değil mi?
Kedi boyutunda bir Katsuyu. Naruto'nun 6->7->8 kuyruk dönüşümlerinden çıkan enerji patlamaları + Chibaku Tensei'den sağ çıktı.
İnsan boyutundaki katsuyular Cho Shinra Tensei'e kafa attı.
%10 Katsuyu'nun sümüğü insanları, Tanrı Ağacının çakrasını çekme hızından daha hızlı iyileştiriyor ve yeniliyordu.
Epey ufak sayılabilecek bir Katsuyu'nun asidi bile ORochimaru'ya göre (hashi hücreleri almış olan) kendisini kesinlikle öldürebilirdi.
Fiziksel saldırılar etkisiz çünkü sayısız klona bölünüp geri birleşebiliyor.
Üstün bir iyileşmesi var.

Birkaç BD sıksalar mefta olmaz mı zaten?
Kedi boyutundaki haline 3 town level enerji patlaması + Chibaku yedi mefta olmadı. Gerisini hesap et.

Ki zaten bu yeterli. Çünkü öyle 5-10 katı değil yüzlerce katını konuşuyoruz.

Shinshu Senju ile %100 Kurama arasındaki farkı 5 ile falan çarpmak lazım en az.

%100 Katsuyu bana çok fena gözüktü şimdi.
Tam Kurama bile acayip zorlanır heralde. Hatta Garou'ya yazdığınız cevaplardan sonra ben Kurama'nın da şansı olmadığını düşünmeye başladım.
Top 6-7 kişi hariç diğer karakterlere bile gider yapabilecek bir canlı gibi.

Kedi boyutunda bir Katsuyu. Naruto'nun 6->7->8 kuyruk dönüşümlerinden çıkan enerji patlamaları + Chibaku Tensei'den sağ çıktı.
Dönüşümden çıkan enerji patlaması falan hatırlamıyorum. Belki animeden baktığımdandır ama sadece kuyruk çıkarıyordu. CT'den falan da sağ çıkmışsa da Naruto'nun yanındaydı zaten. Naruto sağlam kaldıysa onun içinde duran Katsuyu'nun sağ çıkamaması da saçma değil. Bir de zaten bana slime gibi geliyor Katsuyu. :D Böyle ezilme, vurma, kesmeden falan pek etkilenmeyen bir canlı gibi.

İnsan boyutundaki katsuyular Cho Shinra Tensei'e kafa attı.
Yukarıda dediğimin aynısı. Yalnız "kafa atmak" derken başka bir şeyi kast ettiyseniz görmek isterim.

%10 Katsuyu'nun sümüğü insanları, Tanrı Ağacının çakrasını çekme hızından daha hızlı iyileştiriyor ve yeniliyordu.
Güzel feat de pek savaşla alakalı olmadığından gerek var mıydı?

Epey ufak sayılabilecek bir Katsuyu'nun asidi bile ORochimaru'ya göre (hashi hücreleri almış olan) kendisini kesinlikle öldürebilirdi.
Yani demek ki adamın vücudunun büyük bir bölümü eriyecek. İkiye bölünmeden falan kurtuldu. Uzuv kaybetmeden kurtuldu ama vücudunun büyük bir bölümünün yok edilmesinden kurtulmadı daha önce değil mi? BD'ye benzer bir şekilde vücudunun büyük bir bölümünü yok etmesi yetmez mi asidin?

Fiziksel saldırılar etkisiz çünkü sayısız klona bölünüp geri birleşebiliyor.
Üstün bir iyileşmesi var.
Evet ben de dedim onu. :D Yalnız BD'den öyle sağlam çıkabileceğini sanmıyorum. Ha yine parçalanır, birleşir ama vücudunun bir bölümünü kaybeder.

Kedi boyutundaki haline 3 town level enerji patlaması + Chibaku yedi mefta olmadı. Gerisini hesap et.
Kediden de küçüktü diye hatırlıyorum. Gerçi siz büyük ihtimalle düşürmek için öyle demişsinizdir.

Edit: Bu arada ben şu Town Level enerji patlamalarını soracaktım. Sanırım biri Kn6 Naruto'nun üzerinde patlayan BD'ydi. Diğer ikisi?

Ki zaten bu yeterli. Çünkü öyle 5-10 katı değil yüzlerce katını konuşuyoruz.
E o patlamalar da zaten Bijuulardan çok daha büyükler. Hem iyileşebiliyor falan da asit harici nasıl dövüşecek? Oroc ve Jiraiya'nın da olduğu dövüşte kendini böldüğünü falan hatırlıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dönüşümden çıkan enerji patlaması falan hatırlamıyorum.
Hatırlamana gerek yok her kuyruk dönüşümü aşırı derece de enerji çıkışı demek. Bunu defalarca gördük.

CT'den falan da sağ çıkmışsa da Naruto'nun yanındaydı zaten.
Evet alev alev Kyuubi cildi ile yanan. Zehirleyici dokunuşu olan, Orochimaru'nun yılanlarını küle çeviren Kyuubi'nin yanındaydı evet.
Böyle ezilme, vurma, kesmeden falan pek etkilenmeyen bir canlı gibi.
Kuyruk dönüşümleri pek buna uymuyor. Ama evet haklısın.

Güzel feat de pek savaşla alakalı olmadığından gerek var mıydı?
Bijuu Dama yese bile ne kadar hızlı iyileşebileceğini gösteriyor.

