Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Naruto Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

Naruto, Mizuki'ye çıkardığı gibi 1000 klon çıkartırsa. Chunin sınavlarına katılan kişilerden yenemeyeceği olur mu?
Kyuubi devreye girmeyecekse olur muhtemelen. Fazla klon yapmak Gaara'nın defansını aşmak için bir sebep değil. Lee'ye de kapıları açınca dokunamazlar. Neji'nin Kaiten çekmesi yeter. Bir de belki Sasuke'ye sökmeyebilir.

Part 1 sonu Naruto ve Sasuke Zabuza ve Haku’yu alabilir mi sizce?

Naruto, kuchiyose ile Gamabunta çağırırsa ikisini beraber zorlanmadan indirir.
Sasuke de Cs2 ile çakra çekmiş Naruto'ya fizikselde üstün geliyodu. Haku'nun aynalarını felan parçalar. Zabuza zaten Haku'dan güçsüz.

Sonun Vadisi’nde ki yaptıkları dövüşteki hallerinden bahsediyordum evet. Naruto Kn1 olarak başlamayacak tabi Sasuke’de CS2 ile. Yinede kazanırlar diye düşünüyorum bende.
Başlamasa da pek bir önemi yok. P1'e dair pek iyi bir sıralama falan yok kafamda ama CS2 Sasuke solo gidebilir. Zaten Haku'ya karşı çok daha zayıf bir Sharingan açtığında bile Haku zorlanmaya başlamıştı. Sasuke ayak uydurunca Naruto'ya falan saldırmaya başladı. En azından ben böyle hatırlıyorum. :D Bu arada sen bir süredir ortalarda yoktun sanki. Nasılsın?

Sonun Vadisi’nde ki yaptıkları dövüşteki hallerinden bahsediyordum evet. Naruto Kn1 olarak başlamayacak tabi Sasuke’de CS2 ile. Yinede kazanırlar diye düşünüyorum bende.
Başlamasa da pek bir önemi yok. P1'e dair pek iyi bir sıralama falan yok kafamda ama CS2 Sasuke solo gidebilir. Zaten Haku'ya karşı çok daha zayıf bir Sharingan açtığında bile Haku zorlanmaya başlamıştı. Sasuke ayak uydurunca Naruto'ya falan saldırmaya başladı. En azından ben böyle hatırlıyorum. :D Bu arada sen bir süredir ortalarda yoktun sanki. Nasılsın?
Evet yoktum. Annem ve babam Korona’ya yakalandılar karantinaya alındılar evde. Doğal olarak ben ve kardeşimede geçti. O süreç içinde pek forum havamda değildim o yüzden girmedim fakat çok şükür iyileştik hepimiz. Teşekkürler sorduğun için. Sen nasılsın?

Evet yoktum. Annem ve babam Korona’ya yakalandılar karantinaya alındılar evde. Doğal olarak ben ve kardeşimede geçti. O süreç içinde pek forum havamda değildim o yüzden girmedim fakat çok şükür iyileştik hepimiz.
Çok geçmiş olsun. Geçmiş de şükür. :D

Teşekkürler sorduğun için. Sen nasılsın?
Rica ederim. :D Ben de iyiyim. Evde takıldım birkaç ay. Rahatladım. :D Sağlıklı, sıhhatli geçirdik şimdiye kadar çok şükür. Sen de sağ ol. :D

Önce neden böyle düşündüğümü söylemek istiyorum sonra da sizler de katılıyor musunuz diye sormak istiyorum.

Orochimaru, Hiruzen'i öldürdüğünde 10 yıl daha genç olsan seni yenemezdim gibi bir şey demişti ve ya 15 emin değilim.
Hiruzen de 15-16 yıl önce Minato kendisini geçtiği ve kendisinin yaşlandığını düşündüğü için Hokageliği devretmişti.

Bu durumda hokage Minato, Sağlıklı ve edo hokageden güçlü mü oluyor. Ve aynı zamanda Orochi hashi hücresi alıyor ve Minato KCM2 kullanabiliyor.
Yani düşüncem
Hokage Minato > Sağlıklı Edolu Orochimaru
KCM2 Minato >= Hashi Hücreli Orochimaru
Sizce doğru mu bu düşünce?

Sizce doğru mu bu düşünce?
Doğru. Hiruzen için 10 yıl önce diyor ama 15 değil. Kaldı ki orada biraz Hİruzen'i küçümsüyor çünkü 10 yıl sonra bile bir sürü handikaba rağmen kıl payı kurtuluyor. Ancak zaten Orochimaru köye saldırdığında, "Keşke 4. burada olsa" falan denilmişti hem de Hİruzen, Orochimaru sorulduğunda "durdurabilir miyim emin değilim" diyorken.

Yani tasvir ve itibar gereği zaten Yondaime > Sannin üyeleri. O çok net bence. Edo Tensei'i saymazsam tabi.

Hani Naruto ve Sasuke köprüde çarpışılar ya. Eğer orda Naruto, Kakashi'yi tutamasaydı Kakashi, Sasuke'yi öldürebilir miydi ?
Sanırım raikiri ile vuracaktı Sasuke'ye.

Hani Naruto ve Sasuke köprüde çarpışılar ya. Eğer orda Naruto, Kakashi'yi tutamasaydı Kakashi, Sasuke'yi öldürebilir miydi ?
Mantıken öldürebilirdi, ama Kişimoto Kakaşi konusunda dengesiz biraz yer yer bakıyorsun 5-6 tane bijuunun arasından çıkıyor, bazen bakıyorsun Zabuza'ya paketlenebiliyor değişik yani.

Bence Kakaşi seviyesinde bir adam(ki bu adam için Kageliğe uygun görülen ünlü bir jonin, hatta Konoha'nın en iyi jonini.) o durumdaki Sasuke'yi alabilmeliydi çünkü Sasuke epey zayıflamıştı. Ama Kişimoto ne yapardı bilinmez. Sasuke'nin amaterasu gibi çok tehlikeli bir tekniği var. Kullanacak durumda değildi gerçi, ama eh yani.

Sasuke’nin chakrası baya azalmıştı ama o haliyle bile kakashi’den fazla chakrası vardı muhtemelen :D

Sasuke birçok konuda itachi ligindeydi. Taijutsu, jutsu hızı falan baya iyiydi. İtachi bu konularda kakashi gibi joninlerden apayrı ligde olduğunu göstermişti. Ms’ye ihtiyacı yoktu kakashi’yi döverken.

Sasuke kendini yormadan kakashiyle dövüşse kakashi sharingandan dolayı yorulup yenilirdi. Ama sasuke bunu akıl edecek durumda değildi bence.

Sasuke susanno oku attığında kakashi kamuiyle durdurdu diye hatırlıyorum ve onsuz kaçamam demişti sanki (yanlış hatırladıysam düzeltin). Dövüşü öyle belirlerdiler diye tahmin ediyorum. Sasuke manyak gibi susanno oku spamlardı kakashi de kamuiyle kurtulmaya çalışırdı. Önce yorulan ölürdü.

Sasuke birçok konuda itachi ligindeydi. Taijutsu, jutsu hızı falan baya iyiydi. İtachi bu konularda kakashi gibi joninlerden apayrı ligde olduğunu göstermişti. Ms’ye ihtiyacı yoktu kakashi’yi döverken.
Burda katılmadığım birçok nokta var.
1. Sı Joninlerle kapışırken Kakashi geldikten sonra Itachi ve Kakashi gayet yakın seviyede mücadele verdiler.Kakashi,Itachi'nin arkasına gecti,misu bunshin falan kullandı.Yani belirttiğin taijutsu(reaksiyon hızı olarak) ve jutsu hızı gibi alanlarda pek de üstünlük kuramayan Itachi Mangekyo Sharingan'ın genjutsusu ile Kakashi'yi outclass etti.

2. Si Kakashi vs Itachi'de deki Kakashi ile Kakashi vs Sasuke arasındaki Kakashi'de ciddi fark var.Kakashi tier atlayacak kadar güçleniyor aradaki sürede.