BD'ye benzer bir şekilde vücudunun büyük bir bölümünü yok etmesi yetmez mi asidin?
Yok etse bile Katsuyu, Tsunade gibi hücresel olarak yenileme yeteneğine sahip.

birleşir ama vücudunun bir bölümünü kaybeder.
%100 o kadar büyük olacak ki Kurama hariç diğer Bijuualrın damalarının yok edeceği yer çok ölümcül olmayacaktır. Ayrıca öyle hemen eriyen bir şey olsa Chibaku ya da Cho Shinra Tensei'de de ezilmesi lazımdı.

asit harici nasıl dövüşecek
%100 Katsuyu'nun attığı acid bas bayağı koca bir bölgede asit yağmuru yağması gibi bir şey olacak :D :D Ufacık haliyle bile Orochimaru gibi birini öldürebilecek olan bir asiti 1000lerce kat büyütürsen. Asitten başka ihtiyacı yok.

Hatırlamana gerek yok her kuyruk dönüşümü aşırı derece de enerji çıkışı demek. Bunu defalarca gördük.
Hatırlamama gerek var tabii ki. :D En azından 1-2 panel atsaydınız. Genelde bir güç aldığında bağırıyor/kükrüyor ona enerji çıkışı diyorsanız bir şey demem ama tekrar kontrol ettim sadece kuyruk çıkartmasıyla bir şey olduğunu göstermiyor.

Evet alev alev Kyuubi cildi ile yanan. Zehirleyici dokunuşu olan, Orochimaru'nun yılanlarını küle çeviren Kyuubi'nin yanındaydı evet.
Yav yakıp yok eden Kyuubi'nin çakrası değil mi? O mantıkla Naruto'nun birkaç saniye bile sağ kalamaması lazım. Hadi Naruto'yu Kyuubi iyileştiriyor diyelim. Kıyafetleri? :D Demek ki pelerinin altında olan kişi o kadar çok etkilenmiyor. Katsuyu da zaten kıyafetlerinin arasında bir yerdeydi. Yani o yüzden sağ kalmış olabilir. Bu arada sağ kalmış mı diye bir kontrol ettim. Evet kalmış.
0441-005.png

Kuyruk dönüşümleri pek buna uymuyor. Ama evet haklısın.
Teşekkür ederim. :D Ama kuyruk dönüşümlerine dediğim gibi baktım ve ekstra olan bir şey yoktu. Onlar kükreme gibi geldi bana. Hatta atayım.
0437-014.png
0437-015.png
Burada da kükrüyor. Zaten en hızlı geliştiği bölüm de burasıydı. 3 Kuyruk'un kükremesini de görmüştük. Yani kükremesiyle yapmış olması gayet mantıklı bence.

Bijuu Dama yese bile ne kadar hızlı iyileşebileceğini gösteriyor.
Ha o yüzden yani. İyi de bununla onun arasında fark var. Bu adamlara çakra veriyor. Orada yok olmuş bir bölümü iyileştirecek. İkiye bölünmüş Tsunade'yi onarması sürmüştü. Kendi vücudunu dediğim gibi slime'a benzetiyorum ben. O yüzden daha farklı olabilir ama sadece çakra vererek halletmekten çok daha zor olduğu kesin gibi göründü bana. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?

Yok etse bile Katsuyu, Tsunade gibi hücresel olarak yenileme yeteneğine sahip.
Konu Oroc'tu niye Katsuyu'dan bahsettiniz ki? Yani ben ondan bahsediyordum öyle diyeyim. Hani Kn4'den BD yemesinin kendini öldürebileceğini mi ne söylemişti ya.
0295-002.png

%100 o kadar büyük olacak ki Kurama hariç diğer Bijuualrın damalarının yok edeceği yer çok ölümcül olmayacaktır.
Yani Çakra Ağacı'nın ana köklerinin yanındaki dağlardan sıradağ kadar falan boyutu olduğu anlaşılıyor. Bu 10%'du değil mi? Yani epey kocaman bir şey evet. :D Boyutu asıl olayı ve tehlikeli anlaşıldı. O zaman şöyle sorayım: Diğer Bijuular da bombardıman yapsa Kurama ve Gyuuki gibi? Gerçi bombardıman yaptıklarında o kadar etkili olmuyor galiba.

Ayrıca öyle hemen eriyen bir şey olsa Chibaku ya da Cho Shinra Tensei'de de ezilmesi lazımdı.
Ya ben yapısından dolayı onlarda çok büyük bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Darbeden dolayı erimek yerine parçalara ayrılmak daha mantıklı değil mi bir de?

%100 Katsuyu'nun attığı acid bas bayağı koca bir bölgede asit yağmuru yağması gibi bir şey olacak :D :D Ufacık haliyle bile Orochimaru gibi birini öldürebilecek olan bir asiti 1000lerce kat büyütürsen. Asitten başka ihtiyacı yok.
Harbiden öyle. :D Yukarıda düşünmüştüm zaten biraz. O zaman küçük Bijuular gider. Belki Saiken falan hava avantajıyla yenebilir. Yukarıda biri demişti zaten. Gyuuki şu ormanın bir bölümünü yok ettiği teknikle kendini ondan koruyabilir bence. Kurama malum epey güçlü zaten. Gerçi diğer ölen Bijuulara kıyasla onun kendini koruyabileceği bir tekniği yok galiba. Ama Gyuuki gibi bir şey yapabilirse olabilir o da sağlam çıkar yani ataktan.

Katsuyu BD yese ne olacak ki? Bölünebilen bir yapısı var Katsuyu'nun. Ufacık halleri ST tankladı, Naruto'nun yanında duran Katsuyu CT'den sağ çıktı. İnsanlara bu kadar iyileşme hızı verirken %100 halinin bölünmesi sorun olmayacaktır. Zaten 1 BD'ye yüzde kaç küçülebilir %2-3 falan mı? Kaç kere atacaklar ve her seferinde bölünüp küçük kayıplarla tekrar birleşebilme şansı varken.