3. Olarak da "Itachi liginde gösterilen Sasuke"doğru bir tanım degil bence."Kör,öldürme arzusu olmayan Itachi liginde Sasuke" dersek daha iyi olur.Kakashi ile savaşan Itachi ise daha doğru dürust Ms yan etkilerini görmemiş ve rakibine zarar vermekten çekinmeyen bi Itachi'ydi.

Sasuke oldukça sınırlanmış bir durumdaydı bu savaşta.Dayanıklılığı çok azalmış, mental durumu da pek iç açıcı değildi.Kakashi gerçekten öldürme arzusu ile savaşsa öldürme ihtimali azımsanmayacak derecede yüksek olurdu.Hatta bence Kamui'nin,Susanoo'nun defansını da aşacağını varsayarsam "öldürürdü" de derdim.

1. Sı Joninlerle kapışırken Kakashi geldikten sonra Itachi ve Kakashi gayet yakın seviyede mücadele verdiler.Kakashi,Itachi'nin arkasına gecti,misu bunshin falan kullandı.Yani belirttiğin taijutsu(reaksiyon hızı olarak) ve jutsu hızı gibi alanlarda pek de üstünlük kuramayan Itachi Mangekyo Sharingan'ın genjutsusu ile Kakashi'yi outclass etti.
Ben de buna katılmıyorum. :D Kakashi Sharingan ile Itachi'nin yaptığı el mühürlerini göremiyordu ve ben Kakashi'nin yaptığı herhangi bir şeyle ona dert olduğunu hatırlamıyorum. Onu geçtim bu adam gücünün 30%'una sahip bir klonla Kakashi ile dövüşüp Naruto'nun Rasengan'ı ile yenilmedi mi? Baya fark var gibi gösterildi bence.

2. Si Kakashi vs Itachi'de deki Kakashi ile Kakashi vs Sasuke arasındaki Kakashi'de ciddi fark var.Kakashi tier atlayacak kadar güçleniyor aradaki sürede.
Ama yine de direnci yok. Çok çabuk tükeniyor. Hem Hanzo'nun dediği gibi zar zor savuşturmadı mı tek bir oku Kamui'yle?

3. Olarak da "Itachi liginde gösterilen Sasuke"doğru bir tanım degil bence."Kör,öldürme arzusu olmayan Itachi liginde Sasuke" dersek daha iyi olur.Kakashi ile savaşan Itachi ise daha doğru dürust Ms yan etkilerini görmemiş ve rakibine zarar vermekten çekinmeyen bi Itachi'ydi.
Buna katılıyorum. Itachi liginde değil daha Sasuke. Muhtemelen EMS'de oralarda.

Yenebilirdi sanırım. Epey avantajı vardı. Sasuke'nin görüşü bozuktu, yorgundu ve yaralıydı. Yani olabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Naruto Kakashi'yi durdurmuyor ki, Kakashi, Sakuro'nun kekoca girişimini görünce duraksıyor Sasuke'de yönünü Sakura'ya çeviriyor. Kakashi yetişemiyor daha geriden gelen Naruto yetişiyor.

yer yer bakıyorsun 5-6 tane bijuunun arasından çıkıyor,
Gai ve Naruto'nun katkıları ile beyni yıkalı canlı hallerinden daha güçsüz dönüşüm halindeki jinclerin arasından çıkıyor.

Soruya geri dönecek olursam. Oradaki Sasuke sağlıklı düşünemeyen, 5 kage'nin elinden çıkmış hem fiziksel hem mental olarak çok yorgun biriydi. Hatta mental olarak düzgün bir halde olsa Kakashi'yi o yorgunluğu ile bile paketlerdi. Kakashi öldürebilir miydi ? Kısmına gelince de; pek sanmıyorum. Ayrıca Kakashi'nin raikiri yapmak üzere olduğunu gösteren tek bir kanıt dahi yok.

Dövüşleri başlar başlamaz daha ilk hamle de Kakashi, Kamui'yi kullanmaya zorlandı ve kıl payı kurtulmuştu. BU bile ikili arasındaki farkı gösteriyordu bence. Mental olarak sağlıklı olsa o haldeyken kendisini V3 Susano'ya zorlayıp kısmi körlüğe yakalanmazdı en başta zaten kısmi körlüğe yakalanmasının hemen ardından Naruto geldi.

Ha yenebilir miydi ? Evet çünkü Sasuke artık sharingan güçleri kullanamaz halde idi ve bedeni acı içerisinde idi. Ama kesin demezdim.

Itachi ve Kakashi gayet yakın seviyede mücadele verdiler
Kusura bakmayın da, Itachi shit diff attı Kakashi'ye .. Kakashi, Itachi'nin el mühürlerini dahi göremiyordu.

Valla Pain Arc Kakashi ile hemen hemen aynı karakter olan Kazekage Kurtarma Arcı Kakashi. Itachi'nin %30 çakralı çakmasını gerçeği ile dahi ayırt edemiyor ve hiç bir MS tekniği kullanamayan çakma itachi için bile NAruto'nun yardımına ihtiyaç duyuyordu ve Naruto da Chiyo ile Sakura'nın.

Nitekim Savaş Arkına kadar shippuden içerisinde Kakashi pek de tier atlamış sayılmaz. Zira MS Sasuke ya da ITachi'nin yarısı etmeyecek Kakuzu'dan 2 kere ayar yediği arc, Pain Arc'dan bir önceki arc idi.

Olarak da "Itachi liginde gösterilen Sasuke"doğru bir tanım degil bence."Kör,öldürme arzusu olmayan Itachi liginde Sasuke" dersek daha iyi olur.
Itachi ile dövüşen Sasuke Hebi Sasuke idi daha MS'i yoktu. Nitekim KAge Toplantısını basan Sasuke, Itachi'den çok da uzak değil.

İtaçi'nin zorlandığını söylemek güç olsa da tek atabileceğin birisine en güçlü ve sana zarar veren tekniklerinden birini kullanmazsın. Mangekyo Şaringan tekiniği kullanması ve Kisame yi durdurması Kakaşi'yi ciddiye aldığının göstergesi.

ancak ne yazık ki sensei o potanın insanı değil. Yani İtaçi hemen her potada gideri olabilecek bir tehditken Kakaşi daha mütevazi bir adam.

İtaçi'nin zorlandığını söylemek güç olsa da tek atabileceğin birisine en güçlü ve sana zarar veren tekniklerinden birini kullanmazsın. Mangekyo Şaringan tekiniği kullanması ve Kisame yi durdurması Kakaşi'yi ciddiye aldığının göstergesi.
Kakashi'yi ciddiye alıyor ancak bu daha çok ANBU yıllarından gelen saygıya dayanıyor. En güçlü tekniklerden birini de Kakashi'yi indirmek için kullanmadı. Gerçek Sharingan taşıyıcısı ile sahtesi arasındaki farkı göstermek adına şov yaptı. Yoksa Kakashi'yi indirmek için Tsukuyomi çekmek zorunda kalmış gibi bir durum yok ki :D Patlayıcı klonlar ve basit su teknikleri bile Kakashi'nin bir yerlerinden terler akıtmıştı zaten. Kisame'yi durdurması da Kisame'nin düşünmeden saldırmasını istemediği için ve Kisame'nin seviyesinin düşüklüğünden. Benzer bir şeyi Kakuzu, Hidan için yapmış ve onu Asuma hakkında uyarmıştı. Ama bu Asuma, Kakuzu'ya yakın demek değil yani aynı hesap Kakashi de Itachi'ye yakın değil.

Itachi'nin aşağı yukarı her tekniği Kakashi'yi alabilecek seviyede. Kakashi o sıralarda Zabuza'ya ölüyordu. Su hapsi tekniği ile can verecekti herif. Kakashi'nin onu alması için illa ki ciddi bir saldırı yapması gerekmiyor bence de. Zaten Tsukuyomi'nin etkisine bakarak ne kadar gerek olduğu ortaya çıkıyor. Kakashi uzun süre iptal olmuştu, hastanede falan yattı.

O kadar etki etmeyecek, hastanede yatırmayacak bir teknikle de alabilirdi. Hatta Gai gelmese MS kullanmadan o üçlüyü süpürebilirdi.